dr. Oetker wint kersttoernooi 2018

Waar dr. Oetker de laatste twee edities won van het kersttoernooi daar kon het woensdag 26-12-2018 de hattrick compleet maakte. Waar het de poulefase simpel wist te overleven daar moest het nog vier hordes nemen voor het de titel kon prolongeren.  Uiteindelijk gebeurde dit ook ten koste van TanQyou en hierdoor wist het voor de derde maal op rij het toernooi te winnen. Hieronder kun je lezen hoe de duels verliepen vanaf de kwartfinale.

Kwart finale

Dr. Oetker – Apenmeeuw   6-0
Waar de thuisploeg in de achtste finale simpel wist af te rekenen met Autocentrum Harlingen ( 3-0 ) daar hadden de gasten het een stuk lastiger. Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 eindstand en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Uiteindelijk namen de gasten deze beter dan de heren van Douwes Fruithandel en dus gingen zij door naar de kwartfinale. Maar in dit duel hadden de gasten weinig in te brengen. Het was Dr. Oetker die binnen een minuut de score opende en dus leek de spanning al snel weg. Helemaal toen de volgende aanval opnieuw raak was. Na een aanval over de linkerkant werd de bal naar binnen gekapt en in de verre hoek geschoten 2-0.  De heren van Apenmeeuw wouden wel maar zij wisten er maar weinig uit te komen en hierdoor had de keeper van de thuisploeg het aardig rustig. Uiteindelijk bleef de thuisploeg zoeken naar doelpunten en deze kwamen er uiteindelijk ook. De eindstand was uiteindelijk 6-0 en dat was gezien het veldspel en overwicht een terechte uitslag.

Exstudiantes Amsterdam – TanQyou   1-5
Een duel tussen twee teams die vrij simpel door gingen richting de kwartfinale. Waar de ene won met 3-1 daar won de andere met 3-0. Een leuke en interessante wedstrijd stond er dus op de planning. Vanaf het begin lieten beide teams zien dat ze graag door wouden naar de volgende ronde. Toch hadden de heren van TanQyou een lichte overhand en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Toch zakte beide ploegen compact in waar kon waarna het er op volle snelheid er uit wou komen. Maar waar de heren van Exstudiantes Amsterdam enkele mogelijkheden onbenut lieten daar waren de gasten scherp in de aanvallen en afronding. Uiteindelijk zouden er in vijftien minuten zes doelpunten vallen, al werd dit niet evenwijdig verdiend. Want uiteindelijk werd het 1-5 en dus werd het een simpele overwinning voor de gasten.

Topline – Bogt fen Gene 3-0
Waar Topline hun achtste finale duel met 4-2 won daar moest de Bogt fen Gene na een 2-2 eindstand strafschoppen nemen. Deze wisten ze uiteindelijk te winnen maar veel kracht koste dit wel. Maar blijkbaar hadden de spelers hier weinig last van want de gasten begonnen gelijk fel en dat leverde gelijk een goede kans voor ze op maar deze ging er niet in. De gasten speelde in de beginfase makkelijker dan de thuisploeg maar in de afwerking was men niet scherp genoeg. Op ongeveer de helft van de wedstrijd werd het spelbeeld steeds meer gelijkwaardiger en dit leverde ook het eerste doelpunt op. Een speler van de thuisploeg had een goede actie waarna hij de bal hard in de verre hoek wist te schieten 1-0. Maar ondanks deze goal bleef het spel over en weer gaan en dat zorgde er voor dat de spanning hoog bleef. Met nog een aantal minuten te spelen werd daar de 2-0 op het scorebord gezet. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar niets was minder waar. De gasten moesten alle risico’s nemen en lieten een speler als vliegende keeper meedoen. Dit leverde ook zeker kansjes op maar geluk in de afronding was er niet. Doordat er risico’s genomen werden kon de thuisploeg loeren en dat resulteerde in de laatste minuut tot de 3-0.

Keizer Autoschade – Fysio Rozengracht 2-1
Een duel tussen twee ploegen die hun vorige duel met moeite wisten te winnen. De thuisploeg won 1-0 en de gasten gingen door naar strafschoppen nemen. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden en zo gezegd zo gedaan. Keizer Autoschade startte furieus en dat leidde er toe dat het binnen 16 tellen op een 1-0 voorsprong kwam. Na dit doelpunt zakte de thuisploeg compact in waarna de heren van Fysio Rozengracht de bal mochten hebben en het spel moesten maken. Hierdoor kon de thuisploeg loeren op de omschakeling en dit leverde uiteindelijk enkele goede kansjes op maar gescoord werd er niet. Maar ook de gasten kregen een paar goede mogelijkheden en dit leverde uiteindelijk ook de 1-1 op. Een goede uitgespeelde aanval werd bij de tweede paal goed binnen geschoten en zodoende was de stand weer gelijk. Maar ondanks deze gelijkmaker bleven de meeste en betere mogelijkheden er voor de thuisploeg. Het was dan ook niet raar dat zij op een 2-1 voorsprong kwamen. Een goede aanval over de rechterkant werd als een kanonskogel in de verre hoek geschoten 2-1. In de laatste fase van de wedstrijd kon de één dus weer inzakken en loeren en moest de andere risico’s nemen. Maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het duel in een minimale overwinning voor de thuisploeg.

Halve finale

Dr. Oetker – Topline  1-0
Waar beide ploegen de kwartfinale simpel door kwamen daar zou je verwachten dat dit duel toch iets spannender zou worden. Want hoe dichter je op bij de finale aankomt hoe meer spanning er aanwezig is. Vanaf de aftrap zakte Topline in en wilde het middels compact spel de tegenstander opvangen. Het was dan ook geen verassing dat de eerste kansjes van de wedstrijd voor de heren van Dr. Oetker waren. Maar toch was het baltempo niet hoog en hierdoor kon de compacte muur simpel stand houden. Maar toch was daar de terechte voorsprong voor de thuisploeg. Een goede aanval over de rechterkant kwam terecht in het middenfront waarna de bal hard in de hoek werd geschoten 1-0. Namaten het duel vorderde ging het duel meer over en weer en dat leidde er toe dat beide teams enkele goede kansjes kregen. Maar ondanks deze kansjes waren de grootste toch voor de thuisploeg en dus had je het gevoel dat de wedstrijd snel beslist zou worden. Maar niets bleek minder waar want beide ploegen wisten hun kansjes niet te benutten en dus leek deze 1-0 de eindstand te worden. Maar dan met nog een kleine 20 seconden te spelen krijgen de gasten de grootste kans van de wedstrijd om te scoren. De scheidsrechter zag iets in de cirkel gebeuren waarna de bal op de stip werd gelegd. De speler van de gasten ging er achter staan en schoot de bal hard naar de rechterhoek, maar de keeper was zo scherp als een mes en ranselde de bal uit de hoek waarna hij deze naar de zijlijn kon transporteren. Hiermee eindigde de wedstrijd in een nipte overwinning voor de titelverdediger en daarmee plaatste zij zich voor de finale.

TanQyou – Keizer Autoschade  1-0
Een wedstrijd tussen twee ploegen die het dit toernooi goed doen. TanQyou is wellicht de verassing tot op heden maar Keizer Autoschade verwacht je in de halve finale. Het duel begon en de gasten zakte gelijk in op eigen helft om zodoende in de omschakeling toe te slaan. De thuisploeg  begon daarin ook goed want middels het laten gaan van de bal wilde het de tot kansen komen. En de eerste kans was ook voor de thuisploeg maar deze ging er niet in. Maar na ongeveer acht minuten spelen gingen de gasten hogerop spelen en sneller druk geven waardoor het spel meer in evenwicht kwam. In deze fase hadden de gasten het beste van het spel maar de thuisploeg stond goed en loerde op die ene goede uitbraak. En deze kwam er ook want toen Keizer Autoschade de aanval inzette werd de bal goed onderschept door een speler van TanQyou waarna de omschakeling snel was en de bal hard tegen de touwen eindigde. In de laatste fase van de wedstrijd gingen de gasten alles of niet spelen om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar omdat de thuisploeg goed stond en de gasten niet scherp waren in de afronding eindigde dit duel in een1-0 eindstand.

Finale

Dr. Oetker – TanQyou   4-1
De titelverdediger tegen het sterke collectief, zo kun je deze partij wel typeren. Dr. Oetker had de kans om de hattrick te verzilveren en TanQyou de mogelijkheid om de eerste titel binnen te slepen. Vooraf zou je verwachten dat de thuisploeg er met de titel vandoor zou gaan maar de gasten hebben laten zien dat het een goed team heeft wat strijd voor elke meter als team. Het beloofde dus een leuke en spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begon en het viel gelijk op dat de gasten vol de strijd aan wouden gaan. De thuisploeg werd gelijk onder druk gezet en hierdoor moesten zij even in de achteruit gaan. Maar ondanks de hoge druk wilde de thuisploeg toch blijven voetballen maar daarin was het soms wat te slordig waardoor de tegenaanval er alweer kwam. Na vijf minuten spelen was daar het eerste schot richting goal en deze kwam op de naam van de gasten maar deze ging over de zijlijn uit. In de omschakeling lag er ruimte en daar wist de thuisploeg goed van te profiteren maar ook dit schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.  Beide ploegen lieten in deze fase zien dat ze wouden voetballen maar het baltempo was niet hoog en dus waren de aanvallen simpel te verdedigen. Met nog drie minuten te spelen in de eerste helft was daar het eerste echte schot op goal van Dr. Oetkes maar deze ging er niet in. Uiteindelijk bleek de 0-0 ook de ruststand te worden. De conclusie van de eerste helft was dat de beste kansen er waren voor Dr. Oetker maar de tegenstander de bal mocht hebben, maar ondanks het lage baltempo was het toch een leuke wedstrijd om te zien. De titelverdediger zou nu wel komen en dat gebeurde ook. Binnen anderhalve minuut in de tweede helft was het raak voor hun. Een aanval over verschillende schijven werd goed afgerond en daarmee kwam de 1-0 op het scorebord. Maar de gasten lieten zich hier niet van de wijs van brengen want amper anderhalve minuut later hadden zij alweer kunnen scoren. Ditmaal opnieuw een goede aanval maar de bal werd net op de lijn weg gewerkt en hiermee bleef de stand gelijk. Hierna kregen de gasten een gele kaart en dat bleek fataal te wezen. In de tweede aanval die daarop volgde werd er gescoord en daarmee werd het 2-0.  Na dit doelpunt moest TanQyou wel komen en dus werd de keeper vervanger voor een vliegende keeper. De eerste aanval van de gasten werd goed onderschept waarna er een tegen aanval over links kwam om vervolgens voorgezet te worden en bij de tweede paal ingetikt kon worden 3-0. Hiermee leek het beslist te wezen maar niets was minder waar. Want na de 3-0 was daar de aanval van de gasten maar het schot eindigde op de lat, maar doordat deze terug kwam kon deze simpel worden binnen getikt bij de tweede paal 3-1. Na deze treffer kregen beide ploegen nog enkele kansjes maar alleen de thuisploeg wist nog eenmaal te scoren en hiermee werd de eindstand op 4-1 gebracht.

Wanneer je kijkt naar deze wedstrijd dan is het een verdiende overwinning voor de thuisploeg. Met deze zege wist het zich zeker te stellen van de derde kampioenstitel op rij. Een ware prestatie die niet heel vaak voor komt. Maar des te knapper ook de prestatie van TanQyou want wat hebben zij een sterk en goed toernooi gedraaid. Ditmaal is het team tweede maar wie weet volgend jaar wel eerste. Ingeval alle ploegen bedankt voor het meedoen en op naar het kersttoernooi van 2019!