Coop Tolsma Winsum en Sannes & Voorintholt verrassen met winst.

 AXL3851

Coop Tolsma moest afgelopen vrijdag aantreden tegen Freedom Energy, een team dat de laatste tijd goed presteert. Met een 6-4 overwinning voor de mannen uit Winsum zijn de Energy ambities tijdelijk op een lager pitje komen te staan. Het meest verrassende in deze eerste klasse was de derde opeenvolgende nederlaag voor koploper Sportcafe de Trije. Sportcentrum Shape bleek deze maal sterker. Het winnende Syperda Verhuur komt na overigens een moeizame zege op Phone House steeds dichter bij. In de hoofdklasse was er een nipte overwinning van De Bogt fen Gune op De Strûners F.C. Verder was Mr. On & Offshore oppermachtig tegen Pars Graanhandel. In de tweede klasse herstelde R.E.S. zich, maakten Rijschool Posseth en Zijlstra Beroepskleding geen fout en haakte Huhtamaki/LR definitief af. In de derde klasse gaat de strijd bovenin tussen Apenmeeuw, Rintec en Maxstuc. Alle drie wonnen moeiteloos. Onderin was er succes voor Sannes en Voorintholt. Expert ging met 4-3 de boot in.

Mr. On & Offshore – G.Pars Graanhandel 13 – 5

Dit duel was een goed voorbeeld van hoe het wel en niet moet. Omdat Pars al vroeg op achterstand kwam trok het veelvuldig ten aanval. Van omschakeling was echter geen sprake waardoor bij de snelle counters van het Offshore team steeds een man meer voor de Pars doelman Richard Torensma verscheen. Het was dan ook meestal raak. De Pars activiteiten leverden wel treffers op voor Mattin Visser 2x ,Syb Wijnstok, Menno van Zwieten, Hendrik Schiphof, maar daar stond veelvuldig succes tegenover van Cor Grond 4x, Tim Grond 4x, Steven de Bruin 2x, Simon Houtsma 2x en Erwin de Boer.

Van Dellen bellen – Autobedrijf Haitsma 6 – 2

Het verschil was verrassend groot. Meestal is deze derby spannend waarbij de teams elkaar niet veel ontlopen. Deze maal was de inzet van van Dellen beslissend. De eerste periode ging nog vrijwel gelijk op, maar begin tweede periode viel de beslissing na twee snelle van Dellen treffers. Doelpunten makers Jan Geert Dijkstra, Wietse Blaauw, Elmer Boonstra, Ronald Post, Jort Hogendorp en Wilfred v.d.Zee. Tegen scoorden Henk Vonk en Jan de Haan.

Bogt fen Gune – De Strûners F.C. 3-2

De Bogt was sterker, kwam via Frank de Vries, Frank de Wit en Feite de Haan ook op een schijnbaar veilige 3-0, maar De Strûners kwamen na treffers van Ruben van Dokkumburg en Yme Wietse Dijkstra nog verrassend dicht bij.

Oosterlaar/Verhoeven – Steensma F.I. 2-5

DurkTigchelaar 0-1, Frank Pietersma 1-1, Bauke Tjalle Anema 1-2 en 1-3, Evert Tolsma 1-4, Ane Schaap 2-4, Tjeerd Hoekstra 2-5.

Oosterlaar/Verhoeven hield zonder wisselspelers lang stand. Het was Bauke Tjalle Anema die het matig spelende Steensma over de streep trok.

Coop Tolsma Winsum – Freedom Energy 6-4

Freedom Energy kon niet beschikken over wisselspelers en daar maakte het Coop team goed gebruik van. Kees Jan Hendriks was met vier treffers de uitblinker. De Freedom spelers Cornelis Zijlstra 3x en Ramon Hoogerhuis hielden de spanning er lang in en de overige doelpunten kwamen van Remco Jorritsma en Jelmer Zijlstra.

De Skearmessen – Autobedrijf Strikwerda 3-3

Het wisselvallige De Skearmessen moest al snel een 0-2 achterstand wegwerken na twee acties van Klaas Meinsma. Roel Frijling 2x en Hermen Mulder deden de kansen keren waarna Jurrit Dijkstra de stand verdiend naar 3-3 schoot.

Sportcentrum Shape – Sportcafe de Trije 3-2

Na dit resultaat slinkt de voorsprong van De Trije flink t.o.v. de achtervolgers. Shape nam het initiatief via Jos v.d.Meulen en Alain Pool, Rob Postma en Rick Postma herstelden het evenwicht en in de laatste minuut werd Jos v.d.Meulen matchwinnaar.

Grand Cafe De Doelen – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 5-4

Roy Hoekstra 1-0, Robin Zandberg 2-0, Henk Stienstra 2-1, Redmar v.d.Kooi 2-2, Robin Zandberg 3-2, Sjouke Stienstra 3-3, Robin Zandberg 4-3, Raymond Mobach 4-4, Roy Hoekstra 5-4

En weer stond Haarsma met lege handen. Het werkte met veel inzet steeds de achterstand weg, maar had geen verweer tegen de late treffer van Roy Hoekstra. De gelukkigste won.

The Phone House – Syperda Verhuur 2-3

Wybren Slager opende met twee treffers, The Phone House knokte zich via Kars Zeinstra terug in de wedstrijd en Dirk Pieter Weistra zorgde voor 1-3. Syperda bleef het betere team, maar maakte het zichzelf nog moeilijk na de aansluitingstreffer van Tristan Osinga.

Verno Verhuur – R.E.S. 2-8

Dit duel bewees dat Verno het in deze slotfase moeilijk krijgt en dat R. E.S. de uitglijden van de vorige week te boven is. Het duel was snel beslist, Halverwege al 0-4 en gescoord werd er door Niels Altenburg 3x, Frits Schreefel 2x, Jesper Landskroon 2x, Remco Wierema met tegentreffers van Egbert v.d.Veen en Dirk Jan Volbeda.

H. & H. – Warmtetechniek 3-2

Warmtetechniek hield lang stand zonder dat het aanspraak kon maken op een positief resultaat. Joost Soolsma 2x, Jente Terpstra en Jacco Nijkamp betekende 3-1 en in de slotfase maakte Erik Kamstra het nog even spannend.

Zijlstra Kleding – Preton Nederland 9 – 4

Pedro Lopez 1-0, Zeya Korel 2-0, Tom van Dijk 2-1, Ewoud Walda 2-2, Tjibbe Haitsma 3-2 en 4-2, Johannes v.d.Veen 5-2 en 6-2, Rijkhelt Smink 6-3, Johannes v.d.Veen 7-3, Ewoud Walda 7-4, Zeya Korel 8-4 en 9-4.

Een leuke open wedstrijd waarin Preton naar vermogen tegenstand bood. Zijlstra toonde zich net een maatje te groot en bewees opnieuw de terechte koploper te zijn van de tweede klasse.

Rijschool Posseth – Huhtamaki/LR 7-2

Huhtamaki moest winnen om nog in aanmerking te komen voor een bovenste plaats, maar zakte tegen een gretig Rijschool team volledig door het ijs. Het stond al 6-0 toen Gerard Hof en Mathijs Teerstra tegen scoorden en dat was teleurstellend. Voor het Rijschool team werd er gescoord door Marcel Amels 2x, Luuk Steensma 2x, Iwan Hibma, Sean de Boer en Joran Hiemstra.

Schroevenkopen.nl – Cafe De Posthoorn 2 – 0

Weinig scoren, maar ook weinig tegentreffers incasseren, zo komt Schroevenkopen vaak aan de punten. Ook in dit duel was dat weer het geval. De Posthoorn was aanvallend onvoldoende en Bote Strikwerda in de eerste periode en Johannes Boersma in de tweede wisten wel raad met de geboden mogelijkheden.

Sannes & Voorintholt – Expert Franeker 4-3

Friso van Eyck 0-1, Randy de Vries 1-1, Thom Voorintholt 2-1, Randy de Vries 3-1 en 4-1, Friso van Eyck 4-2 en 4-3.

Expert was wel meer in de aanval, maar wist de kansen niet te benutten. S & V counterde veelvuldig waarmee de Expert verdediging geen raad wist. Een verdiende S & V zege.

Stadsherberg catering – Rintec 0-16

Waar het voorheen tussen deze twee teams nog wel eens spannend werd, was het deze maal totaal geen wedstrijd. Het was eenrichtingsverkeer waarbij Ruud Herrema en Rin Jellema zelfs in eigen doel schoten. Bij de wisseling stond het al 0-5 en gescoord werd er door Leeroy Jellema 4x, Jurjen Vriesinga 5x, Rick Beimers 3x, Jeffrey Jellema en Arjen Zagema.

Miedema Bouw – Maxstuc 2-7

Alleen in het begin was het voor Maxstuc even hard werken, maar in het verdere verloop bood Miedema te weinig weerstand om er een spannend verloop van te maken. Doelpuntenmakers Erwin Boiten 2x, Richard Hoenderdaal 2x, Joël Rooij, Justin Reitsma en Patrick Vijver. Ronald de Vries en Perseus Hellinga hadden aan de andere kant succes.

Bowling Bloemketerp – Engineeringsburo Zuidema 8-3

Pas laat in de wedstrijd vielen de meeste goals. De eerste periode werd afgesloten op 3-0, Zuidema bleef volop strijden en scoorde tegen via Willem Buurstra 2x en Ayold Zuidema en voor Bloemketerp kwamen de treffers van Gerard Hoekstra 3x, Laurens Looijenga 2x, Jan Hof, Jan Bosma en Arne Tichelaar.

Apenmeeuw – Sytsma Noord 5-2

Sytsma bood uitstekend tegenstand en nam via Bauke Idsardi zelfs de leiding. Na de gelijkmaker van Ruben Eijzinga was het duel snel beslist. Binnen twee minuten waren het Andre van Dellen, Remco Dijkstra en Roelof Zwart die de koploper naar een veilige 4-1 schoten. Hidde v.d.Wal scoorde in de tweede periode nog tegen en Ruben Eijzenga bepaalde de eindstand.