Doelpuntenregen in eerste speelronde tweede seizoenshelft

Het is januari, het OFK is weer voorbij en dus is het tijd voor de tweede seizoenshelft van de competitie. Een nieuwe indeling en dus ook weer nieuwe tegenstanders die getroffen worden. Alle teams waren gebrand op een goede start van de competitie en dus werd er gelijk gestreen voor elke meter en bal.

Hoofdklasse

Zijlstra beroepskleding – Bogt fen Gune/ Veltman vloeren 7-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus werd er veel verwacht van dit duel. De supporters gingen er daarom maar eens goed voor zitten en die zagen gelijk een wedstrijd in hoog tempo. Het duurde dan ook niet lang voordat de score geopend werd. Het is minuut zes als Cornelis Zijlstra de bal voor zijn voeten terugvindt en hij kon deze simpel binnen tikken 1-0. De ban was gebroken maar de gasten hadden nog genoeg tijd om de wedstrijd om te draaien. Het duurde uiteindelijk zes minuten voordat de gelijkmaker al een feit was. Het was Frank de Vries die aan de bal komt en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou het daar niet bij blijven want met nog vier minuten te spelen weet Pieter Zijlstra de bal in de korte hoek te prikken en daardoor werd het 2-1. De voorsprong was er weer maar de ruststand zou dit niet zijn want met nog twee minuten op de klok is het Tiemo Postma die de bal simpel kan binnen tikken en daardoor werd het 3-1. En dus moesten de mannen van de Bogt in de tweede helft aanzetten wilde het de drie punten nog pakken. Dit gebeurde dan ook gelijk en met resultaat want binnen de minuut is het Frank de Vries die de bal in de verre hoek weet te leggen en daarmee werd het 3-2. De blijdschap was er al duurde dat maar twee minuten want toen was het Roy Vermaning die de bal in de verre hoek wist te leggen en daardoor werd het 4-2. De mannen van Zijlstra zaten lekker in de wedstrijd en dus zou je verwachten dat er nog wel wat doelpunten zouden gaan vallen. Dat gebeurde ook en wel met nog elf minuten te spelen. Het is Cornelis Zijlstra die de bal simpel weet binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 5-2. Diezelfde Cornelis Zijlstra wist twee minuten later wederom raak te prikken nadat hij de bal door de benen van de keeper weet te schieten 6-2. Hiermee was de wedstrijd wel beslist maar dat betekende niet dat het klaar was met de doelpunten. In tegendeel zelfs want met nog zes minuten te spelen mogen de gasten een penalty nemen en deze werd feilloos binnen gewerkt door Frank de Vries 6-3. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Johannes v/d Veen die de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee tekende hij voor een 7-3 eindstand.

Sportcafé de Trije – ZM Beweegcentrum 2-8

Waar de ene het in de eerste seizoenshelft wat lastiger had daar vonden we de andere terug aan de top van de competitie. Maar de bal is rond en dus kon het alle kanten op vallen. Dat bleek ook wel want na twee minuten spelen werd de score al geopend. De bal ging via een eigen speler het doel in en daardoor stond het al gauw 1-0. Maar lang stond deze stand niet op het bord want drie minuten later was het Jort Scheffer die de bal in de verre hoek wist te leggen en daardoor werd het alweer 1-1. Diezelfde Jort Scheffer deed het drie minuten later wederom al schoot hij ditmaal de bal in de korte hoek binnen 1-2. De voorsprong was er maar ondanks dat bleef het spel over en weer gaan. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft werd de marge verder vergroot. Henk Jansma kwam aan de bal en zijn schot eindigde zuiver in de verre hoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-3. En dus moest de thuisploeg in het tweede bedrijf vol in de achtervolging gaan. De insteek was er ook wel bij de ploeg maar toch konden zij niet voorkomen dat het na vijf minuten spelen alweer raak was. Ditmaal was het Wessel Roorda die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de verre hoek 1-4. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Nee leek het antwoord te wezen want een minuut na de vorige treffer was het raak aan de andere zijde van het veld. De bal kwam voor de voeten terecht van Karst Hannema en deze kon simpel binnen tikken 2-4. En dus leek de spanning in de wedstrijd terug te wezen. Leek inderdaad want met nog tien minuten op de klok is het Lennard Feenstra die de bal over de doelman heen lobt en daarmee tekende hij voor de 2-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan voor de thuisploeg want twee minuten hierna schoot Wessel Roorda de bal in de korte hoek en daardoor werd het 2-6. De overwinning was wel binnen en dus was de vraag alleen nog hoe hoog gaat de eindstand worden? Met nog twee minuten te spelen kwam de bal terecht bij Lennard Feenstra en deze schoot de bal hard door het midden binnen 2-7. Het slotakkoord kwam op naam van Henk Jansma die de bal nog in de verre hoek wist te deponeren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-8.

Tweede klasse

Rintec – Keizer Autoschade 8-3

Waar de ene voor de winterstop goed draaide daar kende de andere een zware eerste seizoenshelft. En dus zou je denken dat de thuisploeg op voorhand favoriet is om dit duel te winnen. De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken en dat leidde na drie minuten spelen tot de openingstreffer. Na een fout achterin bij de gasten was het Erik Terpstra die dit keihard afstrafte en daardoor werd het 1-0. Deze score werd twee minuten later verder uitgebreid. Een voorzet kon binnen gewerkt worden door Gerco Thom de Boer en daarmee werd het al snel 2-0. In de fase hierna ging het spel meer over en weer en kwamen er mogelijkheden voor beide ploegen. De volgende treffer kwam er met nog vier minuten te spelen in de eerste helft. Het was Erik Terpstra die aan de bal kwam en met een keihard schot in de korte hoek tekende hij voor de 3-0. Maar een tegen reactie volgde snel want een minuut later was het Teunis van der Boon die van dichtbij wist raak te schieten en dus was het 3-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want weer een minuut later was het Erik Terpstra die de bal hard in de kruising wist te werken en daarmee werd het 4-1. Diezelfde Erik Terpstra herhaalde twee minuten later hetzelfde recept maar dit keer schoot hij de bal in de kruising van de korte hoek 5-1. Was de wedstrijd hiermee echt gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want drie minuten later werd het zelfs 6-1 via Sander Deinum en daarmee was het verschil wel te groot. Maar ondanks deze grote achterstand bleven de gasten erin geloven en dat leidde zelfs tot de volgende treffer. Het was Teunis van der Boon die één op één kwam met de keeper en deze bleef rustig en daardoor werd het 6-2. Diezelfde Teunis van der Boon tekende tien minuten voor tijd voor de 6-3 door de bal hard van de zijkant binnen te werken. Maar de thuisploeg bleef ook gewoon zijn ding doen en uiteindelijk ook met resultaat. Met nog acht minuten te gaan weet Gerco Thom de Boer een voorzet binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 7-3. Maar hiermee was het nog niet klaar want twee minuten later was het Sander Deinum die de bal door de benen van de keeper weet te werken en daarmee bracht hij de stand op 8-3. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van dit duel te wezen en dus gingen de eerste drie punten van het seizoen naar de thuisploeg.

SDV Keukens en meer – WR Unit 3-2

Ook voor deze twee ploegen start de competitie weer en dus was het de vraag hoe beide ploegen uit de winterslaap zijn gekomen. Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel en dus zou je wel kunnen vaststellen dat er doelpunten zouden gaan vallen. Dit gebeurde uiteindelijk ook en wel na vier minuten spelen. De bal kwam terecht bij Tieme van Marrum en deze wist de bal van dichtbij binnen te werken 0-1. De voorsprong was er en dus moest SDV al vroeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en uiteindelijk met resultaat want acht minuten voor de rust werd het 1-1 via Jonathan Meeuwis die de bal langs de keeper wist te schuiven en daardoor was alles weer in evenwicht. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. De tweede helft was twee minuten onderweg als Tieme van Marrum één op één komt met de doelman waarna hij de bal langs de doelman schoof in het mandje 1-2. Wederom was de voorsprong een feit maar ook ditmaal liet de thuisploeg zich niet gek maken. De achtervolging werd ingezet en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. Een goede voorzet werd binnengetikt door Mark Kerkhof 2-2. En zo was alles weer mogelijk en dus gingen beide ploegen vol opzoek naar de voorsprong. En dan met nog zes minuten op de klok wordt er een penalty gegeven aan de thuisploeg en deze werd hard binnen geschoten door Henk Vonk 3-2. En zo stond de thuisploeg een keer voor en moesten de mannen van WR Unit in de achtervolging gaan. Dit gebeurde dan ook gelijk maar in de slotminuten werd er niet meer gescoord en dus gingen de drie punten naar SDV Keukens en meer.

Derde klasse

Zaalvoetbal ex BTW – Roosma schilders 0-1

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het op voorhand een interessant duel te gaan worden. Leuk werd het zeker want al snel bleek dat beide ploegen inderdaad weinig voor elkaar onder deden. Het spel ging over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren. Toch gebeurde dit in het eerste bedrijf niet en dus werd er gerust met een brilstand. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen gingen vol opzoek naar de voorsprong en hierdoor bleef het een leuke wedstrijd om te volgen. Na zes minuten gespeeld te hebben kwam de bal terecht bij Nivisan Kanagaratnam en deze ramde de bal hard en hoog in het doel 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. In de slotfase kwamen er nog mogelijkheden genoeg om te scoren maar dit gebeurde niet meer en dus behaalde de mannen van Roosma een minimale overwinning.

Offinga kappers – North line 4-2

Twee gebrande ploegen stonden aan de start van deze wedstrijd en dus beloofde het een spannende wedstrijd te gaan worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen zouden weinig voor elkaar onder doen. Het duurde dan ook maar zes minuten voordat de score werd geopend. De bal kwam voor de voeten terecht van Feike Nieuwhof en deze kon de bal van dichtbij binnen werken 1-0. Maar ondanks de voorsprong bleven de gasten goed mee spelen en dat leidde in de twaalfde minuut tot de gelijkmaker. De bal werd goed afgelegd waarna Jilles Groen de bal goed in de hoek wist te plaatsen en daardoor werd het 1-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want de keeper van de gasten schoof de bal in de voeten van Willem Nieuwhof en deze wist daar wel raad mee waarna hij de bal binnen schoot 2-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het nog een spannende tweede helft te gaan worden. Deze tweede helft was vijf minuten onderweg als Willem Nieuwhof een vrije trap mag nemen en deze schiet hij in de korte hoek binnen waarna het 3-1 wordt. Het gaatje was geslagen maar deze werd binnen een minuut verkleind want Jesse Hooghiemstra wist een rebound van dichtbij binnen te werken en daardoor werd het 3-2. De spanning was geheel terug en dus kon het weer alle kanten op vallen. Dit bleek ook wel want beide ploegen kregen mogelijkheden op meer maar dezen mogelijkheden werden niet benut. Maar dan met nog zes minuten op de klok is het Feike Nieuwhof die vanaf de zijkant op komt waarna zijn schot eindigt in de verre hoek 4-2. Dit bleek uiteindelijk ook het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daardoor pakte de thuisploeg drie belangrijke punten.

BSH Partyservice – CK Corporation 1-3

Een wedstrijd tussen twee ploegen die het de eerste seizoenshelft niet makkelijk hebben gehad. En dus leek dit een perfecte wedstrijd te wezen om een goede start te maken in de nieuwe fase van het seizoen. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en hierdoor werd het gelijk een leuke strijd. Het duurde uiteindelijk zes minuten en achtendertig seconden voordat de score werd geopend. Het was Dokan Karadag die wist raak te prikken en daardoor werd de stand 0-1. De thuisploeg moest nu in de achtervolging gaan en dat deed het uiteindelijk ook. Toch kon het niet voorkomen dat de score verder werd opgevoerd. Het was Aadil Doada die aan de bal kwam en hij lobte te bal over de doelman heen 0-2. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus hadden de gasten een mooie voorsprong te pakken. De tweede helft was vier minuten en zevenenvijftig seconden onderweg als Arne Tigchelaar er vandoor is en hij wist de bal netjes binnen te leggen 1-2. De spanning was terug al duurde dit maar een kleine vijf minuten want toen ging Joel Lopez er vandoor en ook hij bleef rustig waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-3. Beide ploegen kregen in de slotfase nog verschillende kansen om te scoren maar dit gebeurde niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 1-3 eindstand.

Frankena loonbedrijf – Lahaise schoonmaak & Glasbewerking 2-6

Beide ploegen kende een wisselvallige eerste seizoenshelft en daardoor was het afwachten hoe beide ploegen voor de dag zouden komen. In de eerste helft kregen beide ploegen genoeg kansen om te scoren maar de trekker werd maar niet overgehaald en daardoor gingen we rusten met een brilstand. En dus moest het spektakel er komen in de tweede helft. Deze was vier minuten onderweg als Jens Jellema de bal in de verre hoek weet te schieten en daardoor werd het 0-1. Maar de tegen reactie was al gelijk een feit want gelijk hierna was het Jelle Jan Rodenhuis die de bal simpel wist binnen te tikken en daardoor was het alweer 1-1. In deze fase ging het snel want twee minuten later was het alweer raak. Het was Clint Baks die de bal door de benen van de keeper schoof en daardoor werd het 1-2. In deze fase ging het snel want twee minuten later was het wederom raak. Ditmaal was het Dirk de Vries die de bal ontving en zijn schot ging wederom door de benen van de keeper heen 1-3. In de zeven minuten hierna kregen beide ploegen wel mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus bleef alles in evenwicht. Alles gebeurde namelijk in de laatste vijf minuten van het duel. Eerst was het Jan Pieter Hoekstra die de spanning terugbracht door de bal simpel binnen te tikken 2-3, waarna Dirk de Vries hetzelfde deed aan de andere zijde van het veld en daardoor werd het gelijk al 2-4. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en al helemaal omdat Randy Rispens de bal twee minuten voor tijd wist binnen ten loppen en daardoor werd het 2-5. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 2-6 nadat Clint Baks de bal kort voor tijd wist binnen te tikken!

Vierde klasse

Dikland installatie techniek – Verno verhuur 3-1

Beide ploegen kende een wisselvallige eerste seizoenshelft en dus was het afwachten wie het beste uit de winterslaap zou komen. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en hierdoor leek het een leuke pot voetbal te gaan worden. Het duurde uiteindelijk vier minuten en zevenenveertig seconden voordat de ban gebroken werd. Het was Duco Hilverda die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal als het met nog zes minuten en zestien seconden te spelen ook nog 2-0 wordt. Jisse Bijlsma kwam aan de bal en met een goede lobbal liet hij de keeper kansloos achter. Met deze stand voorsprong werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Het spelbeeld in deze helft veranderde niet. Beide ploegen bleven aardig gelijkwaardig aan elkaar en dus kon het beide kanten op vallen. Het duurde dan ook zeventien minuten en twintig seconden voordat de volgende treffer een feit was. Een hoge bal werd knap binnengekopt door Aldrik Dijkstra en daardoor werd het 2-1. De spanning was weer volledig terug al was dat maar van korte duur want een halve minuut later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Na goed samenspel was het Patrick Hoekstra die binnen wist te werken en daarmee tekende hij voor een 3-1 eindstand.

Horeca de Trije – Visual Reklame 3-11

Een interessant potje voetbal tussen twee verschillende teams. De ene is ervaren en de andere ploeg kent jonge honden. Toch bleek al snel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden en hierdor werd het een leuke open wedstrijd. Het duurde uiteindelijk zestien minuten en vierenveertig seconden voordat de ban werd gebroken. Het was Tijmen Lousma die aan de bal kwam en met een hard schot over de keeper heen tekende hij voor de 0-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. Waar het in de eerste helft lang duurde voordat er gescoord wed daar gold dat niet voor de tweede helft. Deze was drie minuten en achtenveertig seconden onderweg Tom de Ruite de bal mooi over de doelman heen lobt en daardoor werd het 0-2. Hierna ging het snel want twee minuten later was het Elmar Haitsma die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij de bal hard wist binnen te werken 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen al wilde de thuisploeg natuurlijk anders. Maar de ommekeer kwam er niet want iets meer dan twee minuten na de vorige treffer was het wederom raak. Ditmaal was het Thimo Hellinga die de bal vanaf twaalf meter weet binnen te werken en daardoor werd het 0-4. Maar een tegen reactie volgde gelijk vanaf de aftrap. Roland van Santen was sneller dan zijn tegenstander waarna de bal strak tegen de touwen eindigde 1-4. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want kort na dit doelpunt lobte Roy Groeneveld de bal over de doelman heen en daardoor werd het 1-5. Het bleef doelpunten regenen want kort hierna was het Elmar Haitsma die de bal door de benen van de keeper wist te schuiven en dus werd het 1-6. De volgende treffer kwam vervolgens van Tom de Ruiter die het maar eens van vijftien meter probeerde en ook dit schot viel binnen 1-7. Maar toch wist de thuisploeg ook niets terug te doen via Michel v/d Veen die de bal hard langs de doelman schoot en daardoor werd het nog 2-7. Maar ondanks de eretreffer mocht het niet meer baten want Sil Lousma wist ook nog doel te treffen en daardoor werd het 2-8. In de laatste tweeëneenhalve minuut werd er nog viermaal doel getroffen. Voor de thuisploeg scoorde Smon Haijma en voor de gasten Tijmen Lousma en daardoor eindigde dit duel in een 3-11 eindstand.

Anytime Fitness Harlingen – Beumako 1-3

Een nieuwe start en dus weer een nieuwe kans op punten. Wie begint er goed en weet de eerste drie punten binnen te halen? Vanaf minuut één werd er vol gestreden voor elke bal. Dit leidde na drie minuten en drieënveertig seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het was Sven Jurre de Vos die de bal ontving en zijn schot ging hoog over de doelman heen 1-0. De voorsprong voor de thuisploeg was er al zou deze maar zes minuten duren. Dan is het namelijk Nick Tiebesl die zijn sprintduel wint waarna hij de bal hard weet binnen te werken 1-1. Uiteindelijk gingen we ook rusten met deze gelijke stand. En dus moest de beslissing vallen in de tweede heft. Deze helft was amper tien minuten onderweg als Koen Beuker en vandoor gaat en met een lobbal liet hij de keeper kansloos achter 1-2. En zodoende stonden de mannen van Beumako op een voorsprong en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook zeker en de mogelijkheden om te scoren kwamen veelvuldig voorbij. Uiteindelijk zou er in deze wedstijd nog maar één keer gescoord worden. Het is namelijk Jochem Wielenga die de bal door de benen van de keeper weet te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Vijfde klasse

VDV Techniek – Bouwbedrijf van Marrum 3-4

Een nieuwe start voor beide en dus nieuwe kansen op een hogere klassering dan in de eerste speelronde. Beide ploegen lieten gelijk zien dat het weinig voor elkaar onder deden. Hierdoor ontstond er een open wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Het duurde uiteindelijk vijf minuten voordat de score werd geopend. Timo Heijn schoot de bal hard door het midden binnen en daardoor werd het 0-1. De voorsprong was er maar voor hoe lang? Uiteindelijk duurde de voorsprong tien minuten want toen was het Sikke Brandsma die een vrije trap wist binnen te schieten en daardoor werd het 1-1. Diezelfde Sikke Brandsma was drie minuten later wederom trefzeker. Ditmaal schoot hij de bal in de korte hoek en daardoor werd de ruststand bepaald op 2-1. Waar de openingstreffer vijf minuten op zich liet wachten daar gold dat ook voor de eerste treffer in de tweede helft. Tjipko Vellinga kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de verre hoek 2-2. Beide ploegen gingen hierna vol op jacht naar de voorsprong en deze kwam er uiteindelijk ook. Met nog negen minuten op de klok is het Sikke Brandsma die de bal in de korte hoek weet te schieten en daarmee tekende hij voor de 3-2. Toch duurde deze voorsprong maar vijf minuten want toen was daar Timo Heijn die de bal in de korte hoek wist te schieten 3-3. Diezelfde Timo Heijn was een minuut later wederom trefzeker. Ditmaal schoot hij de bal strak door het midden in het doel en daardoor werd het 3-4. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee waren de eerste drie punten van de competitie een feit voor de gasten.

Ventura systems – Team Aboubakar 8-4

Beide ploegen wilde goed starten aan de tweede seizoenshelft en dus gingen beide ploegen vol goede moed van start. Het duurde dan ook maar vier minuten voordat de ban werd gebroken. Rients Hietkamp kwam één op één met de doelman waarna hij de bal door de benen van de doelman schoot 1-0. Dit doelpunt deed goed want twee minuten later werd de score verdubbeld. Een corner werd voorgebracht waarna Geert Dijkstra de bal weet binnen te tikken 2-0. Het ging in deze fase van de wedstrijd snel want een minuut na de vorige treffer was het wederom raak. Een schot van Sam Brouwers ging via de binnenkant van de paal binnen 3-0. Diezelfde Sam Brouwers wist twee minuten later wederom toe te slaan door de bal van dichtbij binnen te werken 4-0. Konden de gasten dan helemaal niets betekenen in deze wedstrijd? Jawel want na elf minuten spelen werd er een vrije trap slim genomen waarna deze door Oscar Busser in de linker onderhoek geschoten 4-1. Een ommekeer leek dus mogelijk maar daar dacht Rients Hietkamp blijkbaar anders over want hij ontving de bal waarna hij deze hard wist binnen te werken 5-1. Maar een tegen reactie volgde gelijk want Kevin Menks wist de bal van dichtbij strak in de rechterhek te werken en daardoor werd het 5-2. Dit bleek de laatste treffer van de eerste helft te wezen en dus konden we ons opmaken voor een leuke tweede helft. Deze tweede helft was vier minuten onderweg als Jelle Zwanenburg één op één komt met de doelman en de bal door de benen weet te schieten 6-2. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? De mooiste goal van de avond kwam wellicht van Sander Boomsma die de bal vanaf de middenlijn over de doelman wist te krijgen en daarmee tekende hij voor de 7-2. Twee minuten na deze treffer kwam de bal terecht bij Oscar Busser en deze kon van dichtbij simpel binnen tikken 7-3. Maar hier bleef het niet bij want een minuut later was het Kevin Menks met een schot vanaf de zijkant en deze viel ook nog heerlijk binnen 7-4. Het slotakkoord kwam er twee minuten voor tijd. De doelman was niet meer op zijn post waarna Sam Brouwers de bal simpel kon binnen werken en daarmee tekende hij voor een 8-4 overwinning.

Van der woude fietsen – Stadsherberg catering 3-3

Beide ploegen willen deze tweede seizoenhelft vol meedoen voor de titel en dus waren beide ploegen gebrand op een eerste driepunter. Beide ploegen lieten gelijk zien dat het weinig voor elkaar onder deed en hierdoor werd het een open wedstrijd. Na vier minuten en drieënveertig seconden gespeeld te hebben was de openingstreffer een feit. Een toegekende vrije trap werd goed binnengeschoten door Ken Knoeff en daardoor werd het 1-0. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee minuten na de openingstreffer was de gelijkmaker al een feit. Een goed schot van Edwin Lodewijks ging langs de doelman het doel in 1-1. Beide ploegen gingen hierna vol opzoek naar de voorsprong en daar kregen ze ook enkele goede mogelijkheden op. Uiteindelijk viel die treffer ook. Het was Edwin Lodewijk die de bal netjes wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 1-2. Toch zou er niet gerust gaan worden met deze stand want met nog één minuut en achttien seconden op de klok is het Mark Ypma die raak wist te schieten en dus werd het 2-2. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk duurde het zeven minuten en veertig seconden voordat de volgende treffer een feit was. Het was Edwin Lodewijk die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij de bal hard tegen de touwen schoot 2-3. En dus moest de thuisploeg vol in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook en uiteindelijk met resultaat. Het was Ken Knoeff die zijn tegenstander te slim af was waarna zijn schot strak in het mandje eindigde 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar de overwinning maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten verdeeld.