Cafe De Posthoorn door De Skearmessen gekortwiekt

 DSC6427

 

Ondanks het OFK werd er afgelopen vrijdagavond ook nog voor de competitie gespeeld. Alleen de hoofdklasse kwam niet in actie. Er was ook nog een echte derby, namelijk tussen De Skearmessen en Cafe De Posthoorn. Het werd zoals verwacht een zege voor de Skearmessen al koste het wel enige moeite. In deze eerste klasse maakten Yildiz Stucadoors en Preton Nederland er met totaal 20 doelpunten een waar schuttersfestijn van. Yildiz bleef ruim aan de goede kant van de score. In de tweede klasse liet De Strûners zich lelijk aftroeven door TGJ communicatie. Betterfit/Combistralen en Shipkits profiteerden hiervan volop. In de derde klasse won Leo Reitsma/H. met veel moeite van Expert en raakten Bar Yn ‘e Stal en Verno Verhuur verder achterop door onderling gelijk te spelen.

In de vierde klasse bewees Sportcafe de Trije dat het veel sterker is dan de concurrentie. De Doelen was met 7-2 kansloos.

 

Eerste klasse

 

De Skearmessen – Cafe De Posthoorn 4-2

Al meteen plaatste Harmen Mulder de bal achter doelman Gert Jan Wispelwey, maar De Posthoorn raakte hiervan niet in de war. Het was Chris Hiemstra die zwak verdedigen resoluut afstrafte. Het was zelfs Thijs Adolfs die voor 1-2 zorgde. De Skearmessen schokken wakker en binnen de minuut maakte Edwin Dijkstra gelijk. Hepke de Boer werd met twee treffers matchwinnaar

 

Yildiz Stucadoors – Preton Nederland 12-8

Deze open huis wedstrijd kreeg ook nog eens een grillig scoreverloop. De wisselstand was 2-5 in het voordeel van Preton en pas laat in het duel maakte Yildiz het verschil. De doelpunten kwamen van Edwin Westra 3x, Justin Attema 3x, Ventinho Vemba 3x, Ayhan Yildiz 2x, Ilhan Yildiz met tegentreffers van Jouke Smitstra 2x, Jarco Kingma 2x, Kevin Hoekstra 2x, Willy v.d.Kooi en Jeroen van Dellen.

 

Tweede klasse

 

Shipkits B.V. – De Jager Acc. 5-0

De Jager kreeg ook wel mogelijkheden zoals Ryan de Windt en Jurjen de Jager, maar de bal mocht er blijkbaar niet in. Shipkits was wel beter en won verdiend. Doelpuntenmakers waren Rick de Graaf 2x, Edwin de Boer, Robin Hamer en Ramon Hoogerhuis.

 

G.Pars Graanhandel – Sportcentrum Shape 3 – 3

Pars leek de buit na 3-1 binnen te hebben, maar Shape kwam in de slotfase nog langszij.

Scoreverloop Jarco Kingma 1-0, Philip Hibma 1-1, Jarco Kingma 2-1, Hendrik Schiphof 3-1, Philip Hibma 3-2, Gerard Hoekstra 3-3.

 

Schroevenkopen.nl – Devicamp 2-1

Beide teams hadden het vizier niet op scherp. Pas in de tweede periode opende Johannes Boersma de score en Jelte Pieter Dijkstra verdubbelde deze. Verder dan een tegentreffer van Kris van Hofwegen kwam Devicamp niet.

 

De Tap – Betterfit/Combistralen 1-5

De Tap hield lang stand omdat Betterfit verzuimde de kansen te verzilveren. In de slotfase werd het verschil gemaakt. Doelpuntenmakers Jonathan Meeuwis 2x, Eric Vellinga, Siemen de Vries, Dion Groen met een tegentreffer van Jorrit Bootsma

 

De Strûners – TGJ communicatie 4 – 6

Misschien wel de grootste verrassing van deze avond, maar het jonge team uit Dronrijp won verdiend. Wierd Baarda opende de score waarna Tjitte Dijkstra van dicht bij gelijk maakte. Het duel bleef op en neer gaan met kansen aan weerszijden. Cornelis Knol schoot van afstand zijn team naar 2-1, maar de wisselstand kwam toch in het voordeel van TGJ via Redmar v.d.Kooi en Hendrik Hiemstra. Na een mooie actie van Noa van Gils was het Redmar v.d.Kooi die de voorsprong vergrootte. Twee maal Feike Vrieswijk betekende toch weer gelijke kansen. Deze werden vervolgens gegrepen door TGJ. Noa van Gils en Wierd Baarda waren de doelpuntenmakers. Man van de wedstrijd Noa van Gils. Een prima duel.

 

Derde klasse

 

Bar Yn e Stal – Verno verhuur 4-4

Kees Jan Hendriks 1-0, Jelmer Zijlstra 2-0, Tjibbe Haisma 2-1, Jelmer Zijlstra 3-1, Alex v.d.Bosch 3-2, Tjibbe Haisma 3-3, Kees jan Hendriks 4-3, Tjibbe Haisma 4-4.

Voor de strijd om de titel schoten beide teams niet veel op met het eindresultaat. Verno moest wel steeds in de achtervolging, maar had in Tjibbe Haisma een speler die dit wel aan kon. Bar Yn ‘e Stal was beter, maar de beste kansen waren voor Verno.

 

De Korenaar – The Phone House 1-10

Dennis Sijbesma 2x, Allard Hoekstra 3x, Martijn Werkhoven 2x, Jort Beimers 2x, Kars Zeinstra met een tegentreffer van Michael Deinum

De koploper was vooral fysiek veel te sterk, maar De Korenaar bleef positief strijden voor een goed resultaat. Met de strijdlust is het goed gesteld, nu de punten nog.

 

Expert Franeker – Leo Reitsma/Hutamaki 2-3

Al meteen opende Mathijs Teerstra het duel, maar Expert raakte niet van slag. Nog in de eerste periode werden de rollen omgedraaid door treffers van Edwin Lodewijk en Tjipko Vellinga, beide malen op aangeven van Friso van Eyck. Expert kreeg vervolgens de betere kansen, maar meer dan een schot op de paal van Friso van Eyck leverde dit niet op. In de laatste twee minuten ging de winst alsnog naar Leo Reitsma met acties van Mark de Vries door het midden en Gerard Hof uit een voorzet. Expert kreeg hiermee te weinig.

 

Vierde klasse

 

Miedema Bouwbedrijf – Praxis               2-3

Robin Zandberg 0-1, Bauke Okkema 1-1, Perseus Hellinga 2-1, Pieter v.d.Schoot 2-2, Robin Zandberg 2-3.

Een rommelig duel waarbij het in de slotfase zelfs nog even onvriendelijk werd. Na de 2-1 ging doelman Pieter v.d.Schoot mee als veldspeler en dit bracht onrust bij Miedema en de winst bij Praxis

 

Sportcafé de Trije – Grand Cafe De Doelen 7-2

Dit waren de nummers één en twee uit de vierde klasse, maar de Trije was superieur. Het stond halverwege al 6-0. Marco de Groot was met vier treffers de uitblinker en verder scoorden Daan Bootsma, Rob Postma, Joost Meijer met tegen treffers van Robbin de Klerk en Jordi Wijk

 

W.I.K. – Stadsherberg catering 1-4

Willem Beimers zette het nieuwe jaar met drie treffers goed in. Na de 1-0 kreeg WIK ook mogelijkheden, maar de aanvallers stonden niet op scherp. Jan Berg zorgde voor 3-0 en Sicco Osinga scoorde tegen.

 

Zuidema Scheepsbouw – Bouwbedrijf Scharringa 0-4

Ale Zuidema was tevreden met dit resultaat. Hij wist dat het kansloos zou zijn tegen deze jonge honden, maar de schade bleef beperkt. Jeremy Krijnen scoorde in de eerste periode en vervolgens werd de score opgevoerd door Danick Sikkema, Tjitse Hoekstra en opnieuw Jeremy Krijnen.