Cafe De Posthoorn komt met de schrik vrij Belangrijke winst Techniservice Tijsma

Het de laatste tijd uitstekend presterende Cafe De Posthoorn kwam afgelopen vrijdagavond met de schrik vrij. Tegenstander Miedema Tegelzetbedrijf stond lang aan de goede kant van de score en de winnende treffer kwam pas in de laatste minuut tot stand en dan ook nog uit een wanhoopsschot van doelman G.J. Wispelweij. Koploper Zijlstra Beroepskleding kan zich in deze derde klasse na een ruime zege op Braak Financiele Diensten al vast opmaken voor de titel. In de onderste regionen deed Techniservice Tijsma goede zaken door winst op Frankena Winsum, al ging dit niet gemakkelijk, 1-2. De hoofdklasse heeft een nieuwe koploper. Herberg de Bogt moest het afleggen tegen Tapperij ‘t Noord en daar profiteerde titelverdediger Bowling Bloemketerp optimaal van met een 2-5 zege op Shape. Ook v.Dellen Bellen kwam na een sterke 8-0 winst op Martens Vis dichter bij. In de eerste klasse is Bouwbedrijf Scharringa de nieuwe ranglijstaanvoerder. Het won met 0-2 van het stugge De Skearmessen terwijl Regina’s Lingerie kansloos onderuit ging tegen Ulenburgh Adviseurs. The Dance Factory haakt in deze spannende strijd om de titel voorlopig af. Saab Wassenaar was met 1-3 te sterk. In de vierde klasse veranderde er weinig. Haitsma Primera had het niet moeilijk tegen W.I.K. en concurrent Preton Nederland had vrijaf. Opvallend waren hier de dubbele cijfers van Reizende Herbergier en Leo Reitsma/Huhtamaki.

The Phone House – Steensma F.I. 7 – 7 E.Westra 1-0, T. Hoekstra 1-1, A. Beuker 2-1, A. Siemensma 2-2, E. Westra 3-2, W. Mariman 4-2, A. Beuker 5-2, J. Elting 6-2, F. Oosterbaan 6-3, J. Hylkema 6-4, D. Tichelaar 6-5, D. Sommer 7-5, R. Oosterbaan 7-6, F. Oosterbaan 7-7 Steensma begon heel slap aan dit duel, dit in tegenstelling tot Phone House. Het stond halverwege dan ook 6-2. Hierna gaf Steensma steeds meer druk en kreeg Phone House het moeilijk , 6-5. D. Sommer leek met de 7-5 de definitieve beslissing te hebben geforceerd, maar met de laatste treffers vlak voor het eindsignaal van R. Oosterbaan en F. Oosterbaan sleepte Steensma er alsnog een gelijk spel uit.

Tapperij ‘t Noord – Bog fen Gune 4 – 2 Een boeiend treffen en een terechte winnaar. B. Bergsma brak het duel open waarna K.J. Bijlsma het evenwicht herstelde. Tapperij bleef gevaarlijker en het was A. Bergsma die voor 2-1 zorgde. Uit een gemakkelijk gegeven penalty kon K.J. Bijlsma wederom gelijk maken. Tapperij liet het hier niet bij zitten, al kwam het vrij plotseling op 3-2 omdat doelman K. Oosterveld een schuiver van H. Bartouhtouh door zijn handen liet glippen. Prima aangespeeld door Tapperij doelman W. Hempenius zorgde H. Bartouhtouh voor de definitieve beslissing

v.Dellen Bellen – Martens Vis 8 – 0 In de eerste periode was er van krachtsverschil weinig sprake, al speelde v.Dellen toen ook al verzorgder. Bij Martens Vis was er te weinig overleg. Twee maal K. Pols, waarbij een beauty buiten kant voet over doelman M. Watters betekende een 2-0 wisselstand. Martens Vis ging steeds meer aanvallen en v.Dellen strafte dit via de excellerende K. Pols 5x goed af. De 3-0 kwam van de voet van D. Drent.

Bouwbedrijf Bruinsma – Autobedrijf Haitsma 6 – 4 Geen hogeschool voetbal, maar tot het eindsignaal uitermate spannend. O. Elsinga en J. Broersma zorgden voor 0-2 en in deze fase domineerde Haitsma. Twee verdedigende fouten bracht Bruinsma in de wedstrijd. J. de Snoo en J.v.Althuis herstelden het evenwicht. De 2-3 van J. Broersma werd nog voor de wisseling teniet gedaan door J.v.Althuis. Daar bleef het lang bij. Bij een vrije trap werd O. Elsinga van de bank gehaald en dit leverde het verwachte resultaat op, 3-4. Met nog enkele minuten op de klok leek het duel beslist toen R. Reinsma een twee minuten straf kreeg. In de man minder situatie wist J. de Snoo verrassend gelijk te maken. De ontreddering bij Haitsma was groot en zo konden H.v.d.Kooi en M. Reinsma er in de laatste minuut nog 6-4 van maken.

Sportcentrum Shape – Bowling Bloemketerp 2 – 5 Pas in de tweede periode viel de beslissing en dat was verrassend. D. Kingma brak het duel open en A. Timmermans maakte met een beheerste schuiven gelijk. G. Hoekstra zorgde met werkelijk een beauty voor 2-1 waarna S. de Vries en C. Mertopawiro de kansen deden keren. Het was pas laat in dit duel dat Y. Brijker en S. de Vries het duel beslisten.

Regina’s Lingerie – Ulenburgh Adviseurs 2 – 7 Regina opende met een inzet op de lat, maar kwam er in de eerste periode verder niet aan te pas. Het bood Ulenburgh te veel ruimte en daar wist dit technisch vaardige team wel raad mee. Het resulteerde in treffers van F. Tichelman hard door het midden, J.v.Wieren alleen voor doelman S. Talhout en een hard schot vanaf de zijkant en tenslotte van F. Tichelman van afstand. Het duel was in feite al vroeg beslist, 0-4. Zelfs konden J.v.Wieren en W. Lanting deze voorsprong nog uitbouwen voordat H. Wassenaar en F. Feenstra tegen scoorden. M. Rienstra zorgde voor de overigen Ulenburgh treffer.

The Dance Factory – Saab Wassenaar 1 – 3 Misschien een verrassende Saab zege, maar het team uit Menaldum verkeerd wel in een sterke fase. De eerste periode waren de Berlikumers wel sterker, raakten de paal, maar de treffer viel via S. Visser aan de andere kant. H.v.d.Baan maakte uit een vrije trap gelijk waarna J. Vos in de rebound voor 2-1 zorgde. Nadat S. Vogel nog de paal toucheerde was het J. Vos die van afstand het duel definitief besliste.

De Skearmessen – Bouwbedrijf Scharringa 0 – 2 Scharringa doelman W. Beimers was een te groot obstakel voor De Skearmessen om uit dit duel een positief resultaat te halen. De Skearmessen hebben wel kansen gehad tegen dit matige Scharringa. J.P. Walda opende de score J. Hofstee verdubbelde deze voorsprong en in de slotfase had L. Stockmann twee maal de kans om iets terug te doen, maar hij miste.

Warmtetechniek – Pluimveeservice Smeding 3 – 6 De eerste periode was voor Warmtetechniek. A.J. Jukema opende , Y.v.d.Meulen maakte gelijk en E. Kamstra zorgde voor 2-1. Twee counters van H. Voordewind deed het duel kantelen. A. Veldman strafte een verdedigende fout goed af waarna A. Koning vanaf de stip de spanning nog even terug bracht Twee acties van H. Voordewind betekende 3-6.

Snackhouse – Koopmans Schilders 0- 13 Koopmans is de laatste weken goed op dreef en had in E. Hiemstra 7x en M. Guertin 4x spelers die op scherp stonden. Een verzwakt Snackhouse had niets in te brengen. F. Visser en M. Herrema pikten ook nog een doelpuntje mee.

Offinga Kappers – De Tap 1 – 9 Beide teams presteren wisselvallig. Deze maal was Offinga niet vooruit te branden en liep het bij De Tap na een hattrick van J. Soolsma op rolletjes. L. Horst scoorde bij 5-0 tegen en verder kwamen de treffers van J. Boomstra 2x, K. a Nijeholt 2x en opnieuw J. Soolsma 2x.

Tegelzetbedrijf Miedema – De Posthoorn Dronrijp 3 – 4 J. Landman 0-1, K. Meinsma 1-1, W. Kingma 1-2, K. Meinsma 2-2 en 3-2, J.D.v.d.Wal 3-3, G.J. Wispelweij 3-4. De Posthoorn zege was verdiend, maar het kostte ontzettend veel moeite tegen Miedema dat in K. Meinsma 3x de uitblinker had. In de laatste minuut was het doelman G.J. Wispelweij die mee opgekomen matchwinnaar werd.

De Korenaar – Sportcafe de Trije 5 – 3 De Trije begon vrij verrassend met treffers van T. Oegema en R. Hoekstra, 0-2. De Korenaar zette wel steeds meer druk wat resulteerde in twee treffers van H. Vonk. Nog in de eerste periode werd het via D. Bosma zelfs 2-3. In de tweede periode was Korenaar duidelijk sterker en scoorde nog via N. Krikke 2x en H. Vonk.

Zijlstra Beroepskleding – Braak Financiele Diensten 9 – 2 Braak had zoals verwacht moeite met het tempo van Zijlstra. Het team van Cor Braak maakte gebruik van de mogelijkheden en dit leverde nog twee tegentreffers op van S. Vellinga. Voor Zijlstra scoorden C. Baks 3x, M. Tigchelaar 2x, T. Grond 2x, Y. Shire en E. Tanghe.

Frankena Winsum – Techniservice Tijsma 1 – 2 Een spannend duel tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Frankena opende via N. Vietor en E. Vellinga zorgde voor de Tijsma productie.

Leo Reitsma /Huhtamaki – Zuidema Scheepsbouw 17- 2 Leo Reitsma kon zich deze wedstrijd uitleven op een gehandicapt Zuidema zonder wisselspelers. Good Old F. Veneman moest deze maal het doel verdedigen en waar een andere doelman meerdere wedstrijden over doet, deed hij meteen in een enkel duel, namelijk 17 maal de bal uit het net halen en dat allemaal op routine. De Zuidema mannen hadden er toch wel plezier in en scoorden zelfs twee maal via C. Alkema. Voor Leo Reitsma kwamen de treffers van A. Brown 4x, J. Hof 4x, K. Egberts 4x, G. de Bruin 3x, G. Hof en G.J. Plat.

Bar Yn ‘e Stal – De Reizende Herbergier 3- 15 Nog een geweldige uitschieter. Yn ‘e Stal toonde weinig inzet en scoorde pas tegen bij 0-11. W. Kooistra, N. Rusticus en D.v.d.Wal waren in de slotfase de doelpunten makers. Doelpunten Reizende Herbergier J. Talhout 8x, G.J. Dreyer 2x, S. Bootsma 2x, S. Anema 2x en M.v.d.Werf

Primera Haitsma – W.I.K. 4 – 1 Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. De eerste acties waren van WIK waar S. Osinga dicht bij een treffer was. Aan de andere kant tikte P. Zijlstra de 1-0 binnen en C. Zijlstra zorgde in de rebound voor 2-0. Opnieuw had S. Osinga pech, nu raakte hij de paal. E. Miedema zorgde voor 3-0 en J. Boot scoorde tegen. C. Zijlstra bepaalde de eindstand.

De Struners – Bouwbedrijf Kooistra 4 – 3 M.v.Overbeek 1-0, J. Brouwer 1-1, J. Dijkstra 2-1, T. Dijkstra 3-1, J. de Jong 3-2, R.v.Dellen 4-2, J. de Jong 4-3. De Struners wonnen verdiend, maar hadden in Kooistra een taaie tegenstander die goed tegenstand bood. Hoogte en dieptepunten, Kooistra speler J. de Jong maakte met een kopbal een prachtig doelpunt en aan de andere kant miste M.v.Overbeek voor open doel.