Braak Financiële Diensten en Welgeschikt wisselen stuivertje na ongekende twaalf klapper

20181207 AWA5768

Met 95 doelpunten in deze speelronde was het een effectieve avond in sporthal de Trije. De meeste poules lopen richting de eindrondes en dus beloven het nog enkele spannende weken te worden. Waar de ene goede zaken deed daar verspeelde de andere weer dure punten. Sommige ploegen spelen nog om alles en de andere speelt weer om niks. Reden te meer om kijken hoe jou favoriet het gedaan heeft en wat dat betekent voor de aankomende weken.

Hoofdklasse

Moto Delicato – Bogt fen Gune  1-1
Met de nummer drie tegen vier was dit interessante ontmoeting. Beide teams stonden gelijk in punten en hadden maar drie punten achterstand op plek twee. In de beginfase was het de Bogt fen Gune dat geduldig inzakte en hierdoor mocht Moto Delicato de bal hebben. Toch vielen er niet zoveel kansjes te noteren en dus kon het alle kanten op blijven gaan. Maar namaten de eerste helft vorderde namen de gasten het heft in handen en dat resulteerde in de achtste minuut tot een treffer. Een goede actie over de rechterkant kwam terecht bij Wilfred van der Zee en deze wist de bal knap binnen te schieten in de korte hoek 0-1. Na dit doelpunt mocht de thuisploeg weer het spel maken maar tot heel veel kansjes leidde dit niet. Maar dan is het de 17de minuut als een schot op goal gepakt lijkt te worden door keeper Koen Oosterveld, maar deze kon de bal niet goed vast houden waardoor de bal alsnog uit de hand viel en tegen de touwen eindigde 1-1. Een fikse tegenvaller want deze goal had zeker voorkomen kunnen worden. Gelijk vanaf de aftrap werd de bal goed onderschept waarna de spits van de thuisploeg één op één kwam met Oosterveld, maar ditmaal ging het schot langs de verkeerde kant van de paal en daarmee bleef het dus 1-1. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt. De gasten mochten nu meer het spel maken en zochten daarin ook de aanval. Maar zoals het in de eerste helft ook al ging kregen beide ploegen weinig echte kansen en dus bleef de gelijke stand op het scorebord staan. Uiteindelijk kon het in de tweede helft alle kanten opgaan maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde de wedstrijd in een 1-1 eindstand.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Royal Steensma  3-6
Met de nummer vijf tegen de nummer één kon je spreken van een duel waar het alle kanten op kon gaan. Vooraf was het verschil vijf punten in het nadeel van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum. Kon deze ploeg dichterbij Royal Steensma komen, of loopt de koploper verder uit? De wedstrijd begon in een laag tempo en hierdoor leek het even aftasten te worden. Maar na twee minuten spelen was daar al het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een goede opgezette aanval werd binnen getikt door Jorrit Tolsma 0-1. In de openingsfase kon je merken dat de koploper de betere ploeg was. Het speelde gemakkelijker en gaf daarentegen niet heel veel weg. Uiteindelijk werd de score in de zevende minuut verder vergroot. Het was Evert Tolsma die de bal van dichtbij hard wist binnen te werken 0-2. Maar ondanks deze tegentreffers probeerde de thuisploeg het toch, maar de mogelijkheden gingen er niet in. Met nog vier minuten te spelen in het eerste bedrijf leek de wedstrijd beslist te worden. Het was Evert Tolsma die een hard afstandschot loste en deze eindigde hard tegen de touwen 0-3. In de tweede helft konden de gasten iets meer inzakken en loeren op de counter. Maar ondanks het inzakken kregen beide teams zeker mogelijkheden om te scoren. En zo gebeurde ook want beide teams wisten het net nog driemaal te vinden. En daarmee eindigde een leuke tweede helft met zes doelpunten in totaal. De eindstand werd daarmee bepaald op een 3-6 overwinning voor de koploper.

Leo Reitsma Huhtamaki – Foto Techniek Service  1-1
Met de nummer zeven tegen vier was dit een duel vanuit de onderste regionen. Het verschil vooraf was tien punten in het voordeel van Foto Techniek Service. Het zou dus een zware avond kunnen worden voor de mannen van Leo Reitsma Huhtamaki want deze hadden nog geen punt gepakt in de competitie. En lastig leek het zeker te gaan worden voor de thuisploeg want binnen een minuut lag de bal al in het netje. Het was Toine Muizer die de bal ontving voor een leeg doel en deze wist hij rustig binnen te schuiven 0-1. De toon was gezet en hierdoor konden de gasten rustig achterover leunen en wachten op de omschakeling. De betere mogelijkheden waren in deze fase van de wedstrijd voor de nummer laatst maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Nog niet inderdaad want het is de tiende minuut als Arjan Veltman de bal ontvangt en deze hard weet binnen te schieten 1-1. Hierna werd de wedstrijd weer wat gelijkwaardiger maar tot hele grote kansen leidde dit ook niet meer en dus was de ruststand 1-1. In de tweede helft begon het spel interessant want het golfde over en weer en dus kon het alle kanten op gaan. Toch viel het aantal kansen in deze fase van de wedstrijd wel mee en dus bleef de gelijke stand op het scorebord staan. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en dus zou een eventueel gelijkspel niet onverdiend wezen. Beide kregen in de slotfase nog de kans om het duel te beslissen maar deze kansen bleven onbenut en hierdoor eindigde de wedstrijd in een verdienstelijke 1-1 eindstand.

Zandstra en vd Meer – Auto Strikwerda   9-5
Met de nummer drie tegen zes leek het een simpele avond te worden voor de heren van Zandstra en vd Meer. Het verschil vooraf was namelijk zeven punten in het nadeel van Auto Strikwerda en dus wouden beide ploegen winnen om de weg omhoog in te slaan. Spektakel was er dus gegarandeerd en dat bleek wel toen Thomas Werkhoven de bal in de eerste minuut van afstand laag in de onderhoek wist te schieten 1-0.  Maar ondanks deze vroege goal ging het spel in de openingsfase op en neer en dat leidde al snel tot een goede kans voor de gasten maar deze ging er niet in. Maar waar de eerste kans nog mis ging voor de gasten daar was de tweede wel raak. Het was Frits Hoekstra die het ook maar eens van afstand probeerde en ook zijn schot eindigde in de onderhoek 1-1. Maar lang kon er niet genoten worden van deze stand want een minuut later was het alweer raak. Ditmaal was het Henk Jansma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde half hoog tegen de touwen 2-1. Hierna kon het alweer gelijk worden maar het schot van de gasten eindigde op de paal waarna de thuisploeg in de omschakeling wel toesloeg. Het was Hidde de Vries die de bal ontving en zijn schot ging via de binnenkant van de paal in de verre hoek binnen 3-1. Een minuut later leek het duel helemaal in slot te worden gegooid. Het was Thomas Werkhoven die de bal ontving en zijn schot eindigde in de korte hoek binnen 4-1. Maar niets bleek minder waar te wezen want in de volgende drie minuten werd er maar liefst driemaal gescoord. Eerst was het Frits Hoekstra die de bal van dichtbij wist binnen te tikken 4-2, waarna in dezelfde minuut Thomas Werkhoven de bal van afstand wist binnen te schieten 5-2. Maar ook deze stand bleef maar kort op het scorebord staan want een minuut later lag de bal alweer in het netje. Opnieuw was het Frits Hoekstra die de bal goed wist binnen te schieten 5-3. Een waar spektakel dus in de eerste helft en dan is het nog niet eens voorbij. Het is namelijk twee minuten voor rust als Aede Dijkstra de bal simpel weet binnen te tikken en daarmee de 5-4 op het scorebord wist te zetten. Maar ook dit was maar van korte duur want in dezelfde minuut was het Lennard Feenstra die de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee de ruststand op 6-4 bracht. In het begin van de tweede helft mochten de heren van Auto Strikwerda de bal hebben en dit leidde al snel tot een grote kans maar deze werd langs de verkeerde kant van de paal geschoten. En dan is het de 23ste minuut als Jort Haarsma de bal van dichtbij weet binnen te tikken 7-4. De gasten moesten nu weer komen en dat gebeurde ook want het spel bleef in een lekker tempo over en weer gaan en dus was er nog van alles mogelijk. En dan is het de 28ste minuut als Koen Wartena de bal van dichtbij in de kruising weet te schieten 8-4. Maar vanaf de aftrap zochten de gasten gelijk weer de aanval en dat leverde gelijk weer een doelpunt op. Opnieuw was het Frits Hoekstra die de bal ontving en zijn schot ging hard binnen 8-5. In de slotfase waren er voor beide ploegen nog kansen om te scoren maar doordat de scherpte wat was afgenomen gingen deze kansen er niet in. Toch zou er nog één doelpunt vallen en deze kwam op naam van Koen Wartena 9-5. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en dus werd een leuke wedstrijd op een mooie manier afgesloten.

Tweede klasse

Skearmessen – van Dellen bellen   7-1
Met de koploper tegen de nummer vijf was dit een wedstrijd van uitlopen of inlopen. Het verschil vooraf was zes punten in het voordeel van Skearmessen en dus moest van Dellen bellen winnen om het gat te verkleinen naar drie punten. Voor beide ploegen stond er dus genoeg op het spel en beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En dit werd het ook want in de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en kreeg het ook kansen om te scoren. Toch duurde het tot de achtste minuut voordat de nul van het scorebord verdween. Het was Jan van der Wal die een goede individuele actie aanging om de bal vervolgens hard binnen te werken 0-1. Maar lang zou deze voorsprong niet duren want drie minuten later was het alweer gelijk. Het was Rein Jan van de Witte die de bal ontving en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 1-1. Hierna bleef het spel over en weer gaan al had de koploper wel een licht veldoverwicht. Uiteindelijk zou er twee minuten voor rust nog een doelpunt vallen. Het was Harmen Schuitemaker die middels een individuele actie iedereen kansloos liet om de bal vervolgens goed binnen te schuiven 2-1. In de tweede helft moesten de gasten dus wel komen en dat zou er toe leiden dat de thuisploeg meer ruimte zou krijgen om te voetballen. In de eerste fase van de tweede helft kon het beide kanten op vallen maar gescoord werd er niet en dus was er nog hoop voor de gasten. Uiteindelijk werd deze hoop in de 28ste minuut ten grabbel gegooid. Het was Harmen Schuitemaker die zich goed vrij liep waarna hij de bal ontving en deze in de verre hoek wist te schieten 3-1. Hiermee leek het duel definitief gespeeld te wezen en dus kene de koploper een simpele slotfase waarin nog viermaal gescoord werd. Eerst was het Hepke de Boer die een schot vanaf de zijkant erin schoot 4-1, waarna Harmen Schuitemaker een rebound wist binnen te werken 5-1. Met nog drie minuten te spelen was het Harke Hilboezen die aan het einde stond van een twee tegen één situatie en hij bracht de stand op 6-1. Het slotakkoord was voor Chris Hiemstra die een voorzet vanaf de zijkant hard wist binnen te schieten 7-1.

Braak Financiële Diensten – Welgeschikt  7-5
Met de nummer vier tegen drie kun je dit een duel noemen tussen twee ploegen die willen aanhaken bij de topploegen. Het verschil vooraf was één punt in het voordeel van Welgeschikt. En dus konden zij bij winst goede zaken doen om aansluiting te vinden met de top twee. Wilde Braak Financiële Diensten nog iets uitrichten in de top drie dan moesten ook zij winnen. Er was dus weer genoeg spanning gegarandeerd. In de openingsfase van het duel deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het spel ging goed over en weer en waar kon zakte de ploegen in om toe te kunnen slaan in de omschakeling. Uiteindelijk viel in de elfde minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Niels Krikke die de bal simpel wist in te tikken en daarmee de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Maar lang duurde deze voorsprong niet want in de dertiende minuut was daar de verdiende gelijkmaker. Het was Gert Rijpstra die het maar eens probeerde en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. De gasten probeerde hierna het spel naar zich toe te zetten en de thuisploeg zakte rustig in om er in de omschakeling uit te komen. Maar lang hield men niet stand want het was de vijftiende minuut als Haitze Weistra een actie over de rechterkant maakt en de bal vanuit een lastige hoek toch tegen de touwen krijgt 1-2. De thuisploeg hoopte deze stand te behouden voor de rust zodat het in de tweede helft kon toe slaan, maar niets was minder waar want in de 18de minuut was het alweer raak voor de nummer drie. Het is Gert Rijpstra die de bal ontving en met een ferme pegel in de linkerhoek bracht hij de stand op 1-3. Maar met nog enkele seconden te spelen is daar toch de aansluitingstreffer. Het is Erik Kamstra die de bal goed meeneemt en deze beheerst in de rechterhoek weet te leggen 2-3. In de eerste drie minuten van de tweede helft zakte de thuisploeg rustig in waarna het de gasten de bal liet. Deze mochten het spel maken maar wisten hier niet van te profiteren met een doelpunt. Na 23 minuten spelen ging Braak Financiële Diensten hoger druk zetten en dat leidde al snel tot twee doelpunten in twee minuten tijd. Eerst was het Niels Krikke die de bal simpel wist binnen te tikken 3-3, waarna Arjen Koning een actie over links inzet en de bal in de verre hoek weet te schieten 4-3. En zo was de stand weer omgedraaid in het voordeel van de thuisploeg. Een minuut later werd deze stand nog verder uitgebreid. Het was Wessel Roorda die de bal ontving en met een goed schot liet hij de keeper kansloos 5-3. In deze fase had Welgeschikt het lastiger en het kwam dan ook niet gemakkelijk tot kansjes. De meeste mogelijkheden waren er voor de thuisploeg en deze waren daar erg effectief in. Zo ook in de 28ste minuut toen Arjen Koning de bal kreeg en deze hard wist binnen te schieten 6-3. Maar de gasten lieten zich niet kisten en kwamen enkele minuten later terug  in de wedstrijd. Het was Jorge Lopes die een voorzet simpel kon binnen tikken en daarmee de spanning terug bracht tot 6-4. Na deze treffer zette de gasten alles op alles en dat leverde twee minuten voor tijd zelfs nog een treffer op. Het was Oscar Elsinga die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 6-5. Waar de spanning terug leek daar werd de wedstrijd een minuut voor tijd in het slot gegooid. Het was Colin Braak die de bal kreeg en met een simpele in tikker bracht hij de eindstand op 7-5.

R.E.S. – Verno Verhuur   7-2
Een duel tussen de nummer twee en nummer laatst ( zevende ). Het verschil vooraf bedroeg negen punten in het voordeel van de thuisploeg. Vooraf zou je dus een makkelijke overwinning verwachten maar niets was minder waar. In de beginfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dat leidde in de derde minuut al tot de eerste treffer. Het was Dirk Jan Volbeda die de bal kreeg en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 0-1. In de fase hierna zakte Verno Verhuur meer in en mocht R.E.S. het spel maken. Lang hielden de gasten stand maar in de veertiende minuut moest men toch een treffer incasseren. Het was Jesper Landskroon die zich goed vrij speelde om vervolgens de bal simpel binnen te schieten 1-1. Waar men hoopte dat dit de ruststand zou worden daar zou het toch even anders gaan. Het is de zeventiende minuut als twee spelers van de thuisploeg op de keeper afkomen, waarna Niels Altenburg de simpel weet binnen te schieten 2-1. Was hiermee de ban gebroken? Ja leek het antwoord want in het begin van de tweede helft werd het tempo door de thuisploeg opgevoerd en moesten de gasten iets meer terug spelen op eigen helft. Het probeerde er wel uit te komen maar tot hele grote kansen leidde dit ook niet. Toch werd het volgende doelpunt pas gemaakt in de 29ste minuut van de wedstrijd. Een goed gestoken bal kwam terecht bij Jesper Landskroon en deze wist de bal  in de verre hoek te schieten 3-1. Hiermee was de ban gebroken en hierna ging het snel met de doelpunten. In de volgende twee minuten werd er namelijk tweemaal gescoord door de Bolswarders. Eerst was het Daniel van der Zee die een goed schot in huis had 4-1, waarna een goed opgezette aanval werd binnen gewerkt door Colin Kruishaar 5-1. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen zes minuten voor tijd het zesde doelpunt een feit was. Het was Daniel van der Zee die de bal voor een aardig vrij doel kreeg en deze wist hij simpel binnen te schuiven 6-1. Maar toch deden de gasten vanaf de aftrap iets terug. Een felle strijd voor het doel werd gewonnen door Dirk Jan Volbeda en hij schoot de bal hard binnen 6-2. Ondanks deze ere treffer werd een minuut later het laatste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Het was Daniel van der Zee die een individuele actie in huis had, om vervolgens de keeper kansloos te laten 7-2.

Derde klasse

Taxi Sybe – Café de Kleine Beurs  2-2
Met de nummer één tegen drie leek dit een heuse kraker te wezen in de derde klasse.  Echter bedraagt het gat vooraf maar liefst negen punten in het voordeel van Taxi Sybe. Wilde Café de Kleine Beurs nog enige hoop houden op de eerste plek dan diende er gewonnen worden. Toch kwam de koploper ijzersterk uit de startblokken en dat leidde na één minuut spelen in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Tsjeard Halbersma die de bal kreeg en zijn schot ging kiezelhard binnen 1-0. In de rest van de eerste helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Beide teams zochten de aanval waar kon en kregen zo ook hun kansen. Echter waren beide ploegen niet scherp genoeg in de afronding en dus was de ruststand 1-0. In de tweede helft drongen de gasten steeds meer aan en dat leverde al snel een geweldige kans op maar tot een doelpunt leidde het niet. Maar lang zou het doelpunt zeker niet uitblijven want het is de 29ste minuut als Willem Miedema de bal ontvangt en de bal hard tegen de touwen weet te schieten 1-1. Gezien het spelbeeld was deze gelijkmaker verdiend en dus moesten beide teams vanaf deze stand verder zien te borduren. En dat gebeurde ook want twee minuten na de gelijkmaker was het alweer raak. Het was Tsjeard Halbersma die een aanval opzette door de midden om de bal vervolgens goed binnen te schieten 2-1. Nu moesten de gasten weer aanzetten en dat gebeurde ook, maar tot een doelpunt leidde dit nog niet. Uiteindelijk zou dit doelpunt er wel komen en wel drie minuten voor tijd. Een toegekende strafschop werd kiezelhard binnen geschoten door Willem Miedema 2-2. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus eindigde deze wedstrijd in een verdiende 2-2 eindstand.

Man of the World Lwd. – Sportcentrum Het Noord  3-2
Met de nummer zes tegen de nummer twee leek het op voorhand een aardig potje te worden. Beide ploegen hadden de drie punten nodig.  De ene om uit de gevarenzone te komen en de andere om in het spoor te blijven van de koploper. In het begin van de wedstrijd bleek de druk er ook goed op te staan. Het spel golfde over en weer alleen leverde dit nog geen echte doelkansen op. De eerste grote kans van de wedstrijd was in de achtste minuut voor  Sportcentrum Het Noord en deze ging er ook gelijk in. Het was Sofian Azehaf die de bal ontving en hij kon de bal simpel binnen tikken 0-1. Maar lang zou deze voorsprong niet duren want twee minuten later was het alweer raak. Het was Stein Potma die de bal ontving en hij wist de bal links in de hoek te leggen 1-1. Gezien het spelbeeld was dit een terechte tussenstand want beide ploegen deden niks voor elkaar onder. Het spel  bleef over en weer gaan maar in deze fase van de wedstrijd waren de betere mogelijkheden er voor de nummer twee. Uiteindelijk leidde dit in de achttiende minuut tot de volgende treffer. Een voorzet vanaf de zijkant kwam voor de voeten van Brandon Derambure en hij wist de bal simpel binnen te tikken 1-2. Hierna zakte de gasten in en mocht de thuisploeg het spel maken. Uiteindelijk leidde dat er toe dat de thuisploeg een lichte overhand had maar tot echte hele grote kansen leidde dit niet. Uiteindelijk kenmerkte de tweede helft zich in het feit dat het spel over en weer ging maar dat beide ploegen nauwelijks tot geen kansen wisten te creëren. Hierdoor leek de 1-2 ook de eindstand te worden maar daar dacht Man of the World Lwd. anders over. Met nog twee minuten te spelen was het Jay de Vries die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechterhoek tegen de touwen 2-2. Dit was gezien het spelbeeld een terechte tussenstand en dus leken beide ploegen de punten te delen. Maar dan met nog veertig seconden te spelen is het Jay de Vries die opstoomt door de midden om vervolgens keihard binnen te schieten 3-2. De vreugde was groot bij de thuisploeg en de punten werden dus niet verdeeld en dat was des te zuurder voor de gasten.

Horeca de Trije – SDV Projectbuilding  2-6
Een duel tussen twee ploegen die onderin de competitie terug te vinden zijn. Het verschil vooraf bedroeg maar één punt in het voordeel van Horeca de Trije. Wie kan er goede zaken doen en wie moet een weekje wachten om weer aan te haken? Dat er spanning op dit duel stond dat was wel te merken. Het spel ging namelijk in de eerste fase in een laag tempo over en weer en dus konden de mogelijke aanvallen gemakkelijk onschadelijk worden gemaakt. Maar ondanks dat werd het eerste doelpunt gescoord naar elf minuten spelen. Het was Mark Kerkhof die de bal dichtbij het doel ontving en zijn schot ging hard en geplaatst tegen de touwen 0-1. Maar ondanks deze goal bleef het spelbeeld de eerste helft gelijkwaardig aan hoe dat was. Maar hoe dan ook de bal hoeft maar een keer goed te vallen en de goal is een feit. Zo ook twee minuten voor het rustsignaal.  Een voorzet vanaf de zijkant kon simpel binnen getikt worden door Richard vd Veer 0-2. De tweede helft begon in een iets hoger tempo en hierdoor was de eerste kans gelijk een feit en ook raak. Het was Paul van den Berg die de bal ontving en zijn schot ging goed binnen 1-2. Hiermee was de spanning weer terug en dus kon het weer alle kanten opgaan.  Hierna bleef het spelbeeld over en weer gaan en dus zou je verwachten dat er zeker gescoord zou worden. Toch duurde dit nog lang want het is de 31ste minuut als Wibo Brouwer de bal krijgt en deze hard weet binnen te werken 1-3. Het verschil leek nu gemaakt te wezen maar niets was minder waar want de heren van SDV Projectbuilding kregen nu iets meer mogelijkheden om te scoren, maar in de afwerking was men niet scherp genoeg waardoor er niet gescoord werd. En dan met nog zes minuten te spelen lijkt het duel definitief beslist te worden als Richard vd Veer van dichtbij weet binnen te werken 1-4. In de laatste twee minuten zouden er nog drie doelpunten vallen. Voor de thuisploeg scoorde Patrick van Dijk nog en voor de gasten wist Elmer Boonstra nog tweemaal het net te vinden. En daarmee eindigde deze wedstrijd in een 2-6 eindstand.

Vierde klasse

Engineeringsburo Zuidema – Rijschool Posseth  0-3
Degraderen uit deze klasse kan niet, maar wanneer dit wel mogelijk was dan zouden deze twee teams er voor in aanmerking komen. Het is namelijk de nummer laatst tegen ene laatst. Wordt er vanavond bepaald wie er als rode lantaarn drager van alle poules het seizoen afsluit? Winst kunnen beide ploegen ingeval goed gebruiken. Vanaf het begin van de wedstrijd golfde het spel over en weer en dus hadden beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk duurde het tot de vijfde minuut voordat de score geopend werd. Het was Tom de Ruiter die een individuele actie in huis had en zijn schot eindigde hard achter de keeper 0-1. Niet veel later werd de score verder uitgebreid. Het was Niels Walburg die een actie over de linkerkant had en zijn schot eindigde in de verre hoek binnen 0-2. Hiermee leek het gaatje geslagen te wezen en dus moesten de heren van Engineeringsburo Zuidema aanzetten. Het kreeg ook zeker kansjes maar tot doelpunten leidde dit niet en dus bleef de marge er. In de eerste helft gebeurde er niks meer en dus was de ruststand 0-2. Waar je zou verwachten dat de thuisploeg zou komen daar was het Rijschool Posseth die vanaf de aftrap toesloeg. Het was Axel de Vries die de bal ontving en hij liet de keeper kansloos 0-3. Hierna bleef het spel over en weer gaan en kon het beide kanten op gaan. Maar uiteindelijk was men niet scherp genoeg in de afronding en dus werd er niet meer gescoord. Hierdoor bleek de eindstand 0-3 te wezen.

WR Unit – Stadsherberg Catering   10-2
Met de nummer vijf tegen vier kon je spreken van een duel in de middenmot. Het verschil vooraf bedroeg vier punten in het voordeel van Stadsherberg Catering. Wilde WR Unit nog stijgen dan diende er gewonnen te worden. In de eerste minuten was het spel vooral te vinden op de helft van de gasten maar tot doelpunten leidde dit nog niet. De eerste twee kansen kwamen er voor de thuisploeg maar deze werden op de keeper en naast geschoten. Het eerste schot van de gasten was er rond de zevende minuut maar deze ging er niet in. Het tempo bleef laag en hierdoor konden de kansen simpel verdedigt worden. Het tweede schot van de nummer vier vloog er wel in. Het was Gerton Oost die de bal ontving en zijn schot eindigde knap in de hoek 0-1. Maar ondanks deze score was het alweer snel gelijk. Het was Rene de Haan die de bal voor zijn voeten terug vond en met een soepele beweging kon hij de bal binnen tikken 1-1. In de fase hierna wilde beide ploegen graag voetballen maar WR Unit was erg slordig en daartegenover stond dat de heren van Stadsherberg Catering enkele goede combinaties op de mat wisten te leggen. Maar ondanks het slordige spel van de thuisploeg wisten zij net voor rust twee snelle doelpunten te maken. Tweemaal was het Rene de Haan die de bal ontving en zijn schoten vlogen keurig binnen. Daarmee bracht hij de ruststand op 3-1. In de tweede helft moesten de gasten wel komen en dus zou je verwachten dat de thuisploeg kon profiteren van de ruimte. Dit lukte ook want binnen een minuut was daar een goede twee tegen één situatie, die vervolgens goed breed werd gegeven en binnen werd gewerkt door Sandry Hoekstra 4-1. In de fase hierna mochten de gasten de bal hebben en zodoende kon de thuisploeg rustig wachten op de omschakeling. Dit leidde in de 26ste minuut tot een treffer van Mathijs Dijkstra 5-1. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar toch probeerde de gasten het nog, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Het wachten van de thuisploeg werkte goed want vanuit de omschakeling wist het enkele goede kansjes te creëren. Uiteindelijk leidde dit in de 31ste en 32ste minuut tot twee doelpunten. Eerst was het Mica Swart die de bal simpel wist binnen te tikken 6-1, waarna  Mathijs Dijkstra vanuit de volgende aanval de bal in de rechterhoek wist te schieten 7-1. Maar ondanks dat wisten de gasten vier minuten voor tijd nog wat terug te doen. Het was Friso van Eyck die een goede voorzet kreeg en deze wist hij uiterst subliem binnen te schieten 7-2. Maar ondanks deze eretreffer bleef de thuisploeg het meest gevaarlijk in de aanval en dat leidde in de laatste twee minuten tot nog drie doelpunten. Eerst was het Mathijs Dijkstra die de 8-2 op het bord zette waarna Mica Swart met twee doelpunten zorgde voor een 10-2 eindstand.

Bouwbedrijf van Marrum – MC Donalds Harlingen  4-3
Een ware kraker tussen twee ploegen die fungeren in de top drie van de competitie. Bouwbedrijf van Marrum had zestien punten uit zes wedstrijden en had dus nog niet verloren. MC Donalds Harlingen had uit zes duels dertien punten en dus was het verschil maar drie punten. De winnaar zou goede zaken doen en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. In de openingsfase ging het spel over en weer en dat leidde er al snel toe dat beide ploegen één goede kans kregen maar beide wisten deze niet te benutten. Hierna zakte de thuisploeg iets meer in en mochten de gasten het spel maken. Dit leidde ook tot enkele mogelijkheden maar men was in de afronding niet scherp genoeg waardoor de kansen mis gingen. Kansen volgde er in deze periode nauwelijks en dus leek de ruststand op 0-0 uit te draaien. Maar niets was minder waar want in de vijftiende minuut was het Mart Beuker die de bal ontving en zijn schot ging goed de hoek in 1-0. Maar ondanks deze goal waren het vooral de gasten die de mogelijkheden kregen en dus was het wachten op de gelijkmaker. En dan is het net voor rust dat Laurens Looyenga de bal krijgt en deze vanuit een lastige hoek weet binnen te schieten 2-0. In het begin van de tweede helft zakte de thuisploeg weer in en mochten de gasten het spel maken. Dat leidde ook al snel tot een kans voor de Harlingers maar de kans werd om zeep geholpen. En dan is daar altijd de uitdrukking wanneer je zelf niet het doelpunt maakt dan doet de tegenstander dat wel. En zo geschiedde ook want het was Mart Beuker die in de 28ste minuut de kans kreeg en deze ook wist binnen te leggen 3-0. Hiermee leek het duel in het slot te zijn gegooid maar niets was minder waar want twee minuten later was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Jochem de Vries die de bal voor zijn voeten kreeg en met een simpele beweging wist hij de bal binnen te leggen 3-1. Dit doelpunt deed blijkbaar wonderen want de gasten werden sterker en sterker en de thuisploeg werd slordiger en slordiger. Dit resulteerde in de 33ste minuut tot de volgende treffer. Het was Jeep Outhuijse die de bal ontving en zijn schot scheerde tegen de touwen 3-2. De spanning was volledig terug en het geloof bij MC Donalds Harlingen ook. Bouwbedrijf van Marrum leek het niet te kunnen geloven en helemaal niet toen het in de 36ste minuut de volgende tegentreffer moest incasseren. Opnieuw was het Jeep Outhuijse die de trekker wist over te halen en daarmee bracht hij de stand op 3-3. Gezien het spelbeeld wellicht verdiend en dus leken beide ploegen te eindigen met een punt. Maar daar dacht Gerard Hoekstra blijkbaar anders over want een minuut na de gelijkmaker had hij een goede actie in huis en schoot hij de bal hard in de verre hoek binnen 4-3. Uiteindelijk probeerde de gasten het nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde een interessant potje in minimale overwinning.