Braak financiële diensten behoudt zicht op kampioenschap na knappe overwinning

Een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen. Zodoende werd er weer volop gestreden voor elke meter en punt. Leuke wedstrijden werden er dus verwacht en deze kwamen er uiteindelijk ook! Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – Welgeschikt 5-3

Beide ploegen draaien mee in de onderste regionen van de competitie en dus dreigt degradatie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen dichtbij elkaar staan op de ranglijst kon je wel zien in het veld want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Het duurde dan ook veertien minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam voor de voeten terecht van Gert Jan Zagema en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. Deze treffer deed de thuisploeg goed want een minuut later was het Gerlof Dijkstra die doel trof en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-0. Het gaatje was geslagen en die werd vier minuten in de tweede helft nog wat groter als Rob Postma de bal strak in de hoek weet te leggen 3-0. En dus leek de overwinning wel een feit te wezen. Zeker als Marcio Tap de bal simpel weet binnen te tikken 4-0. Maar daar dacht Sonay Yilmaz blijkbaar anders over want hij schoof de bal door de benen van de doelman en daardoor leek het weer spannend te worden 4-1. Spannend werd het zeker nog want in een tijdsbestek van twee minuten wist Joris Tijdeman tweemaal raak te prikken en daardoor wer het met nog vijf minuten te spelen 4-3. De gasten gingen uiteindelijk alles of niets spelen maar het werd niets want Gerlof Dijkstra bepaalde de eindstand op 5-3.

Bogt fen Gune / Veltman vloeren – Royal Steensma 6-3

Een duel tussen twee teams die elkaar altijd goed liggen. En dus leek dit op voorhand een spannende pot voetbal te gaan worden. De thuisploeg moest want deze stonden laatste en is het zwaar verwikkeld in de degradatiestrijd. Het duurde uiteindelijk vier minuten voordat de score werd geopend. Willem van Duijn kwam aan de bal en hij wist de bal simpel binnen te werken 1-0. De ban was gebroken en de score werd een minuut late gelijk verdubbeld. Het was Wilfred v/d Zee die de bal in de kruising werkte en daarmee werd het 2-0. De thuisploeg was in deze fase van de wedstrijd sterker en dat leidde twee minuten later tot de volgende treffer. Het was Siard Bloemsma die de bal in de verre hoek wist te werken en daardoor werd het 3-0. Maar hiermee was het nog niet gedaan want acht minuten voor de rust was het Mark Hartman die de bal in de korte hoek wist te werken en daardoor werd het 4-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te zijn al maakte de gasten er nog wel 4-1 van. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 5-1 nadat Mark Hartman de bal strak in de hoek wist te werken. Toch leek het in de tweede helft nog enigszins spannend te worden want in een tijdsbestek van vijf minuten wisten de gasten tweemaal te scoren en daardoor werd het 5-3. Maar bij deze stand bleef het heel lang want pas drie minuten voor tijd werd er nog eenmaal gescoord. Het was Willem van Duijn die simpel wist binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

Zijlstra beroepskleding – ZM Beweegcentrum 7-3

Met beide dertien punten staan beide ploegen op de bovenste twee plekken van de competitie. En dus zou de winnaar vandaag goede zakendoen. Dat het een ware kraker was bleek wel want beide ploegen gingen voortvarend van start. Toch duurde het dertien minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam terecht bij Mart Beuker en deze wist simpel binnen te tikken 0-1. De ban was gebroken en dat leidde een minuut later zelfs tot een verdubbeling van de score. Het was Jort Scheffer die simpel wist binnen te tikken en daardoor werd het 0-2. Diezelfde Jort Scheffer haalde twee minuten voor de rust wederom de trekker over en dus werd het 0-3. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar inderdaad leek want Wouter de Vries wist een minuut voor de pauze de 1-3 te maken en dus was de spanning weer enigszins terug. De thuisploeg schoot de tweede helft uit de startblokken en dat leidde na drie minuten spelen tot een volgende treffer. Het was Johannes v/d Veen die de bal in de korte hoek wist te schieten en dus was het alweer 2-3. En dus was alles weer mogelijk in deze wedstrijd. Diezelfde Johannes v/d Veen was vijf minuten later wederom trefzeker en dus was de stand weer in evenwicht 3-3. De ommekeer was een feit en deze werd gelijk hierna nog mooier want Mark de Vries kreeg de bal voor zijn voeten waarna hij simpel weet binnen te tikken 4-3. Een ware ommekeer dus en zodoende moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dit werd uiteindelijk een stuk lastiger want een minuut na deze voorsprong was het Mark de Vries die wederom simpel wist binnen te werken in de korte hoek en daardoor werd het 5-3. Uiteindelijk wist de thuisploeg de wedstrijd meer naar zich toe te trekken en dat leidde in de laatste zes minuten tot nog twee treffers van Peter de Vries en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-3.

Eerste klasse

RES/ Automotive Bolsward – Bouwbedrijf Hiemstra 3-1

Waar de ene nog hoopt op de titel daar moet de andere er juist voor zorgen dat ze niet gaan degraderen. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. En dat leken beide ploegen zich te realiseren want beide ploegen vlogen uit de startblokken. Het duurde dan ook maar zes minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Sander Bootsma die opkwam over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. En dus was de voorsprong er al snel voor de thuisploeg en dus moesten de gasten al vroeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want vier minuten voor de pauze was het Robin Hamer die simpel wist binnen te tikken en daardoor werd de ruststand bepaald op 1-1. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld en dus bleven beide ploegen aardig gelijkwaardig aan elkaar. Het duurde dan ook vijftien minuten voordat een volgende treffer een feit was. De bal kwam voor de voeten terecht van Niels Sanchez-Infante en deze kon simpel binnentikken 2-1. En dus moesten de gasten alles of niets gaan spelen wilde het nog punten overhouden aan dit duel. Helaas voor hen werd het niks want in de laatste seconden van de wedstrijd was het Niels Sanchez-Infante die de bal simpel wist binnen te tikken en daardoor bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Autobedrijf strikwerda – Rijschool Posseth 4-1

De koploper speelde tegen de nummer drie en dus kon dit wel eens een spannende wedstrijd gaan worden. Het verschil was namelijk maar één punt in het voordeel van de thuisploeg. Toch waren het de gasten die na vijf minuten spelen op voorsprong kwamen. Het was Jorrit Vellinga die de bal terugvond voor zijn voeten en deze wist hij simpel binnen te tikken 0-1. Toch stond deze stand maar kort op het scorebord want drie minuten na de openingstreffer was het Lars Koster met een schot vanaf de rechterkant en deze eindigde in de verre hoek 1-1. En dus was alles weer in evenwicht al was dat maar van korte duur want vier minuten na de gelijkmaker kwam de bal terecht bij Gerard Hof en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 3-1 nadat Lars Koster een actie inzette over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek. En dus moesten de gasten in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook gelijk. Toch leidde dit niet tot de aansluitingstreffer van dit duel. En dan met nog zeven minuten op de klok is het Arjan Veltman die de bal weet binnen te tikken en daardoor werd het 4-1. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van het duel te wezen en daardoor behaalde de thuisploeg drie belangrijk punten.

Derde klasse

Frankena loonbedrijf – Braak financiële diensten 2-4

Beide ploegen draaien nog volop mee voor de titel en dus beloofde dit een spannende wedstrijd te gaan worden. Toch was de spanning binnen een minuut al enigszins weg want Jan van Duijn kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de hoek 0-1. Dit doelpunt deed de gasten goed want vier minuten later was het wederom raak. Ditmaal was het Colin Braak die aan de bal kwam en zijn schot eindige in de verre hoek 0-2. En dus moest de thuisploeg al snel in de achtervolging gaan wilde het nog terugkeren in deze wedstrijd. In de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus moest het gaan gebeurden in de tweede helft. Deze tweede helft was acht minuten onderweg als Jan van Duijn de bal in de verre hoek weet te leggen en daardoor werd het 0-3. Toch kwam er al snel een tegen reactie want een minuut later was het Tsjeard Halbersma die de bal simpel wist binnen te tikken en dus werd het 1-3. Kan het dan toch nog spannend worden? Ja leek het antwoord te gaan worden want drie minuten na deze treffer was het Jan Pieter Hoekstra die de bal in twee instanties weet binnen te werken 2-3. En dus werd het een spannende slotfase waarin alles mogelijk was. Maar dan is daar Dirk Pieter Weistra die de bal via de binnenkant van de paal weet binnen te werken en daardoor werd het 2-4. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee behaalde de gasten drie gouden punten.

BSH Partyservice – Zaalvoetbalteam ex BTW 1-2

Waar beide ploegen op de ranglijst vrij weinig voor elkaar onder doen daar gold dat ook voor deze wedstrijd. Beide ploegen deden namelijk niks voor elkaar onder en hierdoor werd het een spannende pot voetbal. Dit leidde er zelfs toe dat er in de eerste helft niet gescoord zou gaan worden en dus gingen we met een brilstand rusten. De tweede helft was uiteindelijk vier minuten onderweg als de ban gebroken werd. De bal kwam terecht bij Jelle Scharringa en deze wist van dichtbij simpel binnen te werken 0-1. Toch was deze voorsprong maar van korte duur want twee minuten na de treffer was er een goede uitgespeelde aanval waarna Tjalling Feenstra de bal in he lege doel kon schuiven 1-1. De doelpunten motor bleek aangezet te wezen want twee minuten later was het wederom raak. Ditmaal kwam de bal terecht bij Gerrit Scharringa en deze schoot de bal van dichtbij in de kruising 1-2. En dus moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan. Mogelijkheden kwamen er nog voor beide ploegen maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Roosma schilders – CK Corporation 1-6

De koploper speelde tegen een ploeg uit de onderste regionen van de competitie. En dus zou je denken dit wordt een makkie voor de thuisploeg. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten waren gebrand op een goed resultaat. En dus werd het een open wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Het duurde uiteindelijk elf minuten voordat de ban gebroken werd. De bal kwam terecht bij Pedro Lopez en deze kon van dichtbij simpel binnen werken 0-1. De ban was gebroken en dus moest de koploper komen. Helemaal omdat het drie minuten voor de pauze wederom raak was voor de gasten. Na een mooie aanval was het Mohammad Alraja die de trekker mocht overhalen en daardoor werd het 0-2. De gasten waren scherp in de eindfase en dat bleek ook wel een minuut later als Menno Hiemstra de bal vanaf de zijkant keihard weet binnen te werken via de onderkant van de lat 0-3. Maar hiermee was het feest nog niet voorbij want Mohammad Alraja weet de bal hard in de kruising te schieten en daarmee werd het 0-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen al dacht Elmer Feenstra daar blijkbaar anders over want zijn afstandsschot eindigde strak in de kruising 1-4. Toch bleven de mannen van CK Corporation goed en geconcentreerd spelen en dat leidde vier minuten na de pauze tot een volgende treffer. Het was Aadil Doada die een goede actie in huis had waarna zijn schot hard binnenviel 1-5. En daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal omdat Dokan Karadag de bal van dichtbij nog hard wist binnen te schieten en daarmee bracht hij de eindstand op 1-6.

Vierde klasse

Beumako – Verno verhuur 0-1

Met negentien versus negen punten leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar in de praktijk bleek het toch anders te wezen. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. En dus werd er veelvuldig de aanval gezocht. Uiteindelijk ook met resultaat want na elf minuten spelen kwam de bal terecht voor de voeten van Ane Jan Jukema en deze kon simpel binnen tikken 0-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust gaan worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Spannend werd het zeker want het kon beide kanten opvallen. Mogelijkheden waren er genoeg maar in de eindfase was men niet scherp genoeg en daardoor vielen er in dit duel ook geen doelpunten meer en dus behaalde de gasten een minimale overwinning.

Horeca de Trije – Martens fish & chips 2-4

Waar we de ene onderaan de ranglijst terugvinden daar draait de andere volop mee in de top van de competitie. Voor beide ploegen stond er dus genoeg op het spel en dus beloofde het een spannende strijd te gaan worden. Beide ploegen begonnen dan ook strijdvaardig aan dit duel. Het duurde dan ook zestien minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam voor de voeten terecht van Marcel de Keizer en deze kon de bal simpel binnentikken 0-1. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want een minuut later was het Patrick van Dijk met een schot vanaf links en deze eindigde in de korte hoek 1-1. Toch zou er niet gerust gaan worden met deze stand want een paar tellen voor het einde van de eerste helft was het Patrick Poelstra die opkwam over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-1. En dus ging de hekkensluiter met een voorsprong de rust in. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld al zette de gasten wel een tandje bij. Dit resulteerde na zeven minuten spelen tot de gelijkmaker. Gerben Terpstra kwam op over rechts waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-2. De gasten gingen hierna door met aanval en met profijt want twee minuten na de gelijkmaker was het alweer raak. Ditmaal kwam de bal terecht bij Arjen Hogenhuis en deze wist van dichtbij binnen te tikken 2-3. En zo was de voorsprong alweer een feit en dus moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan. Het gaatje werd zes minuten voor tijd nog een stukje groter als Mathieu de Keizer een schot vanaf rechts loste waarna deze eindigde in de korte hoek 2-4. Uiteindelijk bleek dit de winnende treffer te wezen want gescoord zou er niet meer worden en dus eindigde dit duel in een 2-4 eindstand.

Project eindbaas – Anytime fitness Harlingen 4-5

Met dertien versus zes punten was dit een duel van aanhaken of afhaken. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. De wedstrijd was twee minuten bezig als Gijs Bakker de score opent met een hard strak schot 0-1. De ban was gebroken al had de thuisploeg nog genoeg tijd om de score om te draaien. Drie minuten na de openingstreffer was het wederom Gijs Bakker die aan de bal kwam en zijn schot ging hard via de binnenkant van de paal binnen 0-2. Het gaatje was enigszins geslagen al was dat maar van korte duur want drie minuten later was het Wesley Dijkstra met een hard schot en deze werd niet goed verwerkt door de doelman 1-2. Maar gelijk hierna was het Gijs Bakker die van dichtbij wist binnen te werken en daardoor was het verschil alweer twee 1-3. En zo bleef het een levendige openingsfase en deze was nog niet voorbij. Zes minuten voor de pauze was het namelijk Wesley Kuperus die van dichtbij wist raak te prikken 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal als Gijs Bakker twee minuten na de pauze wederom raak weet te schieten en daarmee tilde hij de stand naar 1-5. Toch volgde er gelijk hierna een tegen reactie en deze kwam op naam van Wesley Dijkstra die de keeper kansloos achterliet met een hard schot 2-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan want wederom een minuut later was het raak voor de thuisploeg. Kelvin van der Wal kwam op over links waarna zijn schot hard binnenviel 3-5. Was een comeback dan toch nog mogelijk? Ja leek het antwoord te wezen want twaalf minuten voor het einde was het Jimte Bijlsma met een goede actie langs de doelman waarna hij simpel kon binnenschieten 4-5. En zo volgde er nog een spannende slotfase waarin nog genoeg mogelijkheden ontstonden. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Vijfde klasse

Van de Woude fietsen – VDV-Techniek 6-3

Met zestien versus vijftien punten was dit een ware kraker in de vijfde klasse. De nummers één en twee troffen elkaar dus en zodoende beloofde het een spannende pot te gaan worden. Na vijf minuten spelen werd het bal eindelijk geopend. Jan van der Veer kwam één op één met de doelman waarna hij rustig bleef en de bal hard binnenschoot 0-1. Toch konden de gasten maar een minuut genieten van de voorsprong want toen kwam Ken Knoeff één op één met de doelman en ook hij bleef rustig en schoot raak 1-1. En dus gingen beide ploegen vol overgave opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er ook en wel na twaalf minuten spelen. Een goede diepe bal kwam terecht bij Mark Ypma en deze schoot van dichtbij raak 2-1. De voorsprong was er en deze werd twee minuten later verder uitgebreid. Kristiaan Gaastra had een goede actie bij de achterlijn waarna hij de bal netjes in het mandje wist te leggen 3-1. Nu ging het snel met de doelpunten want een minuut later probeerde Ken Knoeff het maar eens van afstand en zijn schot ging hard in de rechter onder hoek 4-1. Ondanks de achterstand bleven de gasten strijden voor elke meter en bal. Dat leidde na twintig minuten spelen tot een verdiende volgende treffer. Het was Auke Heida die van dichtbij wist raak te schieten en daarmee tekende hij voor de 4-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want de spanning werd nog groter toen Djurre Scharringa naar binnen kwam en de bal door de benen van de keeper wist te schieten 4-3. En dus was alles weer mogelijk! Maar dan met nog negen minuten te spelen is het Ken Knoeff die vanaf links naar binnen komt om de bal vervolgens in de korte hoek te schieten 5-3. Het gaatje was weer twee en deze werd vier minuten voor tijd nog iets groter als Andrys Monsma één op één met de doelman komt en simpel weet binnen te werken 6-3. Deze treffer bleek uiteindelijk ook de winnende te wezen want gescoord werd er niet meer en dus pakte de thuisploeg drie gouden punten.

Ventura systems – Conexa 3-4

Waar de ene mee draait in de middenmoot van de competitie daar is de andere de hekkensluiter. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Het duurde dan ook maar zes minuten voordat de ban werd gebroken. Stijn de Vries kwam op door de as van het veld waarna zijn schot eindigde in de linker onder hoek 0-1. Diezelfde Stijn de Vries verdubbelde tien minuten later de score door de bal vanaf de linkerzijde van het veld in de verre hoek te schieten 0-2. Het gaatje was geslagen al zou dit niet de ruststand worden. Twee minuten voor de pauze is het namelijk Dennis Soepboer met een actie door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de linker onder hoek 1-2. Hierdoor was de spanning weer terug in de wedstrijd. Die spanning werd zeven minuten in de tweede helft nog iets groter als Dennis Soepboer wederom trefzeker is en daarmee tekende hij voor de 2-2. Toch stond deze stand maar twee minuten op het bord want toen was het Roel Frijling die de bal simpel kon binnentikken 3-2. En zo had de thuisploeg alles weer omgedraaid en dus moest de hekkensluiter alle zeilen bij zetten om terug te keren in de wedstrijd. Dat gebeurde ook en met resultaat want vijf minuten voor het einde was het Sem de Graaf met een actie over links waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-3. Dit leek ook de eindstand te gaan worden maar dan is de laatste minuut aangebroken als Sem de Graaf de bal simpel weet binnen te tikken en daardoor eindigde dit duel in een 3-4 eindstand.

Bouwbedrijf van Marrum – Stadsherberg catering 1-3

Met negen versus tien punten stonden beide ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst. En dat was ook wel terug te zien in de wedstrijd zelf. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en het duurde dan ook even voordat de ban werd gebroken. Met nog drie minuten te spelen in de eerste helft is het Jan Bosma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Toch stond deze stand maar kort op het scorebord want drie minuten late was er een mooie pass op Erik Menks en deze wist simpel binnen te werken 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen vol opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel veertien minuten voor tijd. Het was Edwin Lodewijk met een hard schot vanaf de zijkant van het veld waarna hij het netje liet bollen 1-2. De voorsprong was er voor de gasten en die werd twee minuten later nog een stukje groter als een goede uitgespeelde aanval terecht komt bij Patrick Prosee en deze wist simpel binnen te tikken 1-3. Uiteindelijk volgde er nog een spannende slotfase maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de gasten een belangrijke overwinning.