De Tap in de problemen. Verlies Horeca de Trije en The Phone House.

Na een bemoedigende start wil het met de vriendenploeg van De Tap niet meer vlotten. Afgelopen vrijdag werd van De Korenaar zelfs met 7-0 verloren. Omdat Verno Verhuur verrassend won van Horeca de Trije is het team van coach W. Kuipers zelfs op de onderste plaats beland. In deze tweede klasse bleef Koopmans Schilders op kop na winst op Schroevenkopen.nl. In de hoofdklasse leek Bouwbedrijf Scharringa zich te gaan bemoeien met de koppositie, maar deze hoop is al weer vervlogen. Het team uit Welsrijp vond een op volledige oorlogssterkte uitkomend Bogt fen Gune tegenover zich en dat betekende een kansloze 6-2 nederlaag. Koploper Keizer Autoschade had in Tapperij ‘t Noord een taaie, maar geen onoverwinlijke tegenstander, uitslag 3-0 en ook v.Dellen bellen maakte geen fout, al was Bowling Bloemketerp geen gemakkelijke klus. Opvallend zijn de goede verrichtingen van Regina’s Lingerie. Deze debutant leek het lastig te krijgen in de hoogste klasse, maar handhaaft zich uitstekend. Deze maal werd Steensma het slachtoffer. In de derde klasse leed Betterfit verrassend puntverlies tegen het steeds beter spelend TGJ communicatie, 2-2. Het niet spelende De Jager komt hierdoor steeds dichter bij. In de vierde klasse had Bar Yn ‘e Stal weinig moeite met W.I.K. en werd meteen de nieuwe koploper. The Phone House liet een lelijke steek vallen door met 4-1 te verliezen van Stadsherberg Catering.

Bogt fen Gune – Bouwbedrijf Scharringa 6 – 2

De Bogt was in dit duel steeds de bovenliggende partij en won verdiend. K.J. Bijlsma was na een lange periode weer eens beschikbaar en dat was te veel voor |Scharringa. J. Stecking opende al vrij vroeg in het duel de score, maar dit duurde slechts kort. J. Hofstee maakte gelijk. De teams bleven in de eerste periode elkaar goed volgen. Wel waren het K.J. Bijlsma en S.J. Jorritsma die voor 3-1 zorgden, maar met de tegengoal van J.P. Walda en een prima mogelijkheid van J. Hofstra met een boogbal net over het doel was het duel nog niet beslist. Toch werd de druk van De Bogt steeds groter. Doelman W. Beimers moest steeds vaker in actie komen en moest tenslotte capituleren voor W.v.Duyn, K.J. Bijlsma en J. Stecking.

 

Bowling Bloemketerp – van Dellen bellen 2 – 3

Een spannend duel en een verdiende winnaar. Al snel zette K. Kuiken zijn team op voorsprong. T. Bonnema maakte gelijk met een inzet via een tegenstander en in deze fase had Bloemketerp pech met een schot op de lat. Twee sublieme acties van D. Drent brachten v.Dellen vervolgens op een 1-3 voorsprong. Het werd in de slotfase nog uitermate spannend toen D. Drent zijn tweede gele kaart kreeg en v.Dellen met een man minder verder moest. Bloemketerp zette wel veel druk, maar kwam niet verder dan een tweede treffer van T. Bonnema.

 

Martens Vis – Autobedrijf Haitsma 6 – 11

O. Elsinga 3x, H. Vonk 3x, J. Broersma 2x, P. Visser 2x, K. Tankink e.d. met tegentreffers van P.v.Dijk 5x en J. Jongsma.

Zoals het eindresultaat ook weergeeft een open wedstrijd en een veel sterker Haitsma. Ondanks het verschil bleef Martens Vis knokken voor een goed resultaat en vooral P.v.Dijk was met 5 treffers behoorlijk actief. Haitsma blijft uitstekend presteren. Vooral de brede selectie is de kracht van dit team.

 

Regina’s Lingerie – Steensma F.I. 5 – 3

Een duel met twee gezichten en een verrassende ontknoping. Steensma nam via R. Oosterbaan en A. Venema een 0-2 voorsprong, F. Feenstra scoorde tegen, maar F. Boersma herstelde het verschil. F. Feenstra bracht de spanning terug waarna D. Riemersma in de slotfase gelijk maakte. Beide teams gingen voor de winst en het waren A. Hansma en P. Algra die Regina naar de zege brachten.

 

Tapperij ‘t Noord – Keizer Autoschade 0 – 3

Tapperij streed voor wat het waard was, maar dat was tegen de koploper niet genoeg. Al snel brak M. Kuperus het duel open met een hard schot binnenkant paal en zo was het meteen duidelijk dat Tapperij weinig kansen kreeg voor een positief resultaat. Met een van richting veranderd schot verdubbelde J.v.Duyn de voorsprong, S. Hoekstra raakte de lat en E. Hiemstra met een lobje betekende een 0-3 eindstand.

 

Sportcentrum Shape – De Skearmessen 4 – 4

M. Hoekstra 1-0, H. Timmermans 2-0, D. Deinum 3-0, J.W.v.Beem 3-1, H. Dijkstra 3-2, H. Timmermans 4-2, E. Dijkstra 4-3, H. de Boer 4-4.

Shape gaf een 3-0 en 4-2 voorsprong alsnog uit handen en dat was natuurlijk ook de verdienste van De Skearmessen. Wel een terechte puntendeling in dit gelijkopgaande duel.

 

Sans Souci – Zijlstra Beroepskleding 2 – 7

Y. Shire 0-1, S. de Bruin 0-2, E. Tanghe 0-3, M. Tichelaar 0-4, S. de Bruin 0-5, J.D. Tuininga 1-5, F.v.d.Meij 2-5, Y. Shire 2-6, S. de Bruin 2-7.

Sans Souci werkte hard, maar kwam kwaliteit en snelheid te kort tegen de ongenaakbare koploper. Ook zonder topschutter T. Grond speelde Zijlstra een prima wedstrijd. Pas na 0-5 kreeg Sans Souci meer ruimte.

 

Devicamp.nl – Oosterlaar/Verhoeven 7 – 8

M. Visser 0-1, J. Torenbeek 0-2, P. Hibma 1-2, D. Wybenga 2-2, Y. de Jong 3-2, J. Torenbeek 3-3, L.R. Putvis 3-4, J. Torenbeek 3-5, A. Schaap 3-6, M. Visser 3-7, P. Hibma 4-7, D. Wybenga 5-7, J. Torenbeek 5-8, Y. de Jong 6-8, D. Wybenga 7-8.

Oosterlaar/Verhoeven speelde zoals gebruikelijk verzorgder, maar liet verdedigend veel steken vallen waardoor het niet aflatende Devicamp twee maal van een grote achterstand terug kon komen. Devicamp speler D. Wybenga was de grote uitblinker.

 

De Korenaar – De Tap 7 – 0

M. Zwier 3x, L. Ghandy 2x, T. Bijma 2x.

Het bleef lang een open wedstrijd met een groot verschil, namelijk dat De Korenaar de mogelijkheden wel verzilverde waar De Tap dit naliet. Toen het duel feitelijk was beslist liep de score nog hoog op.

 

Koopmans Schilders – Schroevenkopen.nl 2 – 0

Koopmans blijft de trotse koploper in de tweede klasse, maar de punten worden de laatste tijd moeilijk binnen gehaald. Ook in dit duel was het vlak voor de wisseling J. Guertin die de score opende en pas vlak voor het einde maakte B.v.d.Zee aan alle onzekerheid een einde. Verder was het een vlakke vertoning. Schroevenkopen schoot aanvallend te kort.

 

Alinex Uitzendbureau – Primera Haitsma 0 – 2

Een terechte Haitsma zege op een Alinex dat moeite had om de mogelijkheden in treffers om te zetten. In de eerste helft scoorde C. Zijlstra in een gelijk opgaande strijd. Hierna was Haitsma duidelijk sterker en was het E. de Groot die voor de eindstand zorgde.

 

Horeca de Trije – Verno Verhuur 2 – 5

Eindelijk weer eens winst voor de Oranjehemden, maar daar leek het in eerste instantie niet op. Wel opende A.v.d.Bosch de score, maar al vrij vlot waren de kansen gekeerd toen een beter Horeca de Trije via P. Poelstra en M.v.d.Veen op 2-1 kwam. Hierna ging het snel met de treffers van Verno want A.v.d.Bosch, D.J. Volbeda en E.v.d.Veen bogen met drie treffers binnen de minuut de stand om naar 2-4. Het duel was beslist en J. Mosselman bepaalde de eindstand.

 

T.G.J. communicatie – Betterfit 2 – 2

Dure verliespunten van Betterfit dat aan twee treffers van R. de Klerk genoeg leek te hebben. De jonkies uit Dronrijp dachten daar duidelijk anders over. N.v.Gils gaf de aanzet tot de achtervolging en H.J. Sikma produceerde de verdiende gelijkmaker.

 

Expert Franeker – Zuidema Scheepsbouw 15 – 3

F.v.Eyck 6x, E. Lodewijk 3x, S. Roorda 2x, T. Vellinga 2x, E. Menks en G. Vaas met tegentreffers van C. Alkema 2x en M. Wijbenga.

Doelman A. Zuidema moet zich in de tweede periode een zwemmende in de woestijn hebben gevoeld. De doelpunten vlogen hem om de oren. De eerste periode was het nog een wedstrijd, al kreeg Expert toen al de ruimte die het nodig had. Na 3-2 werd de eerste helft afgesloten op 5-2. Zuidema ging vervolgens steeds verder van de eigen goal afspelen en vooral de snelle F.v.Eyck dook steeds in de verkregen ruimtes en scoorde vrij gemakkelijk.

Het werd uiteindelijk een ongelijke strijd en een uitblinkende F.v.Eijck met zes treffers.

 

SDV Projectbuilding – De Struners 3 – 6

Het eindresultaat gaf de krachtsverhoudingen goed weer. K. Groothoff opende het duel vrij verrassend en sloot het duel ook af. Hier tussenin waren De Struners sterker en scoorde na vloeiende combinaties via R. de Vries 2x, H.v.d.Baan, R.v.Dellen, Y.W. Dijkstra en T. Dijkstra. SDV speler W. Sloterdijk scoorde bij 1-3 nog tegen.

 

Stadsherberg catering – The Phone House 4 – 1

D. Sybesma 0-1, W. Beimers 1-1 en 2-1, C. Boot 3-1, P. Bootsma 4-1.

The Phone House was favoriet en daarom was de openingstreffer van nieuwkomer D. Sybesma geen verrassing. Het duel kantelde toen routinier W. Beimers twee maal een mogelijkheid vond. The Phone House kreeg ook kansen, maar de juiste richting ontbrak een treffer van A. Hoekstra kreeg geen goedkeuring van de arbitrage. C. Boot en P. Bootsma deden het aan de andere kant slimmer en zo kwam er nog een ruime zege op het scorebord.

 

W.I.K. – Bar Yn ‘e Stal 0 – 4

J. Zijlstra 0-1, T.B. Huong 0-2 en 0-3, J.K.Huong 0-4.

Wik kon op routine lang bijblijven. Pas enkele seconden voor de wisseling scoorde J. Zijlstra. Ook die stand bleef nog enige tijd gehandhaafd. Het waren tenslotte de gebroeders Huong die het verschil maakten. De eerste en derde helft waren bij W.I.K. het beste. Bar Yn ‘e Stal is aan een indrukwekkende serie bezig.

 

Fitnesscentrum CCM – H. Vijver Rietdekkers 4 – 7

S. Grotenboer 0-1, R. Bruinsma 1-1, S. Grotenboer 1-2, R. Bruinsma 2-2 en 3-2, J. Outhuyse 3-3 en 3-4, W. Veenstra 3-5, E. Herrema 4-5, J. Outhuyse 4-6 en 4-7

R. Bruinsma was met drie treffers goed op dreef . J. Outhuyse was met vier treffers nog beter en dat was meteen het verschil. Twee hardwerkende ploegen maakten er een levendig duel van. Vijver was de beste.