De Skearmessen halen koploper onderuit. Miedema Bouw niet langs Stadsherberg catering.

 AXL3878

In de eerste klasse leek enkele weken geleden de koppositie van Sportcafe de Trije onaantastbaar.  Hierin is de laatste weken verandering gekomen. De 7-1 nederlaag afgelopen vrijdag tegen De Skearmessen geeft duidelijk aan dat de titel nog lang niet binnen is, al is er nog wel enige ruimte ten opzichte van de concurrentie. Onderin wordt het steeds moeilijker voor het verliezende Bouwbedrijf Haarsma Franeker en Autobedrijf Strikwerda. In de hoofdklasse ontsnapte De Bogt fen Gune ternauwernood aan een nederlaag tegen Autobedrijf Haitsma, 3-3 en pakte Cafe ‘t Wap belangrijke punten tegen Van Dellen Bellen. Steensma F.I. had weinig moeite met Pars Graanhandel en doet in de strijd om de titel zeker nog niet uitgeschakeld. In de tweede klasse was de grootste verrassing de nederlaag van koploper R.E.S. tegen een herboren Cafe De Posthoorn, 4-3. Hierdoor kwamen Rijschool Posseth en Huhtamaki/LR langszij en liep Zijlstra Beroepskleding verder uit. Onderin bleef het belangrijke treffen tussen Bouwbedrijf Scharringa en Verno Verhuur onbeslist. In de derde klasse hadden de bovenste drie teams weinig moeite om de punten binnen te halen. Verrassend was hier het punt wat Stadsherberg catering pakte tegen Miedema Bouw.

Cafe ‘t Wap – van Dellen bellen  7-2

De eerste periode ging gelijk op. Wilfred v.d.Zee opende voor van Dellen, man van de wedstrijd Mark Kleefstra maakte gelijk, Kerst Hofman bracht de Leeuwarders aan de leiding en Stevan Bootsma schoot in eigen doel. Dat laatste was meteen het breekpunt in de wedstrijd want hierna viel er te genieten van een fraaie hattrick van Mark Kleefstra. Stevan Bootsma scoorde nog tegen en Dennis Hoekema was het laatst aan zet in deze van ‘t Wap goed gespeelde wedstrijd.

G. Pars Graanhandel – Steensma F.I.  1-7

Pars was de laatste tijd goed op dreef, maar was tegen het sterke Steensma niet opgewassen. Pas in de laatste minuut scoorde Robert Machiela tegen. Voor Steensma was er succes voor Bauke Tjalle Anema 2x, Evert Tolsma 2x, Anno Venema 2x en Jildert de Vries.

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma 3-3

De Bogt moest steeds een achterstand wegwerken. Dat gelukte, maar de klus werd steeds moeilijker. Na de openingstreffer van Evert Jan Broersma maakte Kevin Tankink gelijk waarna Mart Zwier van afstand voor 2-1 zorgde. Na slecht verdedigen kon Bas v.d.Zee het evenwicht herstellen en Jelmer zette Haitsma opnieuw op voorsprong. Met het slotoffensief ontsnapte De Bogt via Jordi Stecking aan een nederlaag, meer zat er echter niet in.

Freedom Energy – Autobedrijf Strikwerda  9-3

Tot 10 minuten voor het einde ging de strijd nog gelijk op. Na de 4-3 van Ramon Hoogerhuis was de weerstand van Strikwerda gebroken. Doelpuntenmakers; Pieter Zijlstra 4x, Ramon Hoogerhuis 3x, Cornelis Zijlstra 2x met tegentreffers van Klaas Meinsma 3x.

Sportcentrum Shape – Syperda Verhuur  3-6

Shape begon uitstekend met doelpunten van Jos v.d.Meulen en Kris van Hofwegen. Onder aanvoering van Sander de Vries 3x werd de achtervolging ingezet. Via Phillip Hibma en Wybren Slager werd het 2-5 en was het duel beslist. De slotfase leverde nog succes op voor Tom Bosma en Kris van Hofwegen.

De Skearmessen – Sportcafe de Trije  7-1

Het Sportcafe team is flink van slag. Alleen bij 2-0 bracht Marco de Groot de spanning even terug, maar verder lag het initiatief volledig bij de Rypsters. Roel Frijling 5x kwam eindelijk weer eens te  voorschijn en verder waren er treffers van Rinse Procee en Harmen Mulder.

Horeca de Trije – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  4-2

Het Horeca team blijft goed presteren. Deze maal was het Patrick Poelstra 3x die het verschil maakte. De teams waren aan elkaar gewaagd en de stand bleef lang in evenwicht. Henk Stienstra en Jort van Gils scoorden tegen en Kevin Egberts was aan de andere kant nog succesvol.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – R.E.S.  4-3

Hoite Schaap profiteerde meteen van foutief uitverdedigen bij RES en Daniël v.d.Zee had het antwoord snel klaar. Het bleef een spannend duel met wisselende kansen. Thom Buwalda kreeg de ruimte voor 2-1, Frits Schreefel schoot beheerst in de verre hoek en Jos v.d.Velde vrij opkomend betekende 3-2. Niels Altenburg scoorde uit een vrije trap van afstand de gelijkmaker binnen en Hoite Schaap werd matchwinnaar.

Schapie Multiservice – H & H  10-5

Bij Schapie vallen er altijd veel doelpunten. Is het niet voor, dan wel tegen. Ook dit duel was hierop geen uitzondering. Scoreverloop; Pieter Beuker 1-0, Robert Visser 2-0, Kevin á Nijeholt 2-1, Kevin Hoekstra 3-1, Pieter Beuker 4-1, Tjerk Helfrich 5-1, Stijn Beerends 5-2, Reinier v.d.Stap 6-2, Tjerk Helfrich 7-2, Pieter Beuker 8-2, Kevin á Nijeholt 8-3, Jorge Lopez 8-4, Tjerk Helfrich 9-4, Jorge Lopes 9-5, Tjerk Helfrich 10-5.

Warmtetechniek – Huhtamaki/L.R.  0-5

Een regelmatige zege voor een sterker Huhtamaki. De eerste periode werd afgesloten op 0-2 en gescoord werd er door Cor Boonstra met een hattrick, Gerard Hof en Mike Spanjersbergh.

Verno Verhuur – Bouwbedrijf Scharringa  4-4

Egbert v.d.Veen 1-0, Alex v.d.Bosch 2-0, Erik de Groot 2-1, Lieuwe Beuker 2-2 en 2-3, Dirk Jan Volbeda 3-3, Willy v.d.Kooi 3-4, Dirk Jan Volbeda 4-4.

Gezien de stand op de ranglijst schoten beide teams met dit gelijke spel niets op. Het was wel een spannend duel met wisselende kansen en een terecht eindresultaat.

Schroevenkopen.nl – Zijlstra Beroepskleding  2 – 5

Schroevenkopen kwam met treffers van Tsjeard Halbersma en Wouter Hylkema uitstekend uit de startblokken. Het kon door dit vroege succes ook lang gelijke tred houden. Het werd in de tweede periode nog een ruime Zijlstra zege via Jelmer Ykema, Tjibbe Haitsma 2x en Mark Jan Ykema.

Preton Nederland – Rijschool Posseth  3-4

Marcel Amels 0-1 en 0-2, Tom van Dijk 1-2, Luuk Steensma 1-3, Fabian Donderwinkel 1-4, Ewoud Walda 2-4 en 3-4.

Preton kwam na 1-4 nog sterk terug, zonder dat de Rijschool zege gevaar liep.

Maxstuc – Engineeringsburo Zuidema  7-2

Een verrassing zat er voor Zuidema niet in, maar Zuidema hield tot 10 minuten voor het einde goed stand, 2-2. Gescoord werd er door Justin Reitsma 2x, Erwin Boiten 2x, Richard Hoenderdaal, Patrik Hoenderdal, Patrick Vijver en tegentreffers van Martijn Metselaar en Willem Buurstra

SDV Projectbuilding – Bowling Bloemketerp  2-3

Na de openingstreffer van Gerard Hoekstra profiteerde Marc Wijbenga van een misser van doelman Johan Uythof. Het bleef een duel van gelijke kansen. Arne Tichelaar scoorde voor Bloemketerp, Karst Groothoff maakte gelijk en nog in dezelfde minuut werd Douwe Bosma matchwinnaar.

Rintec – Sannes & Voorintholt  6-0

S & V kon het vooral aanvallend niet bolwerken tegen een sterk Rintec waarvoor Rick Beimers 2x, Jan Bijlsma, Jeffrey Jellema, Leeroy Jellema en Jurjen Vriesema scoorden.

Stadsherberg catering – Miedema Bouwbedrijf  6-6

Bauke Okkema 0-1, Ruud Herrema 1-1, Arjan Visser 1-2, Dirk Kuperus 2-2, Dirk Jan Posthumus 2-3, Willem Beimers 3-3, Bauke Okkema 3-4, Harm Hallema 3-5, Willem Beimers 4-5, Sipke de Jong 5-5, Arjan Visser 5-6, Willem Beimers 6-6.

Ruud Herrema en Dirk Kuperus hadden tot heden dit seizoen nog niet gescoord, maar waren er in de openingsfase wel verantwoordelijk voor dat de aansluiting bleef. Na 3-5 leek het duel beslist, maar Stadsherberg knokte zich terug naar dit gelijke spel.

Apenmeeuw – Expert Franeker  7-1

Al snel stond er 4-0 op het scoreborden was het duel beslist. Expert kreeg ook mogelijkheden, maar verzuimde hiervan gebruik te maken. In de slotfase liep de stand nog op van 4-1 naar 7-1. De treffers kwamen van Remko Giesing 5x, A.T. Kooistra, Ruben Eijzinga met een tegentreffer van Jeroen de Vries.