Dikland installatie techniek installeert zich op plek één na een eenvoudige openingsavond

Een nieuw seizoen en dus nieuwe gelijke kansen voor een ieder. En dat blijkt ook maar weer want iedereen wil kans maken op die mooie promotie en titelkansen. Dit jaar hebben zijn er enkele nieuwe teams bij gekomen en hen heten we dan ook van harte welkom.  Op naar een mooi seizoen met veel strijd en passie en wel te beginnen met de opening van het seizoen heden avond!

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – ZM Beweegcentrum 12-1

Waar de thuisploeg vorig jaar al speelde in de hoofdklasse daar promoveerde de gasten naar deze klasse. En dus was het afwachten wat het verschil zou wezen tussen beide ploegen. De thuisploeg kwam al binnen twee minuten spelen op voorsprong middels een harde knal en daarmee werd het 1-0. Je kon het verschil tussen beide ploegen goed merken want de thuisploeg was op alle fronten sterker en sneller. Dat leidde tot de 2-0 middels een schot uit de hoek en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Hierna ging het enorm snel want middels twee in tikkertjes werd de stand bepaald op 4-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score. Maar dan is daar Jort Haarsma die een goede aanval weet af te ronden en daarmee werd het 4-1. Was er dan toch nog iets mogelijk voor de gasten? Nee was het antwoord want de mannen van de Trije draaide de duimschroeven verder aan en dat leidde er toe dat er voor de rust nog drie doelpunten zouden gaan vallen en daarmee werd de ruststand bepaald op 7-1. In het tweede bedrijf bleef de thuisploeg heer en meester en middels snel combinatiespel werd de ene naar de andere mogelijkheid gecreëerd. Uiteindelijk zou er in het tweede bedrijf nog vijfmaal gescoord worden door de thuisploeg en daarmee werd de eindstand bepaald op 12-1. De mannen van ZM Beweegcentrum waren duidelijk een grote maat te klein en dus kon dit wel eens een wijze les worden voor de rest van de wedstrijden in deze competitie.

Bogt fen Gune – Zijlstra Beroepskleding 3-1

Beide ploegen presteerde het vorige seizoen best wel goed in hun competities. De bovenste plekken waren steeds in het zich en in die regionen bleven ze ook mee draaien. En toch zou je op voorhand denken dat de thuisploeg de bovenliggende partij zou wezen. In het eerste bedrijf kon je merken dat beide ploegen goed gegroepeerd stonden en daardoor loerde beide ploegen op de momenten die er zouden gaan komen. Maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus zouden we met een brilstand de rust in gaan. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren en dat leek ook wel goed te komen want beide ploegen waren er soms dichtbij. En dan is er een vrije trap voor de thuisploeg, Mark Hartman gaat achter de bal staan en kegelt hem hard tegen de touwen 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging. Helemaal omdat het even later wederom raak was, een voorzet vanaf de linkerkant werd binnen gevolleerd door Mark Hartman en daardoor werd het 2-0. Nu moest Zijlstra meer en meer risico nemen wilde het nog kans maken op een punt. Uiteindelijk leek Sytse Jorritsma het duel te beslissen want wederom kwam er een voorzet vanaf de linkerflank waarna Jorritsma hard wist binnen te schieten 3-0. Maar de gasten bleven het proberen en uiteindelijk werden ze voor het harde werken ook beloond. Na een schot op het doel kwam de rebound terecht voor de voeten van Johannes v/d en deze schoof de bal in de korte hoek binnen 3-1. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus pakte de Bogt fen Gune drie gouden punten.

Autobedrijf Haitsma – Royal Steensma 2-1

Beide ploegen zijn goede bekenden van elkaar want beide ploegen treffen elkaar al jaren. Het zijn altijd leuke en spannende wedstrijden en dus zou je denken dat het vandaag ook het geval zou wezen. De verwachtingen kwamen ook goed uit want beide ploegen stonden goed en wachtte geduldig op de ruimte die zou gaan komen. Mogelijkheden ontstonden er maar het duurde uiteindelijk even voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was Hassan Bartouhtouh met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre rechterhoek 1-0. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een interessante tweede bedrijf te worden. Uiteindelijk veranderde er vrij weinig in het tweede bedrijf. Beide ploegen bleven dicht bij elkaar in de buurt en stonden tevens goed in verdedigende zin. En dan is het weer Hassan Bartouhtouh met een actie over de linkerkant van het veld en wederom eindigde zijn schot in de rechterhoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar de mannen van Royal Steensma gaven niet op en dus bleven zij de aanval zoeken. Uiteindelijk wisten zij zichzelf ook te belonen en wel via Jorrit Tolsma die de bal vanuit het midden van het veld wist binnen te schieten 2-1. Hierna kregen beide ploegen nog mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus pakte Autobedrijf Haitsma de eerste drie punten van het seizoen.

Eerste klasse

Skearmessen – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 3-5

Een duel tussen twee teams die vaak verschillende uitslagen neerzetten maar dat wel gepaard gaat met veel doelpunten. En dus konden de supporters een enerverende wedstrijd verwachten. Leuk werd het zeker want het werd een open wedstrijd waarin beide ploegen genoeg mogelijkheden zouden krijgen. Lang duurde het dan ook niet voordat de score geopend werd. De bal kwam terecht bij Harm Schuitemaker en deze volleerde de bal hard door het midden binnen 1-0. De ban was gebroken maar het antwoord kwam er ook al snel. Menne Langhout brak goed door via het midden van het veld waarna hij de bal door het midden wist binnen te werken 1-1. Zo bleef de wedstrijd op en neer gaan en dus kon het beide kanten op vallen. Zo kreeg Roel Frijling de bal en met een vlammend schot in de hoek liet hij de doelman kansloos 2-1. En zo kregen de supporters waar voor hun bezoek want na een goed één tweetje kwam de bal voor de voeten van Danick Sikkema terecht en deze jaagde de bal vol in de kruising 2-2. Je kon wel uittellen dat het nog niet gebeurd was met de doelpunten want er lag zoveel ruimte op het veld dat er nog genoeg mogelijkheden zouden komen. En zo gezegd, zo gedaan want Willem Miedema ontving de bal en met een mooie voetbeweging schoot hij de bal geplaatst in de hoek 2-3. Voor het eerst was daar de voorsprong voor de gasten maar lang zou dat niet duren want Wilke Hoogterp was ook scherp en ook zijn schot eindigde in de kruising 3-3. In de slotfase van het duel kon het dus alle kanten op gaan en de mannen van Haarsma besloten om het tempo wat meer te gaan op voeren. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van Danick Sikkema en daarmee werd het 3-4. De mannen van Skearrmessen gingen nu nog meer risico nemen om tot een goed resultaat te komen en dus kwam er nog meer ruimte voor de gasten. Uiteindelijk zou er dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Willem Miedema die een mooie combinatie wist af te ronden en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-5.

Huhtamaki – Keizer Autoschade 3-1

Ook voor deze twee ploegen begon het nieuwe seizoen weer en dus was het afwachten hoe beide ploegen uit de kleedkamers kwamen. De wedstrijd begon wat gespannen al was de thuisploeg wel de iets betere partij. Nadat enkele kansjes onbenut waren gebleven aan beide kanten was het vervolgens wel raak. Mathieu van der Veen kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de verre hoek 1-0. Dit doelpunt gaf vertrouwen aan de thuisploeg en dat werd nog groter toen Biliam Herrema opstoomde over de linkerkant van het veld waarna zijn schot in de korte hoek eindigde 2-0. De mannen van Keizer moesten nu in de achtervolging gaan en dus zouden er meer ruimtes op het veld ontstaan. Na een rush over de rechterkant kwam de voorzet terecht voor de voeten van Mike Spanjersbergh terecht en deze schoot de bal met zijn linkervoet binnen 3-0. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Het leek er wel op maar daar dacht Teunis van der Boon blijkbaar anders over want in de tweede helft wist hij een rebound simpel binnen te werken en daarmee werd het 3-1. Beide ploegen bleven in de slotfase zoeken naar meer maar uiteindelijk zouden er geen doelpunten meer vallen en dus eindigde het duel in een 3-1 eindstand.

Koopmans schilders – Welgeschikt 1-3

Een wedstrijd tussen twee ploegen die vorig seizoen wat wisselvallig draaide en dus is een flitsende start van deze competitie wel fijn. Op voorhand zou je denken dat de thuisploeg de favoriet was maar in de wedstrijd bleek al snel dat de gasten goed weerstand konden bieden. Het spel golfde mooi over en weer en dat leidde tot mogelijkheden voor beide ploegen. Toch duurde het tot de vijftiende minuut van de wedstrijd tot er gescoord werd. Sven Flikkema had een goede actie in huis waarna zijn schot vanuit de hoek binnen viel 0-1. Maar lang duurde het niet voordat de gelijkmaker een feit was. Met nog twee minuten op de klok in het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen, Leeroy ging achter de bal staan waarna hij deze verwoestend wist binnen te schieten 1-1. Waar de eerste helft leuk was om naar te kijken daar gold dat ook voor het tweede bedrijf.  Na vier minuten spelen kreeg een speler van Welgeschikt geel en dus zou je denken dat de mannen van Koopmans hiervan gingen profiteren maar niets bleek minder waar te wezen want in de twee minuten werd er niet gescoord. Met nog elf minuten op de klok kwam Jelmer Nawijn aan de bal en met een prima actie kon hij vrij uithalen waarna zijn bal binnen vloog 1-2. Nu moest de thuisploeg meer komen en dat leidde er toe dat het spel alle kanten op kon gaan. Beide kregen nog mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk duurde het tot een minuut voor tijd voor de bal tegen de touwen aan vloog. Het was wederom Jelmer Nawijn die de trekker wist over te halen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Tweede klasse

Vv R.E.S. Bolsward – Offinga Kappers 0-3

Beide ploegen hebben vorig seizoen wel laten zien dat het goed kan voetballen. Maar niet alleen in het aanvallende gedeelte waren beide ploegen scherp, verdedigend stond het vaak goed en compact. En dus konden we een interessant potje verwachten. Vanaf minuut één was al te merken dat het verschil tussen beide ploegen niet groot was. Verdedigend stond het goed en dus moest het tempo hoog wezen wilde je er doorheen komen. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord. Jelte Meijer ontving de bal en zijn schot ging hard door het midden binnen 0-1. Een kleine marge en dus was er nog van alles mogelijk in het tweede bedrijf. Beide ploegen bleven daarin de aanval zoeken maar niet alle aanvallen werden nauwkeurig uitgespeeld. Maar dan is daar een versnelling waarna een goed één tweetje terecht kwam bij Willem Nieuwhof en deze plaatste de bal keurig in het hoekje 0-2. Het gaatje was geslagen en dus konden de mannen van Offinga meer leunen op de tegenaanval. Uiteindelijk zou er in de tweede helft nog eenmaal gescoord worden en wel door Jelte Meijer die de bal hard en hoog in de kruising wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Frankena Loonbedrijf – Killtrition 0-1

Beide ploegen kende vorig jaar een wisselvallig seizoen en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Maar vanaf de eerste minuut bleek wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het was in sommige situaties wat slordig aan de bal en hierdoor kon het beide kanten op gaan. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden om te scoren maar in de afwerking was men niet scherp genoeg. Ondanks een gele kaart voor Jessie Tichelaar net voor rust werd er niet gescoord en daardoor was de ruststand 0-0. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig. Beide teams zochten de aanval waar kon alleen de trekker werd nog niet overgehaald. Nog niet inderdaad want met nog tien minuten te spelen was het Jessie Tichelaar die aan de bal kwam en met een goede actie door het midden van het veld wist hij de bal achter de doelman van de tegenstander te schieten 0-1. In de laatste tien minuten werd er nog gehoopt op doelpunten maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de mannen van Killtrition.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – SDV Keukens en meer 2  6-5

In deze openingsronde stonden er twee teams tegen over elkaar die wel weten hoe ze een potje zaalvoetbal moeten spelen. En dus beloofde het op voorhand een leuk en interessant potje te worden. Toch begonnen de gasten het meest scherp aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Luc de Vries kreeg de bal na een goed één tweetje terug waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schuiven 0-1. Diezelfde de Vries was even later wederom trefzeker nadat hij een voorzet hard tegen de touwen wist te schieten 0-2. De thuisploeg wist even niet wat het hen overkwam. Ze probeerde het wel maar mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. En dan is het Stijn Cevat die de bal ontvangt en met een soepele voetbeweging prikte hij de bal in het hoekje 0-3. Het verschil was gemaakt en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Helemaal toen het ook nog 0-4 werd via Luc de Vries die een toegekende vrije trap in de kruising wist te leggen. Maar deze achterstand leidde er toe dat de scherpte bij de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra toe nam en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. Rick de Graaf produceerde een hard schot en daarmee werd het 1-4. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Jelle Pieter v/d Wal dacht van wel want met een schitterende omhaal liet hij de keeper kansloos en daardoor werd het 2-4. Nu voelde je wel dat de spanning bij SDV toenam en hierdoor moest het verder naar achter dan het hen lief was. Helemaal toen Rick de Graaf het maar eens probeerde en zijn schot viel via de lat binnen 3-4. Alles was weer mogelijk en dus beloofde het een interessante slotfase te worden. Hierna was het wederom de beurt aan Jelle Pieter v/d Wal want met twee strakke schoten in de hoek en kruising zorgde hij ervoor dat zijn team de  leiding voor het eerst in de wedstrijd overnam 5-4. Nu moesten de gasten dus weer komen en dus bleef het een leuke en spannende wedstrijd. Uiteindelijk was daar kort voor het einde Dilet Brahne die de bal ontving en met een strak geplaatst schot liet hij de keeper kansloos 5-5. Zou er dan uiteindelijk toch nog een winnaar komen in dit duel? Ja zou het antwoord worden want Rick de Graaf ontving de bal en met een venijnig schot tekende hij voor de 6-5 eindstand. Een ware ommekeer was een feit en daarmee kregen de supporters waar voor hun geld.

Derde klasse

Dikland installatie techniek – Ventura Systems  14-2

Ook voor deze twee ploegen begon het nieuwe seizoen weer. Beide ploegen hadden er zin in en dat was wel te merken in het veld. Na vijf minuten spelen werd de score dan ook al geopend. Na een goed schot werd er een rebound weg gegeven waarna deze simpel binnen getikt kon worden 1-0. Hiermee was de score geopend en niet veel later werd deze verdubbeld nadat er een goede actie van dichtbij werd binnen geschoten 2-0. Hiermee leek het duel al gespeeld te wezen want de thuisploeg was heer en meester en dat leidde na tien minuten spelen tot de 3-0 nadat de bal van veraf binnen werd geschoten 3-0. Het feestje werd gevierd maar deze werd nog veel mooier want nadat een counter goed werd binnen gewerkt 4-0, daar schoot Joran Gerbranda de bal vanaf het eigen doel zomaar in het andere doel binnen 5-0. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want in de laatste zes minuten van het eerste bedrijf werd er nog vijfmaal gescoord en daarmee werd de ruststand bepaald op 8-1. Gezien de wedstrijd zou je zeggen dat de dubbele cijfers makkelijk gehaald zouden gaan worden. Dus wat hadden de mannen van Ventura Systems bedacht om dit te voorkomen? Het wachtte geduldig op de thuisploeg en kwamen er daarna snel uit. Maar hierdoor ontstond er achterin ruimte en daarvan wist de thuisploeg optimaal van te profiteren. Nadat de keeper goed was uitgespeeld kon de bal simpel in het lege doel geschoven worden en daarmee werd het al gauw 9-1. De wedstrijd was allang gespeeld en de dubbele cijfers zouden ook behaald worden want in het restant van het tweede bedrijf werd nog zesmaal gescoord en daarmee werd de eindstand bepaald op 14-2 en dus behaalde de mannen van Dikland Installatie techniek een keurige overwinning.

SDV Keukens en meer – Rijschool Posseth  5-0

Beide ploegen kende vorig jaar een goed seizoen en dus was het de vraag of ze dit een vervolg kunnen geven in dit seizoen. De wedstrijd begon gelijk fel en al snel bleek dat de thuisploeg wel e betere partij was. De meeste kansen waren ook voor hen en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de verdiende voorsprong. Henk Vonk kwam over de rechterkant waarna zijn schot strak in de hoek eindigde 1-0. Nu was het de beurt aan de gasten om met een reactie te komen maar tot doelpunten leidde dit nog niet. En wanneer je de kansen zelf niet maakt dan doet de tegenstander dit wel. Eric Reversma werd goed ingespeeld waarna hij goed weg draaide bij zijn tegenstander om de bal vervolgens door het midden binnen te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen maar toch zou dit niet de ruststand worden want vlak voor rust draaide Henk Vonk bij zijn mannetje weg waarna hij de bal strak in het hoekje schoot 3-0. In het tweede bedrijf moes het dus gebeuren voor de mannen van Rijschool Posseth, maar hoeveel kracht had deze ploeg nog over. Het probeerde de aanval wel te zoeken maar de mannen van SDV Keukens en meer stonden goed en dus was het lastig om er doorheen te komen. Je zag dat de thuisploeg genoeg voetballend vermogen heeft om het de tegenstanders lastig te maken. Deze kwaliteiten leidde er uiteindelijk toe dat Henk Vonk de bal goed wist vrij te spelen waarna zijn schot kiezelhard binnen viel 4-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus kon de thuisploeg de eerste drie punten wel bij schrijven. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Eric Reversma die de bal terug kreeg na een goed één tweetje waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-0.

WR Unit – Braak Financiële Diensten 2-1

Beide ploegen draaide vorig seizoen goed mee in de bovenste regionen van hun competitie en dus kon je een leuke wedstrijd verwachten. En leuk werd het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder zo bleek. Dat leidde na vijf minuten spelen uiteindelijk tot de openingstreffer van dit duel. Kevin A Nijeholt had een goede actie in huis waarna zijn schot eindigde in het mandje 0-1.  Maar de thuisploeg bleef er in geloven en ook kregen mogelijkheden op de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam deze er ook en wel via Tieme van Marrum die de bal ontving waarna hij een verwoestend schot had dat kiezelhard binnen viel 1-1. Gezien de wedstrijd was dit ook wel een verdiende gelijkmaker en dus beloofde het op voorhand een interessante tweede helft te worden. In dat tweede bedrijf bleven beide ploegen de aanval zoeken en dus kon het beide kanten op vallen. Na vier minuten gespeld te hebben in het tweede bedrijf was het wederom Tieme van Marrum die de bal ontving en middels hard schot bracht hij zijn team weer op voorsprong 2-1. Maar de marge was niet heel groot en dus kon er nog van alles gebeuren. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog mogelijkheden op meer maar gescoord zou er niet meer worden en dus eindigde deze clash in een 2-1 zege voor de thuisploeg.

Vierde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – North Line 0-4

Een nieuw seizoen en dus ook weer nieuwe kansen op een betere klassering dan het vorige seizoen. Waar de thuisploeg vorig seizoen niet lekker draaide daar zijn de gasten een nieuw team. Het was dus afwachten hoe beide ploegen de eerste wedstrijd zouden gaan spelen. In het eerste bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en daarbij stonden beide ploegen goed. Nadat beide ploegen enkele mogelijkheden hadden gehad was daar een snelle counter van de gasten. De bal kwam terecht bij Jurre Scheenstra die in het midden van het veld stond waarna zijn schot in het midden binnen viel 0-1. De ban was gebroken en dus was er de verwachting dat er in het tweede bedrijf ook nog wel doelpunten zouden gaan vallen. Maar ook in het tweede bedrijf stond het goed aan beide kanten en uiteindelijk bleef van Marrum goed de aanval zoeken. Maar dit leidde uiteindelijk wel tot wederom een snelle counter van North Line waarna een voorzet vanaf de zijkant werd binnen getikt door Rients van Sluis 0-2. Het gaatje was geslagen maar de thuisploeg bleef strijden voor elke meter maar de bal wou er maar niet in. Uiteindelijk leek Timen van der zee de wedstrijd te beslissen want na een goede actie over links schoot hij de bal strak binnen 0-3. Gespeeld was het hiermee zeker want diezelfde van der Zee pakte even later de bal goed af waarna hij de bal in het linkerhoekje wist te prikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-4.

Horeca de Trije – Beumako 4-2

Beide ploegen waren gebrand op een goede start van de competitie en dat leidde al snel tot een leuk schouwspel. Beide ploegen wilde aanvallen en dus werd het een open wedstrijd. Doelpunten konden er dus niet uit blijven en dus was de openingstreffer al gauw een feit. Jochem Wielenga stoomde op over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in het midden van het doel 0-1. Het bal was geopend en saai zou het ook niet worden. Kort na de openingstreffer was het Michel van der Veen die de bal bij het vijandelijke doel wist af te pakken waarna zijn schot binnen viel 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen weer jagen naar de voorsprong. Dat jagen gebeurde bij de thuisploeg onder leiding van Michel van der Veen want na een goede rush schoot hjj de bal strak in de kruising 2-1. De voorsprong was een feit en dus moesten de gasten nu in de achtervolging. Helemaal toen het net voor rust ook nog 3-1 werd via Michel van der Veen die de bal goed op dribbelde via het midden waarna zijn schot strak eindigde in de hoek. Dit was tevens de ruststand en dus moesten de mannen van Beumako in de achtervolging. En dat gebeurde ook maar de opgelegde mogelijkheden werden niet binnen gelegd en dus werd het een minder doelpuntenfestijn dan in het eerste bedrijf. En dan is daar de man of the match Michel van der Veen die een goed één tweetje aangaat waarna hij de bal goed in het hoekje wist te plaatsen 4-1. Het duel leek gespeeld te wezen maar daar dacht Nick Tiebesl blijkbaar anders over want vanuit de hoek van het veld wist hij de bal knap in de verre hoek te schieten en daarmee werd het 4-2. Het verschil was weer twee en dus kon er nog van alles gebeuren. Maar uiteindelijk wisten beide teams niet meer tot scoren te komen en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-2.

Roosma schiders – CK Corporation 5-2

Beide ploegen waren elkaar nog nooit tegen gekomen en dus was het even aftasten hoe de verhoudingen lagen. Vanaf minuut één werd het een leuke wedstrijd waarin beide ploegen lieten zien waartoe het in staat is. Toch was de thuisploeg wel de iets bovenliggende partij en dat leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer van Tom Roorda die de bal hard in de kruising wist te schieten. Maar de gasten bleven goed in de wedstrijd en alleen leidde de aanvallen niet tot treffers. En dan kort voor rust is daar een counter door het midden van het veld waarna de bal eindigde in de linkerhoek 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de tweede helft gaan komen. Maar de tweede helft was amper begonnen of de mooiste goal van de avond was een feit. Keeper Mustafa Senol Turkman kreeg de bal waarna hij deze vanaf zijn eigen doel over de doelman van de tegenstander wist te schieten en daarmee werd het 3-0. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te worden want Roosma was de bovenliggende partij en dat leidde tot de 4-0 van Tom Roorda die de bal vanaf de rechterkant wist binnen te werken. Maar over mooie doelpunten gesproken, een voorzet vanaf de rechterkant werd door Celal Karadag met de hak in het doel gewerkt en daarmee werd het 4-1. Was de spanning hiermee terug? Nee want een snelle counter werd binnen gewerkt door Lasse Burgsma en zijn schot eindigde hard door het midden binnen 5-1. Uiteindelijk was het slotakkoord van deze wedstrijd er voor Pedro Lopez die een bal aangespeeld kreeg aan de rechterzijde van het veld waarna zijn schot strak binnen viel en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-2.