De avond der rivalen, promotie vs. degradatie

We zitten aan het einde van het jaar en dat betekend dat de meeste dingen ten einde komen. Zo ook de eerste seizoenshelft van de ZVF zaalcompetitie 2022-2023. Nog eenmaal mochten de teams en spelers hun klasse laten zien en dus gingen de trouwe supporters er maar eens goed voor zitten. Zo waren er vanavond ook verschillende ontknopingen om promotie of degradatie of hield de andere stand en speelde zij om de spreekwoordelijke eer! Wat deed jou favoriet? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

ZM Beweegcentrum – Sportcafé de Trije 4-6

Met de nummer vijf tegen één leek dit op papier geen gelijkwaardige wedstrijd te worden. Maar niets was minder waar want beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Het duurde dan ook maar vijf minuten voordat de score geopend werd. Karst Hannema legde maar eens aan van afstand en zijn schot eindigde strak in de hoek 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd vijf minuten later verder vergroot. Marco de Groot kwam aan de bal en zijn bal ging strak in de korte hoek binnen 0-2. Het gaatje was hiermee geslagen en deze werd twee minuten voor rust nog iets groter. Rutger v/d Pol legde maar eens aan en zijn schot door het midden vloog langs de keeper 0-3. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want gelijk erna schoot Koen Wartena de bal strak in de hoek en hierdoor werd de ruststand bepaald op 1-3. Een ommekeer leek dus mogelijk te wezen en dus ging de thuisploeg vol overgave opzoek naar de aansluitingstreffer. En deze kwam er uiteindelijk ook en wel na tien minuten spelen. Na een goede voorzet reageerde Dani van Eijk attent waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-3. Het verschil was weer minimaal en deze werd gelijk erna nog kleiner. Een diepe bal werd door Sofian Azehaf goed ingeschat waarna zijn schot hard in de hoek eindigde 3-3. De comeback was een feit maar lang kon men niet genieten van deze gelijkmaker want gelijk erna was het Karst Hannema die het van afstand probeerde en zijn schot viel keurig binnen 3-4. Het ging hard in deze fase met de score want weer kort hierna was er goed samenspel waarna Gert Jan Zagema de trekker overhaalde en tekende voor de 3-5. Was hiermee de wedstrijd definitief gespeeld? Nee leek het antwoord te worden want drie minuten later probeerde Sofian Azehaf het maar eens van afstand en ook zijn schot viel hard binnen 4-5. Alles was weer mogelijk en dus kwam er een waar slot offensief met veel spanning en kansen. Maar uiteindelijk zou er in dit duel nog maar eenmaal gescoord worden en wel door Karst Hannema die de bal na goed samenspel wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-6.

Zijlstra Beroepskleding – Bogt fen gune  8-6

Een duel tussen twee teams die graag willen voetballen en dus beloofde het op voorhand een leuke pot te worden. En leuk werd het zeker want het spel ging over en weer en dus kon het beide kanten op gaan. Uiteindelijk was het Johannes v/d Veen die de score wist te openen met een strakke bal in de korte hoek 1-0. Maar lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong want even later was het Willem van Duijn die de gelijkmaker simpel wist binnen te tikken 1-1. Maar de thuisploeg raakte niet van slag en dus bleven zij de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk ook tot de voorsprong. Het was Folkert Bakker die aan de bal kwam en zijn strakke schot eindigde tegen de touwen 2-1. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Maar hierdoor ontstond er meer ruimte voor de thuisploeg en daarvan wisten zij goed van te profiteren via Nahmiro Lacroes die de bal simpel in het open doel wist te schieten 3-1. Maar de geboden ruimte bleef er hierna want de mannen van de Bogt wilde de aansluitingstreffer maken. Maar in plaats van dat te doen wist Cornelis Zijlstra de 4-1 binnen te werken waarna een eigen doelpunt leidde tot een 5-1 ruststand. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht Mark Hartman blijkbaar anders over want zijn schot vanaf de middenlijn eindigde in de kruising en daardoor werd het 5-2. De gasten kwamen beter in de wedstrijd en dat leidde via Frank de Wit tot de volgende treffer van de wedstrijd en dus werd het 5-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Je zou denken van wel maar dan zijn daar Johannes v/d Veen en Folkert Bakker die de bal binnen werken en dus werd de stand naar 7-3 gebracht. Maar ondanks dat bleef het een leuke open wedstrijd en dus kon het alle kanten op vallen. Helemaal als Frank de Wit zich er mee gaat bemoeien want middels twee doelpunten van hem en een eigen doelpunt werd de stand naar 7-6 getild. De gasten gingen nog vol voor de gelijkmaker maar hierdoor kon men niet voorkomen dat Johannes v/d Veen nog eenmaal wist te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-6.

Royal Steensma – Autobedrijf Haitsma 5-2

Waar de thuisploeg strijd voor plek vier daar zijn de gasten al lang gedegradeerd. En dus zou je denken dat er maar één ploeg gebrand was op een goed resultaat. Maar niets bleek minder waar te wezen want het werd een leuke wedstrijd waarin beide ploegen wilde voetballen. En dan leidde na zeven en een halve minuut spelen zelfs tot de openingstreffer van dit duel. Nadat de bal weg spatte van het been kwam de bal terecht bij Hamedi en die wist de bal strak in de hoek binnen te werken 0-1. Dit doelpunt gaf vleugels want één minuut en veertien seconden later was het Mart Zwier die lang zijn man vloog waarna hij de bal hard wist binnen te werken 0-2. De ban was gebroken en met deze stand zou er ook gerust worden en dus moesten de mannen van Steensma de tweede helft de achtervolging in gaan zetten.  En dat gebeurde dan ook met als resultaat dat het wist te scoren na vier minuten en vijfenveertig seconden. Bauke Tjalle Anema ontving de bal waarna hij deze langs twee verdedigers wist heen te schieten waarna de bal eindigde tegen de touwen 1-2. De spanning was weer terug en dus ging de thuisploeg meer alles of niets spelen. En dan met nog vier minuten op de klok is het Marwin Tolsma die aan de bal komt en deze wist de bal simpel binnen te leggen 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus was de vraag er, komt er nog een winnaar?  Ja leek het antwoord te worden want één minuut en twaalf seconden na het vorige doelpunt werd de bal langs de verdediger gespeeld waarna de bal terecht kwam bij Jorrit Tolsma en deze wist de bal binnen te leggen 3-2. De ommekeer was er en dus moesten de mannen van de Bogt in de achtervolging gaan en dus ontstond er meer ruimte voor de thuisploeg. Hier werd uiteindelijk ook van geprofiteerd want met nog vierenveertig seconden op de klok was het Bauke Tjalle Anema die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist de bal simpel binnen te schuiven 4-2. Dat de wedstrijd wel gespeeld was bleek wel maar met doelpunten maken was het nog niet gebeurd want met nog vijftien seconden op de klok was het Jacob van Althuis die de bal in het vrije doel kon tikken en daarmee werd de wedstrijd bepaald op 5-2.

Tweede klasse

Vv R.E.S Bolsward – Killtrition 2-0

Met de nummer vier tegen vijf was dit een duel waarin weinig meer op het spel stond. Beide ploegen eindigen namelijk rond deze positie en dus kon men vrij en open spelen. Je merkte vanaf minuut één dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden en gebrand waren op een goed resultaat. Mogelijkheden ontstonden er daardoor maar doelpunten kwamen er nog niet. Nog niet inderdaad want uiteindelijk zou er wel één vallen in het eerste bedrijf. De bal kwam voor de voeten van Daniel v/d Zee terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten de achtervolging in zetten. Dit gebeurde in het tweede bedrijf dan ook maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef de nul op het scorebord staan. Hetzelfde gold voor de thuisploeg en dus bleef het een spannende wedstrijd waarin het beide kanten op kon gaan. Uiteindelijk werd er in het tweede bedrijf nog eenmaal gescoord en wel door Niels Sanchez Infante die één op één met de doelman rustig bleef en de bal strak in de kruising wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Offinga kappers – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarrum 0-7

Met de nummer drie tegen de huidige koploper was dit een duel waar niet veel meer op het spel stond. De gasten hadden aan een punt voldoende om kampioen te worden en de thuisploeg speelde om de eer. Vanaf minuut één kon je merken dat de gasten de betere ploeg waren en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Het was Simon Houtsma die de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee werd het 0-1. Deze Simon Houtsma bleek de grote blikvanger te wezen want met een grandioos no look hakballetje wist hij de keeper kansloos te laten en daarmee werd het 0-2. De ban was gebroken en de gala wedstrijd van Houtsma was begonnen want vanuit elke positie wist deze man het net te vinden. Van hoog en laag inschieten tot de bal in de korte hoek te werken, het maakte deze man niet uit en middels nog drie doelpunten wist hij de stand eigen handig naar 0-5 te tillen. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score?  Deze zou uiteindelijk nog iets hoger komen te liggen want Erwin de Boer deed ook nog een duit in het zakje en met een strak schot in de korte hoek bracht hij de stand op 0-6. Offinga probeerde het wel maar het lukte gewoon niet en dus bleef de hatelijke nul voor hen op het scorebord staan. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Johan Westerhof die een toegekende vrije trap strak wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-7 en daarmee was het kampioenschap een feit.

SDV Keukens en meer 2 – Frankena Loonbedrijf 2-3

Met de nummer twee tegen zes leek dit op papier een simpele overwinning te gaan worden voor de thuisploeg. Maar niets was minder waar want de hekkensluiter bood goed weerstand en men liet zien dat het niet laatste wilde worden. Het werd zodoende een open wedstrijd waar het beide kanten op kon gaan vallen. Uiteindelijk duurde het vijf minuten en vijfenveertig seconden voordat de score geopend werd. Het was Doeke Hofstra die het maar eens van een afstandje probeerde en zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-0. De ban was gebroken en dus moest de hekkensluiter in de achtervolging gaan. Dit deed het ook en dat leidde met nog vier minuten te spelen tot de gelijkmaker. Een harde pegel kon nog gekeerd worden door de doelman maar de geboden rebound werd binnen gewerkt door Daniel Rob 1-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. En interessant werd het zeker want beide ploegen gingen opzoek naar meer en dus zou je verwachten dat er wel doelpunten zouden gaan vallen. Dat gebeurde uiteindelijk ook en wel na zeven minuten en vierenvijftig seconden gespeeld te hebben. De bal kwam terecht bij Tsjeard Halbersma en deze schoot de bal van redelijke afstand in de rechterhoek binnen 1-2. De voorsprong was er voor de mannen van Frankena en dus moesten de mannen van SDV gaan komen. Helemaal toen het een minuut later ook nog 1-3 werd via Sjoerd Pieter Jousma die de bal door de benen van de keeper heen schoot.  Maar ondanks deze achterstand ging de thuisploeg de achtervolging in en met nog zeven minuten en vierentwintig seconden op de klok is het Luc de Vries die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-3. Alles was weer mogelijk en dus werd het een spannende slotfase waarin beide ploegen nog kansjes kregen op meer maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in en dus eindigde dit duel in een 2-3 eindstand en daarmee verlieten de mannen van Frankena Loonbedrijf de laatste plek in de competitie.

Derde klasse

WR Unit – Ventura Systems 6-2

Met de nummer vier tegen zes was dit een wedstrijd waar niks meer op het spel stond. En dus kon het een leuke en open wedstrijd worden. Leuk werd het zeker want in het eerste bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden kwamen er aan beide zijden van het veld maar doelpunten vielen er niet en dus was de ruststand 0-0. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren en dus werd het tempo meer opgevoerd door de thuisploeg. Dat leidde na vier minuten en tien seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. Sander Frank Rodenburg werd aangespeeld en zijn schot eindig de strak in de rechter kruising 1-0. Hiermee was de ban gebroken en nu ging het snel want twee minuten later was het wederom raak. Rients Hietkamp kreeg de bal aangespeeld waarna zijn strakke schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Maar lang konden de gasten niet genieten van deze gelijke stand want twee en een halve minuut later schoot Leon Timmer de bal in de rechterhoek binnen en daarmee werd het 2-1. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan en helemaal toen Leon Timmer enkele mannen voorbij speelde om de bal vervolgens strak binnen te schieten 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd alleen maar groter. Was het eerst Sander Frank Rodenburg die de bal knap langs zijn man wist te schieten in het doel 4-1, waarna Darren Jasper Sieswerda de bal in twee instanties wist binnen te werken en daarmee tekende voor de 5-1. De wedstrijd was wel gespeeld maar qua doelpunten zouden beide ploegen nog een duit in het zakje doen. Eerst schoot Sjoerd van Wijk de bal in de rechterhoek 6-1 waarna Sjoerd Lont werd aangespeeld om vervolgens de bal in de linkerhoek te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Rijschool Posseth – Dikland installatie techniek  3-1

Met de koploper tegen de nummer vijf was dit op voorhand een drie punten wedstrijd voor de thuisploeg. Deze drie moesten ook wel behaald worden want het verschil met de nummer twee bedroeg maar een punt en dus kon puntverlies dodelijk zijn. Dat er bij de ene druk op stond en bij de andere niet dat kon je wel merken want beide ploegen deden in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk werden de eerste mogelijkheden onbenut gelaten en dus bleef de nul lang op het scorebord staan. Maar dan schrijven we de elfde minuut als daar mooi combinatiespel is van de thuisploeg waarna Sander Hoekstra het eindstation is en de 1-0 weet binnen te schieten. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus was er nog van alles mogelijk in de tweede helft. De thuisploeg was gebrand om de score verder uit te breiden en dat gebeurde ook na zes minuten spelen. Een goed schot kon nog gekeerd worden waarna de rebound werd binnen gewerkt door Eelke Anema 2-0. De marge was verdubbeld en dus moesten de mannen van Dikland nog meer in de achtervolging gaan en dus zou er meer ruimte komen voor Posseth. Mogelijkheden kwamen er zeker maar scoren lukte maar niet en dus leek het bij 2-0 te blijven. Maar niets was minder waar want na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Axel Knip terecht en deze kon de bal simpel in tikken 3-0. De wedstrijd was gespeeld en het kampioensschap was een feit en dus gingen de gedachten al richting de kantine. Uiteindelijk wisten de gasten daar nog optimaal van te profiteren want na goed combinatiespel kwam de bal terecht bij Patrick Hoekstra en deze bepaalde de eindstand op 3-1.

Braak financiële Diensten – SDV Keukens en meer  4-2

Met de nummer drie tegen twee was dit een clash in de bovenste regionen van de competitie. Braak zou derde worden maar waren natuurlijk gebrand op de overwinning. Voor SDV was dit nog wel een potje om vol voor te gaan want bij een misstap van Rijschool Posseth en een overwinning van hun zelf dan was de titel een feit. Genoeg dus om voor te spelen en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen waren goed gewaagd aan elkaar maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten en dus konden we een ruststand noteren van 0-0. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En deze zaten amper goed of de bal kwam terecht bij Stijn Beerends en deze wist de bal strak in de korte hoek te schieten 1-0. De ban was gebroken en dus wist de nummer twee wat het te doen stond. Helemaal toen Niels Krikke even later de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee tekende voor een 2-0 tussenstand. SDV besefte dat er wat moest gaan gebeuren en dus werd het tempo verder opgevoerd. Uiteindelijk leidde dit tot twee strakke schoten van Henk Vonk waarna deze hard eindigde tegen de touwen van het doel en daardoor werd het 2-1 en 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer van voor af aan beginnen. En dan is daar Kevin A Nijeholt die aan de bal komt en met een ferme strakke bal in de korte hoek wist hij de stand op 3-2 te brengen. Na dit doelpunt gingen de gasten weer alles of niet spelen en uiteindelijk leidde dit tot niet want na een goede schakelactie kwam de bal terecht bij Jort Snijdelaar en deze wist de bal in het lege doel te schieten 4-2. Dit bleek de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en zo won de nummer drie van de nummer twee.

Vijfde klasse

v/d Woude fietsen – Verno verhuur  5-4

Met de nummer twee tegen de nummer vier was dit een duel waar maar weinig meer op het spel stond. Of het moest plek twee wezen die nog verloren kon gaan voor de thuisploeg en dus waren zij extra gebrand op een goed resultaat. En dat bleek al snel want binnen twintig seconden was het Ken Knoeff die de bal wist te onderscheppen waarna hij de bal strak in de hoek wist te schieten 1-0. Het bal was dus snel geopend maar er was nog tijd zat voor de gasten om het lek te repareren. En dat repareren gebeurde ook zeker want negen minuten en vijfentwintig seconden spelen pakte Jelte Hanenburg de bal af bij de middenlijn waarna hij een versnelling in huis had, twee man passeerde om de bal vervolgens hard binnen te werken 1-1. In de fase hierna bleef het spannend en ging het spel over en weer. En dan met nog zes minuten en achtenveertig seconden op de klok is het Aldrik Dijkstra die de bal wist te krijgen waarna zijn schot hard eindigde in de linkerhoek 1-2. De voorsprong voor de nummer vier was er maar met deze stand zou er niet gerust worden want met nog twee minuten en achttien seconden op de klok mocht de thuisploeg een vrije trap nemen en deze werd door Theo Ypma hard in de rechter kruising geschoten 2-2. Maar ondanks dit doelpunt waren we nog niet bij de rust aanbeland want Aldrik Dijkstra ging nog een keer twee man voorbij waarna hij de bal in de linker onderhoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-3. Het kon dus alle kanten op gaan in dit eerste bedrijf en dat bleek ook zo te zijn in het tweede bedrijf. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus bleef het spannend tot het einde van de wedstrijd. Lang bleef deze stand dan ook op het scorebord staan maar dan met nog vijf minuten en vierenveertig seconden op de klok word Ken Knoeff aangespeeld waarna hij de bal goed aannam om deze vervolgens rustig in het hoekje te leggen 3-3. Na dit doelpunt ging het snel want vierendertig seconden later was het wederom raak. De bal werd strak achter de keeper gespeeld waar Kristiaan Gaastra stond en deze wist de bal simpel binnen te tikken 4-3. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan en helemaal omdat de score vijfendertig seconden later verder werd uitgebreid. Het was wederom Ken Knoeff die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 5-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht Tjibbe Haitsma blijkbaar anders over want nadat de bal op de paal eindigde wist hij deze alsnog binnen te werken 5-4. Toch zou dit doelpunt te laat komen want gescoord zou er niet meer worden en dus eindigde dit duel in een 5-4 eindstand voor de nummer twee van de competitie.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Stadsherberg Catering  5-2

Waar de ene derde zal worden daar eindigt de andere op de laatste plek. En dus stond er vandaag niet meer op het spel dan de eer. Je verwachtte dus een open wedstrijd en deze kwam er ook. Beide ploegen deden in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder en beide kregen mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het tien minuten voordat het eerste doelpunt een feit was. De bal kwam voor de voeten van Jelle Scharringa terecht en met een soepele voetbeweging eindigde zijn bal in de kruising 1-0. Dit doelpunt zou het enige doelpunt wezen van het eerste bedrijf en dus gingen we rusten met een minimaal verschil. Waar de openingstreffer even duurde daar gold dat niet voor het volgende doelpunt want na drie minuten spelen in het tweede bedrijf was er een mooie opgezette aanval en deze werd binnen gewerkt door Edwin Lodewijk 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen opzoek naar meer. Dit meer kwam er ook en wel negen minuten voor tijd toen Gerard Vaas opstoomde vanaf de middenlijn waarna hij zijn man goed passeerde om de bal vervolgens goed binnen te werken 1-2. En dus moest de nummer drie aan de bak wilde het de eer nog redden. Het gaspedaal werd ingedrukt en drie minuten na de vorige treffer was het alweer gelijk.  Een goed ingestudeerde trap kwam met een één tweetje terecht bij Nando Dijkstra en deze schoot de bal hard tegen de touwen 2-2.  Diezelfde Nando Dijkstra dacht drie minuten later wederom niet na en van grote afstand schoot hij de bal fantastisch in de kruising en daardoor werd het 3-2. Met nog drie minuten op de klok moesten de mannen van de Stadsherberg meer risico nemen en dat werd hen uiteindelijk ook nog fataal. Gelijk na de vorige treffer was er snel en goed samenspel waarna Jelle Scharinga de treffer mocht over halen en daarmee werd het 4-2. De wedstrijd was wel gespeeld maar het slotakkoord was er voor Tjitte Bonnema die de bal in de laatste minuut nog simpel wist binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-2.

VDV Techniek – BSH Partyservice  2-4

Waar de thuisploeg dit seizoen eindigt op de ene laatste plek van de competitie daar waren de gasten oppermachtig in deze competitie en dus promoveren zij dik verdiend. Maar hoe zouden de krachten in deze wedstrijd liggen? In de openingsfase zakte de thuisploeg geduldig in waarna het er snel uit kwam wanneer het kon. Toch kon het niet voorkomen dat het na tien minuten spelen 0-1  werd. Na een mooie pass schoot Rene de haan strak in de verre hoek binnen en daarmee was de ban gebroken. Maar toch zou het hier niet bij blijven want enkele minuten later was het wederom Rene de Haan met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Het gaatje was geslagen maar groter zou het niet worden in de eerste helft en dus gingen we rusten met een 0-2 stand. Maar ondanks de achterstand waren de mannen van VDV gebrand op meer en dat kwam er uiteindelijk ook na drie minuten spelen. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Auke Heida en deze plaatste de bal netjes in de het doel 1-2. De spanning was enigszins terug al zou dit maar een minuut duren want toen kreeg Rene de Haan de bal en met een goed schot liet hij de keeper kansloos achter 1-3. Maar ondanks dat bleef het een leuke helft om te zien en met nog twaalf minuten op de klok is het Jan van der Veer die een mooie treffer weet te produceren en daarmee werd het verschil weer één 2-3. Beide ploegen bleven hierna nog opzoek gaan doelpunten en uiteindelijk zou er vijf minuten voor tijd nog één vallen. De bal kwam terecht bij Tjitse Oegema en met een mooie volley liet hij de keeper kansloos achter en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.