Dominerend R.E.S. zet seizoensaspiraties kracht bij met korfbal uitslag

20190308 AWA5000

Een nieuw seizoen en dus weer nieuwe mogelijkheden om geschiedenis te schrijven. Wie wordt er kampioen en wie weet zich te handhaven ? Maar ook de strijd tegen degradatie gaat weer los al wil niemand in deze situatie terecht komen. Net als de afgelopen jaren valt er dus weer genoeg te beleven voor de teams en hun schare supporters. Wil jij weten hoe jou team uit de zomerslaap is gekomen? Lees het hieronder en bekijk de rangschikking.

 

Hoofdklasse

Autobedrijf Haitsma – Royal Steensma    2-1

Beide ploegen zijn over het algemeen vaste deelnemers in deze klasse. Toch was dit afgelopen seizoen niet het geval. Waar Haitsma op een keurige derde plek eindigde in de hoofdklasse daar speelde Steensma het laatste halve jaar van vorig seizoen in de eerste klasse. Maar daarin wisten zij op de laatste speeldag promotie af te dwingen en dus is deze ploeg na een half seizoen weer terug op het oude en vertrouwde nest. Dat beide ploegen niks voor elkaar onder deden bleek ook wel in de openingsfase van het duel. Het tempo was hoog en de ploeg in balbezit maakte het veld groot en lang waarna de tegenstander goed compact stond op gesteld. Toch was het meeste balbezit in deze fase voor Haitsma en wachtte Steensma geduldig op de omschakeling waar kon. Toch duurde het even voordat het eerste doelpunt een feit was. Het is minuut negen als er een fout is bij Steensma waarna het Jan de Haan is die de bal ontvangt en zijn schuiver eindigde goed in de linker onderhoek 1-0. Uiteindelijk bleef het een spannende en geconcentreerde eerste helft van beide teams en dus was het geen verassing dat de ruststand 1-0 was. De tweede helft begon ook weer leuk en intensief. Het spel golfde over en weer en beide teams kregen wel mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde nog niet en dus bleef het spannend. Nog niet inderdaad want het duurde uiteindelijk tot de 28ste minuut voordat de volgende treffer een feit was. Het was Kevin Hoekstra die de bal goed meenam om deze vervolgens goed binnen te werken 1-1. De wedstrijd was volkomen in evenwicht en dus was het een leuke wedstrijd om te zien voor de neutrale toeschouwer. Hierna miste Mart Beuker een 100% kans en dus verwachtte men dat er nog wel een doelpunt zou gaan vallen. En deze kwam er negen minuten voor tijd ook. Het was Mart Zwier die de bal ontving en met een goede trapbeweging wist hij de bal richting de rechterhoek te begeleiden 2-1. Na dit doelpunt moest Steensma meer en meer komen en dat gebeurde ook waardoor Haitsma compact ging staan en wachtte op de omschakeling. Uiteindelijk bleef het spannend tot aan het einde maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde deze leuke pot in een 2-1 eindstand.

Bogt fen Gune – Technea Duurzaam   4-3
Waar de Bogt fen Gune een bekende ploeg is binnen de hoofdklasse afdeling, daar is Technea Duurzaam een nieuwe naam binnen het circuit. Wat kunnen we van dit team verwachten en kunnen zij de strijd aangaan met de titanen in de hoofdklasse? Voor de thuisploeg geld dat zij altijd goed weerstand kunnen bieden en vaak bovenin de competitie meedoen. Lukt het hen dit jaar ook om de koppositie aan te vallen?  In de beginfase liet de thuisploeg de bal aan de gasten en stond het goed compact waarna het loerde op de snelle omschakeling. De gasten probeerde er wel doorheen te komen maar de organisatie stond zo goed dat dit nauwelijks lukte. In de zevende minuut was daar toch het eerste doelpunt. Het was Bas van der Zee die de bal goed mee wist te krijgen waarna hij de bal goed in de linkerhoek wist te prikken 1-0. Niet lang daarna kregen de heren van Technea Duurzaam een grote kans bij de tweede paal maar deze bal ging op miraculeuze wijze naast en hierdoor bleef de minimale voorsprong op het scorebord staan. Maar toch zou de gelijkmaker er komen. Het is de zestiende minuut als de Bogt fen Gune duur balverlies lijdt rond de middenlijn waarna Jeffrey Jellema dit keihard weet af te straffen 1-1. Maar lang kon men niet genieten van deze gelijkmaker want twee minuten later was daar alweer de volgende goal. Opnieuw was het Bas van der die de bal goed meenam en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 2-1. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want een minuut later was het alweer 2-2. De bal kwam goed voor de goal waarna Martijn Werkhoven de bal in een leeg doel wist te schuiven. Die laatste goal voor rust deed blijkbaar pijn bij de thuisploeg want vanaf de aftrap werd er een goede aanval ingezet waarna Feite de Haan de bal goed wist binnen te schuiven in de linkerhoek 3-2. Het spel golfde nu meer over en weer al waren de betere kansen toch voor de Bogt. Maar ondanks dat was daar toch de gelijkmaker in de 25ste minuut. Het was Cornelis Zijlstra die de bal goed meenam en deze hard wist binnen te schieten 3-3. In de slotfase bleef het spel over en weer gaan en dus bleef het een spannende wedstrijd. Zou er nog een winnaar komen of niet?  Ja was het antwoord want vijf minuten voor tijd was het Jordi Stecking die de bal in zijn voeten ontving en deze op keurige wijze wist binnen te werken 4-3. Dit bleek het laatste doelpunt te wezen en dus werd een leuke wedstrijd op een waardige manier afgesloten.

Sportcafé de Trije – Moto Delicato   7-4
Waar de ene ploeg het vorig seizoen zwaar had in de hoofdklasse daar verspeelde de andere ploeg op de laatste speeldag de titel in de eerste klasse. Maar toch treffen beide ploegen elkaar dit seizoen in de hoofdklasse en mogen ze met elkaar de strijd aangaan voor een felbegeerde plek in de bovenste categorie van deze zware competitie. Kan één van beide ploegen dit jaar verassen of moet men vrezen voor degradatie? We zullen het zien en wel te beginnen met het onderlinge duel in de eerste speelronde van de ZVF zaalcompetitie. Vanaf de start van de wedstrijd zakte de heren van Sportcafé de Trije rustig in waarmee de bal werd gegund aan Moto Delicato. Toch was het lastig doorkomen voor de gasten want het stond goed bij de thuisploeg en als men dan kwam dan zette het toch vrij snel druk waardoor de gasten terug moesten. Waar de eerste kansen voor de Trije waren daar viel het eerste doelpunt pas na negen minuten spelen. Het was Rob Postma die de bal simpel binnen kon tikken en daarmee zijn team op een verdiende voorsprong zette. Maar deze voorsprong was maar van korte duur want een minuut later was het alweer 1-1 door een schot in de verre hoek van Karst Hannema 1-1. Maar ook deze stand was maar van korte duur want in de volgende acht minuten wist de thuisploeg maar liefst driemaal te scoren. De 2-1 en 3-1 kwamen op naam van Rob Postma waarna Joshua Cuperus de ruststand op 4-1 bepaalde. Gezien het spelbeeld een verdiende voorsprong maar nu moest men deze wel behouden. Het begin van de tweede helft was zoals die in de eerste helft, Moto mocht de bal en de aanval zoeken en de Trije stond goed en gaven weinig weg. Maar dan is daar de 27ste minuut als de spanning enigszins terug keert. Het is Stijn van der Geest die de bal voor zijn voeten terug vindt en hij weet deze simpel binnen te tikken 4-2. Deze goal deed wonderen want hierna werden de gasten sterker en gaf de thuisploeg steeds meer ruimtes weg. Dit leidde zelfs tot een nog kleinere marge op het score formulier want het is Lars Koster die de bal strak in de linkerhoek wist te schieten 4-3. De spanning was helemaal terug maar daar bleef het niet bij want met nog acht minuten te spelen schiet Karst Hannema de bal in de rechterhoek en daarmee zette hij de 4-4 op het scorebord. Wat een comeback is dit en hoe zal dit eindigen?  Uiteindelijk gaf de thuisploeg in de laatste minuten nog vol gas en dat leidde uiteindelijk tot nog drie doelpunten in minuut 37 en 38. Twee van de drie treffers kwamen op naam van Rob Postma en de andere kwam op naam van Erin van Duyneveldt. Daarmee werd een leuke en interessante tweede helft afgesloten en kennen we een echte korfbaluitslag op vrijdagavond.

Eerste klasse

Foto Techniek Service – Man of the World Lwd.   3-1
Een duel tussen twee ploegen die het vorig jaar uitstekend deden. Waar Foto Techniek Service vorig jaar 3de werd in de eerste klasse daar eindigde Man of the World Lwd., op een keurige tweede plek in de derde klasse. Beide teams hebben de potentie om ook dit jaar weer hoge ogen te gaan gooien. Is dit mogelijk? Jazeker alles is mogelijk want de bal is rond en beide hebben al laten zien dat het goed kan voetballen. Te beginnen vanavond met de eerste echte top of the poule strijd. In de openingsfase zette Foto Techniek Service goed druk naar voren en hierdoor moesten de heren van Man of the World Lwd. meer op eigen helft bivakkeren. Maar ondanks dat hield de ploeg goed stand waarna het steeds meer een wedstrijd werd. Het spel golfde steeds vaker over en weer en dat leverde kansen op voor beide ploegen maar gescoord werd er niet. Beide teams bleven gelijkwaardig aan elkaar en dus bleef het spannend tot aan het rustsignaal. In het begin van de tweede helft waren de eerste mogelijkheden er voor de thuisploeg en kon je merken dat de gasten wat onrustig waren. Uiteindelijk leidde dit na 4 minuten en 10 seconden tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een goede steekpass kwam terecht bij Toine Muizer en deze schoot de bal met buitenkant rechts in de rechter onderhoek 1-0. Dit doelpunt leek vleugels te geven want 1 minuut en veertig seconden later werd de score verder uitgebreid. Het was Tim Bijlsma die het maar eens van afstand proberen en zijn schot eindigde tegen de touwen. Nu moesten de gasten iets terug doen en daarvoor kreeg het een goede kans toen Jarno Hoogerhuis een gele kaart kreeg, maar de man meer situatie werd niet goed uitgespeeld en daardoor bleef het 2-0. Met nog negen minuten te spelen werd de deur definitief op slot gedaan. Het was Toine Muizer die werd aangespeeld en met een puntertje wist hij de bal in de rechterhoek te schieten 3-0. Ondanks dat het duel gespeeld was zorgde Rutger van der Pol 51 seconden voor tijd voor de eretreffer! Van de Pol wist namelijk de bal uit de linkerhoek op goal te schieten en zijn bal ging links van de keeper in de hoek binnen 3-1.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – R.E.S.    3-8
Waar Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum afgelopen seizoen eindigde in de middenmoot van de eerste klasse daar werd R.E.S. keurig tweede in de tweede klasse. Beide ploegen willen aankomend seizoen stappen maken en daarmee willen zij het de top vier van de competitie lastig maken. Te beginnen vanavond met een onderling duel tussen twee ploegen die op voorhand weinig voor elkaar onder hoeven te doen. In de openingsfase bleek al snel dat R.E.S. de tegenstander onder druk wilde zetten zodat het niet aan het voetballen wist toe te komen. Dit leidde er toe dat de gasten de bovenliggende partij waren en dus was het wachten op het eerste doelpunt. Deze kwamen er uiteindelijk ook snel want binnen drie minuten was het al tweemaal raak. Eerst was het Frits Schreefel die de bal simpel wist binnen te tikken waarna uit de volgende aanval Colin Kruishaar wist binnen te tikken 0-2. Nu moest Bouwbedrijf Hiemstra wel komen maar dit lukte vrij lastig omdat de gasten goed stonden. Toch kregen beide teams na negen minuten een grote kans maar beide maakte deze niet af. Maar dat de doelpuntenregen nog niet voorbij was bleek maar weer aan het spel dat we te zien kregen van de gasten. Deze waren namelijk heer en meester en dat leidde in de veertiende , zestiende en achttiende minuut tot drie doelpunten. Eerst was het Erwin de Boer die de spanning terug bracht door de bal in de linkerhoek binnen te werken 1-2 maar in de volgende vier minuten werd de score dus verder uitgebouwd. Eerst was het Frits Schreefel die de bal in de rechterbovenhoek schoot 1-3 waarna Niels Sanchez de bal simpel in de linkerhoek wist te tikken 1-4. In de tweede helft zagen we het zelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. R.E.S. was heer en meester en stonden goed in de organisatie wanneer Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum de bal had. Hierdoor was het er lastig doorheen komen voor de thuisploeg en dus kreeg men ook weinig kansen om te scoren. In de 25ste minuut was het Frits Schreefel die de bal goed in de linkerhoek wist te schieten 1-5. Maar hier was het nog niet klaar mee want een minuut later was het Daniel van der Zee die de bal in de linkerhoek wist te tikken 1-6. De wedstrijd was natuurlijk wel gespeeld alleen was het nu nog afwachten hoeveel doelpunten er nog zouden vallen. Twee minuten na het vorige doelpunt kreeg Ramon Hoogerhuis de bal en deze legde hij in de rechter onderhoek 2-6. Diezelfde Hoogerhuis wist drie minuten voor tijd nog eenmaal te scoren en daarmee bracht hij de stand op 3-6. Uiteindelijk wisten de gasten ook nog tweemaal te scoren via Frits Schreefel en Jesper Landskroon en daarmee bepaalde zij de eindstand op 3-8. Een verdiende en duidelijke overwinning voor de gasten!

Zandstra en vd Meer – Welgeschikt    1-1
Waar de thuisploeg afgelopen seizoen eindigde in de top drie van de eerste klasse daar eindigde de gasten op een vierde plek in de tweede klasse. Toch maakte beide ploegen het de tegenstanders tot aan de laatste speelronde lastig en dus bleef de spanning ontzettend hoog. Het doel van beide ploegen is om opnieuw mee te draaien in de top van de competitie en wellicht lukt het hen dan wel om promotie af te dwingen! Dat beide teams een goed collectief hebben dat was wel te merken in de eerste helft. Het spel golfde steeds mooi over en weer en dat leverde voor beide ploegen ook mogelijkheden op. Toch stonden beide teams ook goed in verdedigende zin maar ook aanvallende zin en dus was het een interessante pot om te volgen. Men deed niks voor elkaar onder en dus was het afwachten wie er als eerste zou gaan scoren. In de eerste helft vielen er uiteindelijk geen doelpunten en dus was de ruststand 0-0. Waar in het eerste bedrijf geen doelpunten vielen daar was het in de tweede helft wel snel raak. Na een minuut gespeeld te hebben kwam Stijn Beerends aan de bal en met een mooi schot liet hij de keeper kansloos 0-1. Maar ondanks dit doelpunt veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld want deze was gelijkwaardig aan dat van de eerste helft. Het enige verschil nu was dat Welgeschikt moest komen en dat Zandstra en vd Meer geduldig wachten kon op een mogelijkheid. En dan is daar de 34ste minuut als Lennard Feenstra een goede actie weet op te zetten om deze vervolgens goed en hard tegen de touwen te laten ploffen 1-1. Gezien het spelbeeld een verdiende treffer. Lukt het een team nog om te scoren en zodoende dus de overwinning op te eisen? Nee bleek het antwoord te wezen en dus eindigde deze leuke en interessante pot in een 1-1 gelijkspel.

Huhtamaki – Braak Financiële Diensten      4-1
Waar Huhtamaki dit jaar toe treed tot de eerste klasse daar treffen zij het gepromoveerde team van Braak Financiële Diensten. Dit team deed het afgelopen jaar geweldig in de tweede klasse en dat leidde er toe dat het team promoveerde naar de eerste klasse. Het is natuurlijk de vraag hoe sterk beide teams uit de zomerstop komen maar gaande weg het seizoen mogen we veel voetballende kwaliteiten verwachten van deze teams. Te beginnen vanavond in een onderlinge treffen. Dat er voetballend vermogen in beide teams aanwezig is dat kon je wel merken. Beide teams stonden goed en er werden leuke combinaties gespeeld. Maar ondanks dat moesten de kansen benut worden en it ging niet zo heel soepel. Toch viel het eerste doelpunt na zes minuten en twintig seconden. De bal belande via de keeper van Braak Financiële Diensten in het eigen doel en daarmee kwam het ongelukkig op achterstand 1-0. Nu had Huhtamaki de voorsprong te pakken en deze moest men nu verder uit zien te breiden. Dit gebeurde uiteindelijk drie minuten voor rust. Jort Hogendorp ontving de bal waarna hij de bal simpel binnen kon tikken 2-0.  Nu moesten de gasten gas geven om terug te komen in de wedstrijd maar dat leverde wel meer ruimte op voor de thuisploeg. Van deze ruimte werd uiteindelijk geprofiteerd want zeven minuten in de tweede helft werd het 3-0 door een afstandschot van Chris Outhuyse. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen en dit bleek ook het geval te wezen. De gasten probeerde het wel maar tot doelpunten wist het niet te komen. Met nog negen minuten en 25 seconden op de klok werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Het was Klaas Meinsma die de bal vanuit de linkerhoek mee nam en met zijn linkervoet in de hoek wist te schieten 4-0. Uiteindelijk viel er elf seconden voor tijd nog een eretreffer te noteren. Het was Wessel Roorda die de bal goed meenam en deze strak in de rechterhoek wist te schieten 4-1. Dit was tevens de eindstand en dus eindigde dit duel in een simpele overwinning voor de thuisploeg.

Tweede klasse

Verno Verhuur – Mc Donalds Harlingen    2-6
Waar Verno Verhuur afgelopen seizoen in de middenmoot eindigde van de tweede klasse daar speelde Mc Donalds Harlingen zijn duels in de vierde klasse. Daarin werd het knap tweede en dus kon je vaststellen dat deze jonge ploeg een prima seizoen draaide. Maar hoe groot zijn de verschillen dit seizoen tussen beide teams? Dit zou vanavond beantwoord worden en dus beloofde het op voorhand een interessant duel te worden. Vanaf minuut één was het een leuke en open wedstrijd om te zien. Het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen ook ruimte om te voetballen. Dat er dus gescoord zou worden was wel duidelijk alleen was de vraag nu nog wanneer gebeurd dit. Uiteindelijk bleek dit te wezen na 3,5 minuten spelen. Het was Jochem de Vries die de bal voor zijn voeten kreeg en deze wist hij simpel binnen te tikken 0-1.  Na 5,5 minuten gespeeld te hebben werd de score verder uitgebreid. Het was Jeep Outhuijse die de bal ontving en zijn schot belande in de linkeronderhoek. Deze goal leek een klap te wezen want in de volgende twee minuten en zes seconden werd de score uitgebreid naar 0-4. Eerst was het Jeep Outhuijse met een schot in de rechterbovenhoek waarna Mateusz Roman Ijpe een solo prima wist binnen te werken. Ondanks deze achterstand bleef Verno Verhuur wel hun mogelijkheden krijgen maar wanneer het moest afdrukken liep dit niet gemakkelijk. Met nog vijf minuten en veertien seconden op de klok deed Marcel Amels iets terug door een vrije trap hard binnen te schieten 1-4.  In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden er voor Mc Donalds Harlingen maar gescoord werd er nog niet. De thuisploeg wilde wel maar ook nu was men niet scherp genoeg in de laatste fase van het spel. Uiteindelijk duurde het acht minuten en tien seconden in de tweede helft voordat de volgende goal een feit was. Het was Lee-Roy John Earle Purvis die de bal goed meenam en deze hard door het midden tegen de touwen wist te schieten 1-5. Maar ondanks deze ruime stand bleven de ruimtes op het veld zichtbaar groot. Dit zou in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog twee doelpunten opleveren. Eerst tekende Dirk Jan Volberda voor de 2-5 waarna Mateusz Roman Ijpe de eindstand bepaalde op 2-6.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Bouwbedrijf van Marrum   5-1
Bouwen aan de toekomst dat willen beide ploegen zeker. Waar de thuisploeg afgelopen seizoen teleurstellend onderin eindigde in de tweede klasse daar werden de gasten kampioen in de vierde klasse. Verschillen moeten er wezen maar of dat ook voor vanavond zou gelden was weer een andere vraag. Het is namelijk een nieuwe start en dus willen beide ploegen strijden om het hoogst haalbare. Vanaf het begin was het spel aardig en werden de gasten aardig onder druk gezet. Maar ondanks de druk kwamen er toch voor beide wel kansjes en was de eerste goal al snel een feit. Het is minuut vier als Hendrik Hiemstra het maar eens van afstand probeert en deze bal goed ziet binnen vallen 1-0. Maar ondanks deze goal was het zeker nog niet gespeeld want ook van Marrum heeft genoeg voetballende kwaliteiten. Dit liet men ook zien in de elfde minuut toen een goed uitgespeelde aanval voor de voeten van Mart Beuker terecht kwam en deze wist wel raad met deze kans 1-1. Maar lang bleef deze stand niet op het bord staan want vier minuten voor rust kwam Hilbrand Brouwer één op één met de keeper en daar wist hij wel raad mee en dus stond het alweer 2-1. In de tweede helft moesten de gasten komen en dus zou er meer ruimte komen voor Bouwbedrijf Haarsma Franeker. De tweede helft was nog maar net bezig toen Hendrik Hiemstra vanuit de hoek van het veld naar binnen trok en de bal hard binnen wist te schieten 3-1. Was de wedstrijd hiermee definitief gespeeld? Ja leek het antwoord want van Marrum had het lastig en zat niet lekker in de wedstrijd en hier wist Haarsma wel raad mee. Met nog tien minuten op de klok werd het duel definitief in het slot gegooid. Het is Hilbrand Brouwer die de bal ontving waarna hij de bal door een woud van verdedigers heen schoot in de hoek 4-1.  Hierna kwamen er nog wel kansjes voor beide maar uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden. Het was Sjouke Stienstra die de bal dichtbij het doel kreeg aangespeeld waarna hij deze beheerst wist binnen te werken 4-1.

Dikland Installatie Techniek – Stukadoorsbedrijf Yildiz   4-2
Een duel tussen twee debuterende teams in de ZVF zaalcompetitie. Beide teams mogen dus hun krachten laten zien en aantonen dat hun ambities groot zijn. Of dit ook gepaard gaat met grote kunststukken is weer een andere vraag maar laten we hopen op veel spektakel. Wie wist het bal op goede wijze te openen en wie moet de knop snel omzetten richting de volgende speelronde? In de openingsfase van het duel zakte Dikland compact in en gaf het de bal aan Yildiz. Na vier minuten spelen leidde een foutje in de opbouw van de gasten tot de eerste treffer. De bal werd onderschept bij de middenlijn door Siefko Jager die vanaf de linkerkant naar binnen trok om de bal vervolgens hard in de rechterhoek te schieten 1-0. Het spelbeeld bleef hierna hetzelfde als in de beginfase. Daarbij schakelde de gasten niet altijd even snel en goed waardoor er ruimte lag voor de thuisploeg maar hiervan werd niet van geprofiteerd. Uiteindelijk werd de score nog verder uitgebreid. Het is Jan van der Wal die de bal bij de tweede paal kreeg en hij wist de bal simpel binnen te tikken.  Betekende deze treffer dat men rustig de rust in kon gaan? Nee was het antwoord want twee minuten voor de rust was daar de aansluitingstreffer. Het is Ilhan Yildiz die aan de bal komt en met een bekeken schot in de linkerhoek liet hij de keeper kansloos 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. De tweede helft begon ook levendig en het spel ging over en weer. Dit leidde ook in enkele goede kansen voor beide doelen en uiteindelijk zelfs de gelijkmaker. Na een goede aanval komt Ilhan Yildiz aan de bal en zijn schot eindigt hoog en strak in de rechterbovenhoek 2-2. Drie minuten na de gelijkmaker was daar de grote kans voor Yildiz om op voorsprong te komen. Een geweldige aanval over verschillende schijven werd in 1 keer uit de lucht genomen maar het schot ging helaas voor hen naast. En dan met nog negen minuten te spelen is het Haye Rombout die de bal voor zijn voeten krijgt en de bal simpel in het lege doel weet te schuiven 3-2. Na dit doelpunt lieten de heren van Dikland Installatie Techniek de bal aan de gasten en loerde de thuisploeg op de omschakeling. Met nog drie minuten te spelen wordt het duel definitief in het slot gegooid. Het is Siefko Jager die de bal goed meeneemt en de bal beheerst in de linkerhoek weet te schieten 4-2. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd en zo eindigde een boeiende pt in een minimale overwinning voor de thuisploeg. Maar ondanks dat lieten de jongens van Stukadoorsbedrijf Yildiz zien dat het best kan voetballen. 

Frankena Loonbedrijf – Horeca de Trije   1-1
Met Frankena Loonbedrijf als debuterend team treffen we weer een onbekend aantal spelers. In deze eerste speelronde mocht het ingeval in actie komen tegen de degradant van het afgelopen seizoen in de derde klasse. Je zou dus denken dat de verschillen niet groot zouden zijn tussen beide teams , maar was dat wel zo? Een interessant potje beloofde het ingeval vanavond te worden want beide ploegen waren gebrand op de eerste drie punten van het nieuwe seizoen. En een spannende pot werd het zeker. Beide teams lieten vanaf minuut één zien dat het wilde voetballen en dat het daarvoor ook de personen in huis heeft. De eerste mogelijkheden voor beide waren er dan ook snel maar gescoord werd er nog niet. Maar dat er gescoord zou worden dat werd wel duidelijk. En zo geschiedde ook want het is de tiende minuut van de wedstrijd als Patrick van Dijk de verdedigers en keeper weet te omspelen waarna hij de bal simpel weet binnen te werken 0-1. De ban was gebroken maar de heren van Frankena lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Het zette de achtervolging in en dat leidde na zeventien minuten spelen tot de verdiende gelijkmaker. Het was Daniel Rob die de bal dichtbij het doel ontving waarna hij de bal beheerst weet binnen te schieten 1-1. Gezien het spelbeeld een evenwichtige tussenstand wat verdiend was op dat moment. Dan moet de winnaar maar komen door een goede tweede helft te spelen. Ook hierin veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld Beide teams wilde voetballen waar kon maar stonden tevens stabiel wanneer de tegenstander de bal had. Desondanks kregen beide ploegen goede kansen om te scoren maar dit gebeurde niet en dus bleef de gelijke stand op het bord staan. Na veertig minuten spelen bleek dit ook de eindstand te wezen en zo hielden beide ploegen een punt over aan deze spannende wedstrijd.

Derde klasse

SDV Projectbuilding – Bouwbedrijf Bruinsma   3-2
Het seizoen van SDV Projectbuilding liep vorig jaar niet zoals het moest gaan. Men eindigde in de grauwe middenmoot van de vierde klasse en dus kon men spreken van een verloren seizoen. Dit seizoen moet het dus beter gaan voor die ploeg en dus wilde het dit seizoen aftrappen vol vuur en passie. Bouwbedrijf Bruinsma is een nieuwkomer en dus zullen zij gebrand wezen om een goede indruk achter te laten. Een potje met veel strijd en inzet beloofde het dus zeker te worden want beide teams wilde de eerste drie punten graag binnen hebben. Een leuk en interessant potje werd het zeker want beide teams deden weinig voor elkaar onder. Beide ploegen zochten de aanval waar mogelijk en stonden goed opgesteld wanneer de tegenstander de bal had. Het duurde dan ook vrij lang voordat de openingstreffer een feit was. Het is minuut dertien als Luc de Vries de bal voor zijn voeten terug vindt en deze simpel weet binnen te tikken 1-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te ween en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant en spannend werd het zeker want twee minuten na de start van de tweede helft was het alweer gelijk. Een goede pass kwam terecht bij Bart Broeders en deze wist de bal gemakkelijk binnen te schuiven 1-1. Het kon nu weer alle kanten opgaan en dus moesten beide ploegen geconcentreerd te werk gaan. Met nog twaalf minuten te spelen was het SDV Projectbuilding dat weer op voorsprong wist te komen. Het was Mathieu van der Veen die simpel kon op dribbelen waarna hij de bal vanaf de penaltystip wist binnen te schieten 2-1. Nu moesten de heren van Bouwbedrijf Bruinsma weer komen en dus kon je een leuke slotfase verwachten. De spanning was enorm en kansen kwamen er ook zeker maar het duurde uiteindelijk tot aan de 34ste minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Hendruk Sijtsma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot vloog hard binnen 3-1. Maar lang bleef deze stand niet staan want twee minuten later was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Gerben Bruinsma met een actie over rechts waarna hij de bal keihard op doel wist te schieten, de keeper kon deze bal niet goed verwerken waarna de bal in het doel eindigde 3-2. Maar verder dan dit doelpunt kwamen de gasten niet meer en dus was de overwinning er voor de thuisploeg. Toch was het een leuke wedstrijd om te zien en dat bied houvast voor beide ploegen voor de rest van het seizoen.   

Lukkes Arum – Futsal t Hoekje   5-0
De nummer drie van afgelopen seizoen in de vierde klasse wil zich dit jaar graag revancheren. Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in competitie en wie weet wat er dan zelfs gaat gebeuren. Het moet dan wel goed openen tegen het nieuwe team van Futsal t Hoekje. De naam zegt het al men houdt van zaalvoetballen en dus beloofde het een strijd te worden op elke vierkante meter van het veld. Een interessant potje dus waarin de strijd en passie naar boven zou komen. Maar gevoetbald zou er uiteindelijk niet worden want het team van Futsal t Hoekje was niet aanwezig en hierdoor behaalde Lukkes Arum een reglementaire 5-0 overwinning.

WR Unit – van Mossel autolease   3-5
Waar WR Unit afgelopen seizoen eindigde in de top van de vierde klasse daar is van Mossel autolease een nieuwkomer. Van de thuisploeg wisten we dat het goed kan voetballen en zeker wanneer het de ruimte krijgt. Maar wat konden de gasten uitrichten was de vraag die vooraf gesteld werd. Het werd een wedstrijd die alle kanten op kon gaan en dus was het een boeiend schouwspel. Dat beide ploegen voetballend vermogen in de ploeg hebben zitten werd al snel duidelijk. Dit leverde in de derde minuut van de wedstrijd al het eerste doelpunt op. Het was Stijn Cevat met een goede actie over de rechterkant en zijn schot vloog goed binnen 0-1. In de fase hierna waren er mogelijkheden voor beide maar gescoord werd er nog niet en dus bleef het spannend. Met nog vijf minuten te spelen in het eerste bedrijf werd de stand weer gelijk getrokken. Het was Rene de Haan die de bal op een presenteerblaadje kreeg en zijn schot van dichtbij ging via de binnenkant van de paal in het doel 1-1. Maar lang kon men niet genieten van deze gelijke stand want een minuut later lag de bal alweer in het andere doel. Het was Timo Tuinenga die de bal met zijn verste been uit de lucht nam waarna deze kiezelhard binnen viel 1-2. Dit was uiteindelijk ook de ruststand en dus beloofde het nog een spannende tweede helft te worden. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig. Beide ploegen wilde komen waar kon stonden goed in de organisatie wanneer de tegenstander de bal had. Na zes minuten gespeeld te hebben werd er een vrije trap toegekend aan van Mossel autolease, Timo Tuinenga ging achter de bal staan en wist deze heerlijk binnen te schieten 1-3. Dit leek toch even een tik te wezen voor WR Unit en helemaal toen het drie minuten later opnieuw raak was voor de gasten.  Na een goede actie kwam de bal terecht voor de voeten van Mark Minnesma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-4. Nu moest de thuisploeg nog meer komen wilde het nog een punt behalen. Dit gebeurde ook want met nog acht minuten op de klok werd een twee tegen één situatie goed uitgespeeld en binnen geschoten door Stefan de Bruin 2-4. Het leek weer te kunnen maar deze hoop werd vanaf de aftrap gelijk de grond ingetrapt door de gasten. Een snelle opgezette aanval kwam terecht voor de voeten van Mark Minnesma en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal goed binnen 2-5. Uiteindelijk zou dit niet de eindstand worden want met nog zes minuten op de klok was het Rene de Haan met een actie over de linkerkant waarna hij de bal strak wist binnen te schieten 3-5. Daarmee eindigde deze boeiende wedstrijd met een echte korfbal uitslag.

Engineeringsburo Zuidema – Zijlstra beroepskleding   0-10
Waar de thuisploeg het vorig seizoen erg zwaar had daar zijn de gasten de nieuwkomers binnen deze competitie. Beide teams willen graag veel punten behalen en dan is zo eerste potje gelijk een goede graadmeter. Waar de supporters er maar eens goed voor gingen zitten daar stonden de kopjes strak gespannen. De eerste punten zouden goud waard zijn en dus wilde men niet verkeerd starten. Vanaf minuut één werd Zuidema terug gedrongen op eigen helft en dus was het ook logisch dat de eerste mogelijkheden er waren voor Zijlstra beroepskleding. Maar ondanks de mogelijkheden bleef de thuisploeg compact staan en dat leidde er toe dat men er lastig doorheen wist te komen en dat de zijkanten goed benut moesten worden. De thuisploeg loerde op de ruimte die zou kunnen ontstaan en daar wou men dan van profiteren door er snel uit te komen. Maar ondanks dat werd de score na veertien minuten spelen toch geopend. Het was Andre van de Meulen die de bal voor zijn voeten kreeg en deze simpel wist binnen te tikken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en nu wilde de gasten ook doorgaan en dat deed het ook. Eerst was het Johannes van Veen die de bal uit een lastige hoek wist binnen te schieten 0-2 waarna Joel Rooye de stand op 0-3 bracht middels een schot in de linkerhoek. Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Justin Reitsma die middels een actie vanaf rechts door de midden heen kwam en zijn schot hard achter de keeper zag eindigen 0-4.  Hiermee leek de wedstrijd gespeeld en dus was het afwachten wat de tweede helft zou brengen. Uiteindelijk bleef het spelbeeld in de tweede helft onveranderd. De gasten waren beter en de thuisploeg moest loeren op de omschakeling. Na vier minuten gespeeld te hebben kreeg Justin Reitsma de bal en hij wipte de bal over de keeper heen in het doel 0-5. Maar hier bleef het niet bij want de score werd steeds groter en groter. De 0-6 en 0-7 kwamen op naam van Joel Rooye die eerst de bal door de benen van de keeper wist te schuiven om vervolgens de bal hard in de bovenhoek wist te werken. Maar bij deze hattrick zou het niet blijven want middels een solo wist Joel de score naar 0-8 te tillen. Engineeringsburo Zuidema wilde wel graag er uit komen en deed dat waar kon maar tot een doelpunt wist het niet te komen. Uiteindelijk viel er in de slotfase nog twee doelpunten. Eerst was het Axel die de bal in de linkerbovenhoek wist te schieten waarna Justin de eindstand bepaalde op 0-10 door de bal in de rechterhoek te schieten.