Braak Financiele Diensten haalt verrassend uit tegen De Korenaar.

In de derde klasse gebeurden afgelopen vrijdagavond heel verrassende dingen. Wie verwacht nu dat het onderaanstaande Braak Financiele Diensten met maar liefst 6-3 zou winnen van mede koploper De Korenaar en dat Oosterlaar/Verhoeven niet voorbij SDV Projectbuilding zou komen. Het niet spelende Pars Graanhandel was hier de lachende derde. In de hoofdklasse hetzelfde beeld als de laatste tijd. Het ongeslagen Bloemketerp won en dit gebeurde weer met veel pijn en moeite. De concurrentie raakt echter door onderling punten te verspelen steeds verder achterop. Alleen van Dellen Bellen kan de race enigszins volhouden, al werden de drie punten tegen Steensma evenals vorige week weer in de laatste minuut binnengehaald. Keizer Autoschade blijft heersen in de eerste klasse. Deze maal werd het zonder wisselspelers opererende Verno Verhuur met dubbele cijfers geklopt. De Skearmessen blijven ongeslagen na een ruime 5-2 zege op Koopmans Schilders.In de vierde klasse had koploper De Struners de handen vol aan het steeds beter spelende Fitnesscentrum C.C.M. Het werd een moeizame 4-2. Opvallend blijven de verrichtingen van Zuidema Scheepsbouw. Het team staat op de gedeelde tweede plaats op slechts een punt achterstand. Yn ‘e Stal kwam hier tot de eerste zege..

Bowling Bloemketerp – Tapperij ‘t Noord

T. Sikkema 1-0, M. Saamangun 1-1, R. Post 2-1, W.v.d.Zee 2-2, M. Saamangun 2-3.

Bowling Bloemketerp won verdiend, maar het kostte wel heel veel moeite en dat was de verdienste van Tapperij, die in dit duel ook nog haar gevaarlijkste speler A. Venema moest missen. Bowling Bloemketerp begon voortvarend, maar moest toezien hoe T. Sikkema van afstand tegen scoorde. Verder dan kleine kansjes van Y. Blijker en S. de Vries kwam men voor de wisseling niet. Na een fraaie kapbeweging maakte M. Saamangun gelijk. Uit een snel uitgevoerde counter via A. Bergsma zorgde R. Post voor 1-2 en kon Bloemketerp van voren af aan beginnen.   

De druk werd nog verder opgevoerd en uit een slim genomen vrije trap herstelde W.v.s.Zee het evenwicht. In de slotfase was het M. Saamangun die zijn team naar de zege schoot.

 

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma  5-5

K.J. Bijlsma 1-0, W.v.Duyn 2-0, O. Elsinga 2-1, K.J. Bijlsma 3-1, J. de Haan 3-2, K.J. Bijlsma 4-2, O. Elsinga 4-3, F. de Wit 5-3, L. Visser 5-4, J. Broersma 5-5.

De Bogt stond bijna het gehele duel op een ruime voorsprong, maar Haitsma toonde veerkracht. Dit duel bewijst wel dat de rol van Haitsma nog niet is uitgespeeld ondanks dat het onderin staat. Voor De Bogt geldt dat het momenteel te wisselvallig speelt om het Bloemketerp lastig te maken.

 

Van Dellen Bellen – Steensma F.I.  4 – 3

K. Pols 1-0, T. Hoekstra 1-1, H. Bartouhtouh 2-1, A. Siemensma 2-2, K. Pols 3-2, T. Hoekstra 3-3, M.v.d.Ploeg 4-3.

De teams waren aan elkaar gewaagd en verdienden beide een punt. Dit leek het ook te gaan worden, maar een overtreding in de laatste minuut werd bestraft met een strafschop en deze werd vlekkeloos genomen door routinier M.v.d.Ploeg.

 

Bouwbedrijf Bruinsma – Ulenburgh Adviseurs  4 – 7

M.Reinsma 1-0, W. Lanting 1-1, J.v.Dellen 2-1, S.Scheltema 2-2, M. Reinsma 3-2, J.v.Wieren 3-3, S. Scheltema 3-4, J.v.Dellen 4-4, J.v.Wieren 4-5

Wel verdiend, maar geflatteerd was de zege die Ulenburgh behaalde op Bruinsma. Tot 3 minuten voor het einde stond er 4-4 op het scorebord. Toen was het J.v.Wieren die met een fraaie hattrick het duel besliste. 

 

Bouwbedrijf Scharringa – Martens Vis  3 – 4

H.Veldman 0-1, P.Y. Walda 1-1, H. Veldman 1-2, W. Tankink 1-3, P.v.Dijk 1-4, P.Y. Walda 2-4, S. Zijlstra 3-4.

De eerste periode waren de teams aan elkaar gewaagd, 1-2. Martens Vis trok  hierna het initiatief naar zich toe en kwam verdiend op 1-4. Na twee snelle tegentreffers werd het in de slotfase nog onverwacht spannend.

 

The Dance Factory – The Phone House  1 – 2

Voordat D. Sommer de bal in de kruising joeg had Phone House al enkele goede mogelijkheden gehad. Uit een pass van J.Elting verdubbelde D.v.d.Pol de voorsprong. R. de Vries scoorde uit een vrije trap tegen. Een verdiende Phone House zege.

 

Verno Materieelverhuur – Keizer Autoschade  1 – 15

M. Kuperus 5x, R. Reversma 3x, C. Terpstra 3x, W.v.d.Meer 2x, D. Drent en E. Reversma met een tegentreffer van J. Mosselman.

Verno had geen wisselspelers en het ontbrak het team aan kracht om aan de voortdurende druk van Keizer te ontkomen.

 

De Skearmessen – Koopmans Schilders  5 – 2

Koopmans was alleen in de openingsfase bij machte het De Skearmessen lastig te maken Na de openingstreffer van E. Dijkstra maakte G. Herrema gelijk. Deze stand bleef niet lang gehandhaafd want E. Dijkstra en J.W.v.Beem 2x zorgden nog in de eerste periode voor een veilige 4-1. Het duel was beslist waarbij opnieuw J.W.v.Beem en M. de Vries voor het restant zorgden.   

 

Sportcentrum Shape – Saab Wassenaar  5 – 4

B. Braaksma 0-1, J.v.d.Meulen 1-1, E.v.d.Veen 1-2, H. Timmermans 2-2, E.v.d.Veen 2-3, P. Algra 2-4, D. Deinum 3-4, S. de Boer 4-4 en 5-4.

Saab Wassenaar speelden een prima wedstrijd, stonden ook steeds aan de goede kant van de score, maar verloor in de slotfase door onnodige fouten.

 

Herberg de Bogt – Regina’s Lingerie  1 – 4

F. Vogel 0-1, D. Riemersma 0-2, E. Keijzer 1-2, G. Glazema 1-3 en 1-4.

Regina lijkt wat te gaan doen aan de magere seizoenstart. Het nam vanaf de start het initiatief en bleef dit de gehele wedstrijd behouden.

Een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding.

 

SDV Projectbuilding – Oosterlaar/Verhoeven  4 – 4

A.Schaap 0-1, M. Metselaar 1-1, S. de Vries 2-1, P. Amels 2-2, M. Kerkhof 3-2, A. Alberts 3-3, K. Groothoff 4-3, A. Alberts 4-4.

Oosterlaar/Verhoeven speelde verzorgder, maar SDV maakte goed gebruik van de mogelijkheden. Daarnaast keepte M. Feitsma een uitstekende wedstrijd. Een verrassende, maar terechte puntendeling.

 

Offinga Kappers – Primera Haitsma  1 – 2

C. Zijlstra 0-1, F.J. Pander 1-1, H. Braams 1-2.

Twee volkomen aan elkaar gewaagde teams maakten er geen hoogstaand duel van, maar de spanning vergoedde veel. Nadat R. Bruinsma voor Offinga de paal raakte was het aan de andere kant wel raak via C. Zijlstra. Uit een goede pass van P. Quarre maakte F.J. Pander gelijk. Ook C. Zijlstra en F.J. Pader ieder aan een kant raakten het aluminium. Het was tenslotte H. Braams die met een bekeken inzet het duel besliste.

 

 

Tegelzetbedrijf Miedema – De Tap  3 – 3

H.G. Westra 1-0, D.P. Weistra 1-1, B. Miedema 2-1, J. Bootsma 2-2, K.A.Nijholt 2-3, J.v.d.Meulen 3-3

Miedema was het gehele duel iets sterker, kreeg meer mogelijkheden, maar beide teams zullen tevreden zijn met het eindresultaat.

 

Betterfit – Preton Nederland  4 – 3

G. Rijpstra 1-0, T. Helfferich 1-1, R. Post 2-1, J. Scharringa 2-2, D. Groen 3-2, K. Hoekstra 3-3, R. Post 4-3.

Preton is met nieuwe spelers nog zoekende naar het juiste ritme. Betterfit was beter en won verdiend.

 

Braak Financiele Diensten – De Korenaar  6 – 3

J. Berg 1-0 en 2-0, W. Beimers 3-0, H. Vonk 3-1, W. Beimers 4-1, T. Zwier 4-2, W. Beimers 5-2, E. Bootsma 6-2, M. Zwier 6-3.

De Korenaar nam meteen het initiatief, maar liep al snel tegen twee tegentreffers op van J. Berg. De paniek brak uit toen W. Beimers met een verwoestend schot voor 3-0 zorgde. Met de tegentreffer van H. Vonk leek Korenaar terug in de wedstrijd. Met treffers van W. Beimers en T. Zwier ieder aan een kant schoot De Korenaar niets op. Braak bleef geconcentreerd en De Korenaar speelde verder zonder overleg en te gehaast. Het werd zelfs 6-2 via de uitblinkende W. Beimers en E. Bootsma waarna M. Zwier het duel besloot.

 

Schroevenkopen.nl – Bouwbedrijf Kooistra Kubaard  9 – 3

J. de Jong 0-1, J.P. Dijkstra 1-1, W.S. Hijlkema  2-1, A. Barkat 2-2, R. Bouwma 3-2, R. Bouwma 4-2, J. Boersma 5-2, A. Barkat 5-3, R. Bouwma 6-3, R. Grovesteijn 7-3 en 8-3, G. Dijkstra 9-3.

De eerste periode was het nog een gelijkopgaand duel met zelfs de beste kansen voor B.K.K. Hierna werd het krachtsverschil steeds groter en werd het een duidelijke Schroevenkopen zege.

 

W.I.K. – Zuidema Scheepsbouw  1 – 3

H. Mulder 0-1, J. Boot 1-1, H. Mulder 1-2, C. Alkema 1-3.

Zuidema was sterker, maar drukte dit pas laat in treffers uit. H. Mulder brak het duel open en J. Boot schoot uit een vrije trap de gelijkmaker binnen. Opnieuw H. Mulder bracht met een schot hoog in de touwen Zuidema weer aan de leiding en C. Alkema besliste het duel definitief.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – Bar Yn ‘e Stal  2 – 7

K.J. Hendriks 0-1, N. Rusticus 0-2, G. de Bruin 1-2, S. Wierda 2-2, J. Zijlstra 2-3, K.J. Hendriks 2-4, N. Rusticus 2-5 en 2-6, J. Zijlstra 2-7.

Leo Reitsma kwam van een 0-2 achterstand goed terug, maar kon het verder tegen een beter Yn ‘e Stal niet bolwerken.

 

De Struners – Fitnesscentrum C.C.M 4 – 2

C. Knol 1-0, W. Breemen Schneider 1-1 en 1-2, T. Dijkstra 2-2, R.v.Dellen 3-2, R.v.Dellen 4-2.

De Struners wonnen verdiend, maar het kreeg meer tegenstand dan werd verwacht. Pas laat in het duel werd de beslissing geforceerd. Een goede prestatie van CCM.

 

Sportcafe de Trije – De Jager Accountancy  0 – 5

E.v.Sertima 2x, B. Zeilmaker 2x en J. de Jager.

Een duidelijke afspiegeling van de krachtsverhouding. De Trije stond al heel snel met 0-3 achter. Daar bleef het lang bij mede omdat de Trije  aanvallend weinig uitrichtte.