De Kleine Beurs verrassende koploper derde klasse. Van Dellen zet Widia Boys klem.

 AWA3913

Widia Boys leek in de derde klasse onbedreigd op de titel af te stevenen, maar daar stak het voor de laatste kans spelende van Dellen een stokje voor. Het onderlinge duel eindigde in 3-4 . Het gevolg is dat De Kleine Beurs volledig verrassend de koppositie heeft overgenomen. Ook in de overige klassen vielen weer verrassende uitslagen te noteren. In de eerste klasse was het Zandstra & v.d.Meer dat Zijlstra Beroepskleding de voet dwars zette, 3-3 en won Cafe de Posthoorn Dronrijp overtuigend van Coop Tolsma. In de tweede klasse bleven Sportcafe de Trije en Sijperda met moeite aan de goede kant van de score tegen de lastige tegenstanders R.E.S. en Apenmeeuw. In de vierde klasse worden de onderlinge verschillen steeds kleiner. Zo ging koploper Foto Techniek Service lelijk onderuit tegen het stugge Bowling Bloemketerp en helemaal opzienbarend was de 7-2 nederlaag van SDV Projectbuilding tegen het onderaanstaande Betterfit. De duidelijke winst van Stadsherberg catering in de vijfde klasse op Zuidema Engineeringsburo was voorspelbaar. De hoofdklasse kwam deze avond niet binnen de lijnen.

Zandstra & v.d.Meer – Zijlstra Beroepskleding  3-3
Met een actie binnendoor opende Stijn v,d,Geest de score en Thomas Werkhoven maakte van afstand gelijk. Vervolgens moest Zijlstra twee maal een achterstand wegwerken. Nog in de eerste periode was het Stijn v.d.Geest die de 2-1 van Herre Jansma  ongedaan moest maken en hierna was het Marc Wijbenga die de 3-2 van Jord Haarsma moest wegwerken. Een terechte puntendeling.

Salarisburosport – Freedom Energy  5-1
Het begon zo goed met Freedom Energy. Cornelis Zijlstra opende de score. Salarisburosport kwam langzaam op gang en de wisselstand gaf nog geen duidelijk beeld van de onderlinge krachtsverhouding, 1-1. De doelpunten kwamen onder de bezielende leiding van coach Thomas Frijling tot stand via Jelle Zwanenburg 2x, Roel Frijling, Hepke de Boer en Harke Hilboezen.

Coop Tolsma Winsum – Cafe De Posthoorn Dronrijp  0-8
De Coop jongens bakten er ook deze maal weinig van. Er was te weinig inzet. Bij De Posthoorn was dit totaal anders en dit verklaart ook de ruime zege, De treffers werden gelijk over de twee periodes verdeeld en gescoord werd er door Jacob Tiemersma 3x, Tjeerd Kemper 3x en Patrick Rootselaar.

Sijperda Verhuur – Apenmeeuw  5-2
Met een zo gemakkelijk scorende speler als Jurjen Steegstra wordt het behalen van een goed resultaat een stuk eenvoudiger. In de eerste periode maakte hij twee maal een achterstand na doelpunten van Hein Joostema en Ruben van Dokkumburg ongedaan om vervolgens zijn team naar een veilige 4-2 te schieten. De laatste treffer kwam van Dirk Pieter Weistra.

BijOnsLuktHetWel – Huhtamaki/L.R. 6-1
Op de ranglijst stonden beide teams bijna op gelijke hoogte, maar daar was in het veld weinig van te merken. De eerste periode ging nog gelijk op. Joost Soolsma opende en Biliam Herrema maakte gelijk. Een bevlieging van Stijn Beerends 2x was beslissend en hierna kon Kevin á Nijeholt er nog een hattrick tegen aan gooien.

R.E.S. – Sportcafe de Trije 2-4
Het team uit Bolsward kon goed volgen, maar meer ook niet. Twee maal Marco de Groot werd beantwoord door Niels Altenburg. Na de 1-3 van Rob Postma maakte Niels Sanchez het in de slotminuten nog spannend en Rob Postma counterde in de slotseconden naar 2-4.

Widia Boys – v.Dellen bellen 3-4
Van Dellen was de betere en ook steeds bovenliggende parti gezien het scoreverloop. Widia Boys knokte zich na1-4 terug in de wedstrijd en kwam via Fabian Donderwinkel 2x nog dicht bij. In de eerste periode scoorden Randy de Vries, Bouke Lokhorst, Francisco de Boer en Jildert Boekema en aan de andere kant Dani van Eyk.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Rijschool Posseth  5-3
Het eindresultaat was verrassend. Het Rijschool team had lang het initiatief en kwam op 1-3 met doelpunten van  Luuk Steensma 2x en Patrick Hoekstra met een tegentreffer van Willem Ypma. Haarsma kwam heel sterk terug . Eerst waren het Sjouke Stienstra en Albert v.d.Weide die gelijk maakten en in de slotfase werd Wierd Baarda matchwinnaar met twee gave treffers.

Horeca de Trije – De Kleime Beurs  3-6
Het Horeca team toonde genoeg inzet, bleef lang op gelijke hoogte, 3-3, maar moest in de slotfase haar meerdere erkennen in een geconcentreerd spelend Kleine Beurs. . De doelpunten kwamen van Daniël Sikkema 2x,Wessel Elting, Willem Miedema, Tristan Osinga en Tjitse Hoeksstra. Aan Horeca de Trije zijde was er succes voor Patrick van Dijk en Paul v.d.Berg.

Betterfit – SDV Projectbuilding  7-2
Een behoorlijke uitschieter van het onderaan staande Betterfit. SDV daarentegen was de laatste weken goed bezig, maar faalde volledig. Het was halverwege al 4-0 en pas bij 6-0 kwam er enig tegengas via Mark Kerkhof en Richard v.d.Veer. De treffers voor Betterfit kwamen van Gerben Nauta 2x, Rick Koning 2x, Jeep Outhuyse 2x en Rudolf Bruinsma.

Bowling Bloemketerp – Foto Techniek Service 3-2
In de eerste periode was het alleen Tim Bijlsma die het doel wist te vinden en dat was ook verdiend. Hierna was het verrassend genoeg de beurt aan Bloemketerp dat via Laurens Looijenga 2x en Rimar Uythof op 3-1 kwam. FTS deed er alles aan om een nederlaag te voorkomen, maar kwam niet verder dan een tegentreffer van Toine Muizer.

Verno Verhuur – Sportcentrum Shape 2-4
Verno kon lang bogen op de 1-0 van Tjibbe Haitsma, maar nadat Almer Ament gelijk had gemaakt was het Shape die het spel dicteerde en nog scoorde via Gijs de Graaf , Pieter Hermans en Wesley Haarsma.Tegen scoorde vervolgens Egbert v.d.Veen

Lukkes Arum – Autorijschool v.d.Harst   8-4
Arne Tigchelaar was met vijf treffers de man van de wedstrijd. De eerste periode gaven de teams elkaar weinig toe, 2-2. In de tweede periode was Lukkes verrassend veel beter en liep dan ook vrij snel uit naar 6-3 en was het duel beslist. De overige schutters waren Klaas Dijkstra, Jitze de Jong enJelmer v.d.Vies en aan de andere kant Mica Swart 2x, Niels Walburg en Eelke Anema.

Engineeringsburo Zuidema – Stadsherberg catering  1-9
Met snel uitgevoerde aanvallen zette Stadsherberg  het Zuidema team steeds onder druk en alleen Wim Buurmeester kwam er eenmaal doorheen. Er werd gewisseld bij 1-4 en de productie van de winnaars kwam van Wessel Roorda 4x, Evert Jan Broersma 3x en Edwin Lodewijk 2x.