Doelpuntrijke avond in eindfase seizoen 2023-2024

Met nog een paar speelrondes te gaan wordt de spanning steeds verder opgevoerd. En dus kan elk doelpunt goud waard zijn in de strijd om promotie en degradatie. En dat gebeurde ook want er vielen deze avond veel doelpunten en dus kregen de supporters waar voor hun geld. Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Eerste klasse

Rijschool Posseth – SDV Keukens en meer 2 4-8

Een wedstrijd tussen twee ploegen die nog omlaag moeten kijken al maakt de thuisploeg ook nog kans om bij de eerste twee plekken te eindigen. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Het duurde dan ook niet lang voordat de ban werd gebroken want na drie minuten en twaalf seconden spelen was het Sander Prins met een mooie lobbal en deze viel heerlijk binnen 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd gelijk hierna nog wat groter. Weer was het Sander Prins die raak schoot en dat gebeurde van een grote afstand en dus werd het 0-2. En dus moest de thuisploeg al snel in de achtervolging gaan. Helemaal omdat Stijn Cevat het ook maar eens van afstand probeerde en ook zijn schot viel binnen 0-3. En dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Leek inderdaad want Rick Beimers liet de keeper met een goed schot kansloos achter en daardoor werd het 1-3. Al was deze stand maar van korte duur want drie minuten later was het Noah Postma die de bal door de benen van de keeper wist te schieten en dus was het alweer 1-4. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 1-5 nadat Stijn Cevat de bal keurig binnen schoot. In het tweede bedrijf duurde het even voordat een volgende treffer viel. Na zes minuten en eenendertig seconden gespeeld te hebben is het Noah Postma met een mooie boogbal en dus was het al 1-6. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? Veertig seconden na de vorige treffer was het Bas v/d Sluis die aan de bal kwam en met een ferme trap liet hij de keeper kansloos achter 2-6. Het ging nu snel met de doelpunten want achtentwintig seconden later was het Noah Postma met een goede solo waarna hij hard raak schoot 2-7. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was het Bas v/d Sluis met een mooie trap en dus tekende hij voor de 3-7. In de slotminuten wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren en dus eindigde dit duel in een 4-8 eindstand.

Tweede klasse

WR Unit – Rin-Tec 2-9

De hekkensluiter speelde tegen de koploper en dus leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Dat bleek ook wel want de thuisploeg gaf in de eerste helft goed weerstand. Dat leidde na vijf minuten en zesenveertig seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het was Tieme van Marrum die goed vrijkwam en met een mooie trap liet hij de keeper kansloos achter 1-0. De voorsprong was er en dus was het zaak om deze vast te houden. Dat lukte ook aardig lang maar niet lang genoeg want vijf minuten voor de pauze was het Willem Jetze Plat met een mooie schijnbeweging waarna hij de bal hard binnenschoot 1-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. De tweede helft was één minuut en negen seconden onderweg als Max Cuperus het maar eens van afstand probeerde en dit schot viel heerlijk binnen 1-2. Diezelfde Max Cuperus was de volgende drie minuten wederom trefzeker en wel tweemaal en daarmee tilde hij de stand naar 1-3. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg vol in de achtervolging gaan. Toch bleef het niet bij deze score want een minuut later was het wederom raak. Jeffrey Jellema had een goed schot in de benen en zijn schot eindigde strak in de kruising 1-4. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? Met nog acht minuten en achttien seconden te spelen is het Rowin Yde Faas die de bal heerlijk binnen schoot en daarmee tekende hij voor de 1-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de laatste vijf minuten wisten de gasten nog viermaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 1-9.

SDV Keukens en meer – North line 2-4

Beide ploegen behaalde tot nu toe dertien en zeven punten uit de eerste wedstrijden en dus kon het wel eens een leuke spannende wedstrijd gaan worden. Al snel bleek dit ook zo te wezen want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het een open wedstrijd. Het duurde dan ook maar zes minuten voordat de score werd geopend. Jurre Scheenstra kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de hoek 0-1. De ban was gebroken en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Vijf minuten voor de pauze werd de score verdubbeld door Thijs Haak die de bal simpel in het lege doel kon werken 0-2. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want een minuut later was het Eric Reversma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de hoek 1-2. En dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Spannend werd het zeker want het spel ging over en weer en zodoende kon het alle kanten op gaan. Het duurde uiteindelijk vijftien minuten voordat er weer gescoord werd. Het was Jilles Goen die de bal onder de keeper door schoof en daardoor werd het 1-3. Maar lang stond deze stand niet op het bord want een minuut late was het Henk Vonk die simpel wist binnen te tikken 2-3. En dus kwamen er nog spannende laatste minuten. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 2-4 als Thijs Haak de bal strak in de kruising weet te schieten en daarmee behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Keizer Autoschade – Offinga kappers 2-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het op voorhand een spannende pot voetbal te gaan worden. Beide ploegen begonnen gelijk fel aan dit duel en het tempo werd gelijk opgeschroefd. Het duurde uiteindelijk acht minuten en vijf seconden voordat de ban werd gebroken. Feike Nieuwhof was zijn man te snel af waarna hij simpel wist binnen te werken 0-1. De voorsprong was er en dus moest de thuisploeg gaan komen. Tijd was er nog genoeg maar dit was niet genoeg om nog te scoren in de eerste helft en dus gingen we rusten met een minimale stand. De tweede helft was vijf en een halve minuut onderweg als Klaas Offenga de bal hoog over de doelman heen weet te schieten 0-2. Diezelfde Klaas Offenga twee minuten en zestien seconden later wederom trefzeker door de bal rustig in de hoek te schieten en daarmee tekende hij voor de 0-3. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar daar dacht de thuisploeg blijkbaar anders over. Met nog twee minuten en negentien seconden op de klok is het namelijk Remco de Valk die de bal in de hoek weet te prikken 1-3. Een ommekeer leek onmogelijk te wezen maar dan is daar Teunis van der Boon die de bal heerlijk wist binnen te leggen 2-3. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel te wezen en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Derde klasse

BSH Partyservice – Braak financiële diensten 1-3

Waar de ene de hekkensluiter is daar is de andere juist de koploper. En dus zou je denken dit wordt een simpele overwinning voor de gasten. Maar in werkelijkheid bleek dit toch anders te wezen want beide ploegen maakte er een spannende wedstrijd van. Het duurde uiteindelijk acht minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam voor de voeten terecht van Dirk Pieter Weistra en deze kon simpel binnentikken 0-1. De voorsprong was er al stond deze maar drie minuten op het bord want toen was het Arne Tigchelaar die de bal in de korte hoek schoot en dus was het alweer 1-1. Dit zou uiteindelijk ook de ruststand gaan worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Net als in het eerste bedrijf duurde het ook in de tweede helft acht minuten voordat er gescoord werd. Ditmaal was het Kevin A Nijeholt die de bal ontving en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. En dus moest de hekkensluiter weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar in de afronding was men niet gelukkig en hierdoor bleef het bij die ene treffer. De gasten wisten nog wel eenmaal te scoren en wel via Dirk Pieter Weistra die de bal via de binnenkant van de paal binnen wist te schieten en daardoor eindigde dit duel in een 1-3 eindstand.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Frankena loonbedrijf 1-3

Met veertien versus zestien punten staan beide ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst en dus leek dit een spannende wedstrijd te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen deden inderdaad vrij weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden ontstonden er genoeg maar de trekker werd maar niet over gehaald. Tot acht minuten voor de pauze als Theunis Regeling de bal in de korte hoek weet te punteren en daardoor werd het 0-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. Waar het in de eerste helft lang duurde voordat de ban gebroken werd daar was het in de tweede helft na drie minuten al raak. Het was Daniel Rob die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Het gaatje was geslagen al werd deze met nog tien minuten te spelen een stuk kleiner nadat de bal in het eigen doel werd gewerkt 1-2. En dus was de spanning weer terug en kon er weer van alles gebeuren. Drie minuten na de aansluitingstreffer werd de score verder uitgebreid. Sjoerd Pieter Jousma nam de bal mee om deze vervolgens in de verre hoek te schieten 1-3. En dus moest de thuisploeg alles of niets gaan spelen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Dat deden ze dan ook maar gescoord werd er niet meer in dit duel en dus behaalde de gasten een belangrijke overwinning.

Roosma schilders – Lahaise schoonmaak & glasbewerking 1-3

Een duel tussen twee jonge voetballende ploegen en dus werd er veel verwacht van dit duel. Toch bleek al snel dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen kregen dan ook al snel mogelijkheden om te scoren maar de bal wilde er dan ook niet in gaan. En dus leek de ruststand bepaald te worden op 0-0. Maar dan zitten we in de laatste minuut van de eerste helft als Meindert Jan Feenstra aan de bal komt aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot tegendraads in de verre hoek eindigt 0-1. En zo was de voorsprong er dan eindelijk voor de gasten. Deze werd drie minuten na rust verder uitgebreid want wederom was het Meindert Jan Feenstra die de bal terugvond voor zijn voeten waarna hij simpel kon binnen werken 0-2. Het gaatje was geslagen maar deze werd vijf minuten later een stuk kleiner als Mathijs Kramer de bal ontvangt aan de linkerzijde van het veld om deze vervolgens in de verre hoek te schieten 1-2. En dus was alles weer mogelijk in deze wedstrijd en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Mogelijkheden ontstonden er voor beide ploegen en uiteindelijk werd er in dit duel nog eenmaal gescoord en wel door Meindert Jan Feenstra die de bal vanaf links in de korte hoek wist te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Vierde klasse

Beumako – Visual reklame 6-1

Waar de ene de koploper is daar speelt de andere juist in de onderste regionen van de competitie. En dus zou je verwachten dat de thuisploeg de favoriet zou wezen. Toch begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot een eerste grote mogelijkheid maar deze ging er niet in. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat de ban gebroken werd. Het was Jochem Wielenga met een actie over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De ban was gebroken en de score werd twee minuten voor de pauze verder vergroot. Een voorzet vanaf links kwam terecht bij Monem Hanzabek en deze schoot de bal hard in de rechterbovenhoek 2-0. Maar ondanks de achterstand gaven de gasten niet op en dat werd twaalf minuten in de tweede helft beloond met de aansluitingstreffer. Elmar Haitsma kwam aan de bal en vanaf de rechterkant schoot hij de bal tegendraads binnen 2-1. De spanning was weer terug en dus kon er weer van alles gebeuren. Maar dan met nog vier minuten op de klok is het Gerben Jellema die weet binnen te tikken en daardoor werd het 3-1. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen ook omdat Monem Hanzabek in de laatste minuut nog een bal wist binnen te tikken 4-1. De wedstrijd was gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan want in de laatste minuut wist Thij Vrij en Levi voor ’t Hekke nog eenmaal te scoren en daarmee tekende zij voor een 6-1 eindstand.

Anytime Fitness Harlingen – Horeca de Trije 10-3

Met de nummer vijf tegen zeven was dit een duel uit de onderste regionen van de competitie. Dat bleek ook wel want vanaf de eerste minuut werd het een open wedstrijd. Dat leidde na vier minuten spelen tot de openingstreffer van het duel. Het was Jesse Tichelaar die de bal in de as van het veld ontving waarna zijn schot eindigde in de linkeronderhoek 1-0. De ban was gebroken en dat was een teken voor meer. Dat meer kwam er ook en wel via Gijs Bakker die de bal simpel kon binnentikken 2-0. Diezelfde Gijs Bakker was twee minuten later wederom trefzeker. Ditmaal schoot hij de bal vanaf links in de korte hoek 3-0. Hiermee leek de wedstrijd al gespeeld te wezen maar daar dacht Mathew Guertin blijkbaar anders over want zijn schot vanaf rechts eindigde in de korte hoek 3-1. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want weer twee minuten later was het Michael Zernov die simpel wist binnen te tikken en dus werd het 4-1. De doelpuntenregen hield aan want gelijk hierna was het Gijs Bakker die simpel wist binnen te tikken 5-1. Het ging hard nu want twee minuten na deze treffer was het Stan Sleeuw met een actie over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 6-1. In de laatste twee minuten van deze eerste helft wist Gijs Bakker en Michael Zernov nog simpel binnen te tikken en dus bepaalde zij de ruststand op 8-1. Waar het in de eerste helft snel ging met de doelpunten daar duurde het in de tweede helft acht minuten voordat er gescoord werd. De bal kwam voor de voeten terecht van Jesse Tichelaar en deze kon simpel binnentikken 9-1. Toch volgde er gelijk een tegen reactie en wel via Michel van der Veen die simpel kon binnen werken en dus werd het 9-2. Ook nu ging het weer snel met de doelpunten want een minuut later was het wederom raak. Het was Jesse Tichelaar met een schot vanaf de rechterkant waarna zijn bal eindigde in de korte hoek 10-2. De tien was behaald en dus was de vraag hoeveel komt hier nog bij? Uiteindelijk maar één treffer en dit was ook nog een eigen doelpunt en dus eindigde dit duel in een 10-3 eindstand.

Project eindbaas – Martens fish & chips 1-9

Met zestien en achttien punten stonden beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. En dus leek het een spannende pot voetbal te gaan worden. Het begin was van beide ploegen enthousiast al duurde het wel even voordat de trekker werd overgehaald. Na acht minuten spelen is het Dyano Watters die de bal in de korte hoek wist te werken 0-1. Diezelfde Dyano Watters was een minuut later wederom trefzeker al schoot hij de bal ditmaal in de verre hoek 0-2. Het gaatje was geslagen al werd deze drie minuten later verkleind als Patrick Hoekstra de bal strak weet binnen te werken 1-2. Maar ondanks de tegentreffer bleven de gasten scherp en dat leidde met nog vier minuten te spelen in de eerste helft tot de volgende treffer. De bal kwam voor de voeten terecht van Arjen Hogerhuis en deze wist simpel binnen te tikken 1-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan voor de gasten want in dezelfde minuut was het Marcel de Keizer die de bal strak in de korte hoek wist te schieten 1-4. De ruststand werd uiteindelijk door Dyano Watters bepaald op 1-5 door de bal in de korte hoek te schieten. En dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Het duurde dan ook maar zeven minuten voordat er weer gescoord werd. Gerben Terpstra kwam aan de bal en zijn schot ging via de onderkant van de lat binnen 1-6. Dit doelpunt deed de gasten goed want een minuut na deze treffer was het weer Dyano Watters die simpel kon binnentikken en daardoor werd het 1-7. Maar dit was nog niet genoeg voor de gasten want twee minuten later was het Marcel de Keizer die de bal over de doelman heen lobte en daardoor werd het 1-8. De thuisploeg probeerde het wel maar in de eindfase was men niet scherp genoeg. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Simon van der Walt die de bal in de korte hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-9 eindstand.

Vijfde klasse

VDV-Techniek – Ventura systems 6-4

Waar de ene bovenin mee draait daar vinden we de andere terug in de onderste regionen van de competitie. En dus zou je verwachten dat de drie punten wel zouden gaan naar de thuisploeg. Mar niets bleek minder waar te geven want de gasten zouden in deze wedstrijd goed weerstand bieden. Toch kon men niet voorkomen dat het na vijf minuten spelen op achterstand kwam. Sikke Brandsma zette een actie in over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De voorsprong was er en die werd zeven minuten later verder verdubbeld. Het was Sikke Brandsma die de bal terugvond voor zijn voeten waarna hij deze simpel kon binnentikken 2-0. De voorsprong was er maar de gasten gaven ondanks dat niet op. Dat leidde drie minuten voor de pauze tot de aansluitingstreffer van Sam Brouwers die de bal simpel kon binnentikken 2-1. De spanning was terug al was dat maar van korte duur want een minuut later was het Auke Heida die simpel kon binnen werken en dus werd het 3-1. Maar hier bleef het niet bij want in de laatste twee minuten voor de pauze wist Sikke Brandsma nog tweemaal te scoren en dus werd de ruststand bepaald op 5-1. Was de wedstrijd hiermee dan beslist? Nee leek het antwoord te gaan worden want na zes minuten spelen in de tweede helft was het Dennis Soepboer die simpel kon binnentikken en dus werd het 5-2. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee minuten na deze treffer was het Hessel Jansma met een schot vanaf de linkerkant en deze belandde in de korte hoek 6-2. Toch gaven de gasten niet op en dat werd een minuut later beloond met een treffer van Sam Brouwers en dus werd het 6-3. Deze stand bleef op het scorebord staan tot de laatste minuut want toen was daar wederom Sam Brouwers die raak schoot en dus bepaalde hij de eindstand op 6-4.

Van der Woude fietsen – Connexa 5-0

Met de koploper tegen de hekkensluiter leek dit op voorhand een drie punter te gaan worden voor de thuisploeg. Maar de bal is rond en dus is er van alles mogelijk. Toch bleek al snel dat de thuisploeg iets sterker was en dat leidde na vijf minuten en negentien seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam terecht bij Andries Lanting en deze wist de bal heerlijk binnen te volleren 1-0. De voorsprong was er en die werd één minuut en zestien seconden later verder verdubbeld. Het was Folmer Osinga die de bal heerlijk raakte en met een knap schot liet hij de keeper kansloos achter 2-0. Deze tussenstand bleef lang op het scorebord staan en wel tot de laatste minuut. Toen was daar Menno Limburg met een mooie trap die strak eindigde in de hoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-0. En zo leek de wedstrijd al beslist te zijn. Toch werd het een spannende tweede helft waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren. Toch duurde het zestien minuten en twintig seconden voordat de trekker eindelijk werd overgehaald. Het was Theo Ypma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot scheerde tegen de touwen 4-0. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Menno Limburg die de bal strak raakte waarna deze hard binnen viel en daarmee tekende hij voor de 5-0 eindstand.

Bouwbedrijf van Marrum – Team Aboubakar 4-3

Met negen versus tien punten moeten beide ploegen er nog om denken dat het niet laatste wordt in deze competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan dit duel en hierdoor werd het een open wedstrijd. Het duurde dan ook maar vijf minuten en acht seconden voordat de ban gebroken werd. Jelmer Uythof kwam aan de bal en deze probeerde het maar eens van afstand waarna de bal lekker binnenviel 1-0. Toch stond deze voorsprong maar kort op het bord want binnen twee minuten was het alweer gelijk. Het was Oscar Busser die de bal knap langs de doelman schoot en dus was het alweer gelijk 1-1. Lang leek het er ook op dat er met deze stand gerust zou gaan worden. Daar dacht Jan Bosma blijkbaar toch anders over want met nog drie minuten en vijf seconden op de klok wist hij de bal netjes binnen te koppen 2-1. De voorsprong was er weer voor de thuisploeg en deze werd drieëndertig seconden later nog een stukje groter als Timo Heijn een toegekende vrije trap weet binnen te werken 3-1. En dus moesten de gasten vol in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want na iets meer dan drie minuten spelen komt de bal terecht bij Oskar Ijpe en deze weet vanuit een lastige hoek raak te schieten 3-2. En dus was de spanning weer geheel terug. Maar dan is daar Axel de Vries die de bal netjes langs de doelman werkte en dus werd het gaatje weer naar twee gebracht 4-2. Ondanks de achterstand gaven de gasten niet op en met resultaat want Oskar Busser wist de bal strak over de grond binnen te werken en dus werd het 4-3. Een zinderende slotfase volgde maar beide ploegen wisten daarin niet meer te scoren en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.