De Strûners F.C. moeiteloos langs van Dellen bellen. Duur puntverlies Rijschool Posseth.

 AXL3930

Het gemak waarmee De Strûners het middenmoot duel won van Van Dellen bellen was verrassend. In deze hoogste klasse toonde koploper Keizer Autoschade weer eens aan dat het de meeste kans maakt op de titel. Oosterlaar/Verhoeven was deze vrijdagavond kansloos. In de eerste klasse zette Syperda Verhuur haar zegetocht voort. Het in moeilijk vaarwater verkerende Autobedrijf Strikwerda werd met 6-3 verslagen. Spannend is het hier onderin wel. The Phone House verloor opnieuw en moet oppassen . In de tweede klasse maakten Zijlstra Beroepskleding en R.E.S. geen fout, al ging het bij Zijlstra moeizaam tegen een zich hevig verzettende Verno Verhuur, 3-4. Onderin was er belangrijke winst voor Bouwbedrijf Scharringa en Warmtetechniek. In de derde klasse verloor Rintec de topper in de laatste minuut van Apenmeeuw en betekende de winst van Maxstuc dat het de tweede plaats steviger in handen heeft gekregen.

Van Dellen bellen – De Strûners F.C. 0-4

Het krachtsverschil was gering, alleen het scoreverloop verliep duidelijk in het verdeel van De Strûners. De treffers kwamen van Roar van Dellen 2x, Hendrik v.d.Baan en Ruben van Dokkumburg.

Keizer Autoschade – Oosterlaar/Verhoeven 10-2

Het verzet van Oosterlaar kwam in de eerste periode, 2-0. Toen direct in de tweede periode de stand op 4-0 kwam was het met de Harlinger tegenstand afgelopen. Doelpuntenmakers Edwin Hiemstra 4x, Sander Hoekstra 2x, Keimper Pols 2x en Cees Terpstra met tegentreffers van Steven Beuker en Kristian Feenstra.

Mr. On & Offshore Service – Autobedrijf Haitsma 2-6

Hassan Bartouhtouh 0-1 en 0-2, Cor Grond 1-2, Jelmer Broersma 1-3, Oscar Elsinga 1-4, Mart Zwier 1-5, Oscar Elsinga 1-6, Cor Grond 2-6.

Hassan Bartouhtouh zette zijn team meteen op 0-2 waarna het Offshore team moest aanvallen om de achterstand weg te werken. Er werd hierdoor verdedigend veel ruimte weggegeven en daar wist Haitsma wel raad mee.

Syperda Verhuur – Autobedrijf Strikwerda 6-3

Klaas Meinsma 0-1, Justin Abbema 1-1, Jelmer Elting 2-1, Wybren Slager 3-1, Dirk Pieter Weistra 4-1, Redmar Dijkstra 4-2, Dirk Pieter Weistra 5-2, Klaas Meinsma 5-3, Jelmer Elting 6-3.

Het werd geen moeilijke missie voor het sterkere Syperda, dat met uitzondering van de openingsfase Strikwerda gemakkelijk op afstand kon houden.

The Phone House – Coop Tolsma Winsum 2-6

Het verschil werd pas in de tweede periode gemaakt. Toen scoorden Remco Jorritsma 2x, Ynte v.d.Veen en Jelmer Zijlstra. Hiervoor opende Tristan Osinga, maakte Jelte Dijkstra gelijk, zette Kees Jan Hendriks het team uit Winsum op voorsprong en kwam de gelijkmaker van Marcel Koning.

Horeca de Trije – Freedom Energy 6-4

Patrick van Dijk van afstand 1-0, Pieter Quarre in de rebound 2-0, Ruurd Pijpker intikker uit vrije trap 3-0, Pieter Zijlstra met man meer situatie 3-1, Pieter Zijlstra geplaatst in verre hoek 3-2, Ramon Hoogerhuis hard van afstand 3-3, Ramon Hoogerhuis profiteert goed van overtal situatie 3-4, Patrick van Dijk uit vrije trap 4-4, Patrick van Dijk na vloeiende combinatie 5-4, Ruurd Pijpker hard in de kruising 6-4.

Horeca de Trije kwam in de eerste periode op een comfortabele 3-0 waarna Fredom Energy heel sterk terug kwam. Het werd zelfs 3-4 waarna het Horeca team in de laatste periode toch nog aan het langste eind trok. Een spannend duel waarbij de gelukkigste won.

Grand Cafe De Doelen – Sportcentrum Shape 3-2

Jordi Wijk werd de man van de wedstrijd met de winnende treffer in de laatste minuut. Hiervoor ging het volledig gelijk op. Robin Zandberg opende, Almer v.d.Voorn maakte gelijk, Philip Hibma bracht Shape aan de leiding en Robin Zandberg was verantwoordelijk voor de 2-2.

Verno Verhuur – Zijlstra Kleding 3-4

Zijlstra won wel, maar had veel moeite met Verno. De eerste periode werd zelfs afgesloten op 1-0 na een treffer van Dirk Jan Volbeda, die van ver af de Zijlstra doelman verraste. Na treffers van Jelmer Ykema 2x en Mark Jan Ykema keerden de kansen. Verno toonde karakter via Egbert v.d.Veen en Alex v.d.Bosch, 3-3. De beslissende treffer kwam van Zeya Korel.

Rijschool Posseth – Cafe De Posthoorn Dronrijp 5-5

Jorrit Hoogterp 0-1, Fabian Donderwinkel 1-1, Jacob Tiemersma 1-2, Sean de Boer 2-2, Wilke Hoogterp 2-3, Luuk Steensma 3-3, Wilke Hoogterp 3-4, Jacob Tiemersma 3-5, Luuk Steensma 4-5 en Sean de Boer 5-5

Het Rijschool team ontsnapte aan een nederlaag. Het liep gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan, maar kon in de slotfase de schade nog gedeeltelijk herstellen. Beide teams konden tevreden zijn met het eindresultaat.

Huhtamaki/L.Reitsma – Schapie Multiservice 5-2

Tot halverwege de tweede periode ging de strijd volkomen gelijk op. Chris Outhuyse opende, Pieter Beuker maakte gelijk, Sebastiaan Wierda zorgde voor 2-1 en nu maakte Tjerk Helfrich gelijk. In de slotfase zorgde Cor Boonstra er voor dat Schapie moest komen waarna Mathijs Teerstra en opnieuw Cor Boonstra de ruimtes goed benutten.

R.E.S. – B.O.L.H.W. 3-0

Een duel met weinig hoogtepunten en een terechte uitslag. BOLHW probeerde het wel, maar was aanvallend machteloos. RES had aan acties van Johannes v. Assen, Frans v. Assen en Remco Wierema genoeg om de volle buit binnen te halen.

Preton Nederland – Bouwbedrijf Scharringa 1-5

Preton was door de vele strafminuten meer met zichzelf bezig dan met de tegenstander. Scharringa profiteerde hier slim van en won verdiend. Ewoud Walda opende nog voor Preton, maar verder was het de beurt aan Oane Born 2x, Danick Sikkema 2x en Lieuwe Beuker.

Schroevenkopen.nl – Warmtetechniek 3-4

Een belangrijke Warmtetechniek zege en deze was meer dan verdiend. Jacco Nijkamp opende geholpen door doelman Lammert Kingma en ook bij het tweede doelpunt van Peter Zwama ging hij niet vrij uit. Bij de aansluitingstreffer maakte doelman Mathijs Travaille het Bauke Dijkstra niet al te moeilijk. Na de gelijkmaker van dezelfde Bauke Dijkstra kon met gelijke kansen aan de tweede periode worden begonnen. Schroevenkopen leek aan het langste eind te trekken nadat weer Bauke Dijkstra de roos trof. De winst ging echter naar Warmtetechniek na twee treffers van Sietse Kuiper.

Sannes & Voorintholt – Sytsma Noord 7-1

En opnieuw was er winst voor S & V. Deze maal kwam Sytsma er vrij verrassend niet aan te pas. De eerste actie was van Bouke Idsardi, 0-1, maar verder lag het initiatief volledig bij S.& V. en dit leverde resultaat op via Tim de Vriend 2x, Alexander Terluin 2x, Frank Wever 2x en Randy de Vries.

 

Miedema Bouw – Expert Franeker 0-5 reglementair

Apenmeeuw – Rintec 2-1

Het duel kwam pas laat op gang. Het was Marnix Hoekstra die het duel open brak, Jeffrey Jellema die voor de gelijkmaker zorgde en het was in de laatste minuut Jisse Kemper die met een kopbal het vlakke duel besliste.

Maxstuc – Stadsherberg catering 9-2

Willem Beimers liet Maxstuc in de openingsfase even schrikken en hij zorgde bij 7-1 ook voor de resterende Stadsherberg treffer. Maxstuc was zoals verwacht te sterk, had in Joël Rooij 5x de gangmaker en het restant kwam van Justin Reitsma 2x en Richard Hoenderdaal 2x.

SDV Projectbuilding – Engineeringsburo Zuidema 6-2

SDV speelde matig en liet te veel kansen liggen. Zuidema presteerde naar vermogen en kon de schade beperkt houden. Doelpuntenmakers Marc Wijbenga 4x, Jonathan Meeuwis 2x met tegentreffers van Willem Buurstra en Andries Zuidema.