De Tap wint topper. Leo Reitsma/Huhtamaki verslaat W.I.K.

Na een gedwongen rustperiode van vier weken is vrijdagavond de tweede helft van de Visual Reklame competitie van start gegaan. In de vierde klasse was er de topper tussen De Tap en Happy Boys. Na een duel wat moeilijk op gang kwam was het De Tap die met 3-0 de sterkste bleek. Ook in deze klasse was er het interessante treffen tussen de twee middenmoters W.I.K. en Leo Reitsma/Huhtamaki. Het duel bleef vrij lang in evenwicht, 3-3, maar Leo Reitsma bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken, 5-3. In de hoofdklasse lijkt Lovis Design haar titel te gaan prolongeren. Het versloeg Steensma met 4-1, terwijl de concurrentie het weer liet afweten. Nu was het Bowling Bloemketerp die de punten aan Martens Vis moest afstaan. In de eerste klasse bleef de topper tussen Phone House en Bogt fen Gune onbeslist, 2-2 zodat hier weinig veranderde. In de tweede klasse verspeelde koploper Scharringa tegen het altijd lastige Regina in de slotfase belangrijke punten. Het werd alsnog 2-2 en gezien de krachtsverhoudingen ook wel terecht. In de derde klasse tenslotte maakte Pluimveeservice D.S. tegen Zijlstra Beroepskleding geen fout en rukte Cafe De Posthoorn op naar de derde plaats. De naam van Kleine Beurs in de eerste klasse is gewijzigd in Max Stucadoorsbedrijf.

Bouwbedrijf Bruinsma – v.Dellen Bellen 3 – 5 v.Dellen nam via de actieve D. Drent een 2-0 voorsprong, maar Bruinsma kwam via snelle counters goed terug. Y. Dijkstra en R. Reitsma trokken de stand weer gelijk. G. Vellinga en D. Drent zorgden voor 2-4, Y. Dijkstra bracht de spanning terug en D. Drent bepaalde de eindstand in dit levendige duel..

Herberg de Bogt – Tapperij ‘t Noord 2 – 4 De Tapperij had het niet gemakkelijk. Het initiatief lag zelfs lang bij het Herberg team. Dit bracht via P. Poelstra en G. Hoekstra met een tegentreffer 2-1 op het scorebord. Drie treffers van A. Venema waarvan twee in de slotminuten betekende weer dat de Bogt met lege handen achter bleef.

Lovis Design – Steensma 4 – 1 K. Pols 1-0, M.v.d.Veen 2-0, J. Hijlkema 2-1, M.v.d.Veen 3-1 en 4-1. De Lovis zege was verdiend, maar niet overtuigend. Steensma bood goed tegenstand, maar faalde op beslissende momenten.

Martens Vis – Bowling Bloemketerp 4 – 3 Martens Vis verscheen eindelijk weer eens met een volledig team binnen de lijnen en de gevolgen hiervan ondervond Bloemketerp. De eerste periode werd op 2-0 afgesloten met treffers van E. Boiten en R. Pijpker. Bloemketerp kwam sterk terug, scoorde via D. Kingma en Y. Brijker en leek het duel onder controle te hebben. Het antwoord van C.v.Dijk kwam snel. Binnen de minuut na de gelijkmaker joeg hij de 3-2 in de touwen. Van afstand zorgde C. Wertopawiro opnieuw voor een gelijke stand en het was vlak voor het einde dat R. Pijpker van korte afstand de winnende Martens Vis treffer produceerde.

Pannendekkers – Expert Franeker 1 – 0 Binnen de minuut zag Expert speler E.Dijkstra zijn inzet binnenkant paal het veld weer inspringen, maar verder lag het initiatief veelal bij Pannendekkers. Toch waren de beste kansen voor Expert waarbij acties van H. Dijkstra en M. Kerkhof net niet het bedoelde effect hadden. Het leek op een duel zonder treffers uit te lopen toen G. Smids van korte afstand raak schoot. Wel een verdiende Pannendekkers zege.

Max Stucadoorsbedrijf – Bouwbedrijf v.Marrum 2 – 3 In de eerste periode kwam v.Marrum nauwelijks tot aanvallende acties en het was daarom terecht dat R. Vlieger doelman T. Delgrosso in de korte hoek verraste. Toen Delgrosso zich even later verkeek op een rollertje van dezelfde Vlieger leek het duel beslist. De enige maal dat v.Marrum echt aandrong was het meteen raak. M. Kamerling scoorde tegen. Dit leek ook de eindstand, want er gebeurde tot enkele minuten voor het einde weinig meer. Toen verkeek doelman C. Sytsma zich op een inzet van J. Kooistra. Max Stuc was hierdoor duidelijk aangeslagen en dit stelde K. Tankink zelfs in staat zijn team naar de zege te schieten.

Bogt fen Gune – The Phone House 2 – 2 Een echte topper, een prima duel waarbij het Bogt team een kleine zege had verdiend. Uit een vrije trap en met een puntertje kwam Bogt fen Gune via K.J. Bijlsma op een 2-0 voorsprong. Ook uit een vrije trap zorgde J. Elting nog voor de wisseling voor de aansluiting. Op aangeven van J. Elting zorgde W. Mariman voor de gelijkmaker. Hierna waren de beste mogelijkheden voor het Bogt team, maar J.W. Punter schoot voor open doel naast en W.v.Duyn zag zijn inzet via de binnenkant paal het veld weer in springen.

Anytyme ‘t Park – Offinga Kappers 7 – 4 Y. de Jong 1-0, 2-0 en 3-0, O. Hof 4-0, D. Wybenga 5-0, W. Buurstra 5-1, F.J. Pander 5-2 en 5-3, O. Hof 6-3, F.J. Pander 6-4, Y. de Jong 7-4. Pas toen ‘t Park op 5-0 stond ging Offinga onder aanvoering van F.J. Pander beter spelen. Overigens een verdiende ‘t Park zege. Y. de Jong was met vier treffers best op dreef.

Elektrokoopjes.nl – Snackhouse 6 – 2 W.Hew-A-Kew 1-0, S. Hirsi 2-0, W. Hew-A-Kew 3-0, T. da Silva 4-0, R. Wierema 4-1, W. Hew-A-Kew 5-1, F.v.Assen 5-2, T. Siersema 6-2. Elektrokoopjes was een maatje te groot voor het de laatste tijd toch goed presterende Snackhouse. W. Hew-A-Kew was de man van de wedstrijd.

Warmtetechniek Franeker – Sportcafe de Trije 5 – 1 De Trije had de pech dat een zacht rollertje van S. Kuiper al meteen achter de Trije doelman verdween. Uit een voorzet tikte P. Bootsma de gelijkmaker binnen en vervolgens zorgde L. Vlaskamp met drie treffers voor de beslissing. C. Braak sloot dit duel af.

Bouwbedrijf Scharringa – Regina’s Lingerie 2 – 2 Scharringa kwam via J.P. Walda en P.Y. Walda op 2-0 in een fase dat Regina niet minder was. S. Talhout scoorde tegen en toen Scharringa dacht de buit al binnen te hebben zorgde G.J.v.Dijk voor de verdiende gelijkmaker.

Braak F.D. – Frankena Winsum 5 – 5 Een spectaculair scoreverloop waarbij Frankena toonde over karakter te beschikken. Braak kwam via J. Berg 2x, J. Maljaars 2x en S. Vellinga op een schijnbaar veilige 5-0. Twee tegentreffers van W.S. Hijklema leken niet verontrustend, maar toen S. Vellinga in eigen doel schoot rook Frankena mogelijkheden. Deze kwamen er ook waarbij G. Dijkstra en J. Boersma een verrassend gelijke stand op het scorebord toverden.

Pluimveeservice Smeding – Zijlstra Beroepskleding 4 – 2 J. Smeding 1-0, H. Voordewind 2-0, D. Smeding 3-0, E. Tanghe 3-1, J. Tiemersma 4-1, E. Tanghe 4-2. Een regelmatige zege voor de koploper uit de derde klasse die geen enkele maal in gevaar kwam.

Cafe De Posthoorn – Techniservice Tijsma 4 – 2 T. Adolfs 1-0, K. Roersma 2-0, E. Gartz 3-0, T. Kemper 4-0, P. Dijkstra 4-1, J. Jongsma 4-2. Na een 4-0 achterstand halverwege kwam Tijsma nog tot 4-2, maar meer zat er niet in. Een verrassende , maar verdiende Posthoorn zege.

Primera Haitsma – G.Pars Graanhandel 2 – 2 T. Lodewijks 0-1, E. Miedema 1-1, D. Bergsma 1-2, L. Dalstra 2-2. Primera mocht van geluk spreken dat het aan dit volkomen gelijkopgaande duel nog een punt over hield. Het liep gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan waarbij L. Dalstra in de laatste minuut voor de gelijkmaker zorgde.

De Tap – Happy Boys 3 – 0 Deze topper had een stroeve start. De eerste periode eindigde dan ook met slechts een inzet op de paal van J. Bootsma. Pas halverwege de tweede periode brak K a Nijeholt het duel open en even later besliste broertje J. a Nijholt in feite het duel. In de laatste seconden bepaalde J. Soolsma de eindstand.

Leo Reitsma/Huhtamaki – W.I.K. 5 – 3 G. Herrema 1-0, C. Outhuyse 2-0 en 3-0, J. Boot 3-1, B. Veenstra 3-2, S. Osinga 3-3, C. Outhuyse 4-3, K. Egbers 5-3. W.I.K. kwam nog verrassend terug van 3-0 naar 3-3, maar kwam in de slotfase te kort. WIK had geen vat op C. Outhuyse en dat was beslissend.

Preton Nederland – Zuidema Scheepsbouw 3 – 1 S. Beuker opende na zich behendig vrijgespeeld te hebben de score en K.J. Hendriks schoot indirect uit een vrije trap de gelijkmaker binnen. Het bleef vervolgens een duel met wisselende kansen. N. Dijkstra punterde de stand naar 2-1, aan de andere kant testte K.J. Hendriks de paal en besliste vervolgens H.T. Span dit levendige duel.

Fitnesscentrum CCM – De Reizende Herbergier 4 – 5 W. Breemer-Schneider 1-0, S. Bootsma 1-1, J.H. Koops 2-1, A.J. Jukema 2-2, L.F. Wassenaar 3-2, G. Zijlstra 3-3, S. Bootsma 3-4, C. Blanksma 3-5, J.H. Koops 4-5. Een verrassend spannend duel waarbij CCM prima tegenstand bood. Nadat het Fitnessteam aanvankelijk het initiatief had werd De Reizende Herbergier in het vervolg van het duel sterker en won verdiend.