Bruinsma haalt Herberg de Bogt flink onderuit. Expert Franeker en Shape verdelen de buit.

In de eerste klasse van de Visual Reklame competitie was debutant Bouwbedrijf Bruinsma na twee duels nog puntloos. Afgelopen vrijdagavond kwam hierin verandering, want het liet Herberg de Bogt kansloos, 5-1. In deze klasse speelden Expert en Sportcentrum Shape met 2-2 gelijk. Shape was sterker, maar Expert benutte de kansen beter. De Kleine Beurs is hier ranglijstaanvoerder na een duidelijke 7-0 winst op Sportcafe de Trije. In de hoofdklasse bleef Bouwbedrijf Panbakker het nog puntloze Tapperij ‘t Noord met 2-1 de baas en dit betekende meteen de koppositie. Dit is overigens geflatteerd, want het nog ongeslagen Lovis Design kwam niet binnen de lijnen omdat tegenstander Meijer Plaatbewerking zich uit de competitie heeft teruggetrokken. In de tweede klasse is Rijschool v.d.Harst goed bezig, al kwam het tegen het taaie Warmtetechniek met de hakken over de sloot, 4-3. In de vierde klasse tenslotte haalde W.I.K. de eerste zege binnen. Het Dronrijper Noord Nederlandse Wikkelcentrale moest met 2-1 het onderspit delven.

Tapperij ‘t Noord – Bouwbedrijf Panbakker 1 – 2 De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd. Coach S.Burggraaff mist spelers waardoor het aanvallend veel moet inleveren. Dat was in dit duel ook duidelijk merkbaar. De eerste periode verliep zonder echte hoogtepunten. Pas nadat M.v.d.Veen halverwege de tweede periode het duel open brak kwam er enig leven in de brouwerij. E. Hiemstra besliste in feite het duel en S. de Schiffart deed in de laatste minuut nog iets terug.

v.Dellen/Prinsbouw – Cafe De Harmonie 2 – 4 Een boeiend en spannend duel met een terechte winnaar. H. Veldman opende de score waarop A. Knipper het antwoord snel klaar had. Opnieuw was het de uitblinkende H. Veldman die het Sexbierumer team op het goede spoor zette waarna L. Veenstra met twee treffers de zege veilig stelde. J. Prins bepaalde het eindresultaat.

Expert Franeker – Sportcentrum Shape 2 – 2 In de openingsfase was Shape duidelijk de sterkste, maar goed keeperswerk van A. Russchen voorkwam dat Shape scoorde. Het was zelfs Expert dat via een handige manoeuvre van M. Hussein op voorsprong kwam. Bij een uitbraak van E. Boes werd het zelfs 2-0. Shape zette extra aan en maakte vrij snel gelijk via J.v.d.Meulen en A. Pool. Verder bleef de Expert verdediging in de slotfase met moeite overeind.

Steensma F.I. – Saab Wassenaar/Black Horse 5 – 0 De eerste 10 minuten waren voor Saab/Bl.Horse, maar nadat T. Hoekstra zijn team naar 1-0 schoot was het met de tegenstand snel gebeurd. Nog in de eerste periode stond de teller al op 3-0 en was het duel beslist. De overige treffers kwamen van D. Tichelaar 2x, R. Oosterbaan en T. Hoekstra.

Bijlsma Meubelen – Pannendekkers 6 – 4 Wanneer Bijlsma speler E. Westra niet kan worden bedwongen is het team moeilijk te verslaan. Ook in dit duel wist hij 4 maal het net te vinden en dat was meteen het verschil. Na de openingstreffer van E. Westra was het C. Jensma 2x die Pannendekkers op voorsprong bracht. L. Looijenga maakte in de rebound gelijk. Het bleef spannend met wisselende kansen en een 3-3 stand via J. Rodenhuis en E. Westra. L. Looijenga en E. Westra 2x zorgden voor de beslissing en M. Tichelaar bepaalde de eindstand.

Sportcafe de Trije – Cafe de Kleine Beurs 0 – 7 Zoals de eindstand al aangeeft was De Kleine Beurs een maatje te groot voor De Trije en het verschil in sterkte was vrij verrassend. Eerst ging de strijd vrijwel gelijk op, maar kwam Kleine Beurs op 0-2. Vlak voor de wisseling werd het binnen enkele minuten plotseling 0-5 en was het voor Kleine Beurs een gelopen koers. De treffers kwamen van R. Reitsma 3x, R. Hoenderdaal 2x, R. Vlieger en P. Hoenderdaal.

Bouwbedrijf Bruinsma – Herberg de Bogt 5 – 1 In een rommelige eerste periode bracht M. Reinsma zijn team aan de leiding en J. v Althuis verdubbelde deze vlak voor de wisseling. Herberg de Bogt moest nu komen en dan is het team kwetsbaar. Wel zorgde G. Salverda voor enige spanning, maar deze werd door J. Althuis 2x wreed verstoord. R. Vlieger had voor Bruinsma het laatste woord in dit verrassende eindresultaat.

The Dance Factory – Braak Financiele Diensten 4 – 2 Braak heeft in W. Beimers een speler die altijd wel scoort, maar het team kon niet over wisselspelers beschikken en dat wreekte zich tegen het jonge en veel snellere T.D.F. H.v.d.Baan opende de score met een intikker en tegen de verhouding in herstelde W. Beimers het evenwicht. Dezelfde Beimers bracht zijn team met een inzet tussen de benen van de TDF doelman door zelfs op voorsprong, maar dit was duidelijk te veel van het goede. H.v.d.Baan van afstand, J. de Graaf na een vloeiende combinatie en laatstgenoemde speler met een schot in de kruising brachten een terechte 4-2 op het scorebord.

Offinga Kappers – Primera Haitsma 2 – 6 Het wil met Offinga nog niet vlotten. Na 3 wedstrijden is het team nog zonder punten. De eerste periode verliep weinig spectaculair met slecht een schot van P. Procee door het midden, wat meteen een treffer opleverde. Na een inzet van L. Dalstra via de onderkant lat, 0-2, moest Offinga wel komen waarbij E. Beerda met een inzet in de verste hoek de spanning terug bracht. Lang bleef dit niet zo want twee fraaie acties van F.J. Pander waren beslissend. P. Vijver verhoogde de Primera vreugde met een intikker, P. Vriesema deed nog iets terug en P. Procee had het laatste woord.

Autorijschool v.d.Harst – Warmtetechniek 4 – 3 De beslissing viel halverwege de tweede periode in dit gelijkopgaande duel. Na een goed uitgespeelde combinatie tikte F. de Beer de 1-0 binnen en C. Outhuyse maakte gelijk. Warmtetechniek kwam op voorsprong nadat hij zich prima vrij speelde en het was nu R. Geertsma die gelijk maakte. Een solo vanaf de middellijn en een inzet in het verlaten doel van C. de Vries betekende 4-2 en R. Robijn deed in de laatste minuut nog iets terug.

The Phone House – Regina ‘s Lingerie 6 – 3 R.v.d.Veen 0-1, D.P. Weistra 1-1, B. Talhout 1-2, W. Parry 1-3, W. Mariman 2-3, G. Nieuwenhuis 3-3, W. Mariman 4-3 en 5-3, P. Dijkstra 6-3. Een merkwaardig duel en een grillig scoreverloop. Tot ver in de tweede periode had Regina de volledige controle over de wedstrijd en leidde met 1-3. Toen raakte W. Mariman op drift met drie treffers en was Regina volledig van slag waardoor het nog een ruime nederlaag moest slikken.

Happy Boys – Autobedrijf Strikwerda 2 – 3 Een typische tweede klasse wedstrijd. Twee enthousiaste teams die niets voor elkaar onder deden en streden tot het eindsignaal. A.P. Strikwerda opende de score en J. Hogendorp maakte gelijk. J. Dijkstra zorgde voor 1-2 en een eigen inzet van R. Metselaar werd het Happy Boys team fataal. J. Hof scoorde tegen en Happy Boys kreeg kansen, maar een verdiend gelijk spel was niet meer haalbaar.

Techniservice Tijsma – Eco Protecta 2 – 2 Dit volkomen gelijkopgaande duel kreeg een terechte eindstand. J. Uythof opende de score, J. Mosselman maakte gelijk, K. de Beer bracht Tijsma weer aan de leiding waarna G. Scheffer zorgde weer voor evenwicht. Een leuk duel.

Noord Nederlandse Wikkelcentrale – W.I.K. 1 – 2 Speler coach S.v.d.Meer vond dat het na een moeilijke start steeds beter gaat met zijn team. D. Bles verraste doelman G. Hof zelfs in de verre hoek, maar nog geen minuut verder zorgde B. Veenstra voor de gelijkmaker. In de laatste minuut belandde een schot van R. Baron op de paal en aan de andere kant was het via R. Boonstra wel raakt en meteen beslissend.

Total Security – Bar Yn ‘e Stal 0 – 5 Lang kon Total Security het favoriete Yn ‘e Stal volgen, maar dit leverde geen zichtbaar resultaat op. Pas in de slotfase liep de stand nog hoog op, namelijk van 0-2 naar 0-5. De doelpunten kwamen van P. Kooistra 2x, J. Kuurstra, P. Tomicevic en D. Verboon.

Zuidema Scheepsbouw – H.B.M. 1 – 4 Zuidema had een goede seizoenstart, maar kon het in dit duel niet bolwerken. B. Miedema brak in een vlakke eerste periode het duel open en R. Miedema verdubbelde de H.B.M. voorsprong. K. J. Hendriks deed uit een vrije trap iets terug zonder dat dit H.B.M. verontruste. E.v.Alphen van afstand en B. Miedema met een intikker zorgden voor een ruime H.B.M. zege.

Selekt Meat Product – G.Pars Graanhandel 3 – 6 We gaan voor de titel was de reactie van speler coach G.J. Marra na de royale zege op S.M.P. De eerste aanvallende activiteit van Pars leverde meteen resultaat op. S.Dorst scoorde via de binnenkant paal. Pars bleef sterker en dit leverde treffers op via opnieuw S.Dorst en J. Boomstra. SMP kwam verrassend terug. Eerst was het D. Bosma die vanuit een moeilijke hoek scoorde en J. Boomstra zorgde zelfs voor 2-3. Een treffer van P. Bakker in de korte hoek en van de uitblinkende S. Dorst na een prima combinatie betekende de beslissing, 2-5. B. Wielinga was nog attent op een dieptepass en J. Smidt zorgde aan de andere kant voor de eindstand.