Braak financiële Diensten via een Houdini acti langs Offinga Kappers

Inmiddels zijn de competities weer even onderweg en richting de helft van de competitie kunnen we spreken van een positieve vibe tot dusver. Er worden leuke wedstrijd gespeeld met veel doelpunten en spanning, zo ook heden avond waar de doelpunten weer als rijke appeltjes vielen. Wil jij weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Moto Delicato 0-4

Met beide nul punten uit één wedstrijd waren beide ploegen het seizoen niet goed begonnen en dus waren beide gebrand op een goed resultaat. En dat was ook wel te merken want beide ploegen kwamen goed uit de startblokken en dat leverde een leuke eerste helft op. De mogelijkheden werden alleen niet benut en dus werd de ruststand bepaald op 0-0. Maar dat er gescoord zou gaan worden dat was wel duidelijk, het was alleen nog even afwachten wanneer en wie het zou gaan doen. Uiteindelijk gebeurde dit al aardig snel in het tweede bedrijf. De bal kwam terecht bij Stijn van der Geest en deze draaide goed weg waarna zijn schot in het midden van het doel binnen viel 0-1. Deze treffer was een opmaak naar meer want hierna was een volgende treffer al gauw een feit. Een mooie aanval werd voorgezet waarna de bal bij Sander Hoekstra terecht kwam en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-2. De thuisploeg moest nu aan de bak en dus zou er nog meer ruimte komen voor de gasten. En daar wist Karst Hannema wel van te profiteren want zijn harde schot eindigde in de linkerhoek 0-3. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus gingen de drie punten naar Moto Delicato. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Karst Hannema die een rebound simpel wist binnen te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-4.

Bogt fen Gune – Royal Steensma 6-3

Een duel tussen deze twee teams is vaak een leuke en spannende ontmoeting. Op voorhand werd er dus veel van verwacht en dus kon het publiek er eens goed voor gaan zitten. Maar vanaf minuut één bleek de thuisploeg de bovenhand te hebben en dat leidde al snel tot een doelpunt van Siard Bloemsma die een steekbal behendig wist binnen te werken 1-0. De gasten wilde wel en kwamen regelmatig langs het goede blok van de bogt maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. En dan is daar Jordy Stecking die een mooi doelpunt in huis heeft en daarmee de stand op 2-0 wist te brengen. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want Willem van Duijn kwam nog één op één met de keeper en bleef vervolgens rustig waarna hij de ruststand bepaalde op 3-0. Een riante stand dus en dus moesten de mannen van Royal Steensma iets bedenken wilde het nog in de wedstrijd komen. Helemaal toen Willem van Duijn met een hard schot in de linkerhoek ook nog de 4-0 wist te noteren en daardoor leken de drie punten wel binnen. Maar niet te snel gejuicht want al snel was daar de aansluitingstreffer, een voorzet kon simpel binnen getikt worden door Bauke Tjalle Anema en daarmee was de 4-1 een feit. Maar het bleef een vermakelijk duel met genoeg mogelijkheden en uiteindelijk ook nog meer treffers. Was het Siard Bloemsma met een hard tegendraads schot in de linker onderhoek 5-1, daar schoot Lammert Wagenaar de bal via de binnenkant van de paal ook tegen de touwen 5-2. De spanning leek weer terug te komen en helemaal toen Bauke Tjalle Anema de bal hard in de linkerhoek wist te schieten en daarmee het verschil weer op twee verschil bracht 5-3. Zou het dan nog echt spannend kunnen worden? Nee was het antwoord want uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord en dit gebeurde middels een harde knal in de linker onderhoek van Willem van Duijn en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

Sportcafé de Trije – Auto Haitsma – Jansma Wonen 0-10.

Beide ploegen hadden hun eerste duel gewonnen en dus was het de vraag wie zet die goede reeks door en wie verliest zijn ongeslagen status? Het duel begon leuk al hadden de gasten een lichte overhand in het eerste bedrijf. Dit leidde uiteindelijk tot de openingstreffer van Edwin Hiemstra die de bal hard en laag in de hoek schoot 0-1. De ban was hiermee gebroken en het gaatje werd verder vergroot door Wiebe v/d Meer die de bal middels een mooie actie in de korte hoek wist te schieten 0-2. Was de wedstrijd hiermee al gespeeld? De thuisploeg probeerde het wel maar dat beetje geluk had het niet en uiteindelijk werd het vlak voor rust ook nog 0-3 vanuit een snelle counter waarna Edwin Hiemstra zijn tweede van de wedstrijd mocht maken. Dit deed de gasten blijkbaar goed want in het tweede bedrijf ging het gas nog meer open en dat leidde uiteindelijk tot nog zeven treffers in twintig minuten tijd en hierdoor eindigde dit duel in een simpele 0-10 eindstand.

Eerste klasse

Man of the World Lwd. – Killtrition 4-0

Op voorhand was dit een echte degradatiewedstrijd want beide ploegen behaalde uit hun eerste twee duels nul punten. Wie kon er een goede stap zetten en de eerste punten binnen halen? Beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder en het duurde dan ook even voordat de eerste treffer een feit was. Na een fout in de verdediging bij de gasten was het Sven Flikkema die het keihard afstrafte en daarmee bracht hij zijn team op 1-0. Nu moesten de gasten komen en dat leidde er toe dat er meer ruimtes zouden komen voor de thuisploeg. Helemaal toen een afstandschot van Jelmer Nawijn binnen vloog en de 2-0 een feit was. Hiermee was het gaatje geslagen en dus leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Helemaal toen Jens de Ruyter de bal in het lege doel wist te schuiven en daarmee bracht hij de stand op 3-0. De gasten probeerde het wel maar de geboden mogelijkheden vielen niet binnen en dus bleef de hatelijke nul op het scorebord staan. Uiteindelijk bepaalde Jelmer Nawijn de eindstand op 4-0 nadat zijn afstandschot via de onderkant van de lat binnen vloog 4-0.

Huhtamaki – Skearmessen 2-5

Waar de thuisploeg hun duel vorige week verloor daar waren de gasten vrij. Het was dan ook even afwachten hoe beide ploegen er voor zouden staan. Uiteindelijk bleken beide ploegen aardig gewaagd aan elkaar te wezen. Beide ploegen creëerde mogelijkheden maar uiteindelijk duurde het nog even voordat er gescoord werd. Uiteindelijk was het Friso van Eijk die de score opende met een hard en laag schot in de linkerhoek en daarmee werd het 0-1. Maar lang duurde het niet voordat de gelijkmaker een feit was. Chris Outhuyse kreeg de bal en vanuit een lastige hoek wist hij de bal knap binnen te werken 1-1. Alles was weer in evenwicht ook al was dit maar van korte duur want een voorzet werd goed binnen gewerkt door Hepke de Boer en daarmee werd het 1-2.  Nu moest de thuisploeg weer aanzetten en helemaal toen een mooie aanval werd afgemaakt via de binnenkant van de paal en daarmee bepaalde Harm Schuitemaker de stand op 1-3. Maar ondanks deze tegentreffer bleef Huhtamaki aanvallen en dat leidde vervolgens tot de aansluitingstreffer 2-3. Maar de mannen van Skearmessen lieten zich niet gek maken en bleven hun spelletje gewoon spelen. Dit leidde uiteindelijk nog tot twee doelpunten via Harm Schuitemaker en Friso van Eijk en daarmee bepaalde zij de eindstand op 2-5.

Tweede klasse

R.E.S – SDV Projectbuilding 0-2

Met de koploper tegen de nummer drie en een verschil van drie punten verschil kon je dus spreken van een ware kraker. En dus konden de supporters zich opmaken voor een leuke wedstrijd. En leuk werd het zeker want beide ploegen deden uiteindelijk weinig voor elkaar onder. Verdedigend stonden beide ploegen stabiel en in het aanvallende gedeelte moesten beide ploegen de minimale mogelijkheden benutten. Uiteindelijk duurde het even voordat de score werd geopend maar dat gebeurde wel op een mooie manier. Luca Rombout probeerde het eens van afstand en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de koploper in de achtervolging. De mannen van R.E.S. wilde wel maar de geboden mogelijkheden werden niet binnen geschoten en dus bleef de nul op het scorebord staan. Aan de andere kant was het uiteindelijk wel raak. Een goed uitgespeelde aanval werd binnen gewerkt door Stefan van Duijneveldt en daarmee bepaalde hij uiteindelijk de eindstand op 0-2. Daarmee lijdt de koploper een pijnlijke nederlaag en wordt de strijd bovenin steeds spannender en spannender.

Frankena Loonbedrijf – SDV Keukens en meer 3-3

Waar de ene vorige week vrij was daar won de andere hun partij overtuigend. En dus was het de vraag hoe zouden beide ploegen vandaag op het toneel verschijnen. Uiteindelijk waren beide ploegen gedreven op een goed resultaat en dat leidde al snel tot de openingstreffer van de wedstrijd. Waar een schot eerst nog gekeerd kon worden daar was de rebound er voor Renze Pieter Hiemstra en die werkte de bal simpel binnen 1-0. De ban was gebroken en helemaal toen een afstandschot van diezelfde Renze Pieter Hiemstra erin vloog en daarmee de stand op 2-0 werd gebracht. De gasten moesten iets bedenken en helemaal toen een uitgespeelde aanval werd binnen gewerkt door Daniel Rob en daarmee zorgde hij voor de 3-0. Het gat was geslagen maar even late werd deze iets kleiner nadat Jonathan Meeuwis het maar eens van afstand probeerde en dit schot eindigde in de kruising 3-1. De achtervolging werd ingezet en de motor begon steeds makkelijker te draaien bij de gasten en wel met resultaat. Een prima uitgespeelde aanval werd binnen gelegd door Eric Reversma en daarmee bracht hij het verschil weer naar één verschil 3-2. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel middels een afstandschot van Jonathan Meeuwis en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-3.

Braak financiële Diensten – Offinga Kappers 6-5

Beide ploegen hebben de smaak aardig te pakken en dat was vorige week ook wel te merken. Tijd om deze lijn door te trekken en de volgende drie punten aan het lijstje toe te voegen. De wedstrijd begon gelijk leuk met gelijk enkele goede kansjes maar uiteindelijk duurde het tot minuut zeven voordat het eerste doelpunt viel. Een afstandschot van Winston Menig viel binnen en daarmee bracht hij zijn team op gelijke hoogte. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want we noteren minuut elf als Cornelis Boonstra een toegekende vrije trap hard weet binnen te werken 1-1. Dit doelpunt gaf een kick want een minuut later was het Kevin A Nijeholt die wist raak te schieten 2-1 en daarmee was de achterstand zo om gebogen. Uiteindelijk zouden beide ploegen nog wat mogelijkheden krijgen maar werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en dus was de ruststand 2-1. Maar waar de thuisploeg de achterstand gauw wist om te buigen daar gold dat nu ook al snel voor de gasten. Na drie minuten spelen wisten de gasten tweemaal te scoren. Eerst was het Leonardo Wassenaar die een rebound wist binnen te tikken 2-2, waarna een afstandschot van Feike Nieuwhof ook binnen viel 2-3. En zo kregen de supporters waar voor hun geld en dan was de wedstrijd nog niet eens gespeeld. Met nog veertien minuten op de klok werd er een twee tegen één situatie goed uitgespeeld waarna Willem Nieuwhof het eindstation was en hij bracht de stand op 2-4. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van Braak meer risico’s gaan nemen wilde het nog een resultaat behalen. Maar dan met nog zes minuten op de klok leek het duel definitief beslist te worden toen een twee tegen één situatie opnieuw goed uitgespeeld werd waarna de bal door Jelte Meijer werd binnen gewerkt 2-5. Hiermee leek het duel wel gespeld te wezen maar leek inderdaad want in de laatste vijf minuten waren het de minuten voor de thuisploeg. Nadat Cornelis Boonstra de bal van afstand wist binnen te schieten 3-5 was het vervolgens een minuut later Wessel Roorda die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel wist te schieten 4-5. Het verschil was weer minimaal en zat er dan nog wat in voor de mannen van Braak?  Ja blijkbaar want met nog drie minuten voor tijd was het wederom Cornelis Boonstra die van afstand raak schoot en daarmee bracht hij de stand in evenwicht. Het leek dan ook uit te draaien op een puntendeling maar dan is daar in de laatste secondes wederom Boonstra met een afstandschot en ook deze viel nog binnen 6-5. Dit was de ommekeer en een klap te wezen voor de mannen van Offinga maar een leuk duel was het zeker weten.

Dikland Installatie techniek – Bouwbedrijf van Marrum 5-2

Met de nummer negen tegen tien was dit een ware degradatie clash. Wie wist de eerste punten van het seizoen binnen te halen en mag er wellicht omhoog kijken? Beide ploegen deden niet heel veel voor over al begon de thuisploeg wel wat furieuzer aan de wedstrijd. Dit leidde uiteindelijk na zes minuten spelen tot de openingstreffer. Duco Hilverda kwam één op één met de doelman waarna hij rustig bleef en de 1-0 tegen de touwen schoot. Hierna kregen beide ploegen enkele mogelijkheden maar het duurde uiteindelijk tien minuten voordat een volgende treffer een feit was. Joran Gerbranda probeerde het maar eens van afstand waarna hij zorgde voor de 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd in de volgende drie minuten verder vergroot. Eerst was het Randy de Vries met de 3-0 waarna Stefan Ros de ruststand bepaalde op 4-0 door de bal simpel in te tikken. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en helemaal toen het vijf minuten na rust ook nog 5-0 werd middels een afstandschot van Randy de Vries. In de fase hierna probeerde de gasten het wel en uiteindelijk leidde dat zes minuten voor tijd in een treffer van Jan Bosma die de bal simpel wist binnen te tikken 5-1. Uiteindelijk bepaalde Mark Hoekstra de eindstand op 5-2 door één op één met de keeper rustig te blijven waarna hij de bal simpel wist binnen te werken.

Keizer Autoschade – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 7-5

Waar de mannen van Keizer Autoschade nog ongeslagen zijn en zes punten behaalde uit twee duels daar behaalde de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum één punt uit hun eerste duel. Voor de gasten was het dus belangrijk om te winnen want dan kon het enigszins aansluiting vinden naar boven. In de eerste minuten ging het spel lekker over en weer en kregen beide ploegen enkele mogelijkheden om te scoren. Maar uiteindelijk duurde het tien minuten voor de openingstreffer een feit was. Simon Houtsma ging één op één met de doelman waarna hij de bal met een lobje wist binnen te werken 0-1. En dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan uiteindelijk ook. Met nog drie minuten te spelen was het Teunis van der Boon die de bal wist te onderscheppen waarna hij de bal overtuigend wist binnen te werken 1-1. Dit doelpunt gaf energie want in diezelfde minuut was het wederom Teunis van der Boon die wist te scoren al was dat dit keer met een afstandschot 2-1. Uiteindelijk zou de ruststand bepaald worden op 3-1 nadat Cornelis Zijlstra de bal goed onderschepte en deze beheerst in het hoekje wist te leggen.  Waar het in de eerste tien minuten van het eerste bedrijf aardig gelijk op ging daar gold dat ook voor de eerste negen minuten van het tweede bedrijf. Zolang duurde het namelijk voordat het volgende doelpunt een feit was. Wederom was het Teunis van der Boon die het maar eens van afstand probeerde het wederom was het raak 4-1. En dit was het teken om nog meer doelpunten op het scorebord te zetten. Wist Remco de Valk eerst een één tegen één situatie af te ronden 5-1, daar schoot Erwin de Boer in twee minuten tijd tweemaal goed raak middels een afstandschot 5-3. De spanning was weer terug al dacht Teunis van der Boon daar anders over want een minuut na het vorige doelpunt maakte hij er 6-3 van. In de laatste vier minuten werd er nog driemaal gescoord en hierdoor werd de eindstand bepaald op 7-5. Een leuke en spectaculaire wedstrijd waarin de thuisploeg de ongeslagen status behoudt.

Derde klasse

Roosma Schilders – Stadsherberg Catering 3-5

Beide ploegen hebben uit hun eerste twee wedstrijden drie punten behaald en dus vinden we beide terug in de middenmoot van de competitie. Winst zou dus betekenen aanhaken naar boven en verlies betekent kijken naar onderen. Een interessant potje werd er daarom ook verwacht en die kwam er uiteindelijk ook. Nadat er in de openingsfase enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven was het na tien minuten spelen wel raak. Na een twee tegen één situatie kwam de bal terecht bij Edwin Lodewijk en deze wist de bal simpel binnen te schuiven. Dit doelpunt deed het hem want hierna ging het snel. Twee minuten na de openingstreffer was het Paul Dragstra die het maar eens van afstand probeerde en deze bal viel hard binnen 0-2. Maar de mannen van Roosma gaven niet op en met nog vier minuten te spelen was het Tom Roorda die achter de bal ging staan waarna zijn vrije trap hard binnen viel 1-2. De spanning was weer terug en helemaal toen Tom Roorda twee minuten later ook nog de 2-2 wist binnen te tikken. En dus beloofde het een interessant tweede bedrijf te worden. En interessant werd het zeker want na twee minuten spelen pakte Wietse Blauw de bal af waarna hij de bal goed binnen schoot 2-3. De voorsprong was er weer voor de Stadsherbeg en deze werd een minuut later verder uitgebreid nadat een afstandschot langs iedereen heen ging en de bal eindigde tegen de touwen 2-4. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen het veertien minuten voor tijd ook nog 2-5 werd vanuit een vrije trap. Dat Tom Roorda vervolgens nog een strafschop wist binnen te werken 3-5, deed niets meer af aan de eindstand want in een hectische slotfase werd er niet meer gescoord en dus eindigde dit duel in een 3-5 eindstand.

Rijschool Posseth – WR Unit 4-4

Een leuk en interessant potje tussen twee ploegen die van voetbal houden. En dus kon je op voorhand wel nagaan dat er veel doelpunten mogelijk waren. Beide ploegen gingen allebei fel van start en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Rutmer de Vries probeerde het maar eens van afstand en dit schot sloeg tegen de touwen binnen 0-1. Maar lang duurde de tegen reactie niet want een goed uitgespeelde aanval werd binnen gewerkt en dus werd het alweer 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten weer opvallen. Na een fout in de verdediging van WR Unit was daar een goede onderschepping waarna er middels een snelle counter gescoord werd 2-1. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook gelijk. Dit leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker van Jan Tymen Eisma die een toegekende vrije trap hard tegen de touwen wist te schieten 2-2. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want net voor rust was daar een snelle en goed uitgespeelde counter waarna Meindert Jan Feenstra het eindstation was en de 2-3 kon binnen werken. Het spel bleef dus over en weer gaan en in het tweede bedrijf veranderde hier vrij weinig in. Beide ploegen kregen de mogelijkheden om te scoren en uiteindelijk gebeurde dit ook. Een schot vloog goed de kruising binnen waarna de gelijkmaker een feit was 3-3. Maar het ware theaterstuk was nog niet ten einde en dat leidde uiteindelijk tot de 4-3 voorsprong voor Rijschool Posseth nadat een afstandschot binnen viel. Maar ook ditmaal liet de tegenstander zich niet gek maken en dus probeerde Jan Tymen Eisma het maar eens van afstand waarna zijn schot ook lekker strak binnen viel 4-4. Beide ploegen gingen hierna nog wel op zoek naar meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit spektakelstuk in een welverdiend gelijkspel.

VDV- Techniek – BSH Partyservice 0-8

Beide ploegen verloren beide hun eerste wedstrijd en dus was het afwachten hoe beide ploegen vandaag voor de dag zouden komen. Je zou denken beide ploegen waren gedreven en dus kon het een leuke wedstrijd worden. Maar al gauw merkte je dat de gasten de bovenliggende partij waren en dat leidde al snel tot een mooie aanval waarna Rene de Haan de bal in de linkerhoek wist te punteren 0-1. Hiermee was het bal geopend en dus moest de thuisploeg al snel in de achtervolging. Helemaal toen een voorzet goed terecht kwam bij Tjalling Feenstra en met een mooi bekeken schot liet hij de keeper kansloos. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want net voor rust was het Rene de Haan die een rebound hard wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-3. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen want de gasten waren beter en kwamen al snel op 0-4 via Rene de Haan die een corner simpel wist binnen te werken. Hierna bleef het doelpunten regenen en met een doelpunt van Tjalling Feenstra, 2x Rene de Haan en Arne Tigchelaar werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 0-8.