Braak financiële diensten vindt aansluiting met top na overtuigende zege

Met nog vijf speelrondes te gaan neemt de spanning meer en meer toe. De verschillen zijn in sommige competities erg minimaal en daardoor zal het waarschijnlijk spannend blijven tot de laatste speelronde. Dat er genoeg op het spel stond kon je vanavond wel merken want de ploegen waren goed aan elkaar gewend en hierdoor viel het wel mee met de hoge eindscores. Weten hoe jou team het er vanaf heeft gebracht? Je leest het hieronder.

Hoofdklasse

Royal Steensma – Welgeschikt 1-2

Beide ploegen leden vorige week een nipte nederlaag en dus hadden beide ploegen wel iets goed te maken. Beide ploegen hebben al laten zien dat het voetballend zeker kan mee komen en dus zou je een leuke wedstrijd verwachten. Leuk werd het zeker want uiteindelijk deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk was het Evert Tolsma die het bal wist te openen door de bal door de benen van de keeper wist te schieten 1-0. Maar ondanks deze achterstand bleef de koploper strijden voor elke bal en uiteindelijk zelfs met resultaat. Het was Jay de Vries die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek. Beide ploegen bleven hierna leuk voetballen en daardoor kregen beide ploegen verschillende kansen om te scoren. Uiteindelijk was het Jens de Ruyter die aan de bal kwam en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen en daardoor werd het 1-2. De thuisploeg moest dus in de achtervolging gaan maar uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren en dus eindigde dit duel in een 1-2 eindstand.

ZM Beweegcentrum – Sportcafé de Trije 3-5

Beide ploegen wisten vorige week te winnen al won de thuisploeg met een minimaal verschil en de gasten met een monsterscore. En dus zou je verwachten dat beide ploegen vol voor de overwinning zouden gaan spelen. En dat gebeurde ook want na vijfenvijftig seconden spelen was het al raak. Het was Gerlof Dijkstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. Een flitsende start dus maar dat betekende dat er nog voldoende tijd over was voor de thuisploeg. Maar dan is daar Karst Hannema die aan de bal kwam en zijn schot ging via de binnenkant van de paal binnen 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd drie minuten later nog groter. Een toegekende vrije trap werd nog gekraakt maar de rebound kwam voor de voeten van Jens de Vries terecht en deze schoot de bal langs de keeper het doel in 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar niets was minder waar want twee en een halve minuut later was het Dani van Eijk die de bal aangespeeld kreeg en zijn schot eindigde in de linkerkant van het doel 1-3. Hiermee was de spanning enigszins terug en uiteindelijk zou er met deze stand ook gerust worden. De tweede helft  was één minuut twaalf onderweg toen Dani van Eijk een dribbel wist in te zetten waarna hij besloot te schieten en de bal binnen viel 2-3. De spanning was volledig terug en dus kon het nog alle kanten op vallen. Maar dan met nog elf minuten en eenentwintig seconden op de klok is het Gerlof Dijkstra die aan de bal komt en zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 2-4. Het gaatje was weer naar twee getild al was dat maar van korte duur want vier minuten later was het Mateusz Roman Ijpe die zijn directe tegenstander wist uit te spelen waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 3-4. En zo werd het een spannende slotfase waarin de thuisploeg uiteindelijk alles of niets ging spelen. Uiteindelijk werd het niets want de geboden mogelijkheden gingen er niet in en uiteindelijk wist Karst Hannema de bal dertig seconden voor tijd in het lege doel te werken en daarmee tekende hij voor een 3-5 eindstand.

Zijlstra beroepskleding – Bogt fen Gune  2-0

Met drie tegen zes punten vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat want degradatie willen beide ploegen niet. Uiteindelijk bleken beide ploegen weinig voor elkaar onder te doen. Beide stonden verdedigend goed en daardoor was het lastig om er doorheen te komen. Mogelijkheden ontstonden er zeker maar de trekker werd maar niet overgehaald. Maar dan is daar opeens Cornelis Zijlstra die aan de bal komt en zijn schot eindigde in de verre hoe 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook zeker maar daardoor kon het niet voorkomen dat het 2-0 werd via Maarten vd Vies. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld want ondanks dat beide ploegen nog kansen kregen werd er niet meer gescoord en dus behaalde de thuisploeg een nuttige overwinning.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Keizer Autoschade 4-3

Een duel tussen twee strijdende ploegen en dus werd er veel verwacht van deze pot. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan deze pot en dus ging het publiek er maar eens goed voor zitten. Uiteindelijk was het Yuri Riemersma die de bal ontving na een blunder van de doelman en daarvan wist hij wel van te profiteren en daarmee werd het 0-1. De openingstreffer was een feit en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook want middels Simon Houtsma werd het 1-1 met een schot in de verre hoek. Diezelfde Simon Houtsma deed het even later opnieuw want eerst wist hij de bal in de verre hoek te leggen 2-1 waarna hij de doelman even later wist te passeren met een subliem lobje en daarmee tekende hij voor de 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd alleen maar groter want ook Jelle Pieter v/d Wal wist het netje te laten bollen nadat zijn schot eindigde in de korte hoek 4-1. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar ondanks dat bleven de gasten hun mogelijkheden zoeken.  Dat werd uiteindelijk ook beloond want het was Martijn Werkhoven die aan de bal kwam en zijn schot ging door de benen van de keeper heen en daarmee tekende hij voor de 4-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want uiteindelijk kwam er meer ruimte te liggen bij de thuisploeg en daarvan wist Marcel Koning uiteindelijk van te profiteren. Hij wist de bal namelijk in het lege doel te werken en daarmee tekende hij voor de 4-3. Uiteindelijk bleek dat de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee behaalde de thuisploeg een prima overwinning.

Koopmans schilders – Vynx Records   0-3

Waar de thuisploeg nog geen punten heeft weten te verkrijgen daar staan de gasten met vijftien punten bovenaan in deze competitie. En dus zou je zeggen dat dit een makkie word voor de gasten. Maar niks was minder waar want de thuisploeg deed goed mee en gaf goed weerstand. Mogelijkheden ontstonden er wel maar doelpunten werden er nog niet gemaakt. Nog niet inderdaad want uiteindelijk zou het wel gaan gebeuren. We schrijven de dertiende minuut als er een diepe bal terecht komt bij Tjitte Sijbesma en deze blijft ijzig kalm waarna hij de bal weet binnen te werken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En dan met nog drie minuten op de klok word er een penalty gegeven aan de gasten en deze werd door Brandon Derambure binnen gewerkt 0-2. Uiteindelijk zou er met deze stand ook gerust worden en dus moest de ploeg met nul punten iets gaan verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Dat gebeurde dan ook en de weerstand bleef er zeker komen maar de geboden mogelijkheden werden maar niet omgezet in doelpunten. En dan zijn we twaalf minuten onderweg als Brandon Derambure tweemaal een gele kaart krijgt en daardoor ontving hij een rode kaart. Maar ondanks deze rode kaart bleven de gasten overeind en middels goed samenspel wist Toine Muizer te scoren en daardoor werd het 0-3. Dit bleek ook de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus behaalde de koploper wederom drie punten.

Huhtamaki – Skearmessen 2-0

Beide ploegen wonnen vorige week hun wedstrijd en dus wilde beide ploegen de winnende lijn door trekken. En zodoende ontstond er een leuke wedstrijd waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Hierdoor kon het beide kanten op vallen en dat zag je ook terug komen in de wedstrijd. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar dan moet je wel de trekker over halen. Uiteindelijk lukte dat ook want het was Gerard Hof die aan de bal wist te komen en hij wist de bal in de verre hoek te schieten 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de gasten iets gaan verzinnen wilde het terug keren in de wedstrijden. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door Lars Koster want hij wist de bal door de benen van de keeper heen te schieten en daarmee tekende hij voor de 2-0. De gasten probeerde het hierna nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde deze wedstrijd in een minimale overwinning voor de thuisploeg.

Tweede klasse

Offinga kappers – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 7-2

Met de nummer vijf tegen vier en een verschil van zes punten was dit een duel van aanhaken of afhaken. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan het duel en dat leidde er toe dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden.  Mogelijkheden kwamen er zeker maar uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord worden. Willem Nieuwhof had een goede actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. De voorsprong was er en dus moesten de gasten in de tweede helft met een reactie komen. Toch draaide de thuisploeg de duimschroeven verder aan en dat leidde al snel tot de volgende treffer van de wedstrijd. Het was Feike Nieuwhof met een actie over rechts waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Het gaatje was geslagen al zou deze alleen nog maar groter worden want Winston Menig schoot de bal vanaf de rechterkant in de korte hoek en daarmee tekende hij voor de 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen , ook omdat Leonardo Wassenaar even later ook nog tekende voor de 4-0. Hiermee was het inderdaad wel gespeeld al was het nog niet gedaan qua doelpunten maken want Jelte Meijer had een goede actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 5-0. Maar ondanks de grote achterstand kwamen de gasten wel met een tegen reactie want een voorzet vanaf links werd door Menne Langhout in de korte hoek gewerkt en daarmee werd het 5-1. Maar hiermee was het nog niet klaar want ook Danick Sikkema deed nog een duid in het zakje want zijn inzet vanaf links eindigde in de verre hoek en daarmee tekende hij voor de 5-2. Een ommekeer was in de maak? Nee zeker niet want in de slotfase scoorde de thuisploeg nog tweemaal en daarmee eindigde dit duel in een 7-2 eindstand.

Frankena Loonbedrijf – vv R.E.S. Bolsward  1-2

Met vier vs. zeven punten stonden beide ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst. En dus kon een overwinning vandaag helpen om te stijgen op de ranglijst. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan dit duel en dat leidde er toe dat er snel mogelijkheden vielen te noteren. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord en wel door Wouter Hylkema die een voorzet vanaf de rechterkant in de korte hoek wist te werken en daarmee tekende hij voor de 1-0 ruststand. Maar ondanks deze stand bleven beide ploegen leuk voetballen en dus was het zeker nog niet gespeeld. Zo dacht Leonardo Pardo Perez er blijkbaar ook over want toen de bal bij hem terecht kwam bedacht hij zich niet en wist hij de bal achter het standbeen in het doel te werken 1-1. En zodoende was alles weer in evenwicht en dus kon het beide kanten op vallen. Nadat beide ploegen enkele mogelijkheden gemist hadden daar wist Frans van Assen wel raak te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-2. Bij deze treffer zou het uiteindelijk blijven en zodoende wisten de gasten drie belangrijke punten binnen te halen.

SDV Keukens en meer 2 – Rijschool Posseth 4-4

Beide ploegen presteren tot op heden aardig goed en dus beloofde het een spannende wedstrijd te gaan worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden vrijwel niks voor elkaar onder. Na vier minuten en zeven seconden werd het feestbal dan eindelijk geopend. Het was Sander Hoekstra die zijn man passeerde waarna hij de bal in de hoek wist te werken 0-1. Maar ondanks de achterstand bleef de thuisploeg goed mee voetballen en dat leidde enkele minuten later zelfs tot de gelijkmaker. Het was Sander Prins die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Het kon in deze fase van de wedstrijd beide kanten op vallen en zo bleef het een leuke wedstrijd om te aanschouwen. En dan met nog drie minuten op de klok is het Noah Postma die twee man wist uit te spelen waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 2-1. Maar toch zou er niet gerust worden met deze stand want met nog vierenveertig seconden op de klok besluit Stijn Cevat een dribbel in te zetten waarna zijn schot boven het hoof van de keeper eindigt en daarmee tekende hij voor de 3-1 Maar de tegen reactie kwam er snel want na één minuut en drieëndertig seconden gespeeld te hebben in het tweede bedrijf was het Rick Beimers die zijn man voorbij speelde waarna hij één op één met de doelman rustig bleef en de bal in de linkerhoek wist te leggen 3-2. De spanning was weer terug en dus werd de achtervolging verder in gezet. En met resultaat want twee minuten en drie seconden na de vorige treffer was het wederom raak. Leon Wever kreeg de bal vanuit de corner aangespeld waarna hij nadacht en de bal achter de doelman wist te werken en daarmee tekende hij voor de 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer opzoek gaan naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook want met nog zeven minuten op de klok is het Jorrit Vellinga die de bal ontvangt waarna hij achter de doelman terecht komt en de bal weet binnen te werken 3-4. De voorsprong was er en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en wel met resultaat want een minuut na deze treffer was het Noah Postma die de bal van zijn tegenstander af pakte waarna hij niet nadacht en de bal in de rechter kruising wist te schieten 4-4. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar de winst maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten terecht verdeeld.

Derde klasse

SDV Keukens en meer – North Line 1-1

Waar we de ene terug vinden in de onderste regionen van de competitie daar vinden we juist de andere terug in de top van de competitie. Maar hoe zouden de verhoudingen op het veld dan zijn? Al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Met veel strijd en passie trokken beide teams ten aanval en werden er enkele mogelijkheden gecreëerd. Toch leverde dit geen doelpunten op en dus gingen we rusten met een 0-0 stand. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren. Dat gebeurde dan ook en wel na drie minuten spelen. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Richard v/d Veer en deze wist daar wel raad mee en wist binnen te schieten 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dit gebeurde dan ook en uiteindelijk met resultaat. Het is minuut negen als Timen van der Zee opstoomt over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Alles was weer gelijk en dus beloofde het nog tien spannende minuten te worden. Beide ploegen kregen hierin nog wel mogelijkheden om te scoren maar dat gebeurde niet en dus werd de eindstand bepaald op 1-1.

Braak financiële diensten –  Killtrition  5-2

Beide ploegen hebben al laten zien dat het zeker goed kan voetballen en dus beloofde het een spannende pot te worden. Toch merkte je dat de thuisploeg wel iets meer de overhand had en dat werd uiteindelijk ook omgezet in doelpunten. Het was Colin Braak die een rebound hard en hoog wist binnen te werken en daarmee werd het 1-0. Hiermee was het bal geopend en dat werd alleen nog maar mooier want niet veel later is het Stijn Beerends die de bal ontving waarna hij de bal netjes over de doelman wist te liften en daarmee tekende hij voor 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd. Helemaal omdat het Colin Braak was die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee tekende hij voor de 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar dacht Enrico Post blijkbaar anders over want hij schoof de bal door de benen van de keeper en daarmee werd het 3-1. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee want niet veel later was het Dirk Pieter Weistra die de bal ontving en zijn schot ging hard door het midden binnen 4-1. Het gaatje was weer gebracht naar drie verschil en dat zou uiteindelijk zelfs nog groter worden want wederom Colin Braak wist de bal binnen te tikken en daarmee werd het 5-1. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel in het eigen doel en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-2.

Lahaise schoonm & glasbew – WR unit 2-2

Met de hekkensluiter tegen de koploper leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar in het veld zelf bleek dit niet het geval te wezen. De thuisploeg kwam voortvarend uit de kleedkamer en dat leidde na twee minuut twintig tot de openingstreffer van dit duel. De bal ging naar Meindert Jan Feenstra en deze nam de bal goed mee waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 1-0.  Een verassende voorsprong dus voor de hekkensluiter. Maar lang behield men niet deze voorsprong want twee minuten en dertig seconden na deze treffer was alles alweer in evenwicht. Harry van der Veen zette een goede dribbel in waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 1-1. Maar ook deze gelijke stand stond maar kort op het scorebord want één minuut en vijftig seconden later was het wederom raak. Karst Bloemsma kreeg de bal aangespeeld waarna hij zijn tegenstander goed voorbij ging om de bal vervolgens in de linkerhoek binnen te schieten 2-1. En dus moest de koploper weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef de voorsprong van één verschil op het scorebord staan. In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijkwaardig en ook in die helft kregen beide ploegen kansen op meer maar de bal wou er maar niet in. En dus leek deze wedstrijd gewonnen te gaan worden door de mannen van Lahaise schoonm & glasbew. Inderdaad leek want met nog tien seconden op de klok is het Tieme van Marrum die nog een actie weet in te zetten waarna hij besloot om te schieten en dit schot viel in de linkerhoek binnen en daarmee tekende hij voor een 2-2 eindstand.

Vierde klasse

Beumako – Roosma schilders 0-3

De nummer zes speelde vandaag een wedstrijd tegen de koploper en dus zou je denken dat dit een gespeeld duel zou wezen. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gaan gebeuren en wellicht wel een stunt. Maar deze droom viel na vier minuten spelen al in duigen want Tom Roorda stoomde op over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 0-1. Maar ondanks deze snelle tegen treffer bleven de mannen van Beumako er in geloven en dus bleven zij hun eigen spelletje spelen. Mogelijkheden ontstonden er zeker maar deze werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef de voorsprong in takt voor de gasten. En dan met nog twee minuten te gaan in het eerste bedrijf is er een goede combinatie die terecht komt bij Elmer Feenstra en deze wist daar wel raak mee en schoot de bal vanaf links hard binnen 0-2. Het gaatje was geslagen en dus leek het een gelopen koers te wezen voor de hekkensluiter. Maar ondanks het verschil van twee doelpunten bleven beide ploegen de aanval zoeken waar kon. Uiteindelijk duurde het zeventien minuten voordat een volgende treffer een feit was. Na een goede pass kwam Elmer Feenstra in balbezit, deze zette een goede actie in waarna hij de bal kiezelhard tegen de touwen wist te werken 0-3. Uiteindelijk bleek deze treffer de laatste van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de koploper weer drie belangrijke punten.

BSH Partyservice – Ventura systems 9-3

Waar de ene vorige week onderuit ging daar speelde de andere juist gelijk. En dus waren beide ploegen vandaag gebrand op een goed resultaat. Een spetterend begin werd het zeker want na twee minuten kwam er een goede lange bal van achteruit en deze werd goed binnen gewerkt door Martin Rotteveel 0-1. Maar de tegen reactie kwam er al binnen een minuut toen Rene de Haan het van afstand probeerde en dit schot viel in de linkerhoek binnen 1-1. Een flitsende start van de wedstrijd dus en dat beloofde veel voor de rest van de wedstrijd..Het is minuut zes als Sam Brouwers een gele kaart krijgt en daarvan wist de thuisploeg optimaal van te profiteren. Na goed samenspel kwam de bal namelijk terecht bij Tjalling Feenstra en deze wist de bal goed binnen te werken 2-1. Diezelfde Tjalling Feenstra was een minuut later wederom scherp in zijn afronding want na een goede actie wist hij de bal hard in de rechter kruising te schieten en daardoor werd het 3-1. Maar ondanks de achterstand bleven de gasten strijden en dat leverde in minuut dertien de aansluitingstreffer op. Rients Hietkamp ontving de bal en zijn schot ging via de keeper het doel in 3-2. De spanning was weer enigszins terug. Maar dit leek maar van korte duur te wezen want een minuut later was het Rene de Haan die de bal ontving en middels een goed schot ging de bal door de benen van de keeper het doel in 4-2. Uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf nog eenmaal gescoord worden en wel in minuut achttien. Na goed samenspel kreeg Rene de Haan de bal aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 5-2. En zo kende we een levendige eerste helft en dat beloofde wat voor de tweede. Waar het in de eerste helft snel raak was daar gold dat ook voor de tweede helft. We zitten in de tweede minuut als Tjalling Feenstra op stoomt over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 6-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal omdat het drie minuten later wederom raak was. Een toegekende vrije trap werd slim genomen waarna de bal terecht kwam bij Rene de Haan en deze schoot de bal goed binnen 7-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten na deze treffer was er weer een mooie combinatie en wederom was het Rene de Haan die raak wist te schieten 8-2. De tien leek in dit tempo wel gehaald te gaan worden. Zeker omdat het een minuut later al 9-2 werd via Tjalling Feenstra die de bal terug kreeg na een mooi één tweetje. Maar ook de gasten wisten nog wat terug te doen en wel via Sam Brouwers die na een goede actie de bal hard wist binnen te werken 9-3. In de laatste tien minuten vielen er nog genoeg kansen te noteren maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 9-3 eindstand.

Visual Reklame – CK Corporation 1-6

Beide ploegen vinden we terug in de middenmoot van het speelveld en dus konden beide ploegen vrij spelen. Met dit vrije gevoel werd er open gespeeld en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden. Toch duurde het twaalf minuten voordat de score werd geopend. Na een slim genomen vrije trap kwam de bal terecht bij Pedro Lopez en deze liet de keeper kansloos achter 0-1. Diezelfde Pedro Lopez had het hierna wederom op zijn heupen want na een goede dribbel en loste hij een hard schot die strak tegen de touwen eindigde 0-2. En zo was er al een gaatje geslagen en dus moesten de mannen van Visual Reklame aanzetten wilde het terug keren in de wedstrijd. Uiteindelijk werd er in de eerste helft nog eenmaal gescoord en wel door Ogi Austin die profiteerde van een fout van de doelman 0-3. De wedstrijd leek hiermee wel beslist te wezen en dus was het de vraag hoe hoog gaat de score worden? De tweede helft was nog maar net onderweg als Ari Lumputu de bal  krijgt aan de rechterzijde van het veld waarna hij mooi wist raak te schieten 0-4. Drie minuten na deze goal gaf Tijmen Lousma een mooie pass op Roy Groeneveld en deze wist daar wel raad mee waarna hij de 1-4 wist binnen te schieten. Maar ondanks deze treffer bleven de gasten beter en met nog zes minuten te spelen werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Er werd een goede diepe bal gegeven op Ari Lumputu, deze nam de bal goed mee waarna hij de keeper kansloos achter liet 1-5. Het slotakkoord kwam er een minuut voor tijd. Na goed samenspel wist Junior Lopez de trekker over te halen en daarmee tekende hij voor de 1-6 eindstand.

Vijfde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Verno verhuur 3-3

Met de nummer één tegen drie was dit een ware kraker. Op voorhand bedroeg het verschil tussen beide ploegen vier punten in het voordeel van de thuisploeg en dus konden beide ploegen bij winst goede zaken doen.  Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd en hierdoor werd het een waar spektakel. Uiteindelijk was het Timo Hein met een actie door het midden van het veld waarna zijn schot door de benen van de keeper in het doel ging 1-0. De ban was gebroken en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Helemaal omdat het ook nog 2-0 werd via Tjipko Vellinga die de bal terug kreeg na een mooi één tweetje waarna hij de bal strak in de kruising wist te schieten 2-0. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus moesten de gasten iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd. Uiteindelijk hadden ze iets bedacht en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Aldrik Dijkstra in de verre hoek geschoten en daardoor werd het 2-1. De spanning was weer geheel terug en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. En dan is daar Pieter Tulner die een actie in zet aan de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de verre hoek weet te schieten 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen opzoek naar maar. Dat meer leek er ook te gaan komen voor de koploper want het was Tjipko Vellinga met een actie door het hart van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-2. De achterstand was er weer voor de nummer drie maar zij gaven niet op en gingen meer en meer in de aanval. Uiteindelijk werd dat ook beloond in de vorm van een doelpunt. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam terecht bij Pieter Tulner en deze schoot de bal tegendraads in de verre hoek 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog wel opzoek naar meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 3-3 eindstand.

Zaalvoetbalteam ex BTW – VDV-Techniek 4-1

Door het puntenverlies van de koploper kon de nummer twee bij winst de koppositie overnemen. En dus waren zij gebrand op een goed resultaat tegen de nummer vijf van de competitie. En dus kwam de thuisploeg uiterst gretig uit de kleedkamer en dat leverde al snel een goede mogelijkheid op. Toch duurde het zes minuten voordat de score uiteindelijk geopend werd. Het was Siebe Greidanus met een goede dribbel waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Hiermee was het bal geopend en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Uiteindelijk werd met nog acht minuten en drieëntwintig seconden te spelen de score verder verdubbeld. Een schot kon nog geblokt worden maar de bal kwam tegen Jitse van Gunst terecht en via hem rolde de bal in het doel 2-0.  Het gaatje was geslagen al zou deze twee minuten voor rust nog groter worden. De bal kwam voor de voeten terecht van Pieter Sybren Scharringa en deze schoot de bal overtuigend in de hoek 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Maar ondanks dat kwamen beide ploegen scherp aan de aftrap te staan voor de tweede helft. Beide ploegen kregen daarin mogelijkheden om te scoren maar in de eindfase was men niet zo scherp als in het eerste bedrijf en dus duurde het lang voordat een volgende treffer een feit was. Met nog drie minuten en vierendertig seconden op de klok is het Jan van der Veer die een vrije trap keurig over de muur weet te schieten waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-1. De tijd leek te kort te wezen voor een algehele ommekeer en dus leek de thuisploeg de wedstrijd rustig te gaan uit spelen. Uiteindelijk was het slotakkoord er voor Siebe Greidanus die de bal aangespeeld kreeg waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Team Aboubakar – v/d Woude fietsen  5-4

Met de nummer vier tegen zes en een verschil van zeven punten leek dit een duel te zijn waarin het ging om de eer. En dus zou je een open wedstrijd verwachten waarbij het beide kanten op kon gaan vallen. Dit bleek ook wel want het eerste doelpunt viel al na twee minuten en zevenentwintig seconden. Het was Andreas Tsingros die zijn tegenstander passeerde waarna zijn schot eindigde in de linkerkant van het doel 1-0.  Hiermee was de opening een feit en dat was een reden voor meer vuurwerk. Dat kwam er ook zeker want drie minuten en zesenveertig seconden later was het wederom Andreas Tsingros die de bal kreeg aangespeeld en wederom wist hij deze bal in de linkerhoek te leggen 2-0. Het gaatje was geslagen en die werd negentien seconden later nog groter. De bal werd onderschept waarna deze terecht kwam bij Pranavan Parameswaran die opstoomde over de rechterzijde van het veld om de bal vervolgens hard binnen te werken 3-0. Hiermee leek de wedstrijd al vroeg beslist te wezen en dus moesten de gasten iets verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam deze reactie er ook en wel met nog vijf minuten en twintig seconden op de klok. Het was Kristiaan Gaastra die goed wist te versnellen om de bal vervolgens strak in de rechter bovenhoek te deponeren 3-1. De spanning was enigszins terug en dus leek het alsnog een spannende tweede helft te gaan worden. En dat werd het ook want na ongeveer vijf minuten spelen was het Mark Ypma die de bal ontving en met een goed schot wist hij de keeper kansloos te laten 3-2. Het gaatje was weer minimaal en dus werd de achtervolging vol ingezet. Diezelfde Mark Ypma was vijf minuten en tien seconden later wederom trefzeker. Ypma ging goed langs twee tegenstanders waarna hij niet nadacht en de bal in de linkerhoek wist te schieten 3-3. Maar lang stond deze gelijkmaker niet op het scorebord want kort hierna kreeg de thuisploeg een strafschop te nemen en deze werd door Andreas Tsingros binnen geschoten en daarmee werd het 4-3. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan en dus kwam er meer ruimte voor de thuisploeg. Daarvan werd uiteindelijk ook van geprofiteerd want met nog twee minuut en zes seconden op de klok was het Kevin Menks die zijn tegenstander voorbij ging om de bal vervolgens in de linkerhoek te werken 5-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en helemaal omdat Kristiaan Gaastra zesendertig seconden later ook nog een directe rode kaart kreeg en daarmee was het wel gedaan. Maar ondanks dat was het slotakkoord er wel voor de gasten. Met nog een seconden op de klok is het Ken Knoef die de bal in de linkerhoek weet te schieten en daarmee tekende hij voor een 5-4 eindstand.