Cafe De Posthoorn na verlies in de problemen. Primera Haitsma blijft in de tweede klasse.

De kaarten zijn bijna geschud in de Visual Reklame competitie. In de hoofdklasse zijn alle beslissingen gevallen en in de eerste klasse zijn alleen de degradanten nog niet bekend. Hier komen Lageweg en Haarsma & de Bruin het meest voor in aanmerking. In de tweede klasse was de winst van Shape meteen goed voor promotie. De onderste drie teams, Rijschool v.d.Harst, Cafe De Posthoorn en Anytyme ‘t Park verloren en zitten nog in de degradatiezorgen. In de derde klasse gaat de strijd om de titel tussen The Phone House en Elektrokoopjes. Beide teams hebben evenveel punten en vrijdag valt de beslissing. The Phone House heeft het beste doelsaldo. In de vierde klasse tenslotte lijkt Autobedrijf Strikwerda verzekerd van de titel. Frankena kan nog langzij komen, maar op doelsaldo lijkt het team uit Winsum kansloos. Sportcafe de Trije had een gemakkelijke avond. Het won reglementair met 5-0 omdat tegenstander Lageweg geen team op de been kon brengen.

Lovis Design – Expert Franeker 3 – 0 De kampioen tegen de hekkesluiter en dat lijkt dan op voorhand een ongelijke strijd te worden. Niets was echter minder waar. Lovis was beter en won verdiend, maar twee treffers kwamen gelukkig. Zowel doelman S. Talhout als aan de andere kant H. Visser hadden het even druk om de bal buiten de palen te houden. O. Elsinga opende pas in de tweede periode van afstand de score, uit een vloeiende combinatie zorgde J. de Haan voor 2-0. H. Bartouhtouh bepaalde met een uitermate gelukkig doelpunt het eindresultaat.

Bouwbedrijf Panbakker – Meijer Plaatbewerking 4 – 3 E. Hiemstra 1-0, K. Kaper 1-1, K. Pols 2-1, 3-1 en 4-1, A. Meijer 4-2, E. Radersma 4-3. Panbakker was sterker en liep uit naar een 4-1 stand. De concentratie was bij Panbakker niet altijd aanwezig en daardoor kon Meijer in de slotfase nog dicht bij komen. Toch geen slechte prestatie van Meijer omdat het team niet over wisselspelers kon beschikken. Speler sponsor A. Meijer was over de prestaties van zijn team van dit seizoen niet helemaal tevreden. Er was ook wel een oorzaak voor aan te merken, men kon te weinig beschikken over de sterkste samenstelling.

Bogt fen Gune – Cafe De Harmonie 5 – 1 L. Vlaskamp was in dit duel goed op dreef met een zuivere hattrick, 3-0. Na de 4-0 van K.J. Bijlsma werd de inzet van De Harmonie beloond met een tegentreffer van J. Faber en Hans Visser schoot zijn team naar een royale zege. Het Bogt team staat hierdoor stevig op de tweede plaats. Het heeft in de openingsfase te veel onnodige punten verspeeld in de strijd om de titel.

Bowling Bloemketerp – Prinsbouw/v.Dellen 2 – 3 B. Kuiper 1-0, S. de Boer 1-1, K. Kuiken 1-2, B. Kuiper 2-2, W. de Wit 2-3. Bloemketerp was meer in de aanval, maar Prinsbouw/v.Dellen was beter in de afwerking en mede daardoor was de zege verdiend.

Autowas Dijkstra – Grauwe Paard 4 – 2 Met B.v.d.Baan noodgedwongen op doel mis je bij Grauwe Paard meteen de angel uit het spel. Dijkstra lijkt daarentegen gezien het resultaat over haar dieptepunt heen en won verdiend. L. Visser opende goed inkomend de score en E. Boonstra stiftte naar 2-0. B. Boonstra scoorde op een gelukkige wijze tegen waarna R. Post uit een vrije trap het verschil weer herstelde. Na hevig aandringen zorgde F.v.Dellen er voor dat de spanning terug kwam en R. Hofstede besliste in de laatste seconden van afstand het duel.

Cafe De Kleine Beurs – Tapperij ‘t Noord 1 – 3 Twee treffers van G. de Boer vlak voor de wisseling brachten wat leven in de brouwerij. Er waren vooraf te weinig hoogtepunten. Kleine Beurs ging beter tegenstand bieden en M. Kruize verraste doelman W. Hempenius met een mooie lob. De definitieve beslissing viel toen A. Bergsma een steekpass beheerst afrondde.

Gekroonde Leeuw – Anytyme ‘t Park 9 – 6 Beide teams speelden volledig op de aanval en hielden elkaar ook lang in evenwicht. Pas halverwege de tweede periode na 5-5 kon ‘t Park niet meer volgen. N. Bruinsma 5x, J. Reinsma 3x en J. Anema scoorden voor Gekroonde Leeuw terwijl Y. de Jong 3x, D. Wybenga 2x en J. Broersma dit aan de andere kant deden.

Sportcentrum Shape – Cafe De Posthoorn 6 – 1 S. Offinga 1-0, A.v.d.Voorn 2-0, J. Draaisma 2-1, A. Pool 3-1 en 4-1, A.v.d.Voorn 5-1, G. Hoekstra 6-1. Beide teams konden de punten om uiteenlopende redenen wel goed gebruiken. Shape lukte het om door deze overwinning promotie veilig te stellen en De Posthoorn heeft nog slechts een geringe kans om degradatie te ontlopen. Shape was ook duidelijk beter, al heeft De Posthoorn het na de 2-1 nog wel geprobeerd.

Steensma – Rijschool v.d.Harst 9 – 3 Steensma liet vanaf de aanvang duidelijk zien wie de sterkste was en pas na 6-0 kwam F. de Beer tot drie tegentreffers. Voor Steensma scoorden T. Hoekstra 4x, D. Tichelaar 2x, A. Abma 2x en R. Oosterbaan.

Bouwbedrijf Bruinsma – Keukenland 6 – 3 De vroege openingsgoal van A. Anema werd beantwoord door W. Buurstra van afstand en P. Quarre zorgde in de rebound zelfs voor 1-2. Na twee snelle treffers van R. Reinsma en R. Vlieger werd er toch nog gewisseld met een voorsprong voor Bruinsma. Hierna kon Keukenland het niet meer bolwerken. R. Vlieger 2x en A. Anema zorgden voor 6-2 en E. Beerda scoorde nog tegen.

Braak Financiele Diensten – The Dance Factory 5 – 4 Een duel met twee gezichten. De eerste zet was voor TDF met treffers van J.v.d.Graaf en T. Hoekstra. Hierna was het volledig voor Braak met treffers van W. Beimers 3x, J. Zagema en C. Boot. Toch werd het nog spannend. TDF nam in de slotfase het initiatief weer over, scoorde via T.v.d. Graaf en J.v.d.Graaf en Braak haalde met moeite de eindstreep.

Primera Haitsma – Regina Lingerie 2 – 5 Nadat alle uitslagen bekend waren bleek dat Primera Haitsma alsnog behouden bleef voor de tweede klasse. Op grond van dit duel was het niet verdiend. Regina nam vanaf het begin het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Bij 0-1 en 1-5 scoorde F.J. Pander tegen en de overige treffers kwamen van F. Feenstra 2x, B. Talhout en D. Riemersma.

W.I.K. – Warmtetechniek 1 – 4 Dat de prestaties W.I.K. wat minder worden is niet verwonderlijk. Ook in dit duel waren de jonkies van Warmtetechniek te snel. W.I.K. is misschien wel het enigste team dat vanaf het begin van het zaalvoetbal in Franeker aan de competitie heeft deelgenomen met spelers als o.a. G. Hof, S. Osinga, H. Blaauw en J. Boot. Een unieke prestatie. In het duel tegen Warmtetechniek scoorde man van het eerste uur J. Boot tegen en alle Warmtetechniek treffers kwamen van R. Robijn.

H.B.M. – Offinga Kappers 2 – 9 Alleen in de eerste periode kreeg Offinga nog tegenstand van H.B.M. Het bleef toen nog bij 2-3. In de tweede periode kon H.B.M. het tempo niet meer volgen omdat het team over slechts drie veldspelers beschikte. De doelpuntenmakers waren G. Nietopiel 2x, E. Thange 2x, R. Harsta 2x, E. Miedema, Y. Nauta en S. Lahaise met tegentreffers van E.v.Alphen 2x.

G. Pars Graanhandel – Zuidema Scheepsbouw 2 – 4 Een aardig duel tussen twee hardwerkende teams. Het duel werd beslist op routine. Pars was beweeglijker, maar Zuidema speelde het slimmer en won dan ook verdiend. De eerste gevaarlijke actie kwam van H. Meijer die tegen de Pars doelman aan schoot en de terugspringende bals alsnog omzette in een doelpunt. Hoewel Pars in die periode meer aanviel was het aan de andere kant K. de Haan die uit een vrije trap de voorsprong verdubbelde. Toen vervolgens H. Meijer een vloeiende aanval beheerst afrondde leek het duel beslist. Pars liet het er echter niet bij zitten. Met een afstandschot scoorde M. Houtsma tegen en even later was het dezelfde speler die de spanning volledig terug bracht. Het was tenslotte K. de Haan die het lot over Pars definitief bezegelde met een beheerste schuiver in de verste hoek.

V.V.O.E. – Autobedrijf Strikwerda 0 – 10 V.V.O.E. begon redelijk optimistisch aan de strijd. Het had hiervoor ook wel enige redenen, want de laatste tijd werden er flink wat punten binnen gehaald. V.V.O.E. speler M.v.Haaften voorspelde zelfs een ruime zege op de koploper. Het was allemaal veel te optimistisch, al heeft V.V.O.E. ook diverse kansen gehad om tot scoren te komen. Vooral aan E. Lodewijk waren enkele goede mogelijkheden niet besteed. Voor Strikwerda is de titel praktisch binnen. Het team is zelf uitgespeeld, maar het is nu afwachten hoe concurrent Frankena het vrijdag aanstaande doet tegen Offinga Kappers. De Winsumers moeten wel tot een extreem hoge score komen om de beker alsnog in haar bezit te krijgen. De uitslag verraad al dat Strikwerda weinig problemen had met V.V.O.E. waarbij gescoord werd door R. Dijkstra 3x, J.v.Abbema 2x, J. Dijkstra 2x, G. Oosterhaven, B. Strikwerda en A.P. Strikwerda

Keizer Autoschade – Eco Protecta 3 – 1 Keizer is aan een prima reeks bezig en ook dit duel leverde de verdiende winst op. T. Looge opende de score in de eerste periode en hoewel Eco Protecta meer in balbezit was leverde dit weinig gevaar op. Een schot van grote afstand bracht de beslissing. R. Tolsma was de schutter. Uit een solo zorgde M. Kuperus voor 3-0 en G. Scheffer scoorde tegen.