Cafe ‘t Wap en Betterfit/Combistralen sluiten af met titel. Autobedrijf Strikwerda alsnog onderuit.

DSC 7243

Onze fotgraaf heeft vrijdag 6 maart 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

Er waren op deze laatste competitieavond nog twee titels te verdelen. In de eerste klasse was het Cafe ‘t Wap dat concurrent Van Dellen Bellen ruim passeerde en dat was gezien het verloop van de competitie terecht. De Leeuwarders bleken in de slotfase over meer inhoud te beschikken. In de tweede klasse moesten Autobedrijf Strikwerda en Betterfit/Combistralen het onderling uitmaken wie zich kampioen mocht gaan noemen. Autobedrijf Strikwerda had halverwege de competitie een ruime voorsprong, maar verspeelde deze in het verdere verloop. Strikwerda had in dit duel aan een gelijk spel genoeg en daar leek het ook op te zullen uitlopen, 3-3, totdat Betterfit 15 seconden voor het einde nog een penalty kreeg toegewezen. Dit buitenkansje liet Gert Rijpstra zich niet ontnemen en zo ging zijn team er alsnog met de titel vandoor. Beide teams waren overigens al zeker van promotie.

 

Keizer Autoschade – Zijlstra Beroepskleding 11-4

Keizer sloot af zoals het sterkste zaalvoetbalteam van Franeker behoort te doen, namelijk met een royale zege. Sander Hoekstra 6x, Keimpe Pols 4x en Jan van Duyn scoorden. Het gedegradeerde Zijlstra besloot haar optreden in deze hoogste klasse met treffers van Pieter Hoekstra 2x, Jens de Haan en Robin Hoekstra.

A.B. Texel / Mr. On & Offshore Service 0-5 reglementair

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma 6-1

De Bogt wilde in dit duel duidelijk maken dat het de sterkste was van de rest. Het won overtuigend van Haitsma, meestal een lastige tegenstander. Doelpuntenmakers Jordi Stecking 2x, Frank de Vries 2x, Frank de Wit en Willem van Duyn met een tegentreffer van Evert Jan Broersma.

Steensma F.I. – Autocentrum Harlingen 4-4

Tjeerd Hoekstra 0-1 e.d. Ayhan Yildiz 0-2, Edwin Westra 0-3 en 0-4, Bauke Tjalle Anema 1-4 en 2-4, Durk Tichelaar 3-4, Tjeerd Hoekstra 4-4.

Het Autocentrum Harlingen had alleen in de openingsfase een overwicht wat resulteerde in een ruime 0-4. Steensma herstelde zich uitstekend en kwam in de tweede periode verdiend langszij.

G. Pars Graanhandel – van Dellen Bellen 3-3

Van Dellen keek heel lang tegen een flinke achterstand aan. Pierre Algra 2x en Hendrik Schiphof bepaalden de wisselstand op 3-0. Eric Elsinga van dicht bij, Wietse Blaauw op aangeven van Wilfred v.d.Zee en laatstgenoemde van afstand zorgden alsnog voor een gelijke stand.

De Strûners F.C. – Sportcentrum Shape 4-3

Jos v.d.Meulen 0-1, Tunno v.d.Graaf 1-1, Tjitte Dijkstra 2-1, Ruben v.Dokkumburg 3-1, Roar v.Dellen 4-1, Alain Pool 4-2, Jos v.d.Meulen 4-3.

De Strûners waren beter en wonnen verdiend, al kwam Shape in het laatst nog dicht bij.

Cafe De Posthoorn – De Skearmessen 0-8

In deze derby was het krachtsverschil groot. Vooral Rinse Procee was met vier treffers, waarbij een gave hattrick, goed bezig. Halverwege stond er al een beslissende 4-0 op de teller en verder waren er treffers van Harmen Mulder 2x, Edwin Dijkstra en Hepke de Boer.

Cafe ‘t Wap – Warmtetechniek 11-3

In deze kampioenswedstrijd kon Warmtetechniek het de latere kampioen niet moeilijk maken. Het werd zoals wel werd verwacht een ongelijke strijd. Sietse Jansma 6x, Pieter Jelle de Jong 2x, Loukens Kleefstra 2x en Mark Kleefstra schoten het team naar de hoogste klasse waar het ook thuis hoort. Albert Jan Jukema, Frank Hoekstra en Sietse Kuiper scoorden tegen.

Bowling Bloemketerp – Bar Yn ‘e Stal 3-7

Het reeds gedegradeerde Bloemketerp hield tot halverwege de tweede periode goed stand, 2-2, maar kon hierna niet meer volgen. Scoreverloop; Jelmer Zijlstra 0-1, Douwe Bosma 1-1, Arne Tichelaar 2-1, Kees Jan Hendriks 2-2, Tjanh Huong 2-3, Jelmer Zijlstra 2-4, Richard Wu 2-5, Kees Jan Hendriks 2-6, Jan Bosma 3-6, Kees Jan Hendriks 3-7.

Betterfit/Combistralen – Autobedrijf Strikwerda 4-3

Het duel waar alles om draaide. Wel dat beide teams reeds waren gepromoveerd, maar zo’n titel betekent toch iets extra´s. Betterfit was het gehele duel beter en verdiende de titel, maar Strikwerda kon goed volgen. Rinard Post opende de score en daar bleef het in de eerste periode bij. Uit een vrije trap maakte Klaas Meinsma gelijk, maar Betterfit had het antwoord snel klaar. Glenn Groen tekende nog in dezelfde minuut voor 2-1. Het duel werd grimmiger met als gevolg enkele gele kaarten. Halverwege de tweede periode brandde de strijd volledig los. Eelke de Boer maakte van afstand gelijk, met een pegel in de kruising zorgde Gert Rijpstra voor 3-2 waarna Klaas Meinsma in de laatste minuut zijn team naar de titel leek te schieten. Het laatste woord was echter aan Betterfit met een inzet van Gert Rijpstra vanaf de penaltystip. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Schroevenkopen.nl – De Jager Accountancy 2-7

Wouter Hijlkema 1-0, Melvin Snippe 1-1, Jurjen de Jager 1-2, Ryan van Windt 1-3, Tetze Helvrich 1-4, Patrick Dijkstra 1-5, Robert Grovestein 2-5, Ryan van Windt 2-6, Ronald Broersma 2-7.

De Jager was op alle fronten beter wat een gemakkelijke zege opleverde. Toch kan Schroevenkopen na een moeilijke competitiestart terug zien op een prima vervolg. Voor De Jager had er gezien de stand op de ranglijst wel meer in gezeten.

The Phone House – Primera Haitsma 6-3

Om voor promotie in aanmerking te komen presteerde Phone House te wisselvallig. Dit duel was tegen runner-up Primera Haitsma weer van uitstekend gehalte. Vooral Allard Hoekstra was met 4 treffers ongrijpbaar. Verder waren er treffers van Martijn Werkhoven en Marcel Koning. Tegen scoorden Cornelis Zijlstra 2x en Pieter Zijlstra.

Horeca de Trije – Maxstuc 10 – 4

Voor Horeca de Trije is het seizoen blijkbaar te kort want het team is de laatste tijd goed op dreef. Ruurd Pijpker 4x, Michel v.d.Veen 3x, Patrick van Dijk 2x en Pieter Quarre zorgden opnieuw voor de dubbele cijfers. Tegenstander Maxstuc had zich al neergelegd bij de degradatie waarbij het weer te veel moest hebben van de activiteiten van Richard v.’t Hoenderdaal 4x.

Sportcafe de Trije – Verno Verhuur 8-3

Marco de Groot 4x, Rob Postma 3x en Wybo Ypma met tegentreffers van Steven Visbeek 2x en Egbert v.d.Veen waren de doelpuntenmakers in een duel waarin Verno weinig kansen kreeg om er een positief resultaat aan over te houden.

Rijschool Posseth – Huis & Hypotheek 0-8

Het Posseth team kwam zonder wisselspelers binnen de lijnen en bood het veel sterkere H & H weinig tegenstand. Na de eerste periode stond het 0-3 en de doelpunten kwamen van Joost Soolsma 3x, Jorge Lopez 2x, Jorrit Bootsma 2x en Ward Mariman.

Grand Cafe De Doelen – Huhtamaki/Leo Reitsma 3-4

De kampioenen gingen nog wel goed van start met treffers van Robin de Klerk en Roy Hoekstra, maar het vervolg was voor Huhtamaki. Mike Spanjersbergh, Mathijs Teerstra en Chris Outhuyse deden het duel kantelen. Wesley Joustra stiftte de stand nog naar 3-3 en uit een solo besliste Mark de Vries het duel in het voordeel van Huhtamaki.

SDV Projectbuilding – Expert Franeker 8-1

Eindelijk was er dan de winst voor het SDV team. SDV kwam al vrij snel op 3-0 door een eigen doelpunt van Tjipko Vellinga, foutief uitverdedigen en een subtiel hakje van Wietse Sloterdijk in een fase waarin Expert ook goede mogelijkheden kreeg, maar waar doelman Simon Talhout uitstekend stond te keepen. Na de wisseling gooide Expert verdedigend de poort volledig open waardoor SDV de score gemakkelijk kon opvoeren. Een wel verdiende en duidelijke SDV zege waarin scoorden Marc Wijbenga 3x, Jordi de Cumptich 2x, Mark Kerkhof, Wietse Sloterdijk en Sammy de Vries. Marcel Kruize deed nog iets terug.

De Korenaar – Preton Nederland 2-4

Bauke Sieswerda 0-1, Ewoud Walda 0-2, Niels Krikke 1-2 en 2-2, Ewoud Walda 2-3, Bauke Sieswerda 2-4

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Preton was sterker, maar kreeg de overwinning niet cadeau.

Zuidema Scheepsbouw – Rintec 1-4

Iwan Hibma 0-1, Leeroy Jellema 0-2, Jurjen Vriesinga 1-2 e.d., Jurjen Vriesinga 1-3, Leeroy Jellema 1-4.

Zuidema ijverig en Rintec met meer voetbalkwaliteiten zorgden voor een sportief duel waarbij de beste won.

Stadsherberg Catering – Sannes & Voorintholt 1-4

S & V raakt steeds beter in haar spel en counterde Stadsherberg naar een kansloze 1-4. Pas na 0-4 kon topschutter Willem Beimers zijn kwaliteiten tonen. Voor S & V scoorden Davey Roeleven 2x, Joran Gerbranda en Kelvin v.d.Wal.