Doelpuntloos spektakel bij Warmtetechniek – Sportcentrum Shape. Koopmans Schilders met moeite naast Autobedrijf Strikwerda.

Een kort programma op de vijfde van april. Dit had alles te maken met de voorbereiding voor een groot judotoernooi in de Trije. Daarom dus twaalf wedstrijden. Te beginnen in de Hoofdklasse waar een duel werd gespeeld: Regina’s Lingerie tegen de Bogt fen Gune. Een duel waarin de Bogt onder leiding van Frank de Wit al binnen twee a drie minuten op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna haakte Regina nog wel aan, maar kon het niet meer punten verzamelen. In de Eerste Klasse was vooral het duel Sportcentrum Shape – Warmtetechniek de moeite waard. Daar waren bijna alle ingredienten aanwezig voor een heerlijke pot voetbal: moordend tempo, veel duels en een felle strijd. Bijna alle ingredienten. Goals ontbraken, 0-0. In de Tweede Klasse was het voor Koopmans Schilders zaak om de aansluiting bij koploper Sijperda Verhuur vast te houden. Dit lukte gedeeltelijk. Met een 2-2 gelijkspel tegen Autobedrijf Strikwerda kwam de Franeker ploeg goed weg. Het verschil met de koploper bedraagt nu drie punten. Daarbij is het doelsaldo van Koopmans veel beter. Ook in de Derde Klasse veel spektakel. Vooral bij Struners tegen Expert Franeker. Daar werd Expert vooral in de tweede helft compleet weggespeeld door de vroegtijdige kampioen, 9-3. De wedstrijd Betterfit – SDV Projectbuilding was spannender. Betterfit had veel de bal, maar was SDV veel dodelijker in de afwerking. In een bloedstollende eindfase werden de punten gedeeld, 3-3. W.I.K. dacht in de laagste klasse te zorgen voor een stunt door hoogvlieger Leo Reitsma/Huhtamaki te verslaan. Het kwam via snelle uitbraken op 2-0, maar toen was de pret voorbij. Leo Reitsma herpakte zich toen de spelers van Franeker 1 terugkwamen van trainen. Zij, C. Outhuyse, M. Teertstra en E. Boonstra,  beslisten het duel: 4-2.

 

 

Reginas Lingerie – Bogt fen Gune 2-3

F. de Wit 0-1, 0-2, P. Algra 1-2, F. de Vries 1-3 en D. Riemersma 2-3.

De allerlaatste wedstrijd van de avond. Interim-coach Koen Oosterveld gaf toe moe te zijn: “Is het al elf uur? Ik had al lang in bed moeten liggen”. Frank de Wit oogde wel fit en verraste vriend en vijand door binnen drie minuten twee goals te maken. De tweede met een hakje achter het standbeen kweekte veel applaus. Regina haakte daarna aan, maar kon niet op gelijke hoogte komen. Dit kwam mede door de fabuleus keepende Robert Veltman. Hij zorgde er met fantastische reflexen voor dat de Bogt met drie punten kon gaan douchen. De Skearmessen – Max Stuc 6-3

R. Frijling 1-0, E. Dijkstra 2-0, H. de Boer 3-0, 4-0, H. Huisman 4-1, R. v. Hoenderdaal 4-2, B. v/d Veen 4-3, H. Mulder 5-3 en R. Frijling 6-3.

Ondanks een duel met negen treffers, kwam het laat op gang. Roel Frijling opende pas in de negende minuut de score. Met een 2-0 voorsprong ging Skaermessen daarna de tweede helft in. In dat tweede bedrijf werd meer gescoord en kreeg Max Stuc het gevoel dat er iets te halen viel. Niets bleek minder waar toen Harmen Mulder en Roel Frijling het duel beslisten met de 5-3 en 6-3.

 

Devicamp.nl – Cafe De Posthoorn Dronrijp 3-7

J. Landman 0-1, T. Adolfs 0-2, W. Hoogterp 0-3, K. v. Hofwegen 1-3, D. Wybenga 2-3, B. Buwalda 2-4, R. Houtsma 3-4, B. Buwalda 3-5, W. Hoogterp 3-6 en P. v. Rootselaar 3-7.

Het duel in de nieuwe hal zorgde vooral voor veel ergernis bij Devicamp. De equipe in de lichtblauwe tenues kon zichtbaar slecht tegen de hitte in de hal. Daarnaast hadden ze geen wisselspelers meegenomen. Dit in tegenstelling tot Posthoorn. Mede door het gebrek aan wissels kon Devicamp in de tweede helft niet meer aanhaken bij de tegenstander uit Dronrijp.

 

Sportcentrum Shape – Warmtetechniek 0-0

Geen doelpunten.

Een zaalduel zonder goals is vaak heel saai. Deze wedstrijd tussen Shape en Warmtetechniek was dat niet. Een enorm spektakelstuk met veel strijd en felle duels. Toch waren er weinig uitgespeelde kansen. 0-0 bleek achteraf een terechte eindstand. Niemand verdiende het echt te winnen.

 

Auto Strikwerda – Koopmans schilders 2-2

S. Bootsma 0-1, R. Dijkstra 1-1, A. P. Strikwerda 2-1 en S. Bootsma 2-2.

Voor Koopmans zogezegd zaak om aan te blijven haken bij koploper Sijperda Verhuur. Strikwerda was niet van plan hieraan mee te helpen. Het nam zelfs nog voor de tweede helft begon brutaal de voorsprong. Steven Bootsma repareerde een hoop door de 2-2 te maken.

 

Preton Nederland – Primera Haitsma 4-3

C. Zijlstra 0-1, 0-2, Z. Korell 1-2, O. Peksa 2-2, P. v/d Schoot 3-2, J. v/d Veen 4-2 en C. Zijlstra 4-3.

Vaak is een hattrick van Cornelis Zijlstra genoeg voor de winst, maar dit bleek tegen Preton niet het geval. Het lijkt vaak zo dat Primera te afhankelijk is van hem. In deze gelijkopgaande wedstrijd had Preton soms het geluk mee en was Primera-doelman J. de Jong niet in goeden doen. Mede daardoor werd het 4-3 voor Preton.

 

Betterfit – SDV Projectbuilding 3-3

M. Kerkhof 0-1, G. Rijpstra 1-1, F. de Beer 1-2, M. Kerkhof 1-3, G. Rijpstra 2-3 en R. de Klerk 3-3.

Een wedstrijd met vooral een onwijs spannende slotfase. Voorafgaand aan dit slot gebeurde er echter ook al het nodige. Zo pegelde de verder onzichtbare Robbin de Klerk een vrije trap binnen, kopte M. Kerkof raak en konden de keepers zich onderscheiden. Vooral in het eind van het duel. Toen kon de winst beide kanten opvallen, maar bleef het gelijk. Een achteraf verdiende puntendeling.

 

De Struners – Expert Franeker 9-3

R. v. Dellen 1-0, S. Roorda 1-1, R. de Vries 2-1, E. Lodewijk 2-2, M. v. Overbeek 3-2, J. Herrema 4-2, Eigen goal 5-2, R. v. Dellen 6-2, 7-2, 8-2, S. Roorda 8-3 en R. v. Dellen 9-3. De Struners, al kampioen, tegen degradatiekandidaat Expert Franeker. Een duel waarin de Berlikumers zich niet erg druk maakten. Er werd rustig aan gedaan en ook Expert mocht daarin een rol spelen. Een bescheiden rol, dat wel. In de tweede helft ging de machine bij de Struners even vol draaien en toen werd de tegenstander van het veld gespeeld. Roar van Dellen was de grote man met vijf treffers.

 

T.G.J. communicatie – Miedema Bouwbedrijf 5-2

N. v. Gils 1-0, J. v/d Meulen 1-1, S. Stienstra 2-1, Eigen goal 3-1, N. v. Gils 4-1, S. Stienstra 5-1 en R. Miedema 5-2.

T.G.J. voetbalt eigenlijk nergens meer om. Het kan niet meer degraderen, maar ook promoveren wordt lastig. Zeker omdat de tweede plaats zeven punten ver is. Miedema waakt nog voor degradatie. Toch kon de ploeg geen potten breken tegen het jonge T.G.J. waarin Noa van Gils weer op dreef was.

 

Sportcafe de Trije – The Phone House 3-8

J. Cuperus 1-0, T. Osinga 1-1, A. Hoekstra 1-2, 1-3, M. Werkhoven 2-3, A. Hoekstra 2-4, J. Cuperus 3-4, T. Osinga 3-5, M. Koning 3-6, 3-7 en 3-8.

De wedstrijd tussen de leeftijdsgenoten. Toch is het iets jongere Sportcafe de Trije van een veel minder niveau in vergelijking met de Phone House. Zoals vaker dit seizoen was Allard Hoekstra weer van grote waard met drie doelpunten. Ook Marcel Koning was vorstelijk op dreef met een drietal aan treffers.

 

W.I.K. – Leo Reitsma/Huhtamaki 2-4

R. Boonstra 1-0, 2-0, M. Spanjersbergh 2-1, E. Boonstra 2-2, C. Outhuyse 2-3 en M. Teertstra 2-4.

Leo Reitsma is eigenlijk heel kwetsbaar zonder de spelers van Franeker Zondag 1. Die moesten ze in het begin missen tegen W.I.K. Daar maakte de oude garde dankbaar gebruik van. Het kwam via R. Boonstra snel op een 2-0 voorsprong. Toen daarna de Zondag 1 spelers van training terugkwamen, kwam Leo Reitsma terug en werd het alsnog 4-2 in hun voordeel. De titelstrijd in de Vierde Klasse is nog niet beslist.

 

H.Vijver Rietdekkersbedrijf – Fitnesscentrum C.C.M. 5-4

S. Grotenboer 1-0, P. Vijver 2-0, J. Krijnen 2-1, 2-2, P. Vijver 3-2, 4-2, J. Krijnen 4-3, W. Moreira 5-3 en E. Herrema 5-4.

Ook dit keer geen punten voor Fitnesscentrum. Jeremy Krijnen zorgde er persoonlijk voor dat de ploeg in het geel soms kon aanhaken, maar hij kon het niet alleen. H. Vijver Rietdekkersbedrijf was ook niet in goeden doen. Toch wist het wel te winnen.