CK Corporation tekent voor eerste drie punten na prima overwinning op debutant Visual Reklame

Wederom een speelronde met een minimaal aantal wedstrijden. En dus konden de supporters zich volledig richten op één pot voetbal. Hoe konden de spelers omgaan met deze druk en waartoe zou dat gaan leiden? Wil je weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Derde klasse

Killtrition – Braak financiële Diensten  5-2

Waar de thuisploeg hun eerste wedstrijd won daar kwamen de gasten nog niet in actie. En dus was het even afwachten hoe beide ploegen zouden starten. In de openingsfase kon je merken dat beide ploegen vrij weinig voor elkaar onder deden. Het spel ging over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Het duurde uiteindelijk acht minuten en tweeënvijftig seconden voordat de score geopend werd. De bal kwam terecht bij Jort Snijdelaar die de bal van dichtbij wist binnen te werken en daardoor werd het 0-1. De ban was gebroken en dus kon het echt gaan beginnen. Twee minuten en achtentwintig seconden later was daar al de tegen reactie. Er kwam een hard schot op doel waarna deze gekraakt was, de bal lag vervolgens voor de voeten van Gijs Bakker en deze schoot de bal strak over de liggende doelman heen waarna deze in het doel eindigde 1-1. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar de voorsprong maar doelpunten werden er niet meer gescoord en daardoor werd de ruststand 1-1. Het tweede bedrijf was twee minuten en elf seconden onderweg toen Jort Snijdelaar de bal ontving, deze dacht niet na en wist de bal strak in de rechter kruising te schieten 1-2. De thuisploeg moest nu weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Drieënveertig seconden na de voorsprong was het Liam  van den Heuvel die zijn man passeerde waarna zijn schot goed binnen viel 2-2. Beide ploegen bleven zoeken naar meer en dus kon je wel raden dat het met de doelpunten nog niet gedaan was. En dat klopte ook want met nog zes minuten en eenendertig seconden te spelen was het Michael Zernov die de bal ontving en met een strak schot in de hoek tekende hij voor de 3-2. Nu moesten de gasten in de achtervolging gaan en dus kwam er meer ruimte voor de mannen van Killtrition. Dit leverde uiteindelijk een snelle omschakeling op met Gijs Bakker die opstoomde vanaf zijn eigen goal waarna hij koel bleef en de bal wist binnen te werken 4-2. Het duel was hiermee wel gespeeld al gaven de mannen van Braak niet op. Maar toch kon het niet voorkomen dat Stan Sleeuw nog eenmaal wist op te dribbelen waarna hij de bal achter de doelman wist te leggen en daarmee tekende hij voor de 5-2 eindstand.

North Line – SDV Keukens en Meer 3-3

Beide ploegen wonnen hun eerste duel en dus was het afwachten wie de ongeslagen status zou behouden. Het werd uiteindelijk een leuke wedstrijd waarin beide ploegen voetballen wilde. Beide ploegen stonden verdedigend goed en aanvallend kwam het er enkele malen goed uit. Doelpunten konden dus niet uitblijven en dat bleek ook wel want na negen minuten en vijfenveertig seconden gespeeld te hebben is het Rients van Sluis die de bal achter de doelman weet langs te spelen waarna deze eindigde in het mandje 1-0. De score was geopend en dus konden we ons op gaan maken voor meer. Dit meer kwam er ook want vijfenveertig seconden na de openingstreffer was het wederom raak. Wieger Broersma ontving de bal waarna hij zijn man passeerde om de bal vervolgens hard binnen te werken 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van SDV in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook en met nog drie minuten en vierendertig seconden op de klok is het Henk Vonk die de bal ontving waarna hij deze van afstand in de linkerhoek wist te leggen 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. En spannend werd het zeker want na vijf minuten en twintig seconden gespeeld te hebben kreeg Jonathan Meeuwis een gele kaart, echter wist men van deze meerderheid situatie niet te profiteren en dus bleef de 2-1 op het scorebord staan. Twee minuten na de gelijkheid in spelers was het Richard v/d Veer die op dribbelde waarna zijn schot eindigde in het linker hoekje 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus beloofde het een leuke slotfase te worden want beide ploegen gingen opzoek naar meer en uiteindelijk kwam dat meer er ook. Met nog zes minuten te spelen kwam de bal namelijk terecht bij Rudmer Hoekstra en met een strak schot liet hij de keeper kansloos achter 3-2. SDV ging hierna meer en meer risico nemen en dus kwam er meer ruimte voor North Line, hier werd echter niet van geprofiteerd en dus bleef de spanning aanwezig. En dan met nog één minuut en één seconden op de klok is het Ronald Steenstra die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging hard in de linkerhoek en daarmee eindigde dit duel in een 3-3 eindstand.

WR Unit – Lahaise schoonm & glasbew  1-2

Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd en dus was men gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan deze wedstrijd en al gauw bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk duurde het elf en een halve minuut voordat er gescoord werd. Jens Jellema dribbelde op waarna hij de bal keurig in de rechterhoek wist te leggen en daarmee tekende hij voor de 0-1. De thuisploeg zette de achtervolging in maar in het eerste bedrijf zou er niet meer gescoord worden en dus was de ruststand 0-1. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld en dus bleef het enorm spannend. Uiteindelijk duurde het ditmaal negen minuten en dertien seconden voordat er gescoord werd. Een toegekende strafschop werd door Harry v/d Veen in de linkerhoek geschoten en daardoor werd het 1-1. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer, maar kwam dit meer er dan ook? Ja bleek het antwoord te wezen want met nog twee minuten en achtentwintig seconden op de klok is het Rutmer de Vries die weet op te dribbelen waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten en daarmee werd het 1-2. De thuisploeg ging nog alles op alles zetten maar tot doelpunten leidde dit niet. Wel kregen de gasten in de laatste zes seconden nog een rode kaart via Meindert-Jan Feenstra maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het vandaag in een 1-2 eindstand.

Vierde klasse

CK Corporation – Visual Reklame  6-3

Beide ploegen verloren hun eerste duel en dus was men gebrand op een goede wedstrijd. En leuk werd het want na twee minuten en zevenenvijftig seconden gespeeld te hebben was het Ari Lumputu die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. De ban was gebroken en deze werd twee minuten later nog verder uitgebreid. Pedro Lopez kwam aan de bal waarna hij de bal van afstand strak in de rechterhoek wist te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dit gebeurde dan ook en met nog negen minuten en elf seconden te spelen in het eerste bedrijf was het Tim Hoekstra die de bal ontving waarna zijn schot net achter de doelman eindigde 2-1. De spanning was weer terug en dus kon het beide kanten op vallen. En dan met nog twee minuut vijftig op de klok is het Junior Lopez die wist op te dribbelen waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 3-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog één minuut zesentwintig seconden op de klok was het Nour Eddin Qunawati die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de rechterhoek van het doel 4-1. De gasten moesten dus iets gaan verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. In het eerste gedeelte van de tweede helft kregen beide ploegen wel mogelijkheden maar deze gingen er niet in en dus behielden we een 4-1 stand. En dan met ruim tien minuten op de klok is het Ogi Austin die aan de bal komt  waarna zijn schot eindigde in de rechter bovenhoek 5-1. Maar ondanks deze grote achterstand bleven de gasten de aanval zoeken en dat leidde zelfs tot de volgende treffer van dit duel.  Sem Andoh had een goede dribbel in huis waarna zijn schot eindigde in het dak van het doel 5-2. Maar de mannen van CK Corporation bleven de bovenliggende partij en middels Junior Lopez wisten zij zelfs op 6-2 te komen en daarmee waren de drie punten wel een feit. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Jesper Groeneveld die een toegekende vrije trap in de rechter kruising wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

Ventura – Systems – BSH Partyservice  4-8

Waar de thuisploeg hun eerste duel verloor daar wonnen de gasten hun eerste potje. En dus wilde beide ploegen vol voor de drie punten gaan. Dit leidde er toe dat het gelijk een goed duel werd waarin de aanval gelijk werd gezocht. Dit leidde uiteindelijk ook tot een snelle treffer binnen de minuut van Arne Tigchelaar die de bal langs de keeper wist te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen werken 0-1. Dit snelle doelpunt was een opmars naar meer en dat meer kwam er ook want één minuut en eenendertig seconden later was het wederom raak. Rene de Haan kreeg de bal aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-2. En zo kende we een leuke openingsfase en dat werd een minuut later wederom bewezen want toen was het Martin Rotteveel die de bal in twee keer wist binnen te leggen en daarmee was de spanning weer terug 1-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want één minuut en tien seconden later was het alweer gelijk. Een goede pass achter de doelman kwam terecht bij Sam Brouwers en deze kon de bal simpel binnen werken 2-2. Alles was weer in evenwicht. Het bleef zodoende een leuke wedstrijd om te zien al versnelde de mannen van BSH hierna even goed en dat leidde er toe dat het middels Rene de Haan 2x en Arne Tigchelaar nog driemaal wist te scoren en daarmee werd de ruststand bepaald op 2-5. Kon de thuisploeg in het tweede bedrijf nog iets terug doen ? Nee leek het antwoord te worden want na drie minuten en vijfenvijftig seconden gespeeld te hebben besloot Rene de Haan het maar eens van afstand te proberen en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 2-6. Diezelfde Rene de Haan mocht de bal twee minuten later wederom binnen werken en daarmee werd het 2-7. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al was het de vraag hoe hoog de score zou gaan worden. En dan met nog zes minuten en vijfenvijftig seconden op de klok is het Rene de Haan die een actie over rechts inzette waarna hij twee man voorbij speelde waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-8. Maar ondanks deze hoge score gaven de mannen van Ventura niet op. En dan met nog twee minuten en veertien seconden op de klok is het Gerrit Visser die aan de bal komt en zijn schot eindigde in de rechterhoek 3-8. De extra treffer was dus nog een feit en uiteindelijk zou er zelfs nog een treffer vallen. Een goede bal werd achter de keeper gespeeld waar Dennis Soepboer stond en deze kon de bal simpel controleren om deze vervolgens simpel binnen te werken 4-8. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee behielden de gasten hun ongeslagen status.