Derby Cafe De Posthoorn – Pluimveeservice Smeding onbeslist.

De derby in de tweede klasse tussen de Rypster teams van De Posthoorn en Pluimveeservice bleef na een spannend treffen onbeslist. Beide teams schoten hier niet veel mee op. Het ongeslagen Zijlstra Beroepskleding had in deze klasse een uitstekende vrijdagavond, want het zag de concurrenten Maxstuc en Devicamp.nl verliezen. In de hoofdklasse eenzelfde beeld. Bloemketerp had weinig moeite met naaste belager Herberg de Bogt en ook de achtervolgers Tapperij ‘t Noord en Bouwbedrijf Scharringa faalden. Het laatstgenoemde team kreeg zelfs een flinke opdoffer van een wervelend Steensma F.I., 2-9. Onderin vochten Bouwbedrijf Bruinsma en Autobedrijf Haitsma om de eerste winst wat beiden na een spectaculaire slotact een punt opleverde. In de derde klasse zijn het Pars Graanhandel en De Korenaar die voorlopig de lakens uitdelen. In de vierde klasse leed De Jager Accountancy haar eerste nederlaag. Het werd een nipte 3-2 voor Schroevenkopen.nl na een duel wat alle kanten op kon. Opvallend in deze klasse is het optreden van Zuidema Scheepsbouw. Ale Zuidema en zijn mannen lieten deze avond Sportcafe de Trije kansloos, 6-1.

Bowling Bloemketerp – Bogt fen Gune 8 – 4

C.Mertopawiro 1-0, Y. Brijker 2-0, S. de Vries 3-0 en 4-0, S.J. Jorritsma 4-1, S. de Vries 5-1, L. Vlaskamp 5-2, K.J. Bijlsma 5-3, Y. Brijker 6-3, W.v.Duyn 6-4, E. Hiemstra 7-4, Y. Brijker 8-4.

De aanwezige toeschouwers gingen er maar eens goed voor zitten, want het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden tussen de nummers 1 en 2 van de hoofdklasse. Deze verwachting bleef niet lang gehandhaafd , want met vloeiend aanvalsspel zette Bloemketerp De Bogt meteen onder druk. De doelpunten konden niet lang uitblijven en het waren C. Mertopawiro, Y. Brijker en de ongrijpbare S. de Vries 2x die de tegenstander binnen 10 minuten elke illusie ontnam, 4-0. Het duel was vroegtijdig beslist al kwam De Bogt hierna wel beter in de wedstrijd.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Steensma F.I. 2 – 9

T. Hoekstra 0-1, G.R. Stremler 1-1, T. Hoekstra 1-2, D. Tichelaar 1-3, J. Hofstee 2-3, T. Hoekstra 2-4, F. Oosterbaan 2-5, T. Hoekstra 2-6, J. Hylkema 2-7, T. Hoekstra 2-8 en 2-9.

Misschien een daverende verrassing, maar de zege was zeker niet geflatteerd. In de eerste periode ging de strijd nog gelijk op, maar na de 1-3 van D. Tichelaar was het met Scharringa over en uit. Het gaf verdedigend veel ruimte weg en hier wist de snelle T. Hoekstra wel raad mee. Hij scoorde maar liefst 6 maal. Een uitstekende prestatie van Steensma.

 

Bouwbedrijf Bruinsma – Autobedrijf Haitsma 4 – 4

Een uitermate spannend treffen tussen teams die de punten hard nodig hebben. Vooral de slotfase was boeiend. De eerste periode was het een vlakke vertoning. Een minuut voor de wisseling brak J. Althuis het duel open, maar nog in dezelfde minuut repareerde H.A. Sijbesma de schade. R. Reinsma zette het team uit Arum weer op voorsprong en O. Elsinga maakte aan de andere kant goed gebruik van foutief uitverdedigen. Zo ging men met een 2-2 stand de slotfase in. Met een behendige actie bracht J. de Haan zijn team voor het eerst aan de leiding. Bruinsma trok volledig ten aanval en dit leverde een treffer op van J. Althuis. Meteen hierna was het O. Elsinga de bal in de kruising joeg en dit leek de beslissing. Bruinsma toonde veerkracht waarbij R. Brouwer laks ingrijpen van de Haitsma afweer beheerst afstrafte. Een terecht eindresultaat na een onderhoudend duel.

 

Martens Vis – Tapperij ‘t Noord 4 – 3

Een verrassende , maar verdiende Martens Vis zege, al kwam Tapperij uit verloren positie nog sterk terug. Martens Vis begon sterk. W. Tankink opende de score en K. Tankink had geluk dat zijn inzet via R. Smedinga achter doelman W. Hempeius belandde, 2-0. Het spel van Tapperij bleef matig en hier kwam pas verandering in toen A. Venema halverwege de tweede periode tegen scoorde. Een fraaie inzet van R. Smedinga van links betekende even later zelfs gelijke kansen voor de slotfase. Door verdedigend slecht ingrijpen bracht K. Tankink zijn team opnieuw aan de leiding, maar nu had Tapperij via A. Venema niet zo lang werk dit recht te trekken. Toch gingen de drie punten naar Martens Vis toen werkelijk in de laatste seconden de gevaarlijke W. Tankink te veel ruimte werd geboden.

 

Van Dellen bellen – Ulenburgh Adviseurs 6 – 5

Wat spanning betrof kon het deze avond niet op. Ook deze wedstrijd kende een spannend wedstrijdverloop en er werd tevens goed gevoetbald.

Na de openingstreffer van M.v.d.Ploeg was het F. Visser die zo ongelukkig was zijn eigen doelman te passeren en zo stond het weer gelijk. Van Dellen kwam via de goed spelende M.v.d.Ploeg weer aan de leiding in een duel wat aan weerszijden veel kansen opleverde. Uit een goed uitgespeelde aanval zorgde E. Turkstra voor evenwicht. Nu was het de beurt aan Ulenburgh om de leiding te nemen. M. Rienstra was de doelpuntenmaker. Het bleef wat doelpunten betreft maar doorgaan. Twee maal K. Pols met een tegentreffer van J.v.Wieren betekende een 4-4 wisselstand. Hierna gingen de teams wat behoedzamer te werk. Met een beheerste actie bracht K. Pols zijn team weer aan de leiding en meteen hierna was het aan de andere via S. Scheltema ook raak. De slotfase was voor Ulenburgh met twee inzetten op de paal, maar de beslissing werd na een uitbraak geforceerd door K. Pols. Ulenburgh maakte een uitstekende indruk, maar kreeg met dit eindresultaat te weinig.

 

 

Zijlstra Beroepskleding – Warmtetechniek Franeker 8 – 6

A.Jukema 0-1, T. Grond 1-1, S. Kuiper 1-2, Y. Shire 2-2, C. Boonstra 2-3 en 2-4, C. Baks 3-4 en 4-4, T. Grond 5-4, R. Hamer 6-4, C. Boonstra 6-5, R. Hamer 7-5, C. Boonstra 7-6, Y. Shire 8-6.

Het ongeslagen Zijlstra had het tegen een wilskrachtig Warmtetechniek moeilijk. Het keek lang tegen een achterstand aan en kwam pas laat in het duel aan de goede kant van de score. Man van de wedstrijd C. Boonstra van Warmtetechniek.

 

Autobedrijf Strikwerda – Maxstuc 5 – 2

J. Dijkstra 1-0, R. Hoenderdaal 1-1, R. Reitsma 1-2, J. Dijkstra 2-2, R. Dijkstra 3-2, S. Didden 4-2, J.v.Abbema 5-2.

Een verrassende maar verdiende Strikwerda zege. Het duel bleef heel lang in evenwicht waarna de 3-2 van R. Dijkstra in de slotfase beslissend bleek. Maxstuc moest nu alles op de aanval gooien en liep tegen twee counters op.

 

Snackhouse – Devicamp.nl 3 – 2

Davicamp.nl leek na twee snelle treffers van P. Visser en P. Hibma een gemakkelijke zege te gaan behalen. M. Deinum zorgde voor de aansluiting en plotseling waren de rollen omgedraaid. L. Hogenes maakte gelijk en E. Lodewijk werd zelfs matchwinnaar.

 

Pluimveeservice Smeding – Cafe De Posthoorn 2 – 2

W. Kingma 0-1, J. Smeding 1-1, E. Gartz 1-2, Y.P.v.d.Meulen 2-2.

Diverse supporters uit Dronrijp hadden de moeite genomen om deze derby mee te maken. Het werd een spannend, maar geen hoogstaand duel, kenmerkend voor een dergelijke wedstrijd. Met het eindresultaat konden beide teams dan ook tevreden zijn. Via W. Kingma en E. Gartz kwam De Posthoorn op voorsprong en J. Smeding en Y.P.v.d.Meulen maakten gelijk.

 

Rijschool v.d.Harst – Sans Souci 3 – 5

Hier was dan eindelijk de eerste zege voor het team uit Berlikum en er zullen nog wel meerdere volgen. S. Bosma 2 x bracht zijn team op koers. Het Rijschoolteam kwam goed terug. R. Geertsma en G.J. Dreijer herstelden het evenwicht. Het vervolg was volledig voor Sans Souci met treffers va M. Feenstra 2x en L. Hoekstra. P.R. Visser bepaalde de eindstand.

 

Offinga Kappers – Preton Nederland 5 – 10

E.v.Alphen 0-1, T. Helfferich 0-2, K. Meinsma 0-3, F.J. Pander 1-3, 2-3, 3-3, J. Scharringa 3-4, K. Meinsma 3-5, T. Helfferich 3-6 en 3-7, J. Scharringa 3-8, P.S. Scharringa 3-9, F.J. Pander 4-9, T. Helfferich 4-10, W. Buurstra 5-10.

Offinga moest het te veel van F.J. Pander hebben en hij zorgde er wel voor dat de 0-3 achterstand werd weggewerkt, maar de tweede doelpuntenregen van het sterkere Preton was ook hem te machtig. Preton heeft eindelijk het ritme te pakken.

 

Betterfit – De Korenaar 5 – 8

G. Groen 1-0, H. Vonk 1-1, M. Zwier 1-2, T. Zwier 1-3, H. Vonk 1-4, T. Zwier 1-5 en 1-6, M. Zwier 1-7 en 1-8, E. Vellinga 2-8, G. Groen 3-8, 4-8, en 5-8.

Favoriet De Korenaar was veel te sterk voor Betterfit. In de eindfase kon G. Groen overigens met een fraaie hattrick iets terug doen. Het lijkt er nu al op dat De Koorenaar de strijd om de titel moet aangaan met Pars Graanhandel en Oosterlaar/Verhoeven.

 

SDV Projetbuilding – G. Pars Graanhandel 1 – 4

J. Pars 0-1, T. Lodewijks 0-2, A. Russchen 1-2, S. Wijnstok 1-3, K. Kobus 1-4

Pars was duidelijk favoriet en speelde ook beter, maar het had toch meer moeite met SDV dan vooraf werd verwacht.

 

Tegelzetbedrijf Miedema – Primera Haitsma 1 – 2

In dit gelijkopgaande duel was het C. Zijlstra die Primera met twee treffers aan de zege hielp. Miedema kwam via B. Miedema nog wel in de wedstrijd, maar toonde verder te weinig stootkracht.

 

De Tap – Braak Financiele Diensten 9 – 1

D.P. Weistra 5x, J. Soolsma 3x, K.Nijholt met een tegentreffer van J. Berg.

Zoals de stand wel aangeeft was Braak duidelijk de onderlinge partij. Het team wacht nog op de eerste overwinning terwijl De Tap na deze zege aardig mee doet in deze derde klasse.

 

De Struners – Bar Yn ‘e Stal 12 – 4

C.Knol 1-0 e 2-0, D.v.d.Wal 2-1, T. Dijkstra 3-1, J. Diertens 3-2, T. Dijkstra 4-2, N. Rusticus 4-3, T. Dijkstra 5-3 3n 6-3, R.v.Dellen 7-3 en 8-3, K.J. Hendriks 8-4, M.v.Overbeek 9-4, R.v.Dokkumburg 10-4, C. Knol 11-4 en 12-4.

In het begin kon Yn ‘e Stal nog goed meekomen, maar in het vervolg van het duel werden de krachtsverhoudingen steeds duidelijker. De Struners zijn nog steeds ongeslagen en Yn ‘e Stal wacht nog steeds op de eerste zege.

 

Fitnesscentrum C.C.M. – W.I.K. 7 – 6

R. Dongelmans 0-1, W. Breemen Schneider 1-1, E. Herrema 2-1 en 3-1, S. Osinga 3-2, M.v.d.Bos 4-2, D. Kliffen 5-2, S.Osinga 5-3, J. Boot 5-4, T. Bonnema 6-4 en 7-4, R. Boonstra 7-5, S. Osinga 7-6.

Met uitzondering van de openingstreffer stond C.C.M. steeds aan de goede kant van de score. Verdedigend is het nog niet voldoende, maar aanvallend gaat het steeds beter. Het geroutineerde WIK had hier geen antwoord op, al kwam het in de slotfase nog dicht bij.

 

Zuidema Scheepsbouw – Sportcafe de Trije 6 – 1

H. Meijer 2x, R. Frijling 2x, K. de Haan en H. Mulder met een tegentreffer van D. Bosma.

Deze Zuidema zege kwam gemakkelijk tot stand omdat De Trije met slechts 3 veldspelers binnen de lijnen kwam.

 

Schroevenkopen.nl – De Jager Accountancy 3 – 2

Dit was in de vierde klasse een echte topper. Er werd goed gespeeld en de gelukkigste won. R. Bouwma opende de score en M. Snipper maakte gelijk. De Jager trok hierna het initiatief naar zich toe en dit leverde de 1-2 op via H. Brandes. Schroevenkopen.nl moest nu aanvallen e makte gelijk via R. Bouwma. Beide teams gingen vervolgens voor de winst waarbij R. Grovestein het duel besliste.

 

Leo Reitsma / Huhtamaki – Bouwbedrijf Kooistra 1 – 4

Bouwbedrijf Kooistra had in nieuwkomer A. Barakat de grote man met 3 treffers. G. Hof scoorde bij 0-2 tegen en E.A. Abma zorgde voor het restant.