De Jager Accountancy laat Autobedrijf Strikwerda kansloos

 DSC7887

In deze voor verschillende teams belangrijke eindfase van de competitie kreeg Autobedrijf Strikwerda er tegen De Jager Accountancy flink van langs. Nu had De Jager meer belang bij deze ruime 2-7 dan Strikwerda, waar nog maar weinig op het spel stond. Het was in deze tweede klasse voor het verliezende Devicamp.nl en Schroevenkopen.nl een slechte avond. Voor handhaving hebben deze teams zeker nog punten nodig. Bovenin is De Strûners bijna zeker van de titel. Dit is ook het geval in de hoofdklasse met Bogt fen Gune. Omdat concurrent Steensma verloor is winst in de eerstvolgende wedstrijd voldoende. Hier lijkt van Dellen bellen na een ruime 9-5 op Oosterlaar/Verhoeven vrij van degradatiezorgen. Naast het reeds gedegradeerde Regina’s Lingerie gaat in deze hoogste klasse de strijd tussen Bowling Bloemketerp en Zijlstra Beroepskleding. In de eerste klasse was De Skearmessen in de Rypster derby veel te sterk voor Cafe De Posthoorn en lijkt G.Pars Graanhandel veilig na een knappe 3-9 zege op Sijperda Verhuur. In de derde klasse pakte De Korenaar de laatste kans om aan degradatie te ontkomen door 4-3 winst tegen Vijver Rietdekkers. In de vierde klasse kwamen zoals de laatste tijd gebruikelijk de dubbele cijfers op het scorebord. Vooral Sportcafe de Trije had er weer duidelijk zin in.

 

HOOFDKLASSE

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade 3-1

De Bogt begon sterk, maar bij de eerste goede tegenaanval was het meteen raak. Wiebe v.d.Meer scoorde. De Bogt bleef het betere team. Willem van Duyn raakte de paal en Jan Faber werkte een voorzet van Jordi Stecking achter doelman Eric Reversma. Frank de Vries bracht vervolgens de koploper op voorsprong en Jan Faber besliste het duel definitief.

Steensma F.I. – Autobedrijf Haitsma 1-3

Henk Vonk brak het duel met een harde punter open, Evert Jan Broersma, de laatste tijd goed bezig, verdubbelde de voorsprong en nog in de eerste periode besliste Wiebren v.d.Vaart in feite de wedstrijd. Steensma kreeg ook wel kansen, maar had weinig geluk. Het bleef bij een treffer van Tjeerd Hoekstra

van Dellen Bellen – Oosterlaar/Verhoeven 9-5

Een duel om snel te vergeten. Voor Oosterlaar/Verhoeven stond er weinig meer op het spel en dat was aan de tegenstand te merken. Van Dellen scoorde via Dylan Drent 5x, Keimpe Pols 2x, Klaas Kuiken 2x en voor Oosterlaar waren dit David v.d.Pol 2x, Leon Odinga, Andre Alberts en Martijn Helfferich.

Zijlstra Beroepskleding – Regina’s Lingerie 3-2

Zijlstra moest winnen en had in Regina een geduchte tegenstander. Coach Sander Lahaise moet hem ook geweldig hebben geknepen toen na de 1-1 via Hendrik Deelstra en Yoonis Shire zijn team een strafschop miste en Guido v.d.Meer de stand naar 1-2 tilde. Het kwam in de slotfase nog goed toen Jakob Dijkstra en Eelco Tanghe de stand ombogen naar 3-2. Een prima duel.

EERSTE KLASSE

Cafe De Posthoorn Dronrijp – De Skearmessen 3-8

Hans Dijkstra 0-1, Roel Frijling 0-2, Edwin Dijkstra 0-3, Wilke Hoogterp 1-3, Jitze Landman 2-3, Jorrit Hoogterp 3-3, Tjibbe Krottje 3-4, Jeroen Zwanenburg 3-5, Tjibbe Krottje 3-6, Edwin Dijkstra 3-7, Roel Frijling 3-8.

Een duel met een grillig scoreverloop. De Skearmessen namen een 0-3 voorsprong, maar De Posthoorn kwam moeiteloos op 3-3 en leek het duel onder controle te hebben. Een tweede explosie van de Skearmessen halverwege de tweede periode was De Posthoorn te veel en toen rolde er nog een ruime Skearmessen zege uit.

Sijperda Verhuur – G.Pars Graanhandel 3-9

Sijperda is volkomen van slag en Pars is aan een opmars bezig. Hiermee is meteen de grote zege verklaard. Tot halverwege ging de strijd overigens nog gelijk op, 3-3. Doelpuntenmakers George Jelte Marra 2x, Jarco Kingma 2x, Hendrik Schiphof 2x, Johannes Draayer 3x met tegentreffers van Jelmer Elting, Wybren Slager en Klaas Meinsma.

Sportcentrum Shape – Herberg de Bogt 8-3

Herberg de Bogt begon sterk met treffers van Gerard Hoekstra en Marc Wybenga. Na de snelle tegentreffers van Philip Hibma 2x was het snel beslist. Hedzer Timmermans 2x, Sybo Offenga 2x, Jos v.d.Meulen en Alain Pool zorgden voor 8-2 en Gerard Hoekstra bepaalde de eindstand.

TWEEDE KLASSE

Auto Strikwerda – De Jager Accountancy 2-7

Een heel nuttige De Jager zege. Pas na 0-5 kwam een teleurstellend Strikwerda beter in de wedstrijd en scoorde via Eelke de Boer twee maal tegen. Voor De Jager kwam de productie van Hans Brandes 3x, Jurjen de Jager 2x en Ryan de Windt 2x.

De Strûners – Schroevenkopen.nl 4-2

Na de openingstreffer van Cornelis Knol was het Jelte Pieter Dijkstra die een verdedigende blunder genadeloos afstrafte, 1-1. De Strûners bleef het betere team en voerde de score op naar 4-1 via Marco van Overbeek, Tjitte Dijkstra en Feike Vrieswijk voordat Ruurd Bouwma voor de eindstand kon zorgen.

Devicamp.nl – Shipkits.b.v. 0-3

Shipkits won verdiend van een aanvallend machteloos Devicamp. In de eerste periode scoorden Robin Hamer en Erwin de Boer en vervolgens Willen de Jong.


Horeca de Trije – Primera Haitsma 2-3

Patrick van Dijk opende de score, Pieter Zijlstra herstelde het evenwicht waarna Pieter Quarre de 2-1 op het scorebord bracht. Het waren Joep Verhei en Cornelis Zijlstra die Primera Haitsma aan de zege hielpen.

T.G.J. communicatie – Betterfit/Combistralen 3-3

Een spannend duel met wisselende kansen en een terechte uitslag. Jonathan Meeuwis opende de score waarna Willen Ypma en Hendrik Hiemstra de stand ombogen naar 2-1. Glenn Groen tikte de gelijkmaker bij de tweede paal binnen en Jonathan Meeuwis zette Betterfit opnieuw op voorsprong. Henk Stienstra maakte terecht gelijk.

DERDE KLASSE

De Korenaar – Vijver Rietdekkersbedrijf 4-3

Simon Haima was hier de uitblinker met drie treffers. Gerrit Jan Dreijer scoorde de belangrijke 3-3 en voor Vijver waren Frank Wever 2x en Thom Voorintholt productief.


SDV Projectbuilding – Leo Reitsma/Huhtamaki 2-5

Mark de Vries 0-1, Wietse Sloterdijk 1-1, Matthijs Teerstra 1-2, Mark de Vries 1-3 en 1-4, Chris Outhuyse 1-5, Wietse Sloterdijk 2-5.

SDV kreeg weinig mogelijkheden tegen een beter Leo Reitsma. Mark de Vries was in de eerste periode goed aanwezig met drie treffers.

VIERDE KLASSE

Grand Cafe De Doelen – Stadsherberg catering 6-0

De Doelen was te snel voor het catering team. Pas in de slotfase kreeg het enkele mogelijkheden. De treffers kwamen van Roy Hoekstra 2x, Jordy Wijk 2x, Wesley Joustra en Dayley Lolkema.


Rin-tec – Zuidema Scheepsbouw 10-2

Ondanks dat Zuidema steeds weer het onderspit moet delven gaat het team er vol enthousiasme tegen aan. Het leverde deze maal twee treffers op van Gerard Vriesema. Voor het sterkere Rintec scoorden Iwan Hibma 5x, Rick Beimers 3x en Luuk Steensma 2x.


Sportcafé de Trije – Champions 18-4

De score liep zo hoog op omdat Champions lange tijd over te weinig veldspelers beschikte. De doelpunten kwamen van Joshua Cuperus 8x, Joost Meijer 4x, Rob Postma 3x, Wibo Ypma 3x met tegentreffers van Erwin Arjun, Pedro Lopes, Niek Steensma en Robin Zandberg.

W.I.K.            – Bouwbedrijf Scharringa 4-4

Tjisse Hoekstra 0-1, Hans Tegelaar 1-1 en 2-1, Ronald Boonstra 3-1, Bein Veenstra 4-1, Oane Born 4-2, Tjitse Hoekstra 4-3 en 4-4.

Wik leek op een verrassende zege af te stevenen, maar Tjitse Hoekstra redde Scharringa op de valreep.