Doelpuntenfestijn zorgt voor spraakmakende tweede competitieronde

Na de flitsende opening in de eerste speelronde van de zaalvoetbal competitie, daar zorgde het doelpuntenfestijn van afgelopen vrijdagavond 28-09-2018 voor een heerlijke apotheose. De doelpunten vielen deze avond als rijpe appelen van de boom en hierdoor hadden de supporters veel te juichen. Spanning, inzet en schitterende doelpunten zorgde ervoor dat de spanning in de wedstrijden bleven tot aan het laatste eindsignaal. Hoe deze wedstrijden verliepen en wie hier mede verantwoordelijk voor waren dat kunt u lezen in onderstaande stukjes.

Hoofdklasse

Royal Steensma – Restaurant De Grillerij
Deze match was een confrontatie tussen twee ploegen die hun eerste wedstrijd met twee doelpunten verschil verloren. Gezien de doelstellingen van beide ploegen, was het voor beide ploegen dus belangrijk om vandaag de punten binnen te halen. Dit leken beide ploegen te begrijpen want de wedstrijd begon gelijk furieus en dat leidde na twee minuten spelen al tot het eerste doelpunt. Het was Anno Venema die de bal dichtbij het goal ontving en de bal hard tegen de touwen wist te schieten 1-0. De toon was gezet maar de heren van Restaurant De Grillerije lieten het hier niet bij zitten. We schrijven minuut vijf wanneer Sander Hoekstra de bal ontvangt en één op één met de keeper blijft deze rustig en schuift de bal laag langs de keeper in het goal 1-1. Na dit doelpunt bleven beide ploegen de aanval zoeken maar tot echt gevaarlijke doelpogingen leidde dit niet. Het was dan ook wachten tot de vijftiende minuut voordat er opnieuw een doelpunt viel te noteren. Een prima aanval over meerdere schijven werd voor de goal gebracht waarna Gerlof Dijkstra de bal simpel kon binnen tikken 1-2. De heren van Royal Steensma leken hiervan even geschrokken te wezen want de focus leek even weg te zijn waarna het slotakkoord in de eerste helft voor Martijn Werkhoven was. Werkhoven ontving namelijk de bal bij de middenlijn en zag wellicht de keeper iets verkeerd staan waarna hij een een strak schot richting de hoek produceerde, en tot zijn geluk zag hij het netje bollen 1-3. De ban leek nu helemaal gebroken en helemaal toen Gerlof Dijkstra twee minuten na rust de score verder uitbreidde. Dijkstra ontving de bal waarna hij vanuit een lastige hoek de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek wist te schieten 1-4. Toch leek er bij Royal Steensma iets los te komen van dit gaat ons niet gebeuren en zodoende zochten zij iets meer de aanval. Dit leidde uiteindelijk in de 28ste minuut tot de aansluitingstreffer. Het was opnieuw Anno Venema die de bal dichtbij de goal ontving waarna zijn schot door de benen van de keeper in de goal verdween 2-4. De spanning leek terug te wezen maar in de volgende zeven opeenvolgende minuten bleek dit anders te wezen. De heren van Restaurant De Grillerije zette een tandje bij en dat leidde er toe dat er nog driemaal gescoord kon worden. Het was Gerlof Dijkstra die het vonnis wist te voltrekken want met twee doelpunten op rij en dus zijn vierde doelpunt van de avond wist hij de 2-5 en 2-6 aan te tekenen. Toch wist Jorrit Tolsma nog een eretreffer te maken voor zijn team. De keeper van de gasten was weg van zijn goal en dus besloot Tolsma de bal vanaf zijn eigen goal in de andere goal te schieten en daarmee de 3-7 op het scorebord te zetten. Toch was het slotakkoord voor Martijn Werkhoven die zijn schot in de bovenhoek zag eindigen en dus de eindstand van 2-7 op het scorebord bracht.

Autobedrijf Haitsma – Bogt Fen Gune
Een sprankelende wedstrijd waarin alles zat, zo werd deze wedstrijd ook wel omschreven. Veel doelpunten in combinatie met veel goede aanvallen en kansen. Gezien de eerste wedstrijd van beide teams, dan kon je dat zeker verwachten. Beide wonnen namelijk hun eerste duel en vooral Bogt Fen Gune toonde daarin hun klasse in combinatie met veel scorend vermogen. Vanaf begin bleek al gelijk dat het een leuke wedstrijd zou worden. Men gaf elkaar goed weerstand en dat leidde er toe dat het spel op en neer ging en dat beide ploegen enkele goede kansen kregen. Het waren echter de keepers die hun ploeg in deze fase knap overeind hield. Toch viel daar alsnog het eerste doelpunt van de wedstrijd en dat kon gezien het spelbeeld niet uitblijven. Het was Hassan Bartouhtouh die de bal ontving en deze omspeelde zijn tegenstander slim waarna hij de bal met de punt van de voet in het doel schoot 1-0. Deze Bartouhtouh kon enkele minuten later opnieuw bereikt worden door Henk Vond waarna deze opnieuw rustig bleef en de 2-0 binnen schoot. Geen vuiltje in de lucht zou je denken maar zo was het zeker niet want de Bogt Fen Gune bleef goed mee doen en kreeg zo ook hun kansen maar tot afmaken kwam het niet. Zodoende kon Autobedrijf Haitsma wel profiteren en was het doeltreffend via Henk Vonk die de keeper via een mooi afstandschot kansloos liet 3-0. Toch wilde de gasten niet opgeven en bracht het de spanning iets terug. Het was Wesley Tankink die de bal vanuit de hoek toch in de goal wist te krijgen en zodoende de 3-1 op het scorebord bracht. In het tweede bedrijf bleef het een leuke wedstrijd om te zien en dat leidde tot mooie combinaties , kansen en uiteindelijk ook weer in doelpunten. Zo zette Marcellino Saamangun de thuisploeg op 4-1, gevolgd door een doelpunt van Marc Wijbenga die voor de 5-1 zorgde. Wellicht dacht men nu bij de thuisploeg dat het duel gespeeld was want het oogde wat te gemakzuchtig. Hierdoor geloofde de gasten er weer in en wist het zelfs de wedstrijd nog spannend te maken. Wesley Tankink zorgde voor de 5-2, gevolgd door de 5-3 en 5-4 van respectievelijk Wilfred van der Zee en Siard Bloemsma. De spanning was dus weer volledig terug in het duel en dat bleef het ook nadat Autobedrijf Haitsma een geweldige kans om zeep hielp door de bal voor een leeg doel naast te schieten. Het geloof in een goed resultaat was er dus zeker nog en hierdoor nam de Bogt steeds meer risico. Uiteindelijk leverde dit kort voor tijd nog een tegentreffer op van Mart Zwier die zijn afstandschot in het lege doel zag verdwijnen. En zo eindigde een leuke maar o zo spannende wedstrijd in een handbalachtige 6-4 overwinning voor Autobedrijf Haitsma.

Moto Delicato – Keizer Autoschade
Dit is een wedstrijd tussen twee teams die weten wat het is wanneer je veel doelpunten scoort maarr ook aardig wat doelpunten tegen krijgt. Zo verloor de ploeg van Moto Delicato vorige week met 6-1 en won Keizer Autoschade met 5-3. Keizer lijkt dus op stoom terwijl  Moto Delicato nog in hun ritme moet komen. Keizer wil ook dit seizoen weer bovenin meedoen en dus zou er gewonnen moeten worden om de ongeslagen status te behouden. De eerste tien minuten van het duel was niet heel enerverend. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden maar toch was het de ploeg van Keizer Autoschade die de overhand had. Na tien minuten spelen werd dit dan ook beloond door Wiebe van de Meer. Hij omspeelde zijn man om vervolgens de bal keihard in de hoek van de goal te werken 0-1. Nu wilde de gasten doorgaan en dat gebeurde ook want amper een minuut na de 0-1 was daar alweer het volgende doelpunt. Willem ging goed langs de lijn en wist de bal goed voor te zetten waarna Wiebe de bal in de goal kopte 0-2 Een comfortabele voorspong dus en nu mest men proberen dit vast te houden en uit te breiden Natuurlijk wilde de thuisploeg hier wat tegenover stellen maar dat koste hen twee minuten na de rust de kop. Het was een goede actie over de zijkant om de bal vervolgens af te geven op Jan van Duyn die de bal vanaf kop cirkel in het goal schoot. Je zou zeggen de wedstrijd is nu wel gespeeld maar hier dacht Stijn van der Geest toch anders over. Van der Geest mocht de bal ontvangen door de midden waarna hij goed weg draaide en de bal goed binnen wist te schieten 1-3. De aansluiting leek gevonden te zijn maar toch bleef Keizer de betere partij en hierdoor kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar. Helemaal niet toen vier minuten Willem van Duyn simpel kon binnen schieten zo de stand op 1-4 bracht. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de man die deze wedstrijd driemaal het net wist te vinden. De naam raad zich al want niemand minder dan Wiebe van de Meer schoot de bal via de keeper in het doel en zo eindigde deze wedstrijd in een simpele 1-5 overwinning.

Eerste klasse

Auto Strikwerda – Sportcafé de Trije
Een wedstrijd tussen twee teams die de competitie uitstekend zijn begonnen. Beide teams wonnen namelijk hun eerste wedstrijd met acht doelpunten voor maar kregen respectievelijk 1 en 2 doelpunten tegen. Het beloofde dus vooraf een spannend duel te worden waarin beide teams achterin alert moesten wezen. De wedstrijd begon leuk en na enkele minuten spelen wist dhr. Steegstra de 1-0 op te zetten. De toon was gezet maar als snel deed Sportcafé de Trije iets terug in de persoon van Tom van Dijk, die de bal uit de hoek binnen wist te schieten 1-1. Hierna kregen beide teams wel de kansen om te scoren maar toch liep het scorend vermogen nog stroef. Toch kwam de Trije vlak voor rust weer op voorsprong na een mooie actie van Rob Postma, die vervolgens rustig bleef en het net liet bollen 1-2. Na rust zou je dus weer een mooie strijd verwachten maar al snel bleek dat Auto Strikwerda het lastig had en minder was dan de gasten. Uiteindelijk zorgde dit overwicht ervoor dat de heren van Sportcafé de Trije uit konden lopen na een simpele 1-5 voorspong. Doelpuntenmakers van deze drie treffers waren: Rob Postma, Tom van Dijk en Joshua Cuperus. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want vlak voor tijd wist Klaas Meinsma via een rake kopstoot de stand op 2-5 te brengen. Uiteindelijk wilde Auto Strikwerda nog wel maar doordat er te weinig tijd was kon men niet dichterbij komen en zodoende wonnen de mannen van Sportcafé de Trije verdiend.

Leo Reitsma Huhtamaki – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum
Voor beide ploegen was dit pas weer de eerste wedstrijd in het nieuwe zaalvoetbal seizoen. Het was dan vooraf ook lastig te zeggen of de ploegen aan elkaar gewaagd waren of dat er eentje beter zou zijn. Toch ging het in de beginfase aardig gelijkwaardig op en kregen beide teams enkele mogelijkheden maar de score werd nog niet geopend. Toch voelde je aan dat er zeker wel gescoord zou worden vandaag. En zo gebeurde ook in de dertiende minuut toen Chris Outhuyse de bal ontving en deze simpel langs de keeper wist te schieten 1-0. De toon was gezet maar op enkele plaagstootjes na werd er in deze eerste periode niet meer gescoord. Ook in de tweede helft bleef het spel aardig gelijkwaardig zonder dat er ook maar enige echte dreiging ontstond voor beide doelen. En wanneer men wel voor het doel kwam dan stonden daar uiteindelijk nog twee goede doelmannen. Lang leek er niet meer gescoord te worden maar niets bleek minder waar want alle spektakel werd bewaard tot in de laatste zes minuten van het duel. Zo wist opnieuw Outhuyse de ban te breken door een schot in de verre hoek te deponeren 2-0. Hierdoor moesten de gasten met nog enkele minuten te spelen alles of niet spelen en dat leverde weer ruimte op voor Leo Reitsma. Deze ruimte benutte men goed want twee minuten na de 2-0 werd het 3-0 door een schot van Gerard Hof. Toch wouden de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum niet opgeven en dus bleef het met elkaar de aanval zoeken om alsnog de goal te maken. Maar hierdoor werd de rode loper verder uitgelegd voor de thuisploeg en hiervan wist opnieuw Chris Outhuyse te profiteren door de bal in een leeg doel te tikken en hiermee zijn hattrick compleet te maken. Uiteindelijk werd de moed en het strijdende vermogen van de gasten uit Tzummarum beloond want met nog één minuut te spelen wist Ramon Hoogerhuis alsnog de bal binnen te werken en daarmee de eindstand op 4-1 te brengen.

Freedom Energy – Skearmessen
Zoals de meeste teams vorige week al startte met de competitie daar was het voor Freedom Energy de eerste wedstrijd van de competitie. Voor de Skearmessen was dit het tweede duel en zij verloren hun eerste duel vrij kansloos met 2-8. Je zou dus zeggen dat de mannen van de thuisploeg dit energy en vertrouwen moet geven want er moet zeker iets te halen zijn. Daarnaast willen de gasten zich revancheren en dat willen ze doen met het mes tussen de tanden. In de eerste minuten ging het spel aardig op en neer en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Toch kwam de thuisploeg na acht minuten spelen door een intikbal van Leeroy Jellema op een 1-0 voorsprong. Even dacht men bij Skearmessen van dit gaat toch niet weer zo wedstrijd worden als vorige week?  Nee zou uiteindelijk het antwoord zijn want na veertien minuten spelen wisten de gasten iets terug te doen in de persoon van Harke Hilboezen, die via een goed schot de keeper kansloos liet 1-1. Het geloof op een goed resultaat leek er weer te zijn en helemaal toen een minuut na de gelijkmaker de volgende goal werd gescoord. Het was Roel Frijling die de bal ontving en deze goed meenam om vervolgens goed uit te halen waarna de bal strak in het goal belande 1-2. De blijdschap was groot maar zoals het al in de naam zit behield het thuisteam de energie om door te gaan en dus bleef het de aanval zoeken. Toch wisten beide teams hun kansen niet te benutten en dus bleef het heel lang een spannende wedstrijd. Met nog vijf minuten te spelen moesten de heren van Freedom Energy alles of niet spelen en dit leidde er toe dat Skearmessen meer achteruit moest gaan maar daarin wel de ruimte zou krijgen voor de counter. Toch werd de aanvalsdrift en het risico nemen in deze fase beloond. Het was opnieuw Leeroy Jellema die de bal ontving en zijn schot belande laag in de hoek achter de keeper en zo werd de score weer gelijk getrokken 2-2. Uiteindelijk was dit de eindstand en dat mag gezien het spelbeeld niet onverdiend te noemen zijn. Beide ploegen hebben ingeval een punt en daar zal een ieder mee kunnen leven.

Tweede klasse

Sportcentrum Het Noord – Welgeschikt
Vandaag stond er een wedstrijd op de planning tussen het jonge team van Sportcentrum Het Noord en de wat meer geslepen ploeg van Welgeschikt. Beide ploegen hadden nog niet gespeeld in de competitie en dus was het afwachten hoe beide ploegen uit de zomerstop zouden komen. Wanneer je kijkt naar de namen op papier dan zou je vooraf zeggen dat Welgeschikt deze wedstrijd moest winnen, maar in het voetbal weet je het nooit en kan er van alles gebeuren. Toch maakte beide ploegen er in de beginfase er een leuke wedstrijd van en dat leidde er toe dat de brilstand lang op het scorebord bleef staan. Toch werd de ban enkele minuten voor rust gebroken door twee doelpunten van Welgeschikt. Bij de 0-1 werd de bal goed voorgezet waarna Oscar Elsinga simpel kon binnen tikken en een minuut later ontving Glenn Groen de bal en schoot deze strak en hard in de verre hoek 0-2. Na rust leek de ploeg van Sportcentrum Het Noord snel te willen scoren om de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd maar dat liep even anders. Waar de thuisploeg de score wou verkleinen daar dacht Oscar Elsinga daar anders over. Elsinga ontving de bal op een mooie plek op het veld en zag de ruimte waarna hij een goed schot produceerde die hij vervolgens achter de doelman zag belanden 0-3. De wedstrijd leek nu wel gespeeld te zijn maar toch gaven de jonge honden niet op en dit werd uiteindelijk ook beloond met een doelpunt. Het was Gijs Bergsma die de bal op grote afstand van het doel ontving en ook hij dacht niet na en besloot van afstand de bal strak tegen de touwen te schieten 1-3. Toch kwam de ervaring van Welgeschikt nu goed uit want door rustig te blijven kon de wedstrijd gecontroleerd worden en hierdoor werden er weinig kansen meer weg gegeven. Hierdoor leken de drie punten al in de tas te zitten voor de gasten en dit werd bevestigt toen men drie minuten voor tijd de 1-4 aantekende. Het was Kevin A Nijeholt die de bal rustig in het hoekje wist te schuiven en hiermee de eindstand op het scorebord zette.

Taxi Sybe – R.E.S.
Deze wedstrijd is een wedstrijd tussen twee teams die respectievelijk nul en drie punten op zak hebben. Verassend is dat niet te noemen want de ploeg van Taxi Sybe had nog geen wedstrijd gespeeld deze competitie en de mannen van R.E.S. wonnen hun eerste wedstrijd. Toch was het een boeiend duel vanaf het begin en dat zorgde ervoor dat beide ploegen mogelijkheden kregen. Toch was het de ploeg uit Bolsward die op voorsprong wist te komen in de vijfde minuut, doordat een schot vanaf de zijkant van de cirkel in het doel belande 0-1. Hierna bleef het spel op en neer gaan en dat leidde er toe dat beide ploegen kansjes kregen maar deze gingen er niet in. Zodoende leken beide ploegen te gaan rusten met een 0-1 tussenstand maar niets bleek minder waar te zijn. Het was namelijk een minuut voor rust dat de speler van Taxi Sybe eruit wist te komen en één op één met de keeper bleef deze rustig en schoof hij de bal in de hoek 1-1. Bij het begin van het tweede bedrijf was het al snel achter elkaar aanzitten en elkaar voor bij lopen en achterhalen. In de beginfase van de tweede helft was dat ook terug te zien in het scoreverloop. In de 22ste minuut ging er namelijk een schot gelost vanaf de kop cirkel in en zodoende stond het alweer 1-2, maar amper een minuut later was het alweer 2-2 door een afstandschot. Zo bleef het dus een leuke actieve wedstrijd waarbij de toeschouwers verwend waren. Toch was het hierna R.E.S dat iets meer gas nam en dat leidde er toe dat men in de 27ste minuut weer op voorsprong kwam. Één op één met de keeper wist de speler van R.E.S namelijk door de benen van de keeper te spelen en zo was het alweer 2-3. Nu was het weer aan Taxi Sybe om te reageren maar helaas voor hun lukte dit even niet en kreeg het drie minuten na de achterstand de volgende treffer te verwerken. Frits Schreefel omspeelde twee tegenstanders waarna hij de bal simpel langs de keeper in het goal wist te schuiven 2-4. Het gaat leek te zijn geslagen maar daar dachten Johannes Boersma en Wessel Hilverda anders over. Wessel ging een keurig één tweetje aan met Johannes waarna laatst genoemde de bal terug bezorgde bij Wessel en deze schoof de bal langs de keeper in de goal 3-4.  In de slotfase moesten de Taxi boys dus gas geven maar dat leidde er toe dat de R.E.S. boys de ruimte kregen en via een rebound de 3-5 eindstand op het bord kregen. Zo werd een leuke en spectaculaire wedstrijd ten einde gebracht.

Horeca de Trije – Bouwbedrijf Haarsma Franeker
Dit is een wedstrijd tussen beide ploegen die niet heel veel plezier beleefde aan de eerste speelronde. Horeca de Trije ging roemloos onder tegen R.E.S en Bouwbedrijf Haarsma Franeker speelde gelijk tegen Braak Financiële Diensten. Degene die dus vandaag zou winnen die houd dus zicht op de top plekken en degene die verliest die moet zich de komende weken richten op de middenmoot plekken. Maar zoals een ieder weet het seizoen is nog lang en dus kan er nog van alles gebeuren. Ondanks de uitslagen van de eerste speelronde zou dit toch een spectaculaire wedstrijd worden tussen twee teams die verdedigend nog wel eens wat weg geven, maar ook aanvallend zeker wat in de melk te brokkelen hebben. Nadat beide ploegen in de openingsfase een goede kans hadden gehad daar wisten de heren van Bouwbedrijf Haarsma Franeker na zes minuten de 0-1 op het scorebord te zetten middels een afstandschot. Wanneer het na negen minuten spelen 0-2 word door een goed genomen vrije trap, dan lijkt het weer een lastige avond te worden voor Horeca de Triije. Maar uiteindelijk toonde ook deze heren hun krachten en zodoende werd er in de dertiende minuut de aansluitingstreffer gemaakt. Een voorzet uit de corner werd door Patrick van Dijk in één keer op doel gevolleerd en als een kanonskogel vloog deze achter de doelman in het doel 1-2. Toch bleef het niet alleen bij dit mooie doelpunt want enkele minuten later was het alweer raak aan de andere kant. Een speler van de gasten maakte een goede actie waardoor hij twee man kwijt raakte en via de binnenkant van de paal kreeg hij de bal tegen de touwen 1-3. Na zo spectaculaire eerste helft zou je dus ook een leuke tweede helft verwachten en die kwam er uiteindelijk ook. De eerste vijf minuten in het tweede stuk leverde geen doelpunten op ondanks enkele mogelijk. Toch zouden de supporters in de daarop komende twaalf minuten verwend worden met maar liefst 8!! Goals. We beginnen in de 26ste minuut wanneer een steekpass terecht komt bij Redmer v.d. Kooi, deze neemt de bal goed mee en schiet hem achter de doelman 1-4. Vervolgens is het binnen een minuut weer raak wanneer er een één tweetje gemaakt word en de bal in de hoek geschoten word 1-5. Het duel leek nu gespeeld te zijn en het vertrouwen leek weg maar daar dachten de heren van Horeca de Trije toch iets anders over. Eerst werd de toegekende vrije trap hard binnen geschoten en vervolgens besloot opnieuw Patrick de bal van afstand te schieten waarna deze achter de doelman eindigde 3-5. Kan het dan toch nog voor de thuisploeg of zullen de heren van Bouwbedrijf Haarsma Franeker het niet zo ver laten komen?  Het laatste leek uit te komen want een minuut nadat de spanning er weer in leek te zitten werd daar het verschil alweer naar drie geschoten. Het was Willem Ypma die zijn schot tegen de keeper zag eindigen maar via de keeper belandde deze toch in het goal 3-6. In de drie  daarop volgende minuten vielen er nog drie doelpunten en zo eindigde een enerverende wedstrijd in een 5-7 eindstand. Je kunt wel stellen dit is reclame maken voor je team en het voetbal.

Braak Financiële Diensten – Stadsherberg catering
Een duel der beide zeventallen dat vorige week nog gelijk wist te spelen en zodoende het eerste punt wist binnen te slepen. Je zou vandaag dus een leuke en spannende wedstrijd verwachten maar uiteindelijk bleek dit toch iets minder spannend te zijn. Wellicht kwam dat door de kwaliteitsverschillen binnen beide selecties of het feit dat Stadsherberg catering geen wissels had en dus de gehele wedstrijd moest zien vol te maken met z’n vijven. Braak was vandaag oppermachtig al wist het pas na negen minuten spelen de scoren te openen. Niels Krikke wist twee man uit te spelen waarna hij vanaf kop cirkel de trekker weet over te halen en de bal achter de keeper ziet belanden 1-0. De gasten wilde wel maar kwamen er niet heel vaak aan te pas en dus bleef het ondanks veel strijd leveren lastig voetballen. In de vijftiende minuut werd de score verder uitgebreid en opnieuw was het Niels Krikke die een bal van afstand tegen de touwen zag eindigen 2-0. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en hadden de mannen van Braak Financiële Diensten het betere van het spel.  Dit overwicht werd gelijk in twee doelpunten omgezet. Eerst was het Sietse Kuiper die via de zijlijn de achterlijn bereikte waarna hij goed bleef kijken en de bal in de goal wist te schuiven 3-0. Vervolgens was het dus al gauw 4-0 toen de bal werd gekeerd door de doelman maar de speler van de thuisploeg was er als de kippen bij en wist de rebound binnen te werken 4-0. Het geloof leek nu weg te zijn bij de gasten en hierdoor werd het gemakkelijker voor de thuisploeg om de dienst uit te maken. Zo werd er in de 25ste minuut een lange bal van achteruit gegeven waarna de spits niet nadacht en de bal in één keer op de volley nam en zodoende de keeper kansloos liet 5-0. Konden de manen van de Stadsherberg dan helemaal geen indruk maken of scoren? Jawel dat konden ze zeker en ook nog eens tweemaal. Eerst werd er een voorzet binnen getikt wat de 5-1 opleverde en als laatste goal werd er een goede actie gemaakt waarna er beheerst binnen word geschoten. Nu zou u dus denken de eindstand is dus 5-2, maar dat is niet waar want tussen de eerste en tweede goal van de Stadsherberg wist Sietse Kuiper ook nog de 6-1 binnen te tikken. En zo eindigde een eenzijdig duel in een gemakkelijke 6-2 overwinning voor Braak Financiële Diensten.

Derde klasse

Man of the World Lwd. – Rijschool Posset
Een spannend of juist een gemakkelijk duel? Dat was de vraagstelling vooraf aan deze partij. Man of the World Lwd. had namelijk vorige week zeer gemakkelijk gewonnen en de heren van Rijschool Posseth leden een pijnlijke nederlaag. De ene wil de stijgende lijn dus doortrekken en de ander wil juist uit het diepe dal komen. Één ding was op het einde van de avond duidelijk en dat was dat het een zeer gemakkelijke avond was geworden voor de ploeg in vorm en dat de ploeg in het dal iets verder in het drijfzand is terecht gekomen. Na vijf minuten spelen wist Danieck Bakker de score te openen via een afstandschot en dus was het doelpuntenfestijn geopend 1-0. Toch kon men niet lang genieten van deze voorsprong want een minuut later maakte een speler van de thuisploeg een eigen doelpunt en zo was de stand alweer gelijk 1-1. Hierna bleef het ondanks enkele kansjes nog rustig qua het scoringsvermogen maar dit veranderde vanaf minuut dertien. Het was Jay die met een goede pass Vibusan vrij zette voor doelman en deze bleef rustig en schoot de bal tegen het netje 2-1. Hiermee was de ban gebroken want in de eerste helft bleef de ploeg uit Leeuwaren de betere partij en wist het nog tweemaal te scoren. De 3-1 kwam via de rebound en werd opnieuw gescoord door Vibusan, waarna de 4-1 werd gescoord door Jay die de bal vanuit de hoek in het goal kreeg. In de tweede helft bleef het spel hetzelfde, Man of the World Lwd. bleef de bovenliggende partij en Rijschool Posseth had weinig in te brengen en werden steeds verder achteruit gedrukt. Dit leidde er toe dat er binnen twee minuten alweer tweemaal gescoord werd. Eerst was het Rutger van de Pol die de bal simpel wist binnen te tikken , waarna de 6-1 binnen vloog via een afstandschot. Dat de scoringsdrift in dit duel nog niet klaar zou zijn dat werd wel duidelijk want de thuisploeg schroefde het tempo steeds meer op. Deze versnelling leidde er toe dat haast elk schot op goal erin vloog. Zo ook in de 26ste en 27ste minuut wanneer een afstandschot en een schot vanaf de zijlijn binnen vliegen en de stand op 8-1 word gebracht. Uiteindelijk bleef de thuisploeg van afstand schieten of de bal vanaf de zijkant binnen tikken en hierdoor stond het na 38 minuten spelen 13-1!!. Toch wisten de gasten nog een eretreffer te maken en hiermee werd de eindstand bepaald op 13-2.

Lukkes Arum – SDV Projectbuilding
Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie en dus was het even aftasten hoe beide ploegen ervoor zouden staan. In de eerste helft lieten beide teams zien dat het zeker kan voetballen en dat het goede tactische maar ook technische spelers in huis heeft. Dat de eerste helft aardig gelijk op ging was dan ook geen verassing. Toch kwam Lukkes Arum op een 1-0 voorsprong door Jelmer van der Vries die de bal simpel kon binnen tikken. Lang  bleef deze score niet staan want enkele minuten later wist Jitze de Jong de 2-0 aan te tekenen. Maar hier lieten de heren van SDV Projectbuilding het niet bij zitten en al snel was daar de aansluitingstreffer van Mark Kerkhof 2-1. Hierna leek het wel of de heren uit Arum het lastiger kregen en dat resulteerde enkele minuten voor tijd ook in de 2-2 van Jelle Talhout. Toch zette Jitze de jong Lukkes Arum weer op een 3-2 voorsprong,  en dat leek dus ook de ruststand te wezen. Hier dacht Ronald Steenstra anders over en net voor het verstrijken van de eerste periode schoot hij de 3-3 tegen de touwen. Met deze stand werd ook de rust bereikt en gezien het spelbeeld was dit ook zeker niet onverdiend want beide ploegen voelde elkaar goed aan. In het tweede bedrijf was dit toch anders en waren de gasten de bovenliggende partij en super effectief. Zo werd al snel de 3-4 gemaakt door Ronald Steenstra. Of dit nog niet genoeg was besloot Wibo Brouwer een bal prachtig in de goal te plaatsen en daarmee plaatste hij ook de 3-5 op het scorebord. Hierna leek er iets te knappen bij Lukkes Arum en dat leidde er toe dat de teugels losser gingen zitten. Hier wisten de mannen van SDV Projectbuilding optimaal van te profiteren. Het was namelijk Jonathan Meewis die het slotakkoord aantekende door nog twee treffers binnen te schieten en hiermee de eindstand van 3-7 op het scorebord wist te zetten. Het was uiteindelijk een leuke opgaande eerste helft maar in het tweede bedrijf liet de thuisploeg het te gemakkelijk gaan.