De Bogt fen Gune kwam niet langs Mr. On & Offshore.

 AXL0760

Natuurlijk is het jammer dat de ontknoping omtrent de titel voor Keizer Autoschade niet die glans kreeg die het verdiende. Tegenstander Pars Graanhandel meldde zich op het laatste moment af waardoor het de overwinning in de schoot kreeg geworpen. Even later kwam De Bogt fen Gune niet langs Mr. On & Offshore wat betekende dat de titel opnieuw bij Keizer terecht kwam. Door het niet opkomen van Pars Graanhandel kwam het team uit St. Jacob op de onderste plaats terecht omdat Oosterlaar/Verhoeven royaal won van Autobedrijf Haitsma. De enige weken geleden gestaakte wedstrijd in de hoofdklasse tussen De Bogt en Cafe ‘t Wap werd reglementair 3-0 in het voordeel van De Bogt. In de eerste klasse passeerde Coop Tolsma het opnieuw verliezende team van Sportcafe de Trije. De laatste ronde moet hier de beslissing brengen. Onderin is er nog enige hoop voor Sportcentrum Shape wanneer Autobedrijf Strikwerda de laatste wedstrijd niet wint, anders is degradatie een feit. In de tweede klasse kreeg koploper Zijlstra Beroepskleding er flink van langs tegen een gemotiveerd Rijschool Posseth. Hierdoor heeft het winnende R.E.S. weer titelkansen. In de derde klasse waren alle beslissingen inmiddels gevallen.

Mr. On & Offshore Service – Bogt fen Gune 7-7

Rick de Graaf 1-0, Willem van Duyn 1-1, Eelco Tanghe 2-1, Tim Grond 3-1 en 4-1, Cor Grond 5-1 en 6-1, Ymke Brijker 6-2, Frank de Vries 6-3 en 6-4, Erwin de Boer 7-4, Jordy Stecking 7-5, Ymke Brijker 7-6 en 7-7.

Het Offshore team was een groot deel van de wedstrijd sterker wat een ruime zege leek op te leveren. De Bogt kwam onder aanvoering van Ymke Brijker uitstekend terug. Het was echter niet genoeg om Keizer van de titel af te houden.

Steensma F.I. – Cafe ‘t Wap 5-5                                                                                                          ‘t Wap zonder wisselspelers had lang het initiatief en kwam halverwege de tweede periode op 2-5. Het waren in de laatste minuten Tjeerd Hoekstra 2x en Anno Venema die het nog recht konden trekken. Man van de wedstrijd Tjeerd Hoekstra scoorde nog twee maal en voor ‘t Wap kwamen de treffers van Pieter Jelle de Jong 2x, Mark Kleefstra 2x en Kerst Hofman.

Keizer Autoschade – G.Pars Graanhandel 5-0 reglementair

Autobedrijf Haitsma – Oosterlaar/Verhoeven 2-5

De eerste periode was Haitsma beter en scoorde via Oscar Elsinga en Evert Jan Broersma. Het duel kantelde halverwege de tweede periode waarin Oosterlaar binnen de minuut drie maal scoorde. In de slotminuten werd het duel definitief beslist. Ane Schaap 2x, Herwin Bontes 2x en Geert Schaap

zorgden er voor dat er eindelijk weer eens succes was voor de Harlingers.

Grand Cafe de Doelen – De Skearmessen 2-2

Twee teams die volkomen aan elkaar gewaagd waren. Wesley Joustra opende met een intikker bij de tweede paal, Roel Frijling vanuit de draai betekende 1-1, Robbin de Klerk verraste doelman Louis Stockmann van afstand en weer Roel Frijling zorgde na een fraaie combinatie voor de eindstand.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Syperda Verhuur 2-7

Het kampioensteam had met Haarsma weinig te stellen, al opende Raymond Mobach nog wel de score. Bij 5-1 scoorde Jort van Gils nog tegen en voor Syperda kwam de productie van Wybren Slager 5x en Sander de Vries 2x.

Freedom Energy – Sportcentrum Shape 9-4

Shape laat het de laatste tijd lelijk liggen en moet vrezen voor degradatie. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op met treffers van Cornelis Zijlstra 2x, Pattrick Prosee, Almer v.d.Voorn 2x en Phillip Hibma, 3-3. Er brak iets bij de snelle 4-3 en 5-3 van Ramon Hoogerhuis en Pieter Zijlstra. Jos v.d.Meulen scoorde nog tegen, verder werd het een gemakkelijke Freedon zege via Cornelis Zijlstra 2x, Ramon Hoogerhuis en Pieter Zijlstra.

Sportcafe de Trije – Coop Tolsma Winsum 3-5

Jelte Dijkstra 0-1, Rob Postma 1-1, Ynte v.d.Veen 1-2, Rob Postma 2-2, Remco Jorritsma 2-3, Jelte Dijkstra 2-4 en 2-5, Olger Ydema 3-5

Sportcafe de Trije kan de laatste tijd niet beschikken over enkele dragende spelers en kwam vooral in de tweede periode te kort tegen een Coop team dat de laatste tijd flink op dreef is. De uitslag gaf de krachtsverhouding goed weer.

Horeca de Trije – Wash ‘n Go 3-2

Ruurd Pijpker 1-0, Martijn Werkhoven 1-1, Patrick van Dijk 2-1 en Marcel Koning 2-2 was de wisselstand en daar bleef het heel lang bij. In de slotfase moest Marcel Koning voor twee minuten naar de kant en hier profiteerde Patrick van Dijk optimaal van.

Preton Nederland – Schapie Multiservice 3-8

Rinze Span 1-0, Tjerk Helfrich 1-1, Wesley Schaap 1-2, Pieter Beuker 1-3, Wesley Schaap 1-4, Robert Visser 1-5, Joël Bosma 1-6 en 1-7, Gerrit Scharringa 2-7, Ynnick Strobl 3-7, Tjerk Helfrich 3-8

Preton was kansloos tegen een veel beter Schapie. Preton is door dit resultaat nog niet veilig met betrekking tot degradatie.

Warmtetechniek – Bouwbedrijf Scharringa 2-2

De eerste periode kende geen hoogtepunten. Vervolgens brak Erik Kamstra het duel open, maakte Lieuwe Beuker gelijk, bracht Tjitse Hoekstra Scharringa verrassend aan de leiding en herstelde Albert Jan Jukema uit een moeilijke hoek evenwicht.

Zijlstra Beroepskleding – Rijschool Posseth 3-8

Zijlstra had voor de titel aan een gelijk spel genoeg, maar liet het na een 2-2 stand halverwege

volledig liggen. In het veld leek het wel of Rijschool kampioen kon worden in plaats van Zijlstra. Het team was veel gretiger. Doelpuntenmakers; Fabian Donderwinkel 3x, Luuk Steensma 2x, Marcel Amels, Sean de Boer, Iwan Hibma met tegentreffers van Marc Wijbenga, Pieter v.d.Schoot en Tjibbe Haitsma.

Verno Verhuur – B.O.L.H.W. 1-6

Een sterker BOLHW had opvallend weinig moeite met Verno. Door dit resultaat is het team uit Sexbierum gedegradeerd. Kevin Nijeholt 2x, Glen Groen 2x, Jorge Lopez en Jente Terpstra scoorden voor de winnaars. Jochum Mollema scoorde bij 0-6 tegen.

Schroevenkopen.nl – R.E.S. 2-3

Daniël v.d.Zee 0-1, Johannes v.Assen 0-2, Tsjeard Halbesma 1-3, Henk Koster 1-3, Wouter Hylkema 2-3

Door dit resultaat houdt RES kans op de titel. Het won verdiend, al was Schroevenkopen een taaie tegenstander.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Cafe De Posthoorn Dronrijp 6-2

Na de 1-0 van Arjan Veltman maakte Wilke Hoogterp op aangeven van Lucien van Zanten gelijk. De Posthoorn nam zelfs de leiding via Hoite Schaap, maar plotseling was het gedaan met de Rypsters. Siemen de Vries 2x, Cor Boonstra 2x en Arjan Veltman tekenden voor een royale L.R. zege.

S.D.V. Projectbuilding – Maxstuc 0-9

SDV had de schutters thuis gelaten en zo werd het een eenzijdig gevecht. Er werd gewisseld bij 0-4 en gescoord door Richard van ‘t Hoenderdaal 4x, Justin Reitsma 2x, Joël Rooij 2x en Erwin Boiten.

Expert Franeker – Bowling Bloemketerp 3-5

Laurens Looijenga 0-1, Jan Bosma 0-2, Gerard Hoekstra 0-3, Friso van Eyck 1-3, Sjaak Roorda 2-3, Laurens Looijenga 2-4, Gerard Hoekstra 2-5, Friso van Eyck 3-5.

Expert ging in de openingsfase onderuit. Het kwam terug tot 2-3 en mogelijkheden op meer, maar werd alsnog ruimschoots verslagen.

Sytsma Noord – Stadsherberg catering 11-4

Een rommelig duel met een veel beweeglijker Sytsma. Vermeldigswaardig was het dat Willem Beimers twee maal raak schoot in een man minder situatie. Voor De Stadsherberg was er verder nog succes voor Jan Berg en Dirk Kuperus. De Sytsma treffers kwamen van Bauke Idsardi 4x, Tiede Sytsma 2x, Sebas van Gils 2x, Hidde v.d.Wal 2x en Hidde Berg.

Miedema Bouwbedrijf – Apenmeeuw 1-6

Miedema kon het favoriete Apenmeeuw redelijk in bedwang houden, maar meer zat er niet in. De doelpuntenmakers waren Jisse Kemper 2x, Remko Giesing 2x, Ruben Elsinga en Andre van Dellen. Erwin Atsma opende voor Miedema de score.

Zuidema Engineeringsburo – Rintec 2-8

Zuidema bleef knokken voor een goed resultaat en de jongens hielden er ook een goed gevoel aan over. Het krachtsverschil was aanwezig, maar niet groot. Martijn Metselaar en Ayold Zuidema scoorden bij 0-4 en 1-5 tegen en de Rintec treffers kwamen van Jan Bijlsma 2x, Leeroy Jellema 2x, Jurjen Vriesinga 2x, Jildert Boekema en Bouke Lokhorst.