De Skearmessen bedwingt Van Dellen Bellen. Oosterlaar-Verhoeven wint spannende derby.

 

DSC 4579

Onze fotgraaf heeft vrijdag 20 februari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen.

Zonder dat het nu al ernstige gevolgen heeft voor de koppositie loopt Van Dellen Bellen in de eerste klasse de laatste weken toch enige schade op. Het team moest deze keer De Skearmessen naast zich dulden, 2-2. Op deze manier komt naaste belager Cafe ‘t Wap steeds dichter bij. De zegereeks van De Strûners F.C. lijkt daarnaast wel te laat te komen. In de hoofdklasse veranderde er zowel aan de kop van de ranglijst als onderin weinig. Alleen de derby tussen de Harlinger teams Autocentrum Harlingen en Oosterlaar/Verhoeven was interessant. Het werd na veel spanning 1-2 voor Oosterlaar. In de tweede klasse ook weinig veranderingen. De koplopers wonnen en de strijd om de onderste plaatsten kende geen wijzigingen omdat alle hiervoor in aanmerking komende teams niet tot winst kwamen. In de derde klasse was het nu Sportcafe de Trije die het moeilijk had. Het pakte de punten wel, maar het had hier de laatste seconden van de wedstrijd voor nodig om tegen het onder aanstaande SDV Projectbuilding tot winst te komen. Grand Cafe de Doelen het het hier tegen een gemankeerd Expert minder moeilijk. In de vierde klasse is de strijd om de tweede plaats alleen nog interessant. Miedema Bouw verwees Rintec met 2-8 voorlopig naar het tweede plan en gaat de strijd nu aan met Preton Nederland.

 

Steensma F.I. – Keizer Autoschade 3-5

Via Sander Hoekstra en Jan van Duyn werd de eerste periode afgesloten op 0-2. Nu is Steensma niet het team om het hierbij te laten zitten. Op aangeven van Evert Tolsma scoorde Jacob Althuis tegen, de goed spelende Sander Hoekstra herstelde het verschil waarna Jelte Hijlkema met twee fraaie treffers gelijk maakte. Jan van Duyn uit een vrije trap en Cees Terpstra na een solo bracht de winst alsnog bij de koploper.

A.B.Texel – Bogt fen Gune 3-6

Zonder tot goed voetbal te komen nam De Bogt toch een 3-0 voorsprong. De meest opvallende speler Frank de Vries 2x en Jesper Deelstra waren hier verantwoordelijk voor. Van afstand deed Pattrick Poelstra iets terug waarna het 5-1 werd door Willem Duyn en Jesper Deelstra. Jeffrey Guertin van afstand en Laurens Looijenga met een technisch hoogstandje verkleinden de achterstand en Frank van der Zee rolde de laatste tussen de palen.

Autocentrum Harlingen – Oosterlaar/Verhoeven 1-2

Oosterlaar won, maar het had gezien de krachtsverhouding ook anders om kunnen zijn. Jordi Torenbeek opende voor open doel en Edwin Westra maakte op aangeven van Michel v.d.Ploeg gelijk. Het was in deze spannende wedstrijd Lutsen Smits die na een vloeiende actie van Ane Schaap de beslissing forceerde.

Autobedrijf Haitsma – Zijlstra Beroepskleding 5-0 reglementair

De Skearmessen – Van Dellen Bellen 2-2

Van Dellen was meer in de aanval, maar kon niet de ruimte vinden om het af te maken. De Rypsters daarentegen maakten goed gebruik van de mogelijkheden en kwamen twee maal op voorsprong. Tjibbe Krottje open al in de eerste minuut en vrij snel hierna maakte Arnold Bergsma na een vloeiende actie gelijk. Met een beheerst schot in de uiterste hoek van Hepke de Boer werd het 2-1 waarna Elmer Boonstra uit een schitterende volley de stand weer gelijk trok. Dit gebeurde allemaal in de eerste periode. Van Dellen probeerde het vervolgens wel, maar De Skearmessen verdedigde vakkundig.

Cafe ‘t Wap – Sportcentrum Shape 3-1

Een duel met weinig hoogtepunten. Sietse Jansma 2x en Hung Pham beslisten het duel al vroegtijdig en Mark Hoekstra scoorde na een goede combinatie tegen.

G.Pars Graanhandel – Warmtetechniek 0-5 reglementair.

Sijperda Verhuur – De Strûners F.C. 2-7

De eerste periode ging nog enigszins gelijk op, 1-1, maar hierna was het de laatste tijd uitstekend spelend De Strûners collectief veel te sterk. Gescoord werd er door Cornelis Knol 3x, Jelle Harm Kooistra 2x, Tjitte Dijkstra en Roar van Dellen. Voor Sijperda was er enkel succes voor Wybren Slager 2x.

Bowling Bloemketerp – Autobedrijf Strikwerda 1-6

Zoals de uitslag al aangeeft was Strikwerda een maatje te groot voor Bloemketerp.

Klaas Meinsma 4x zag zijn kans schoon om iets aan zijn doelsaldo te doen. Verder was er succes voor Erwin Hoekstra en Eelke de Boer terwijl Daniël bij 0-5 tegen scoorde.

Maxstuc – De Jager Accountancy 2-6

Ronald Broersma zorgde met twee treffers voor de hoogtepunten uit de eerste periode . Vervolgens waren het Melvin Snippe en Ryan van Windt die met harde schoten het duel beslisten, 0-4. Maxstuc spartelde nog tegen via Erwin Boiten en Richard v.’t Hoenderdaal waarna Ryan van Windt zijn goede spel nog bekroonde zag met twee treffers.

Betterfit/Combistralen – Primera Haitsma 7-4

Martijn Jongsma 1-0, Eric Vellinga 2-0, Glenn Groen 3-0, Cornelis Haitsma 3-1, Martijn Jongsma 4-1 en 5-1, Glenn Groen 6-1, Siemen de Vries 7-1, Bart Talens 7-2, Cornelis Zijlstra 7-3, Pieter Zijlstra 7-4.

Betterfit was verrassend veel beter en stond al op een grote voorsprong voordat Haitsma de stand een beter aanzien kon geven. Haitsma is na een sterke seizoenstart ver terug gevallen en Betterfit heeft de tweede plaats op de ranglijst inmiddels stevig in handen.

Horeca de Trije – Bar Yn ‘e Stal 1-9

Volkomen kansloos was het onsamenhangend De Trije tegen een sterk opererend Yn ‘e Stal. Het begon zo goed via de openingstreffer van Chris van Dijk, maar dit was ook meteen het laatste wapenfeit. Bij de wisseling gaf het scorebord al 1-4 aan en de Yn e Stal treffers kwamen van Kees Jan Hendriks 3x, Remco Jorritsma 2x, Bauke Braaksma 2x, Wytze Jelmer Greidanus en Jelmer Zijlstra.

Sportcafe de Trije – SDV Projectbuilding 4-3

SDV wacht nog steeds op de eerste zege, maar het ontbreekt ook aan geluk. Tegen de koploper werd goed tegenstand geboden waarbij de winnende De Trije treffer pas in de laatste minuut tot stand kwam. Scoreverloop Marc Wijbenga 0-1, Joshua Cuperus 1-1, Frans de Beer 1-2, Joost Meijer 2-2, Rob Postma 3-2, Karst Groothoff 3-3, Rob Postma 4-3.

Huhtamaki/L.R. – Huis & Hypotheek 4-3

Twee spelers drukten hier een groot stempel op dit volkomen gelijk opgaande duel, namelijk Arjan Veltman en Kevin á Nijeholt met ieder drie treffers. Matchwinnaar werd tenslotte Mathijs Teerstra.

Grand Cafe De Doelen – Expert Franeker 8-3

De Doelen leek een gemakkelijke klus te krijgen tegen Expert. Al snel moest Expert speler Gerard Vaas met een blessure naar de kant waardoor het team een beroep moest doen op de eveneens maar half fitte Edwin Lodewijk. Expert maakte het De Doelen toch nog moeilijk, maar het ontbrak het team aan kracht om de kansen die het kreeg af te maken. Hierdoor kwam er wel een verdiende, maar geflatteerd 8-3 voor De Doelen op het scorebord. Doelpuntenmakers Robbin de Klerk 4x, Roy Hoekstra, Robert Hooghiemstra, Rafael Castro, Robin Zandberg met tegentreffers van Tjipko Vellinga 2x en Friso van Eijck.

Schapie Multiservice – Verno Verhuur 2-4

Beide teams kregen in de eerste periode even veel kansen, maar waar Verno raak schoot miste Schapie hopeloos. Tussenstand 0-3 met doelpunten van Egbert v.d.Veen 2x en Dirk Jan Volbeda. Zelfs had Alex v.d.Bosch de kloof onoverbrugbaar kunnen maken, maar hij schoof de bal voor een volkomen leeg doel naast. Pieter Breuker scoorde tegen en Verno moest ver terug. Uit een combinatie werd het via Jelte Reiner Kroes zelfs 2-3. Toen Schapie in de laatste minuten alles op de aanval gooide was het Egbert v.d.Veen die het duel besliste.

Zuidema Scheepsbouw – Preton Nederland 0-5

Zuidema hield lang stand. Toen Preton echter na 23 minuten de score opende was het met de tegenstand snel gebeurd. Doelpuntenmakers Ewoud Walda 4x en Tom van Dijk.

Stadsherberg catering – De Korenaar 3-2

Michael Deinum gaf De Korenaar hoop, maar W. Beimers 3x boorde deze de grond in. De 3-2 van Dogukan Karadag kwam in de laatste minuut en dus te laat.

Bouwbedrijf Scharringa – Sannes & Voorintholt 9-0

De koploper speelde volgens verwachting, al kwam de score pas na de 1-0 wisselstand goed op gang. De doelpunten kwamen van Willy v.d.Kooi 4x, Oane Born 2x, Wessel Elting, Danick Sikkema en Lieuwe Beuker.

Rintec – Miedema Bouwbedrijf 2-8

Er werd van deze sub topper veel verwacht, maar mede door het goede spel van Bauke Okkema was Rintec kansloos. De routiniers hadden duidelijk de overhand. De score werd goed over de twee periodes verdeeld, namelijk 1-4 en 2-8. De treffers kwamen van Bauke Okkema 4x, Pieter Jan Kroese 2x, Erwin Atsma, Pesseus Hellinga met tegentreffers van Leeroy Jellema en Jurjen Vriesinga.