De Jager Accountancy bedwingt Betterfit/Combistralen

 DSC5559

 

De punten worden duur zo op het laatst van de zaalvoetbalcompetitie. In de tweede klasse vielen dan ook opmerkelijke uitslagen te noteren. Dat de onomstreden koploper De Strûners weinig problemen kende met T.G.J communicatie lag voor de hand. De achtervolgers deden het aanmerkelijk slechter. Zo hield Betterfit combistralen slechts een punt over aan het duel met De Jager Accountancy en was er zelfs verlies voor Shipkits B.V. tegen Horeca de Trije. In de staart van de ranglijst zijn de onderlinge verschillen uiterst gering. In de hoofdklasse waren er geen opzienbarende uitslagen al lag de 2-4 winst van van Dellen bellen op Autobedrijf Haitsma niet voor de hand. In de eerste klasse lijkt de opmars van Yildiz Stucadoors niet te stuiten. Koploper A.B.Texel was met 4-2 de mindere. Sijperda Verhuur is aan een vrije val bezig. Nu moest het de winst laten aan een zich herstellend Cafe De Posthoorn. Onderin won G.Pars Graanhandel het belangrijke treffen van Herberg de Bogt. Maxstuc komt hierdoor verder in de problemen. In de vierde klasse tenslotte lijkt Grand Cafe De Doelen nu al verzekerd van de tweede promotieplaats. De groep achtervolgers hebben al een te grote achterstand om hier nog iets aan te doen.

HOOFDKLASSE

Bowling Bloemketerp – Regina’s Lingerie 8 – 6

Koen Hoogteijling 1-0, Tjitte Bonnema 2-0 en 3-0, Koen Hoogteijling 4-0 en 5-0, Peter Rijpstra 5-1, Pierre Algra 5-2, Henry Wassenaar 5-3, Sander de Vries 6-3, Henry Wassenaar 6-4, Wilfred v.d.Zee 7-4, Sander de Vries 8-4, Jorrit v.d.Zee 8-5, Dennis Riemersma 8-6.

Bij het wisselen stond er 5-0 op de teller en leek er voor Bloemketerp weinig aan de hand. Regina toonde onder leiding van coach Benny Talhout spierballen en kwam op 5-3 waardoor er onrust in het spel van Bloemketerp ontstond. Sander de Vries liet vervolgens Bloemketerp ontwaken en dat is gezien de stand op de ranglijst wel nodig.


Autobedrijf Haitsma – van Dellen bellen 2-4

Van Dellen bellen hakte weer met hetzelfde bijltje door zonder wisselspelers aan te treden. Het team weet hier zo langzamerhand wel raad mee, want het leverde deze maal een verdiende 2-4 op. Niet dat Haitsma de mindere was, maar het wist totaal geen raad met het veldoverwicht dat het kreeg. Het tempo bleef veel te laag. De eerste periode werd er niet gescoord. Toen Henk Vonk vervolgens de prima keepende Dirk Dikland passeerde leek het duel beslist. Met een flitsende actie maakte Keimpe Pols uit de weinige kansen gelijk. Met een gelukje van afstand dwars door het midden, waarbij doelman Dirk Dikland het zicht werd ontnomen werd het 2-1.Nu leek de winst voor Haitsma met nog 5 minuten op de klok wel binnen. Uit een vloeiende combinatie met Keimpe Pols maakte de opkomende Robert Jelgersma gelijk en even later maakte Robert op identieke wijze ook 2-3, nu op aangeven van Klaas Kuiken. Het werd zelfs nog erger voor Haitsma na een solo van Dylan Drent.

Zijlstra Beroepskleding – Bogt fen Gune 2-5

Zijlstra streed voor wat het waard was en meer zat er niet in. De zege kwam voor de koploper niet gemakkelijk tot stand. Frank de Vries opende al vrij snel, Stevan de Bruin maakte gelijk en Willen van Duyn zorgde voor 1-2. Zijlstra was in deze fase gelijkwaardig en maakte gelijk via Eelco Tanghe. Het was weer de uitblinkende Frank de Vries die zijn team op sleeptouw nam, 2-3. Zijlstra heeft vervolgens wel van alles geprobeerd, maar De Bogt gaf weinig ruimte weg. Zelf wist het de score nog uit te bouwen door opnieuw Frank de Vries. Verder was er nog een inzet in eigen doel..

Keizer Autoschade – Oosterlaar/Verhoeven 2-2

Voor beide teams stond er weinig meer op het spel, maar er werd wel met veel inzet gestreden. Sander Hoekstra en Cees Terpstra zorgden voor 2-0, Marijn Helfferich bracht de aansluiting en in de laatste minuut bepaalde Stevan Beuker de eindstand.

EERSTE KLASSE

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Sijperda Verhuur 4-3

Jitze Landman 1-0, Justin van Abbema 1-1, Keimpe Oenema 2-1 en 3-1, Mart Zwier 3-2, Marco ten Horst 3-3, Jolle de Wit 4-3.

Verrassend, maar verdiend was de Rypster zege zeker. Sijperda had het meeste balbezit, maar De Posthoorn was aanvallend gevaarlijker. Sijperda kon niet beschikken over scherpschutter Klaas Meinsma en dat scheelde een slok op een borrel. Jolle de Wit besliste het duel na een technisch perfecte actie.

Yildiz Stucadoors – A.B.Texel 4-2

Al in de openingsfase besliste Freek Topfer met twee treffers in feite het duel. Yildiz bleef sterker en kwam via Vetinnho Vemba op 3-0 voordat de koploper iets terug kon doen. Patrick Poelstra scoorde tegen. Het werd nog spannend na de 3-2 van Bas v.d.Zee, maar Yildiz behield de controle over de wedstrijd waarbij Freek Topfer voor 4-2 zorgde.

G.Pars Graanhandel – Herberg de Bogt 6-2

George Jelte Marra 1-0, Marc Wijbenga 1-1, George Jelte Marra 2-1, Hendrik Schiphof 3-1 en 4-1, Marc Wijbenga 4-2, Hendrik Schiphof 5-2 en 6-2.

Het duel ging lang gelijk op totdat Hendrik Schiphof het met vier treffers op zijn heupen kreeg. Marc Wijbenga maakte het Pars verdedigend lang lastig.

Maxstuc – Tapperij ’t Noord 1-9

Jan Geert Dijkstra 2x, Wietse Blaauw 2x, Elmer Boonstra 2x, Ronald Post 2x en Lindert Visser met een tegentreffer van Frans van Assen.

Tapperij was een maatje te groot voor een moedig strijdend Maxstuc. Het team van Hoenderdaal maakt een moeilijke fase door terwijl Tapperij inmiddels de tweede plaats stevig in handen heeft.

Preton Nederland – De Skearmessen 2-4

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Tot halverwege ging het gelijk op met treffers van Kevin Hoekstra en Harmen Mulder. Ook hierna waren het Harmen Mulder en Willem Miedema die de partijen lang in evenwicht hielden. De Skearmessen namen vervolgens het initiatief en dit leidde tot treffers van Roel Frijling en de uitblinkende Harmen Mulder.

Warmtetechniek – Sportcentrum Shape 2-1

Het duel voldeed aan de verwachtingen. De teams waren aan elkaar gewaagd. Warmtetechniek won met 2-1, maar het had ook andersom kunnen zijn. Sietse Kuiper en Reitze Robijn zorgden voor 2-0 en Phillip Hibma scoorde tegen.

TWEEDE KLASSE

De Jager Accountancy – Betterfit/Combistralen 2-2

Jonathan Meeuwis zorgde voor 2-0 en hiermee leek het duel beslist omdat De Jager ook wel mogelijkheden kreeg, maar niet de juiste afwerking hanteerde.. Halverwege de tweede periode was het plotseling Hans Brandes 2x die gelijk maakte. De Jager kreeg in de slotfase zelfs de beste mogelijkheden voor de winst.


De Tap – Primera Haitsma 5-6

De Tap liet zich in de openingsfase vreselijk afbluffen met treffers van Peter Zijlstra 2x en Cornelis Zijlstra 2x. Het werd zelfs nog 1-5 en 3-6 via Cornelis, maar De Tap gaf niet op. De inhaalrace bracht schoten op paal en lat van Justin Boomstra en Erwin Bootsma en treffers van Dirk Pieter Weistra 3x en Kevin á Nijholt. Het was net niet genoeg, maar wel spannend.

Horeca de Trije – Shipkits B.V. 6-5

Michel v.d.Veen 1-0, Willem de Jong 1-1, Ruurd Pijpker 2-1, Patrick v.Dijk 3-1, Willen de Jong 3-2, Ruurd Pijpker 4-2, Willem de Jong 4-3, Michel v.d.Veen 5-3, Robin Hamer 5-4, Edwin de Boer 5-5, Ruurd Pijpker 6-5.

Geen goed, maar wel spannend duel waarbij beide teams volledig voor de winst gingen. Horeca de Trije stond steeds aan de goede kant van de score, maar zag in de slotfase Shipkits langszij komen. De winnende treffer van Ruurd Pijpker was terecht.

T.G.J. communicatie – De Strûners 2-10

Na een 1-3 wisselstand werd het krachtsverschil steeds groter. De titel komt voor de mannen uit Berlikum wel heel dicht bij en dat is terecht. Doelpuntenmakers Roar van Dellen 4x, Tjitte Dijkstra 2x, Rinke de Vries, Cornelis Knol, Hendrik v.d.Baan en Ruben van Dokkumburg met tegentreffers van Noa van Gils twee maal.

VIERDE KLASSE

Grand Cafe De Doelen – W.I.K. 6-0

Het hoogtepunt voor WIK was de penalty van Sicco Osinga, de topscorer van zijn team. Hij vuurde echter op de paal. Verder waren de jonkies zoals verwacht duidelijk te snel met treffers van Roy Hoekstra 2x, Wesley Joustra 2x, Johannes Talhout en Robert Hooghiemstra.


Rintec- Champions 5-3

Luuk Steensma 1-0, Jeffrey Jellema 2-0, Erwin Arjun 2-1, Luuk DSteensma 3-1, Soujyan Souicat 3-2, Erwin Anjun 3-3, Leeroy Jellema 4-3, Luuk Steensma 5-3.

Een duel tussen twee enthousiaste teams weerbij de gelukkigste won. Aanvankelijk had Rintec het beste van het spel, maar Champions kwam goed terug. Leeroy Jellema vanuit een lastige hoek en Luuk Steensma na een prima onderschepping beslisten het duel.

Stadsherberg catering – Bouwbedrijf Scharringa 0-3

Onder de bezielende leiding van doelman Gerard Eppinga hield De Stadsherberg lang stand. Tot de slotfase bleef het bij een treffer van Tjitse Hoekstra. Het waren tenslotte Wessel Elting en Lieuwe Beuker die er een ruime zege van maakten.


Zuidema Scheepsbouw – Miedema Bouwbedrijf 0-3

Het lukte Zuidema niet om tot een treffer te komen, al is er wel hard voor gewerkt. Miedema was beter en kwam tot deze zege via Erwin Atsma 2x en Dirk Jan Posthumus.