De gouden slotavond met een lach en een traan

De avond die zou gaan komen is dan toch echt aangebroken. De laatste speelronde stond vanavond op het programma en dus vielen er ook de laatste beslissingen. De spanning nam dan ook zeker toe en dus konden we ons opmaken voor een mooie laatste voetbalavond waarin uiteindelijk genoeg viel te beleven. Weten of jou favoriet het goed heeft gedaan, je leest het hieronder

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – Zijlstra Beroepskleding  2-9

De kampioen speelde vanavond tegen de nummer vijf van de competitie en dus zou je op voorhand denken dat het drie punten voor de thuisploeg zou gaan worden. Maar niets was minder waar want de gasten kunnen goed voetballen en daardoor zou het een spannende pot gaan worden. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong wist te komen. Het was Marco de Groot die de bal onderschepte en zijn schot eindigde strak in de verre hoek 1-0. Maar ondanks de achterstand bleven de gasten goed voetballen en dat resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker. De bal kwam voor de voeten terecht van Cornelis Zijlstra en deze tikte de bal simpel  binnen 1-1. Deze gelijkmaker deed de gasten goed want niet veel later was het Johannes v/d Veen die de bal ontving na goed samenspel en zijn schot vloog hard tegen de touwen 1-2. De voorsprong was er en dus moest de kampioen in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het even later ook nog 1-3 werd via Tiemo Postma die een goede aanval wist om te zetten in een doelpunt. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus konden we ons opmaken voor een spannende tweede helft. Toch leek de spanning er niet te komen want Johannes v/d  Veen wist de bal na een mooie actie binnen te werken en daarmee werd het 1-4, Was de wedstrijd hiermee dan echt gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want na een mooie pass voor het doel langs was het Cornelis Zijlstra die de bal binnen werkte en daarmee werd het 1-5. De drie punten leken binnen voor de gasten en dat zou erg knap en terecht wezen. En dan is daar weer een mooie pass op Cornelis Zijlstra en wederom bleef hij ijzig kalm en wist de bal zuiver binnen te werken 1-6. De drie punten waren wel binnen en dus was het de vraag nog hoe hoog gaat de score worden? De volgende twee treffers kwamen op naam van Tiemo Postma na tweemaal een actie over de rechterzijde van het veld en daarmee tekende hij voor een 1-8 tussenstand. Een ongekende wilde en wellicht ook wel een grote verassing. Toch wist de thuisploeg nog iets terug te doen via Gert Jan Zagema en daarmee tekende hij voor de 2-8. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Johannes v/d Veen die de bal na een goede actie over rechts wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor een 2-9 eindstand.

Royal Steensma – Bogt fen Gune 4-5

Een wedstrijd tussen twee ploegen die nooit veel voor elkaar onder doen en dus zou het wederom een spannende pot gaan worden. En spannend werd het zeker want vanaf minuut één was het tempo hoog en kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk was het Mark Hartman die de score wist te openen nadat hij een goede pass kreeg en daarmee werd het 0-1. Maar lang liet de tegen reactie niet op zich wachten want kort er na was het Pieter van der Breejen die de bal ontving en met een goed schot eindigde zijn bal in de rechter kruising 1-1. En zo kon het weer beide kanten op vallen en bleef de spanning groot. Uiteindelijk was het Siard Bloemsma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot vloog strak binnen 1-2. De voorsprong was er weer al was dit wederom maar van korte duur want niet veel later kwam er een mooie diepte bal op Pieter van der Breejen en deze wist daar wel raad mee en hij schoot de 2-2 tegen de touwen. Maar hiermee was het nog niet gedaan want ook ditmaal stond de gelijke stand maar kort op het scorebord. Het was namelijk Nick Bruinsma die op stoomde over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot hard binnen viel 2-3. De voorsprong was er weer maar konden de gasten deze nu vast houden? Ja bleek het antwoord te wezen en deze werd zelfs nog verder uitgebreid. Een mooie pass kwam namelijk terecht bij Siard Bloemsma en deze haalde de trekker goed over en daarmee tekende hij voor de 2-4 ruststand. Een mooie stand en dus moest de thuisploeg in het tweede bedrijf vol in de achtervolging. Dit gebeurde ook en wel met succes want Pieter van der Breejen probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde in de korte hoek 3-4. De spanning was weer terug en deze werd nog groter toen de bal na goed samenspel terecht kwam bij Marwin Tolsma en deze wist de bal strak tegen de touwen te werken 4-4. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar de voorsprong maar de eerste geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Maar dan met nog acht minuten op de klok is daar een goede pass op Mark Hartman en deze bedenkt zich geen seconde waarna hij de bal hard weet binnen te werken 4-5. Uiteindelijk kende we nog een spannende slotfase maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de gasten.

Eerste klasse

Keizer Autoschade – Huhtamaki  4-3

Met de hekkensluiter tegen de nummer twee leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar toch stond er voor beide ploegen nog genoeg op het spel. De ene wilde degradatie ontlopen en moest dus winnen en de andere wilde de tweede plek behouden. Reden genoeg dus voor een leuke pot voetbal. Leuk werd het zeker want beide ploegen zochten gelijk de aanval en daarmee liet het zien te willen winnen. De score werd uiteindelijk geopend na zes minuten spelen. Het was Teunis van der Boon die een goede actie in huis had waarna zijn schot hard binnen viel 1-0. De voorsprong was er al was dit maar van korte duur want twee minuten later was het Frits Hoekstra met een sprintje waarna hij de bal keurig in de hoek wist te leggen 1-1. De gelijke stand was er al duurde dat maar een minuut want na een mooie voorzet was het Marcel Koning die wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 2-1. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. En dan met nog zes minuten op de klok is het Biliam Herrema met een geweldige kanonskogel en deze eindigde strak in de linker onderhoek 2-2. Uiteindelijk zouden we ook gaan rusten met deze stand en dus konden we ons gaan opmaken voor een spannende tweede helft. Spannend werd het zeker want beide ploegen gingen opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook na vijf minuten spelen. Het was Yuri Riemersma die aan de bal kwam en met een fantastische poeier eindigde zijn schot strak in de bovenhoek 3-2. De voorsprong was er weer en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal omdat de score negen minuten voor tijd verder vergroot werd. Het was Marcel Koning met een goede sprint waarna zijn schot hard binnen viel 4-2. Was de wedstrijd hiermee dan echt gespeeld? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut later kwam een knappe voorzet terecht bij Frits Hoekstra en deze werkte de bal goed binnen 4-3. En zo kwam er een spannende slotfase waarin beide ploegen nog wel mogelijkheden kregen om te scoren maar de bal ging er niet in en daardoor behaalde de mannen van Keizer Autoschade een knappe overwinning.

Koopmans schilders – Skearmessen 3-1

Met drie vs. negen punten was dit een duel tussen twee ploegen uit de onderste regionen. Door de winst van Keizer Autoschade moest de thuisploeg winnen wilde het niet degraderen. En dus werden de messen door beide ploegen geslepen en beloofde het een spannende pot voetbal te gaan worden. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan dit duel en de eerste mogelijkheden waren al snel een feit. Toch duurde het uiteindelijk twaalf minuten voordat de trekker echt over gehaald werd. Het was Bas Kliffen die een geweldig schot in huis had waarna zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 1-0. De gasten moesten dus in de achtervolging gaan maar doelpunten maakte zij niet en dus werd de ruststand bepaald op 1-0.  Zodoende beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden want beide ploegen waren gebrand op meer. Waar we in het eerste bedrijf lang moesten wachten op doelpunten daar duurde het ditmaal maar vier minuten. Stefan Adema probeerde het met een goed schot van afstand en deze bal viel netjes binnen 2-0. Het gaatje was geslagen en daarmee leek niet degraderen een feit te worden. Maar te vroeg denken dat je er bent kan ook leiden tot een tegen treffer en deze kwam er drie minuten later dan ook. Friso van Eijck ontving de bal en via een gelukje ging zijn bal in het doel en daarmee werd het 2-1. De spanning was terug en namaten het duel vorderde werden de ruimtes steeds groter voor de thuisploeg want de gasten gingen meer en meer risico’s nemen. Daarvan werd vier minuten voor tijd optimaal van geprofiteerd. Het was Stefan  Adema die aan de bal kwam en met een goed schot eindigde zijn schot in de kruising 3-1. In de laatste minuten zou er niet meer gescoord worden en daardoor behaalde de mannen van Koopmans schilders een gouden overwinning.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Frankena loonbedrijf 6-5

Met negen vs. acht punten maakte beide ploegen nog kans om te degraderen en dus waren beide ploegen gebrand om de drie punten binnen te halen. En zodoende werd het vanaf minuut één een spannende pot waarin beide ploegen de aanval zochten. Uiteindelijk was het Mats Verhagen die de score opende na een actie over rechts schoot hij de bal in de verre hoek  1-0. De ban was gebroken en niet veel later werd de score verdubbeld door Danick Sikkema die het van ver probeerde en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar de gasten gaven niet op en via Tsjeard Halbersma werd de stand verkleind nadat een goed lopende aanval voor zijn voeten terecht kwam en hij wist de bal goed binnen te werken 2-1. Alles was weer mogelijk en al helemaal omdat Theunis Regeling een mooie aanval goed wist te controleren waarna hij strak binnen schoot 2-2. En zo bleef het een spannende wedstrijd waarin het dus alle kanten op kon gaan vallen. Maar hiermee was het nog niet gedaan want niet veel later kwam er een goede voorzet vanaf de rechterkant en deze werd binnen gewerkt door Nick van Dorsselaar 3-2. De voorsprong was er weer maar we weten hoe dat eerder af liep. Maar dan is daar Mats Verhagen die over de rechterkant op stoomt waarna zijn schot tegendraads binnen valt 4-2.  Maar ook ditmaal bleef het verschil niet bij twee want na een goede actie over rechts kwam de bal terecht bij Tsjeard Halbersma en deze wist daar wel raak mee en schoot de 4-3 op het bord.  Maar Mats Verhagen had het op zijn heupen, hij wist zijn tegenstander goed op afstand te houden waarna hij de bal strak in de kruising wist te schieten 5-3. Waar Verhagen het bij de thuisploeg goed deed daar hadden de gasten ook verschillende personen die wisten te scoren. Zo ook Sjoerd Pieter Jousma want hij kwam over de rechterkant op waarna zijn schot eindigde in de verre onderhoek en daarmee tekende hij voor de 5-4. En zo zagen we dus genoeg doelpunten, al zou het hier niet bij blijven want Henk Jan Wijma probeerde het maar eens van afstand en ook dit schot viel binnen 6-4. Maar de gasten houden van terug komen, zo ook nu. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Sjoerd Pieter Jousma de trekker wist over te halen en daarmee tekende hij voor de 6-5. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee werd de eindstand bepaald op 6-5.

SDV Keukens en meer – v.v. R.E.S. Bolsward  1-2

Met de nummer drie tegen twee was dit een ware kraker in de tweede klasse. Beide ploegen konden nog kampioen worden want het verschil met de koploper was maar twee en één punt verschil. En dus werd er een spannende strijd verwacht. Spannend werd het zeker want beide ploegen gingen vol overgave de aanval in en hierdoor kon het beide kanten op vallen. Toch waren het de gasten uiteindelijk die op voorsprong kwamen. Sander Bootsma zette een actie in over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Het was bijna rust toen Sander Bootsma op kwam over de linkerzijde van het veld en ditmaal eindigde zijn schot in de korte hoek en daardoor werd de ruststand bepaald op 0-2. De mannen van SDV moesten dus aanzetten wilde het nog kans maken op de winst. Dit gebeurde dan ook en uiteindelijk zelfs met resultaat want de bal kwam aan de linkerzijde van het veld terecht bij Sander Prins en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. Alles was weer mogelijk en dus bleven beide ploegen strijden voor elke bal. Uiteindelijk kwamen er nog wel mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de manen van R.E.S. drie hele belangrijke punten en dus maakte zij nog kans op de titel.

Rijschool Posseth – Offinga kappers 2-0

Waar de ene het kampioenschap in handen heeft daar strijd de andere nergens meer voor. Winnen was een must voor de thuisploeg en dus zou er gestreden worden voor elke meter die men kon pakken. Al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het spel ging over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk gebeurde dat ook want het was Bas van der Sluis die de bal ontving en zijn schot ging hard in de korte hoek binnen en daardoor werd het 1-0. De ban was gebroken en daarmee leek het kampioenschap steeds dichterbij te komen. Maar ondanks dat bleven de mannen van Offinga kappers goed weerstand bieden. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Sander Hoekstra die een goede steekpass kreeg en vervolgens wist hij deze strak binnen te werken 2-0. Dit bleek dus de winnende treffer te wezen en daarmee behaalde de mannen van Posseth het kampioenschap in de tweede klasse.

Derde klasse

SDV Keukens en meer – Killtrition  5-1

Waar de ene nog een minimale kans had op het kampioenschap daar was de andere al gedegradeerd. En dus zou je verwachten dat het een overwinning zou gaan worden voor de thuisploeg. Toch begonnen beide ploegen scherp aan de wedstrijd en dat leverde een leuke openingsfase op. Uiteindelijk kwam de bal vanuit de voorzet vanaf rechts terecht bij Jeroen Bronger en deze wist de bal feilloos binnen te werken 0-1. Maar ondanks deze voorsprong kwam de tegen reactie er al vrij snel. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Richard v/d Veer in de korte hoek gewerkt en daardoor werd het 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen weer opzoek naar meer. Dat meer kwam er ook en wel middels twee vrije trappen van Henk Vonk. De eerste schoot hij hard in de linkerhoek , om vervolgens de tweede vrije trap in de rechterhoek te schieten en daarmee tilde hij de tussenstand naar 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten iets verzinnen wilde het terug keren in de wedstrijd. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 4-1 door Richard v/d Veer die een voorzet vanaf links in de korte hoek wist te schieten. In de tweede helft waren de ploegen iets meer aan elkaar gewaagd. Het hoge tempo was minder geworden en de mogelijkheden werden niet scherp genoeg in geschoten. Uiteindelijk zou er toch nog gescoord worden en wel via Eric Reversma die de bal vanaf de linkerkant in de verre hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 5-1 eindstand.

Lahaise schoonm & glasbew – Dikland installatie techniek 3-3

Met de nummer zes tegen vier was dit een wedstrijd waarin het nergens meer om ging. Beide ploegen hadden niks om te verliezen en dus werd er een leuke open wedstrijd verwacht. En die leuke wedstrijd kwam er ook want beide ploegen deden inderdaad niks voor elkaar onder en dus kon je er wel vanuit gaan dat er doelpunten zouden gaan vallen. Dit gebeurde uiteindelijk ook want een drie tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Duco Hilverda de bal tegen de touwen mocht schieten 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie liet niet lang op zich wachten. Een twee tegen één situatie werd er gecreëerd waarna er een goede pass kwam op Karst Bloemsma en deze schoot de bal hard in het hoekje 1-1. En zo bleef het een open wedstrijd waarin het beide kanten op kon gaan vallen. En dan is daar een super snelle en mooie aanval die terecht komt bij Patrick Hoekstra en deze wist de bal hard en strak in de verre hoek te schieten 1-2. De voorsprong was er weer en nu was het wel de bedoeling dat men deze vast wist te houden. Dat gebeurde uiteindelijk ook en deze score werd zelfs nog iets uitgebreid. Een corner werd genomen waarna de bal gespeeld werd naar Duco Hilverda en deze schoot van afstand de bal hard door het midden binnen 1-3. De marge was er maar ondanks dat gaf de thuisploeg niet op. Dat resulteerde uiteindelijk in de verdiende aansluitingstreffer. Een corner werd slim genomen waarna Colin Boes de bal simpel kon binnen tikken en daarmee werd het 2-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want niet veel later werd er een vrije trap gegeven rond de middenlijn, Colin Boes ging achter deze bal staan en met een harde streep wist hij doel te treffen 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog wel opzoek naar meer maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een gelijkspel.

North Line – Braak financiële diensten 1-1

Een duel tussen twee ploegen die met elkaar strijden om de plekken drie tot en met vijf. Het verschil was op voorhand twee punten verschil in het voordeel van de thuisploeg. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Hierdoor werd het een leuke wedstrijd waarin beide ploegen niets voor elkaar onder deden. Mogelijkheden ontstonden er wel maar gescoord werd er maar niet. Hierdoor gingen we uiteindelijk rusten met een 0-0 tussenstand. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren voor beide ploegen. De aanval werd door beide veelvuldig gezocht en dus zou je denken dat er wel doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk kwamen deze er ook en wel na dertien minuten spelen. De bal kwam terecht bij Remco Reversma en deze wist de bal hard in de linker onderhoek te schieten en daarmee tekende hij voor de 0-1. En dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan wilde het plek drie niet verliezen. Dit gebeurde ook en uiteindelijk ook met succes. Met nog twee minuten op de klok werd een corner zo goed genomen dat deze voor de voeten kwam van Thijs Haak en deze wist daar wel raad mee en hij jaagde de bal tegen de touwen 1-1. Beide ploegen wilde nog gaan voor die winnende treffer maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten verdeeld.

Vierde klasse

Beumako – Horeca de Trije  2-4

Een duel tussen twee ploegen die strijden om plek vier tot en met zes en dus stond er zeker nog iets op het spel voor beide. Hierdoor beloofde het een spannende pot voetbal te gaan worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen begonnen fel, ondanks het feit dat de gasten wel iets sterker waren. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de openingstreffer van dit duel.  Michel van der Veen ontving de bal aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd niet veel later nog iets groter. Wederom was het Michel van der Veen die de bal ontving na goed samenspel en ook ditmaal wist hij raak te schieten 0-2. Het gaatje was geslagen maar de thuisploeg gaf niet op en bleef de mogelijkheden krijgen om te scoren. Dit gebeurde uiteindelijk dan ook. Gerben Jellema ontving de bal aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus konden we ons gaan opmaken voor een spannende tweede helft.  Maar ook nu namen de gasten het heft weer in handen en middels goed samenspel werd Mathew Guertin goed vrij gespeeld waarna hij simpel kon afdrukken 1-3. Het gaatje was weer twee en dus was het de vraag is dit genoeg voor de winst? Het antwoord leek ja te wezen want na een uitworp van de keeper wist Mathew Guertin raak te koppen en daarmee bracht hij de stand op 1-4. Maar de tijd van mooie treffers was nog niet voorbij want de bal kwam terecht bij Monem Hanzabek en middels een mooi schot van afstand wist hij de keeper kansloos achter te laten 2-4. Verder dan dit kwamen beide ploegen niet meer en daarmee behaalde de gasten drie mooie punten.

Ventura systems – Visual reklame 1-6

Waar de thuisplek rond plek vijf bungelde daar waren de gasten al gedegradeerd. En dus was het de vraag hoe beide ploegen voor de dag zouden gaan komen. De start van de bezoekers was hoopvol want zij lieten gelijk merken dat ze vol voor de drie punten wouden gaan. En dus kreeg de thuisploeg veel weerstand tegen zich. Uiteindelijk duurde het negen minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Sem Andoh die het net na twee schoten wist te vinden en daarmee tekende hij voor de 0-1. Een ware opsteker voor de hekkensluiter en voor hen werd het vier minuten voor de rust nog mooie. Een toegekende vrije trap werd netjes binnen geschoten door Sem Andoh en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-2. Een flinke tegenvaller voor de mannen van Ventura en dus moesten zij vol in de achtervolging gaan. Toch leek het duel na drie minuten spelen in het tweede bedrijf beslist te gaan worden. Na goed samenspel kwam de bal namelijk terecht bij Tim Hoekstra en deze schoot de bal strak tegen de touwen 0-3. Met nog tien minuten spelen werd het duel echt definitief beslist. Met een fantastisch schot liet Tijmen Lousma de keeper kansloos achter en daarmee tekende hij voor de 0-4 voorsprong. Maar dan twee minuten later is het Jesse Brouwers met een goed schot en daarmee tekende hij voor de eerste treffer van zijn ploeg 1-4. Maar dit mocht niet baten want in dezelfde minuut werd er een corner goed genomen waarna Roy Groeneveld hard wist binnen te werken 1-5. De drie punten waren wel binnen maar uiteindelijk zou er ook nog eenmaal gescoord gaan worden. Met nog vierenveertig seconden op de klok wordt er een penalty gegeven en deze werd goed binnen geschoten door Timo Haitsma en daarmee tekende hij voor de 1-6 eindstand.

BSH Partyservice – CK Corporation 5-4

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus werd er een leuke wedstrijd verwacht. Beide ploegen begonnen gedreven aan dit duel al begon de thuisploeg wel wat sterker aan deze wedstrijd. Dit leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer van dit duel. Een foute inspeelpass van achteruit werd door Rene de Haan onderschept waarna hij dit gelijk afstrafte door de bal binnen te werken 1-0.  Diezelfde Rene de Haan kreeg niet veel later de bal na een goede combinatie en ook ditmaal bleef hij rustig en wist hij de bal binnen te werken 2-0. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie kwam er ook al snel. Na slecht uitverdedigen bij de thuisploeg kwam de bal terecht bij Aadil Doada en deze wist de bal goed binnen te werken 2-1. De spanning was weer terug en dus kon je concluderen dat het nog niet gedaan was met de doelpunten. En dat bleek ook wel want het was Tjitse Oegema die de bal ontving en met een strak schot in de hoek liet hij de keeper kansloos achter 3-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want de thuisploeg bleef mooie aanvallen produceren en ditmaal was het Tjalling Feenstra die aan het einde stond van de aanval en daarmee tekende hij voor de 4-1. Het gaatje was geslagen en dus zou je denken dat de wedstrijd wel gespeeld was. Helemaal omdat het Rene de Haan was die een toegekende vrije wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 5-1. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten bleven strijden voor elke bal en elke meter en dat werd uiteindelijk ook beloond.  Eerst werkte Aadil Doada een rebound binnen 5-2, waarna zijn volgende schot door de benen van de keeper heen ging 5-3. En zodoende was het gaatje weer verkleind en was er nog tijd over voor meer. Dat meer kwam er ook want na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Pedro Lopez en deze wist de bal in twee instanties binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 5-4. De slotfase werd nog spannend maar doelpunten vielen er niet meer en dus eindigde dit duel in een 5-4 eindstand.

Vijfde klasse

Team Aboubakar – VDV-techniek  5-11

Met plek vier vs. vijf en een verschil van elf punten leek dit een gespeelde wedstrijd te wezen. Maar niets was minder waar want vanaf de eerste minuut werd het een levendig potje. Dit leidde al snel tot de openingstreffer van de wedstrijd. Na goed samenspel kreeg Jan van der Veer de bal en hij wist raak te schieten 0-1. Een snelle voorsprong dus en dat was gezien de ranglijst wellicht wel verassend. Maar op het veld bleek anders want de gasten stonden goed te spelen en dat leidde zelfs tot de 0-2 van Tjerk Kemper die het maar eens van afstand probeerde. Het gaatje was geslagen en deze werd niet veel later nog iets groter want na goed samenspel kwam de bal wederom terecht bij Tjerk Kemper en deze prikte wederom raak 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, helemaal omdat het net voor rust wederom raak was. Jan van der Veer probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde in de linker kruising 0-4. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus werden het nog twintig interessante minuten. Hierin was het wederom snel raak want het was weer Jan van der Veer met een actie over de rechterkant en zijn schot sloeg hard binnen 0-5. De vraag was niet zijn de drie punten binnen maar hoe hoog word de score? Nadat Tjerk Kemper wederom wist te scoren vanaf de linkerkant van het veld 0-6, was het tijd voor de thuisploeg om iets terug te doen.  Een schot van de thuisploeg ging er via Oskar Ijpe in en daardoor was de eer gered 1-6. Maar hier bleef het niet bij want na goed samenspel was het Oscar Busser die raak wist te schieten en daardoor was de tweede treffer ook een feit 2-6. De doelpuntenregen bleef maar doorgaan en zodoende was het haast elke minuut wel raak. Nu was het tweemaal de beurt aan Auke Heida want tweemaal probeerde hij het maar eens van afstand en tweemaal ging de bal erin 2-8. Uiteindelijk zou de thuisploeg nog driemaal weten te scoren via Oscar Busser en wisten Jan van der Veer ( 2x) en Auke Heida nog te scoren voor de gasten en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-11.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Verno verhuur 3-2

Met de kampioen tegen de nummer drie was dit een wedstrijd waar niet heel veel meer op het spel stond.  Al hoewel wanneer de gasten wonnen en de nummer twee verloor dan zou het zelfs nog tweede kunnen worden. Beide ploegen waren dus gebrand en dus konden we ons gaan opmaken voor een leuke wedstrijd. Beide ploegen kregen in de openingsfase mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde maar niet en dus bleef de brilstand lang op het bord staan. Na veertien minuten spelen was het dan wel eindelijk raak. Het was Brian Horeman met een prachtig schot en daarmee bracht hij de stand op 0-1. Toch zou het hier niet bij blijven want met nog twee minuten op de klok is het Aldrik Dijkstra met een knappe actie waarna zijn schot eindigde tegen de touwen 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de kampioen in het tweede gedeelte aanzetten wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Dat gebeurde ook wel al duurde het uiteindelijk tien minuten voordat de volgende treffer een feit was. Het was Tjitte Bonnema die een mooie actie in huis had en daarmee tekende hij voor de 1-2. De spanning was weer terug en dus beloofde het nog tien spannende minuten te gaan worden. En dan met nog vier minuten op de klok is het Jitse van Gunst met een knap schot en daarmee liet hij de doelman kansloos achter 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus werden het nog leuke vier minuten want beide ploegen wouden de drie punten binnen halen. Deze drie punten kwamen er ook want een minuut na de vorige treffer kwam de bal terecht bij Pieter Sybren Scharringa en deze dacht niet na en schoot de bal verwoestend binnen 3-2. En zo werd de achterstand om gebogen in een voorsprong. Uiteindelijk zou er in de laatste minuten niet meer gescoord worden en daardoor behaalde de koploper de laatste drie punten van dit seizoen.

Stadsherberg catering – Bouwbedrijf van Marrum 2-2

Waar de ene niet laatste wilde worden daar streed de andere nog om plek twee. En dus stond er eigenlijk nog voldoende op het spel voor beide ploegen. In de wedstrijd zelf bleek ook wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het spel ging over en weer en dus konden de goals aan beide kanten van het veld vallen. Uiteindelijk was het Daniel Scholten die het bal wist te openen. Waar zijn eerste schot nog gekeerd kon worden door de doelman daar ging zijn rebound over de liggende doelman heen het doel in 0-1. Maar ondanks de achterstand bleef de thuisploeg goed in de wedstrijd zitten en uiteindelijk wisten zij zichzelf ook te belonen. Wayne had een goede actie in huis waarna zijn schot keihard tegen de touwen eindige 1-1. Het kon vervolgens alle kanten op gaan want mogelijkheden om te scoren waren er genoeg. Dat volgende doelpunt kwam er uiteindelijk ook want het was Timo Heijn met een goede individuele actie waarna hij de keeper kansloos liet 1-2. En dus moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde uiteindelijk met resultaat. Wederom was het Wayne die een goede actie wist in te zetten waarna zijn schot binnen viel 2-2. Beide ploegen gingen hierna nog voor de winst maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten verdeeld.