Devi Camp en Schroevenkopen.nl uitstekend uit de startblokken.

In de zaalvoetbalcompetitie zijn alle teams minimaal een keer binnen de lijnen geweest. In de tweede klasse heeft Devi Camp een verrassend goede start. Het won voor de tweede keer en nu was Sans Souci met 4-3 het slachtoffer. In deze klasse won Zijlstra Beroepskleding met dubbele cijfers van Snackhouse en pakte als nieuwkomer nu al de koppositie. In de hoofdklasse bleef Bowling Bloemketerp na twee duels ongeslagen en lieten de concurrenten zoals Bogt fen Gune en Tapperij ‘t Noord nu al punten liggen. In de eerste klasse kwamen de teams voor het eerst in actie. Opvallend was de 1-5 van Shape op Herberg de Bogt. Keizer Autoschade deed het als debutant prima met 2-4 winst op Koopmans Schilders en lijkt in deze klasse goed mee te kunnen. In de vierde klasse bleef Schroevenkopen.nl ongeslagen. Fitnesscentrum C.C.M. leverde weinig problemen op, 1-6. Bouwbedrijf Kooistra uit Kubaard doet het hier aanmerkelijk beter dan het afgelopen seizoen. Na de winst in het eerste optreden werd nu Bar Yn ‘e Stal na een spannend duel bedwongen, 5-5. W.I.K. en Zuidema revancheerden zich met een ruime zege.     

             

Ulenburgh Adviseurs – Steensma F.I.  4 – 1              

Het eerste wapenfeit kwam van F.v.Eyk, maar doelman F. Boersma stond paraat. Toen even later J.v.Wieren op hem af kwam moest hij het antwoord schuldig blijven. Het duurde niet lang of de stand was weer gelijk toen E. Tolsma in stelling werd gebracht. In deze fase kregen beide teams kansen, maar J.v.Wieren raakte de lat en T. Hoekstra aan de andere kant de paal. Naar mate het duel vorderde kreeg Ulenburgh meer grip op het duel. Het scoorde nog voor de wisseling via J.v.Wieren onder de vallende doelman F. Boersma door en W. Lanting met een schot stijf in de kruising. Het was tenslotte F.v.Eyk die uit een counter voor de eindstand zorgde.               

              

Martens Vis – Bouwbedrijf Bruinsma 4 – 3              

Een spannend duel met wisselende kansen en een verrassende ontknoping. W. Tankink opende de score en raakte vervolgens de buitenkant paal. In deze fase was Martens Vis duidelijk sterker en het was daarom verrassend dat M. Reinsma met een goed geplaatste bal gelijk kon maken. Na enkele gemiste kansen waren het W. Tankink en K. Tankink die de stand naar een verdiende 3-1 tilden. Bruinsma kwam sterk terug. Het waren M. Reinsma en J. de Snoo die het evenwicht herstelden. Bruinsma had nu het betere van het spel, maar J.Althuis raakte slechts de paal en J. de Snoo punterde naast. In de laatste seconden van de wedstrijd leek J.Althuis het duel alsnog in Bruinsma voordeel te beslissen,maar doelman M. Watters stopte de inzet en bediende H. Veldman met een verre ingooi waaruit deze het duel besliste. Bruinsma had wel een punt verdiend.              

              

Bogt fen Gune – Tapperij ‘t Noord 1 – 1              

Na de 0-1 van R.Post na een vloeiende combinatie had Tapperij door moet drukken, maar verzuimde de kansen te benutten. Mede hierdoor kon De Bogt in de wedstrijd komen en kwam langszij na een mooie volley van N. Bruinsma.               

              

Bowling Bloemketerp – van Dellen Bellen 3 – 0              

Bowling Bloemketerp had het vooral in de eerste periode moeilijk tegen een verzwakt aangetreden van Dellen. Een inzet van F. Visser net langs de verkeerde kant van de paal, een misser van M.v.d.Veen voor een leeg doel en nog een schot op de paal van P.S. Rollingswier geeft aan dat de zege niet gemakkelijk tot stand is gekomen. Een prima ingeschoten bal van E. Hiemstra bracht de ommekeer in de wedstrijd. Bloemketerp werd steeds sterker en won uiteindelijk nog ruim na treffers van M. Saamangun en Y. Brijker.               

              

Autobedrijf Haitsma – Bouwbedrijf Scharringa 2 – 4              

Haitsma werd op inzet afgetroefd. Na de openingstreffer van P.Y. Walda na slecht ingrijpen van de Haitsma afweer maakte O. Elsinga uit een vrije trap gelijk. Scharringa bleef beter en besliste in feite het duel al in de eerste periode via S. Greidanus en de uitblinkende P.Y. Walda. Met een puntertje zorgde laatstgenoemde ook voor 1-4. Nadat E. Boonstra eerst nog de lat had getoucheerd was het J. Broersma die tegen scoorde.              

              

Koopmans Schilders – Keizer Autoschade 2 – 4              

M. Kuperus 0-1, C. Terpstra 0-2, R. Reversma 0-3, S. Bootsma 1-3, W.v.d.Meer 1-4, S. Bootsma 2-4              

Koopmans werd in het eerste gedeelte van het duel overrompeld en dit leverde al snel een beslissende 0-3 op. Keizer bleef in het verdere verloop van het duel sterker al kwam Koopmans steeds beter in de wedstrijd.              

              

Verno Materiaalverhuur – De Skearmessen  1 – 1              

S. de Vries 1-0, H.de Boer 1-1.              

Een gelijkopgaand duel met te weinig doelrijpe kansen en een terechte puntendeling.               

              

Herberg de Bogt – Sportcentrum Shape 1 – 5              

H. Timmermans met een schot van afstand en een vloeiende combinatie en P. Poelstra ook al van afstand betekende al snel 0-3 voor een duidelijk sterker Shape. L. Looijenga zorgde uit een splijtende pass voor de tegentreffer en vervolgens tekende D. Deinum met twee treffers voor het eindresultaat              

              

Saab Wassenaar – The Dance Factory  3 – 3              

Een boeiende derby met een terechte puntendeling. J. Kooistra profiteerde goed van een misverstand in de Saab verdediging waarna J. Vos uit een snoeiharde vrije trap gelijk maakte. P. Algra bracht het team uit Menaldum van afstand op voorsprong en opnieuw J. Kooistra rondde een counter beheerst af. Het bleef een duel van wisselende kansen want nu kwam het team uit Berlikum aan de leiding na een mooie combinatie via R. de Vries. Een inzet van J.Vos betekende tenslotte een terechte 3-3.                

              

Autorijschool v.d.Harst – Pluimveeservice Smeding 2 – 0              

Er was weinig krachtsverschil, maar het Pluimveeteam was aanvallend machteloos. Al vroeg in de wedstrijd opende F. de Beer de score en in het begin van de tweede periode besliste G. Bosma het duel definitief.              

              

Devi Camp – Sans Souci  4 – 3              

Het leek er lang op dat Sans Souci het duel gemakkelijk zou gaan winnen. Na de 1-3 verzuimde het echter door te drukken. Veel gemiste kansen en paal en lat stonden meerdere treffers in de weg. Devi Camp kreeg weer hoop na de aansluitingstreffer van P. Hibma waarna D. Wybenga 2x het duel verrassend in het Devi Camp voordeel besliste.              

              

Cafe De Posthoorn – Autobedrijf Strikwerda 2 – 0              

Al snel opende W. Kingma de score en hoewel De Posthoorn duidelijk de sterkte was kwam pas in de slotfase de verlossende 2-0 van W. Hoogterp. Strikwerda was aanvallend zwak.              

              

Snackhouse – Zijlstra Beroepskleding 2 – 12              

C. Grond 5x, T. Grond 3x, C. Baks 2x, S. de Bruin en E. Tanghe met tegentreffers van F.v.Assen en J.v.Assen.              

Het eindresultaat zegt voldoende. Snackhouse was kansloos tegen een oppermachtig Zijlstra. Toch bleef Snackhouse tot het laatst strijden en dit resulteerd na 0-11 nog in 2 tegentreffers.              

              

Tegelzetbedrijf Miedema – Betterfit  4 – 2              

H. Westra 1-0, G.Groen 1-1, F. Hoekstra 2-1, E. Hoekstra 3-1, F. Hoekstra 4-1, J. Meeuwis 4-2              

Een regelmatige zege van een sterker Miedema.              

              

Oosterlaar/Verhoeven – Preton Nederland 8 – 0              

A. Alberts 3x, A.Schaap 2x, P.Amels 2x en Q. Zondervan.              

Oosterlaar/Verhoeven had al op het openingstoernooi laten zien dat het over een sterk team beschikt. Preton begon wel vol goede moed aan dit duel , maar vervolgens was het Harlinger team veel te sterk.              

              

Zuidema Scheepsbouw – Leo Reitsma/Huhtamaki 5 – 3              

R. Frijling 1-0, S. Wierda 1-1, S.v.d.Molen 2-1, K. de Haan 3-1, S. Wierda 3-2, K. Egbers 3-3, S. de Jong 4-3, K. de Haan 5-3.              

Een verrassende Zuidema zege. Het team startte voorspoedig maar zag Leo Reitsma in de slotfase langszij komen. S. de Jong onderkende het gevaar en scoorde fraai de 4-3   en toen Leo Reitsma aanzette voor de laatste krachtsexplosie was het K. de Haan die het vuurtje deed blussen.              

              

De Jager Accountancy – De Struners 6 – 6              

R.v.Dellen 0-1, E.v.Sertima 1-1 en 2-1, T.Dijkstra 2-2, B. Zeilmaker 3-2, T. Dijkstra 3-3, Y.Dijkstra 3-4. B.Zeilmaker 4-4, M.Snipper 5-4, Y.Dijkstra 5-5, B.Zeilmaker 6-5, T.Dijkstra 6-6.              

Een spectaculair duel tussen twee teams die zich leeg knokten voor de zege. Het was een duel met wisselende kansen waarin beide teams geen beslissing konden forceren. De puntendeling was de juiste beloning.              

              

Bouwbedrijf Kooistra – Bar Yn ‘e Stal  5 – 5              

N. Rusticus 0-1, R.Jorritsma 0-2, J. de Jong 1-2, K.Hendriks 1-3, R.Piek 2-3, J.Brouwer 2-4, e.g. Yn ‘e Stal 3-4, N.Rusticus 3-5, W. Appelboom 4-5, E.Abma 5-5.              

Kooistra verdiende het punt, maar daar leek het lang niet op. Het had bij 2-4 een eigen inzet van een Bar Yn ‘e Stal speler nodig om weer in de wedstrijd te komen.                

              

Fitnesscentrum C.C.M. – Schroevenkopen.nl 1 – 6              

J. Boersma 0-1, G. Dijkstra 0-2, R. Grovenstein 0-3 en 0-4, N. Viëtor 0-5 en 0-6, W. Breemen-Schneider 1-6.              

Een regelmatige zege voor het dominerende Schroevenkopen.nl team. CCM heeft weer een paar nieuwe spelers en vormen nog geen geheel.               

              

Sportcafe de Trije – W.I.K.  2 – 6              

E. Bruinsma 0-1, B. Veenstra 0-2 en 0-3, S.Osinga 0-4, E. Bruinsma 0-5, S. Osinga 0-6, R.v.Santen 1-6, D.Bootsma 2-6.               

WIK speelde met veel meer overleg dan het onsamenhangende Sportcafe de Trije. Pas na 0-6 gaf WIK meer ruimte weg en kon de Trije iets terug doen.