Cafe De Posthoorn verrast Yildiz Stucadoors. De Tap in opmars.

Het Harlinger Yildiz Stucadoors leed afgelopen vrijdagavond een verrassende nederlaag tegen het onberekenbare Cafe De Posthoorn uit Dronrijp. Het werd een nipte 1-2, maar het betekende wel de eerste nederlaag. In deze eerste klasse wonnen de koplopers Warmtetechniek en Sijperda Verhuur en ook runner up Texel A.B. maakte een sterke indruk. Het haalde de dubbele cijfers. Onderin hebben Preton Nederland en Herberg de Bogt het moeilijk. In de hoofdklasse was er slechts een enkele wedstrijd, maar met Oosterlaar/Verhoeven – Keizer Autoschade. wel een topper. Het werd een boeiend duel met als eindresultaat een terechte 3-3. In de tweede klasse blijft De Strûners domineren. Deze maal had Betterfit/Combistralen geen enkele kans, 6-1. Auto Strikwerda blijft goed volgen, al kwam de 3-4 zege tegen Primera Haitsma moeizaam tot stand. Verder was er fraai herstel van Shipkits B.V. Opvallend in deze klasse is het optreden van De Tap. Devicamp werd met 4-2 verslagen door een team dat na de winst van vorige week veel meer zelfvertrouwen uitstraalt. In de derde  klasse leed Leo Reitsma/Hutamaki in een doelpuntrijk treffen een pijnlijke nederlaag tegen Expert Franeker. Verno Verhuur schoot tegen Vijver Rietdekkers met scherp en is de nieuwe koploper. In de vierde klasse bleef Bouwbedrijf Scharringa ongeslagen en was er het eerste succes voor Bouwbedrijf Miedema. Voor vrijdag aanstaande staan er de volgende interessante wedstrijden op het programma; in de hoofdklasse Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune aanvang 22.10 en voor de eerste klasse de topper tussen A.B. Texel – Warmtetechniek, ook om 22.10 uur.

 DSC0426

 

 

Oosterlaar/Verhoeven – Keizer Autoschade 3-3

Dit spannende treffen kreeg een terechte uitslag. Keizer begon vol vuur aan dit treffen. Dit leverde kansen op voor M. Kuperus en W.v.d.Meer, maar geen treffers. Vlak voor het afsluiten van de eerste periode was het dan wel raak met een goed gericht schot van S. Hoekstra. Oosterlaar/Verhoeven liet het hier niet bij zitten. Keizer doelman E. Reversma moest steeds meer in actie komen. Door het razend snel nemen van een vrije trap was het via A. Schaap wel raak. Even later kwam het team uit Harlingen zelfs op voorsprong via D.v.d.Pol. Keizer moest nu vol aan de bak en profiteerde van een gele kaart van P. Amels. E. Hiemstra maakte gelijk. Met een fraaie treffer zette A. Alberts zijn team weer op voorsprong. Met enig geluk haalde Keizer alsnog een punt binnen na een van richting veranderd schot van R. Reversma.

A.B. Texel – Herberg de Bogt 14-2

A.B. Texel is een technisch vaardig team en heel sterk in de combinatie. Herberg de Bogt kwam er niet aan te pas. J. Guertin scoorde maar liefst 10 maal. De rest kwam van J. Hogendorp 2x, P. Poelstra, L. Looijenga met tegentreffers van J. Bosma en M. Wybenga.

Yildiz Stucadoors – Cafe De Posthoorn 1-2

Yildiz speelde met veel flair, maar dit leverde weinig mogelijkheden op. Aan de andere kant waren W. Kingma en C. Hiemstra wel gevaarlijk waarbij de laatste de score opende. S. Klees kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar hij schoot voorlangs. Na de 0-2 van J. Hoogterp was hetV.Vemba die tegen scoorde, de verdiende gelijkmaker bleef uit in dit gelijk opgaande duel.

Warmtetechniek – G.Pars Graanhandel 2-1

De eerste periode gebeurde er weinig en werd er niet gescoord. A.J. Jukema brak het duel open met een inzet in de kruising. In de slotfase maakte S. Wijnstok gelijk en werd A.J. Jukema matchwinnaar.

Sportcentrum Shape – Preton Nederland 4-2

Shape is op de weg terug, maar deze overwinning kwam moeizaam tot stand. Het begon voor Shape veelbelovend met vroege treffers van J.v.d.Meulen en H. Timmermans. Preton nam vervolgens het initiatief over en kwam verdiend langszij via W.v.d.Kooi en J. Kingma. Preton kreeg de beste mogelijkheden, maar H. Timmermans 2x zorgde in de slotfase voor de beslissing.

Sijperda Verhuur – Tapperij’t Noord 6-2

K. Meinsma was hier de grote uitblinker. Al in de openingsfase passeerde hij twee maal doelman W. Hempenius. Hierna had Tapperij pech dat goede acties net geen doelpunten opleverden door goed ingrijpen van de doelman . Omdat het bij Tapperij niet wilde vlotten waren het V. Ram en J.v.Abbema die het duel beslisten. K. Meinsma deed er nog een schepje boven op, de opleving van L. Visser 2x kwam te laat en nogmaals K. Meinsma betekende een ruime 6-2.

De Skearmessen – Maxstuc 2-3

Een duel tussen teams die elkaar volkomen in evenwicht hielden. Het scoren ging Maxstuc echter iets beter af. H. Huisman opende en R. Frijling herstelde het evenwicht. J.v.Beem bracht de Rypsters aan de leiding en nu maakte S. Lutgendorff gelijk. Beide teams gingen voor de winst waarbij H. Huisman matchwinnaar werd.

Primera Haitsma – Autobedrijf Strikwerda 3-4

Strikwerda nam een ruime voorsprong via R. Dijkstra, A.P. Strikwerda en E. Hoekstra. Met een fraaie hattrick van C. Zijlstra stond er plotseling een gelijke stand op het scorebord. R. Dijkstra schoot zijn team alsnog naar de overwinning.

Horeca de Trije – Schroevenkopen.nl 3-0

Het duel kende weinig hoogtepunten. Door een misser in de Schroevenkopen verdediging kon F.v.West de score openen. C.v.Dijk zorgde er voor dat zijn team met twee treffers de eerste zege kon bijschrijven. Schroevenkopen was aanvallend machteloos.

De Jager Accountancy – Shipkits B.V. 2-8

R. Hoogerhuis was hier de meest opvallende speler met vier treffers. J. de Jager scoorde pas bij 0-6 tegen en E.v.Sertima bepaalde de eindstand. De Jager was niet in staat het Shipkits moeilijk te maken. Gescoord werd er nog door E. de Boer 2x, R. Hamer en W. de Jong.

De Tap – Devicamp.nl 4-2

Het duel ging lang gelijk op waarin J. Boomstra en B. Lokhorst scoorden. D.P. Weistra met een frommelgoal, J. Boomstra en opnieuw D.P. Weistra tilden de stand naar 4-1 in een fase dat De Tap duidelijk sterker was. Devicamp zette nog wel aan, maar kwam niet verder dan een tegentreffer van S. Nguyen.

De Strûners – Betterfit/Combistralen 6-1

Betterfit kon lang bij blijven, al waren De Strûners het gehele duel sterker. Na 1-0 maakte G. Rijpstra gelijk en voor de koploper scoorden T. Dijkstra 3x, R. de Vries 2x en T.v.d.Graaf.

H.Vijver Rietdekkers – Verno Verhuur 0-11

Een verzwakt Vijver zonder wisselspelers en met gelegenheidsdoelman J.v.Emmen was tegen het gretige Verno totaal kansloos. Doelpuntenmakers A.v.d.Bosch 3x, T. Hansma 2x, S. Visbeek 2x en E.v.d.Veen 2x.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Expert Franeker 5-7

Een duel met wisselende kansen en een verdiende Expert zege. Expert begon sterk en had al diverse mogelijkheden gehad voordat Y. de Jong de score na een flitsende aanval open brak. Uit een vrije trap van E. Boonstra was het weer gelijk, maar Expert behield het initiatief wat een 1-3 stand opleverde. Leo Reitsma gooide vervolgens alles op de aanval, maakte goed gebruik van enkele verdedigende fouten wat via C. Outhuyse 3x en G. de Bruin plotseling een 5-3 stand opleverde. Expert hervond zich en met snelle combinaties werd het zelfs nog 5-7 na treffers van E. Lodewijk, Y. de Jong, F.v.Eyck en M. Kruize.

SDV Projectbuilding – Bar Yn ‘e Stal 1-7

Dit was voor SDV een kansloze missie tegen een versnelling hoger spelend Yn ‘e Stal. De eerste periode kon het team van S. de Vries nog redelijk volgen, 2-0, maar het krachtverschil werd steeds groter. Voor Yn ‘e Stal scoorden R. Jorritsma 3x, I. Roersma 2x, K. Hendriks en J.K.Huong en bij 5-0 was er een tegentreffer van F. de Beer.

Bouwbedrijf Scharringa – Stadsherberg catering 7-1

De eerste periode werd zelfs nog afgesloten op 1-1, D. Sikkema en W. Beimers scoorden. Toen was echter al zichtbaar dat De Stadsherberg dit tempo niet vol kon houden, al keepte de Stadsherberg sluitpost E. Bootsma als een leeuw. De tweede periode werd er afgerekend door W. Elting 2x, J. Krijnen 2x, L. Beuker en T. Hoekstra.

Zuidema Scheepsbouw – Miedema Bouwbedrijf 1-2

Een heerlijk onderonsje waarbij beide teams het moeilijk hadden om te scoren. Het bleef in de eerste periode bij een treffer van J. Salverda. S. de Jong zorgde voor de gelijkmaker en de mee opgekomen doelman B. Okkema bezorgde zijn team de eerste winst.

Grand Cafe De Doelen – W.I.K. 3-1

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. J. Talhout opende de score van afstand en W. Joustra zorgde halverwege voor 2-0. Op aangeven van R. de Klerk zorgde W. Joustra ook voor 3-0 en S. Osinga had in de laatste minuut nog zo veel energie over om tegen te scoren

Rin-tec – Praxis 6-5

L. Steensma 1-0, J.v.d.Wal 2-0, R. Zandberg 2-1, L. Steensma 3-1, R. Zandberg 3-2, S. Souicat 3-3, R. Zandberg 3-4, J.v.d.Wal 4-4, L. Steensma 5-4, R. Zandberg 5-5, I. Hibma 6-5. Het debutanten festival kende een levendig duel waarbij de gelukkigste won. In de openingsfase leek het er op dat Rin-tec gemakkelijk zou gaan winnen, maar Praxis kwam sterk terug. I. Hibma werd matchwinnaar met een hard schot uit een vrije trap.