Doelpuntenfestijn bij Anytyme ‘t Park – De Posthoorn.

In de onderste regionen van de tweede klasse scoorden Anytyme ‘t Park en Cafe De Posthoorn er lustig op los. Na het laatste eindsignaal stond het scorebord op 10-6 in het voordeel van ‘t Park en kon het team de laatste plaats verlaten. De teams waren deze avond overigens niet zuinig met doelpunten.. Zo won Keizer Autoschade in de derde klasse met 7-6 van Tijsma /1 Hyp., won Steensma de topper in de tweede klasse met 8-4 van Shape en hadden Gekroonde Leeuw en v.d.Harst getuige de 9-7 ook weinig moeite met scoren. De grootste knaller kwam uit de hoofdklasse waar Panbakker het zwalkende Grauwe Paard verpletterde 14-0. In de eerste klasse is er weer hoop voor Haarsma & de Bruin na de winst op Bouwbedrijf van Marrum.

Prinsbouw/v.Dellen – Expert Franeker 6 – 2 G. Vellinga 1-0, R. Jelgersma 2-0, H. Voordewind 2-1, G. Vellinga 3-1, H. Voordewind 3-2, K. Kuiken 4-2 en 5-2, R. Jelgersma 6-2. Tot halverwege de tweede periode ging het vrijwel gelijk op, al had Pr./v.Dellen toen ook al een licht overwicht. Twee snelle treffers van K. Kuiken brachten de beslissing. Beide teams kregen in de slotfase nog legio kansen, maar hier werd onvoldoende van geprofiteerd.

Bouwbedrijf Panbakker – Grauwe Paard 14 – 0 K.Pols kon zich in dit duel heerlijk uitleven. Hij nam de halve productie voor zijn rekening. Na de eerste periode stond het nog slechts 4-0, maar hierna liet het team uit Marssum het er volledig bij zitten. De overige treffers kwamen van J. Bosma 3x, E. Hiemstra 2x en J. Talhout 2x.

Lovis Design – Autowasbedrijf Dijkstra 4 – 0 De laatste jaren was dit een echte topper, maar dit seizoen lukt er weinig bij het team van Lindert Visser. De koploper had dan ook niets te vrezen. Het bleef slechts bij enkele halve kansen van L. Visser. Met een streep van afstand brak O. Elsinga het duel open en P. Visser verdubbelde deze na een sublieme actie waarbij hij de Dijkstra afweer op het verkeerde been zette. Lovis bleef met fraaie acties domineren en nog voor de wisseling besliste Huub Visser met een fraaie omhaal het duel. Het was tenslotte O. Elsinga die de show besloot met een volley onder de vallende doelman R. Foss door.

Cafe De Harmonie – Tapperij ‘t Noord 2 – 2 Dit volkomen gelijk opgaande duel kreeg een terechte puntendeling, al kwam de gelijkmaker van Tapperij in de laatste seconden na een rommelige situatie gelukkig tot stand. R. Smedinga opende de score, J. Kingma maakte vanuit een moeilijke hoek gelijk en J. Faber punterde zijn team naar 2-1. Hierbij bleef het lang totdat A. Venema alsnog gelijk maakte.

Bogt fen Gune – Bowling Bloemketerp 2 – 1 Beide teams kregen voldoende mogelijkheden, maar het was alleen A. Tuininga die in de eerste periode raak schoot. Een beauty van afstand in de verste hoek van S. de Vries bracht Bloemketerp weer langszij en L. Vlaskamp werd ook van afstand matchwinnaar. Een spannend en attractief duel.

Cafe De Kleine Beurs – Meijer Plaatbewerking 4 – 8 K. Kaper 0-1, R. Hiemstra 0-2, S.v.d.Zwaag 0-3, M.v.d.Zwaag 0-4 en 0-5, R. Vlieger 1-5, R. Hiemstra 1-6, R.Hoenderdaal 2-6, R. Hiemstra 2-7,R. Radersma 2-8, R. Hoenderdaal 3-8 en 4-8. Het moest nu gebeuren bij het team van Roel Hoenderdaal, maar het zat er niet in. Het team schoot op alle fronten te kort tegen een opvallend sterk Meijer. De winnaars liepen moeiteloos naar 0-5 voordat De Kleine Beurs iets kon ondernemen. Man van de wedstrijd R. Hiemstra.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Bouwbedrijf v.Marrum 5 – 3 J.P. Walda 1-0, W.v.d.Meer 2-0 en 3-0, E. Boes 4-0, T. del Grosso 4-1, R. Broersma 4-2, A. Prosje 5-2, R. Broersma 5-3. Haarsma was sterker en won verdiend. Vooral in de openingsfase was v.Marrum slordig, leed veel balverlies waarvan Haarsma te weinig profiteerde. A. Prosje scoorde voor de eerste maal voor zijn team.

Steensma – Sportcentrum Shape 8 – 4 F. Oosterbaan 1-0, M. Hoekstra 1-1, J. Hylkema 2-1, 3-1 en 4-1, H. Timmermans 4-2, T. Oosterbaan 5-2, J. Hylkema 6-2, A. Siemonsma 7-2, F.Oosterbaan 8-2, M. Hoekstra 8-3, H. Timmermans 8-4. Steensma toonde de laatste tijd al aan dat het in de tweede klasse ver boven de rest uit steekt. Ook in deze topper controleerde het team het gehele duel, scoorde gemakkelijk en gaf weinig kansen weg. Shape laat de laatste tijd veel punten liggen en heeft in Bruinsma nog een geduchte concurrent voor de tweede plaats.

The Dance Factory – Bouwbedrijf Bruinsma 0 – 5 Het team uit Berlikum had weinig in te brengen tegen een uitstekend spelend Bruinsma. J. de Snoo was hier de grote uitblinker zowel voetballend als in de afwerking. Hij scoorde vier maal en het restant kwam van R. Vlieger.

De Gekroonde Leeuw – Autorijschool v.d.Harst 9 – 7 J. Reinsma, de man met het harde schot, kon zich in dit duel uitleven. Hij trof zes maal doel. Beide teams kozen voor de aanval waarbij v.d.Harst gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan liep. De Gekroonde Leeuw was sterker, maar de uitstekende v.d.Harst doelman voorkwam de dubbele cijfers.

Cafe De Posthoorn – Anytyme ‘t Park 6 – 10 Y.de Jong 0-1, D. Wybenga 0-2, R. Houtsma 0-3 en 0-4, P. Hibma 0-5, T. Adolfs 1-5, J. Draaisma 2-5, Y. de Jong 2-6, D. Wybenga 2-7, B. Buwalda 3-7, D.v.Dijk 4-7, T. Kemper 5-7, P. Hibma 5-8 en 5-9, R. Houtsma 5-10, G.J. Wispelweij 6-10. Zonder dat ‘t Park veel beter speelde liep het vrij gemakkelijk uit naar 0-5 omdat De Posthoorn slecht verdedigde. Het leek zelfs weer spannend te worden toen de Rypsters tot 5-7 terug kwamen. P. Hibma zag het gevaar en scoorde de beslissende 5-8 en 5-9.

Primera Haitsma – Braak Financiele Diensten 2 – 1 Een duel met te weinig hoogtepunten. L. Dalstra brak met een schot in de kruising het duel open en D. Vijver verdubbelde de voorsprong. Braak kwam uit een vloeiende aanval afgerond door J. Zagema terug in de wedstrijd, maar dit was niet voldoende.

Keukenland – Regina Lingerie 4 – 2 Een verrassende maar verdiende Keukenland zege. De eerste periode was overigens voor Regina, dat via een uitbraak van H. Wassenaar en een klutsgoal van D. Talhout op 0-2 kwam. Uit een treffer van grote afstand bracht W. Buurstra zijn team weer in de wedstrijd en P. Vriesema herstelde met een beheerst schot het evenwicht. Keukenland rook de winst en het was E. Beerda die met twee treffers zijn team naar de overwinning loodste.

W.I.K. – Selekt Meat Product 5 – 5 De eerdere ontmoetingen tussen beide teams brachten altijd spanning en een grillig scoreverloop en dit duel was hierop geen uitzondering. SMP opende voorspoedig. K. Buwalda 2x en J. Soolsma zorgden voor een 0-3. De oudjes toonden ook nu weer veerkracht. G. Wolbers scoorde tegen en nog voor de wisseling bracht G. Dijkstra de spanning terug. Door treffers van J. Soolsma en G. Wolbers kon men aan een spannende slotfase beginnen, 4-3. Hierin leek P. Roorda de beslissing te forceren, 5-3, maar P.v.Dijk joeg de bal in de kruising en in de laatste seconden was het G. Dijkstra die gelijk maakte. Er ontstond nog tumult omdat aan de laatste treffer een overtreding van een WIK speler zou zijn vooraf gegaan.

Keizer Autoschade – Tijsma Installatie/! Hypotheek 7 – 6 W.v.Duyn 0-1, M.Kuperus 1-1, C.Alkema 1-2, W.v.Duyn 1-3, S.Roorda 2-3 en 3-3, W.v.Duyn 3-4, R.Talsma 4-4, M. Kuperus 5-4, S.Broersma 5-5, R.Talsma 6-5, S.Roorda 7-5, C.Alkema 7-6. Een open duel met wisselende kansen. Beide teams waren volkomen gelijkwaardig, maar Keizer raakte na de verkregen achterstand niet in paniek en dat leverde uiteindelijk de winst op.

Elektrokoopjes – Eco Protecta 3 – 2 Uit een vloeiende aanval opende F. Hoekstra de score en E.v.d.Veen maakte goed gebruik van een misser van doelman B. Feenstra, 1-1. Na een solo door het midden bracht F. Hoekstra zijn team weer aan de leiding en opnieuw E.v.d.Veen zorgde voor de gelijkmaker. Het was T. da Silva die zijn team naar de overwinning schoot. Eco Protecta had wel een punt verdiend.

Warmtetechniek – The Phone House 2 – 1 A.Koning soleerde door de Phone House verdediging en zette zijn team op het goede spoor. Via de binnenkant paal maakte E. Hartog gelijk en in de slotfase bracht C. Boonstra de verrassende 2-1 op het scorebord in dit gelijkopgaande duel.

Zuidema Scheepsbouw – Frankena Winsum 3 – 4 W. Hylkema 0-1, J. Tymersma 0-2, S. de Jong 1-2, H. Meijer 2-2, W. Hylkema 2-3, A. Zuidema 3-3, J. Tymersma 3-4. Het heeft Frankena heel wat moeite gekost om de punten binnen te halen. Pas in de laatse minuten stelde J. Tymersma de zege veilig.

Autobedrijf Strikwerda – G. Pars Graanhandel 9 – 1 Zoals verwacht had koploper in de vierde klasse Strikwerda weinig moeite met debutant Pars. Bij het wisselen van speelhelft stond er al een beslissende 5-0 op het scorebord en pas bij 7-0 scoorde S. Dorst uit een vrije trap tegen. De Strikwerda treffers kwamen van B. Strikwerda 4, A.P. Strikwerda 2x, R. Dijkstra 2x en S. Vietor.