Devicamp flink onderuit. Overtuigende zege Rintec.

 DSC5463

Na de resultaten van afgelopen vrijdagavond is de spanning onderin in de tweede klasse van het zaalvoetbal flink toegenomen. Dat komt doordat het onderaanstaande Horeca de Trije met maar liefst 3-11 won van het wisselvallige Devicamp en De Tap concurrent De Jager Accountancy met 4-9 naar Harlingen terug stuurde. Verder verloren Schroevenkopen.nl en T.G.J. communicatie waardoor het onderlinge verschil tussen genoemde teams nog maar enkele punten bedraagt. Dit wordt dus nog een interessant slotakkoord. In de top van deze klasse liep De Strûners een klein deukje op. Het moest delen met Primera Haitsma, 3-3, waardoor Shipkits dichter bij is gekomen. In de hoofdklasse pakte Bowling Bloemketerp na een sensationele slotfase een punt tegen koploper Bogt fen Gune. Het zal de mannen van Nick Bruinsma niet verontrusten gezien de royale voorsprong terwijl Bowling Bloemketerp nog wel de nodige punten binnen moet halen om aan degradatie te ontkomen. In de derde klasse won The Phone House het belangrijke duel tegen Leo Reitsma/Huhtamaki in de laatste minuut. Bar Yn ‘e Stal is nu de naaste belager. In de vierde klasse tenslotte waren er moeizame zeges van Bouwbedrijf Scharringa en Grand Cafe de Doelen op de routiniers van W.I.K. en De Stadsherberg catering. Rintec deed het tegen Zuidema Scheepsbouw met meer overtuiging, namelijk 9-0.

HOOFDKLASSE

Autobedrijf Haitsma – Oosterlaar/Verhoeven 0-1

Een duel met weinig doelpunten hoeft niet altijd saai te zijn. Dit bewezen Haitsma en Oosterlaar. Er waren genoeg kansen, maar de voortreffelijke sluitposten Rene Foss en Leon Odinga losten dit bekwaam op. Het meeste gevaar kwam toch van het team uit Harlingen en daarom was de winst terecht. Pas ver in de tweede periode was het Andre Alberts die een perfect uitgevoerde combinatie beheerst afrondde.

Bowling Bloemketerp – Bogt fen Gune 3-3

Een boeiend duel met een spectaculair slot. De teams waren in het begin aan elkaar gewaagd, maar Bloemketerp was scherper in de afwerking. Eerst was het Tjitte Bonnema die scoorde en vervolgens verdubbelde Marcellino Saamangun deze met een slim genomen vrije trap. Bloemketerp maakte vervolgens de fout door in te zakken waardoor De Bogt het initiatief kon overnemen. Het was pas na drie kwart wedstrijd dat Willem van Duyn de aansluiting vond en hierna leek de rol van Bloemketerp uitgespeeld. Binnen enkele minuten waren het Jan Faber en opnieuw Willem Duyn die voor een terechte 2-3 zorgden. De wedstrijd leek beslist. Bloemketerp perste er in de slotminuten nog een offensief uit en dit leverde een terechte strafschop op. Deze kans liet Sander de Vries zich niet ontnemen.

Regina’s Lingerie – Keizer Autoschade 2-8

Een regelmatige zege voor een duidelijk sterker Keizer. Bij 0-5 en 1-6 scoorde Guido v.d.Meer tegen en voor Keizer waren de schutters Mart Kuperus 2x, Sander Hoekstra 2x, Wiebe v.d.Meer, Remco Reversma, Edwin Hiemstra en Jan van Duyn.

Steensma F.I. – van Dellen bellen 6-4

Een verrassing leek aanstaande toen van Dellen een 0-3 voorsprong nam na treffers van Keimpe Pols 2x en Dylan Drent. Nog in de eerste periode herstelde het sterkere Steensma de schade via Jacob van Althuis 2x en Evert Tolsma. Hierna was het maar net welke kant het kwartje op viel en dat geluk had Steensma. Het kwam na kansen aan weerszijden op 5-3 via killer Tjeerd Hoekstra. Nog leek er van alles mogelijk, maar Dylan Drent schoof een penalty onnozel in de handen van doelman Willem Beimers. Anno Venema en Dylan Drent besloten dit levendige duel.

EERSTE KLASSE

Warmtetechniek – A.B.Texel 2-3

A.B.texel domineerde, maar keek wel lang tegen een 2-0 achterstand aan na treffers van Erik Kamstra en Albert Jan Jukema. Het was topschutter Jeffrey Guertin die zijn team over het dooie punt heen hielp en Stevan Bootsma die het karwei afmaakte.

Sijperda Verhuur – Sportcentrum Shape 4-7

Shape is de laatste tijd goed op dreef en Sijperde is enigszins de weg kwijt. Vooral in de tweede periode was Shape sterker. Scoreverloop Pillip Hibma 0-1, Klaas Meinsma 1-1 en 2-1, Alain Pool 2-2, Jelmer Elting 3-2, Gerard Hoekstra 3-3, Philip Hibma 3-4, Jos v.d.Meulen 3-5, Wybren Slager 4-5, Jos v.d.Meule 4-6, Phillip Hibma 4-7.

TWEEDE KLASSE

De Jager Accountancy – De Tap 4-9

Hans Brandes 1-0, Jens v.d.Laan 1-1 e.d. Adnane el Marini 2-1, Jorge Lopez 2-2, Hans Brandes 3-2, Kevin á Nijholt 3-3, Jorge Lopes 3-4 en 3-5, Jens v.d.Laan 4-5, Justin Boomstra 4-6 en 4-7, Stijn Berends 4-8, Kevin á Nijholt 4-9.

De Jager opende sterk, maar had pech met een eigen inzet waardoor De Tap zich kon herstellen. Verder had De Tap in Jorge Lopes een uitstekende troef in handen. Hij maakte in de tweede periode het verschil.

Devicamp.nl – Horeca de Trije 3-11

Devicamp beschikte niet over wisselspelers, kreeg in de openingsfase ook mogelijkheden, maar de afwerking was bij de Trije beter verzorgd. De snel verkregen achterstand kon echter niet worden weggewerkt. Grote uitblinker bij Horeca de Trije was Ruurd Pijpker met vijf treffers waarbij een fraaie hattrick. Verder scoorden Chris van Dijk, Ronald van Santen, Jelmer Rodenhuis, Kevin Egbers, Pieter Quarre en Patrick van Dijk met tegentreffers van Dani van Eijk 2x en Bouke Lokhorst.

Primera Haitsma – De Struners 3-3

Primera heeft in Cornelis Zijlstra 2x een gemakkelijk scorende spits en dat werd De Strûners bijna fataal. Het werd zelfs 3-0 via Pieter Zijlstra voordat De Strûners de achtervolging in kon zetten. Roar van Dellen scoorde tegen en pas in de slotfase kwamen de koplopers overigens verdiend langszij met treffers van Hendrik v.d.Baan en Rinke de Vries.

Schroevenkopen.nl – Shipkits B.V. 3-5

Erwin de Boer 0-1, Jelmer v.d.Meer 0-2, Erwin de Boer 0-3, Jelte Pieter Dijkstra 1-3, Robin Hamer 1-4 en 1-5, Ruurd Bouwma 2-5, Jelte Pieter Dijkstra 3-5.

Een regelmatige Shipkits zege. Het team was duidelijk sterker al bood Schroevenkopen verdienstelijk tegenstand.

T.G.J. communicatie – Autobedrijf Strikwerda 2-3

TGJ kreeg genoeg kansen om het af te maken, maar verzuimde dit en zo pakte Strikwerda in de laatste minuten alsnog de winst. Scoreverloop Henk Stienstra 1-0, Jurrit Dijkstra 1-1, Noa van Gils 2-1, Sjoerd Didden 2-2, Redmar Dijkstra 2-3.  

DERDE KLASSE

SDV Projectbuilding – H.Vijver Rietdekkers 1-0

Vijver had wel een gelijk spel verdiend in dit van SDV kant matig gespeelde duel. Enige lichtpuntje was de treffer van Edwin Boes.

De Korenaar – Bar Yn ‘e Stal 2-10

Kees Jan Hendriks was met zes treffers goed op dreef. Na de gelijkmaker, 1-1 van Simon Haijma had De Korenaar nog weinig in te brengen. De 4-2 kwam van Jordi de Cumptich en voor Yn ‘e Stal scoorden verder Tjanh B.Huong 2x, Remco Jorritsma en Jelmer Zijlstra

Verno verhuur – Expert Franeker 6-4

Expert ging voortvarend van start. Het kwam vrij vlot op 0-2 en had daarnaast ook uitstekende mogelijkheden. Verno kwam goed terug in de wedstrijd en had weinig mogelijkheden nodig om op 4-2 te komen via Dirk Jan Volbeda 2x en Tjibbe Haitsma 2x. Marcel Kruize zorgde voor de aansluiting Tjibbe Haitsma voor 5-3 en Erik Menks maakte het weer spannend. Het was in de laatste seconden Tjibbe Haitsma die aan alle onzekerheid een einde maakte.

Leo Reitsma/Huhtamaki- The Phone House 2-3

Deze spannende topper kreeg een terecht eindresultaat, al viel de beslissing in de laatste minuut. Phone House pakte vanaf het begin het initiatief, maar de treffer viel aan de andere kant. Mathijs Teerstra scoorde. Het werd zelfs 2-0 via Eelco Boonstra. Vrij vlot hierna zorgde Kars Zeinstra voor 2-1 en maakte Allard Hoekstra gelijk. The Phone House bleef komen en werd beloond met een late treffer van Allard Hoekstra.

VIERDE KLASSE

Bouwbedrijf Scharringa – W.I.K. 2-1

Een duel met weinig hoogtepunten. Danick Sikkema opende de score, Teake Pieter Siderius verdubbelde deze en Hans Tegelaar scoorde tegen.

Champions – Sportcafe de Trije 5-12

Het was wat doelpunten betreft weer flink raak tussen teams die altijd volledig gaan voor de aanval. Dit ging zoals verwacht het ongeslagen Sportcafe team het beste af en dan vooral in de slotfase. Doelpuntenmakers Marco de Groot 5x, Joost Meijer 4x, Pob Postma 2x en Joshua Cuperus met tegentreffers van Robin Zandberg 2x, Soujyan Souicat, Erwin Arjan en Niek Steensma.

Rintec – Zuidema Scheepsbouw 9-0

Rintec was veel beweeglijker, al bleef Zuidema zich enthousiast verdedigen De eerste periode werd afgesloten op 2-0 en gescoord werd er door Iwan Hibma 4x, Luuk Steensma 4x en Rick Beimers.

Grand Cafe De Doelen – Stadsherberg catering 4-3

Roy Hoekstra 1-0, Jordy Wijk 2-0, Robbin de Klerk 3-0, Jordy Wijk 4-0, Ruud Herrema 4-1, Siep Vellinga 4-2 en 4-3.

Al vrij snel was het 4-0 en leek De Doelen op een grote zege af te stevenen. Stadsherberg had blijkbaar nog genoeg reserves over, want het kwam nog dicht bij.