Doelpuntrijk duel Grauwe Paard en de Bogt fen Guné

De tweede ronde van de Visual Reklame competitie was vooral in de hogere klassen een zeer doelpuntrijke. In totaal werd er meer dan 150 raak geschoten. In de hoofdklasse begon de wedstrijd voor het Grauwe Paard niet geweldig. Tegen slechts 3 spelers van de Bogt fen Guné kwamen de Marsummers op een 0-2 achterstand. Pas toen de tegenstander 5 spelers in het veld had wisten ze weer wat de bedoeling was. Lovis Design uit Franeker wist nog niet te overtuigen. De kampioen van vorig jaar ging stroef van start tegen de Harmonie.

Grauwe Paard Рde Bogt fen Gun̩ 8-7 Voordat de marsummers goed en wel wakker waren stonden ze al met 0-2 achter. L.Vlaskamp en N.Bruinsma scoorden beide. Pas toen de rest van het team van de Bogt er was kon het Grauwe paard weer beginnen met voetballen. De strijd ging op en neer. Dan stond de Bogt weer een doelpunt voor en dan het Grauwe Paard weer. Uiteindelijk wist het Grauwe Paard aan het langste eind te trekken. Voor de Bogt schoten K.Bijlsma 3x, L.Vlaskamp 2x en W. Punter 2x.

Lovis Design РCaf̩ de Harmonie 6-3 Tot ver in de 2e helft geloofden de mannen van caf̩ de Harmonie in een overwinning. Lovis maakte veel fouten en lieten snel hun mammetje eens lopen. Hier profiteerde het caf̩ uitstekend van. J.Kingma maakte 0-1 en 0-1. O.Elsinga kon voor rust nog iets terug don. Na rust schoot H.Bartouhtouh gelijk maar schoot R.Reitsma met scherp 2-3. Maar na de gelijkmaker begon het bij Lovis te lopen en liepen ze simpel uit naar een 6-3 overwinning, O.Elsinga, H.Visser, M.Saamagun en H.Bartouhtouh schoten raak.

Kr8werk/Publikar-Saab/BlackHorse 7-1 Bij kr8werk waren H.Luimstra (4x) en R. de Zeeuw(2x) behoorlijk doeltreffend. Ze eisten dan ook alle goals op voor zich op. D.Wassenaar opende de score nog door knap 0-1 binnen te schieten maar de rest van de wedstrijd was overduidelijk voor Kr8werk.

Haarsma&de Bruin-Sportcafé de Trije 4-4 Waar Haarsma 2 man nodig had om de doelpuntenproduktie te verzorgen kon Peter Bootsma dit in zijn eentje voor elkaar krijgen. Bijna leek hij de matchwinnaar te worden toen hij 3-4 in schoot maar E.Bous wist toch nog een punt voor Haarsma te redden. De andere twee goals werden gescoord door A.Sytsma.

W.v.d Lageweg-Martens Vis 1-7 Na een grote zege vorige week zet Martens Vis in de 2e wedstrijd goed door. Nu werd W.v.d. Lageweg ruim verslagen. In het begin liep alles nog niet zo vloeiend maar daarna ging het tempo omhoog en wist Martens Vis nog 6x te scoren. E.Boiten 3x, PS Rollingswier 1x en R.Pijpker 2x. M. Andreae scoorde tegen.

Bijlsma Meubelen – van Marrum 7-9 Een wedstrijd waar bij halverwege niet te zeggen was wie er ging winnen. De doelpunten vielen over en weer. Dan weer 2 voor van Marrum en schoot Bijlsma weer 2x raak. Uiteindelijk hield van Marrum dit het langst vol en ging tevreden de kantine in. Voor Bijlsma scoorden R.Hollander en E.Westra 3x, M.Oegema 1x. Voor van Marrum F.Vijver 5x en R.Broersma 4x.

T.D.F. РShape 4-5 Ook deze wedstrijd was vanaf het begin behoorlijk spannend. Er werden aan beide kant de nodige kansen gemist, toch ging er af en toe ook wel ̩̩n in het netje. H.Timmermans deed dit 3x voor Shape. J.v.d. Meulen en A.v.d Veer 1x. T.Dijkstra 2x en T.v.d. Graaf 2x voor TDF.

Posthoorn – Regina 2-6 Hoewel de uitslag anders lijkt was de Posthoorn niet geheel kansloos. Het ene team was gewoon wat doeltreffender. T.Kemper en H.Schreuder scoorden voor de Posthoorn, bijna alle spelers, behalve S.Boterhoek deden dit voor Regina’s Bruidsmode.

Anytyme ’t Park-Primera Haitsma 7-3 Meteen vanaf het begin begon Anytyme veel scherper aan de wedstrijd zodat ’t Park met het wisselen al een comfortabele voorsprong van 5-1 had opgebouwd. P.Hibma 3x en D.Wybenga 2x waren de schutters. Na rust wisten F.Poorte, H.Braams en M.Dekker iets terug te doen maar P.Hibma en W. van Bremen-Snijder deden dit voor Anytyme.

Gekroonde Leeuw-Steensma 1-2 Een spannende wedstrijd met een gelukkige winnar. Voor rust was het 1-1 door N.Bruinsma en T.Hoekstra, na rust wist de Gekroonde Leeuw genoeg kansen te creëren maat dit niet in doelpunten om te zetten. Steensma deed dit wel R.Oosterbaan schoot de winnende binnen.

Bruinsma-v.d. Harst 3-1 Hoewel Autorijschool van der Harst goed uit de startblokken gingen wisten ze dit niet in winst om te zetten. Voor de rust ging het gelijk op, S.Haijma en J. van Althuis schoten knap binnen. Na de rust kon H.v.d Kooi in de rebound scoren en wist J. van Althuis geheel vrij voor de keeper netjes binnen te schieten.

Braak – Keukenland 2-1 Ook in deze wedstrijd bleef het lang spannend of iemand de overwinning voor zich op ging eisen. Voor rust 1-1 door D.Kuperus en P.Brandsma. Na rust werd W.Beimers de matchwinnaar door op karakteristieke wijze de winnende binnen te schieten.

Selekt Meat-Keizer Autoschade 2-2 In deze wedstrijd was er meer oog voor elkaar dan voor de bal. De scheidsrechter moest dan ook meerdere malen optreden tegen kleine en wat grotere overtredingen. Voor de rust was het 1-1, K.Buwalda en J.Hendriks. Na rust bleef het spel van beide kanten vrij hard en wisten beide teams slecht éénmaal te scoren middels S.Roorda en J.Soolsma.

Tijsma/nr.1 Hypotheek-Warmtetechniek 3-7 Had Warmtetechniek in de 2e helft net zo veel inzet getoond als in de 1e dan hadden ze gemakkelijk dubbele cijfers kunnen halen. Gelukkig voor Tijsma bleef de schade beperkt. Doelpuntenmakers waren K. de Beer 2x en S.Boersma. Voor Warmtetechniek R.Robijn 2x, C.Boonstra 2x, C.Outhyuse, C.Braak en J.Nijkamp.

Eco Protecta-WIK 7-2 Helaas moest keeper Geert Hof 7x de bal uit het net halen en was het tegen de ‘jongeren’ niet te belopen. Voor de rust kon WIK het tempo nog bijbenen maar na de rust liepen ze gemakkelijk weg. P.van Dijk en S.Osinga voor WIK, A.v.d. Bosch, M.v.d. Zee, J.Mosselman allen 2x, G.Scheffer 1x.

The Phone House-Elektrokoopjes.nl 2-5 Beide teams nieuw in de competitie moeten af en toe nog even aan elkaar wennen. Elektrokoopjes deed dit vandaag wat sneller en ging dan ook een stuk vrolijker de kantine in.E.Hartog en G.Nieuwenhuis voor de telefoonwinkel, S.Kuiper 2x, J.Nijeholt, T. da Silva en F.Hoekstra voor de internetshop.

Strikwerda-Pars Graanhandel 3-2 Het enige verschil was dat Strikwerda al een tijdje met de zelfde ploeg speelt en dat Pars nog even moet wennen aan elkaar. Daardoor wist Strikwerda met miniem verschil te winnen. J.Dijkstra 2x, B.Strikwerda, GJ Pars en M.Houtsma schoten allen raak.

Miedema – VVOE 5-2 Moest VVOE vorige week halverwege de wedstrijd nog afhaken vanwege blessures, nu waren met genoeg man op de been. Dit bleek helaas niet genoeg te zijn tegen Miedema. A.Vogel, D. van Baarsum en B.Miedema 2x- Voor onze vrienden schoot S.Grotenboer 2x raak.