Duidelijke revanche Bar Yn ‘e Stal. G.Pars Graanhandel met moeite langs Zuidema.

Met negen wedstrijden op het programma was het afgelopen vrijdagavond vrij rustig in Sporthal de Trije. In de vierde klasse was er wel een volledig programma. Verrassingen bleven hier uit, al leek het er lang op dat Zuidema Scheepsbouw voor een stunt zou gaan zorgen. Het stond bijna het gehele duel op voorsprong stond Pars Graanhandel. De Bildtkers trokken in de slotfase alsnog aan het langste eind. Minder moeilijk had koploper Bar Yn ‘e Stal het. Het nam met 6-1 duidelijk revanche voor de nederlaag eerder dit seizoen tegen Noord Nederlandse Wikkelcentrale. H.B.M. kwam tegen Total Security niet binnen de lijnen omdat de kerstborrel belangrijker was en verloor reglementair met 5-0. De topper in de tweede klasse tussen Phone House en The Dance Factory werd na een spannend duel in de slotfase beslist in het voordeel van eerstgenoemd team. Omdat ook naaste concurrent Rijschool v.d.Harst verloor was het voor het Phone House team een uitstekende avond. In de derde klasse had Bouwbedrijf Scharringa het uitermate moeilijk met Eco Protecta. Uiteindelijk gingen de punten met enig geluk naar het team uit Welsrijp.

Elektrokoopjes – Rijschool v.d.Harst 5 – 2 Gezien het vertoonde spelbeeld een juiste uitslag. Wel verrassend, omdat het Rijschool team veel hoger op de ranglijst staat. Elektrokoopjes nam meteen het initiatief en dit leidde al vrij vroeg naar 2-0 via een intikker van S. Kuiper en een inzet van W.Hew-A-Kew onder de vallende v.d.Harst doelman F. de Beer door. De aansluitingstreffer van C. de Vries in de verste hoek bracht v.d.Harst weer in de wedstrijd terug en zelfs doelman F. de Beer ontplooide in deze fase aanvallende activiteiten. Het bleef echter bij pogingen omdat de overtuiging ontbrak. Vlak na de wisseling viel de beslissing toen eerst W.Hew-A-Kew door het centrum scoorde en even later S. Kuiper een prima combinatie goed afrondde. Het werd zelfs 5-1 via S. Wierda voordat R. Geertsma de eindstand bepaalde.

The Phone House – The Dance Factory 3 – 2 Het gelukkigste team won in dit spannende duel. In de openingsfase raakten beide teams het aluminium. Eerst was het T. Dijkstra die de bovenkant lat raakte en aan de andere kant schoot J. Elting tegen de paal. Het was binnen de minuut dat R. de Vries en M. Roersma TDF op een comfortabele 0-2 brachten. J. Elting bracht uit een vrije trap de spanning terug. In de tweede periode kreeg The Phone House de beste mogelijkheden, maar het duurde tot de slotminuten dat W. Mariman met twee treffers zijn team naar de zege schoot.

Offinga Kappers – Braak Financiele Diensten 1 – 1 Beide teams kregen waar ze recht op hadden. Kansen waren er genoeg, maar de afwerking was aan beide kanten onvoldoende. P. Groothoff verraste met een schot van afstand doelman G. Eppinga en aan de andere kant was het S. Vellinga die hetzelfde deed tegenover doelman G. Schmidt.

Eco Protecta – Bouwbedrijf Scharringa 2 – 3 De eerste periode was Eco Protecta beter en dit resulteerde ook in kansen en treffers van A.v.d.Bosch vanuit een moeilijke hoek en J. Mosselman uit een slim genomen corner. Hierna kwam Scharringa flink opzetten en dit resulteerde in een tegentreffer van J.P. Walda. De gelijkmaker kwam van S. Greidanus die de bal via de paal binnen schoot. Beide teams gingen in de slotfase voor de winst en Eco Protecta had pech dat S. Scheffer slechts de paal raakte en J. Mosselman voor open doel faalde. Beter verging het S. Greidanus die een splijtende pass door het midden van P.Y. Walda beheerst afrondde.

Techniservice Tijsma – Autobedrijf Strikwerda 0 – 0 Tijsma was sterker, maar faalde in de afwerking. Het team had wel pech met twee schoten op de paal. Strikwerda miste te veel basisspelers om tot een goed resultaat te komen en speelde mede daardoor behoudend.

W.I.K. – Selekt Meat Product 2 – 1 S. Osinga 1-0, B. Wielinga 1-1, S. Osinga 2-1. WIK was weer de slimste in dit verder gelijkopgaande duel. De enigste kans die WIK via S.Osinga in de eerste periode kreeg was ook meteen raak. SMP probeerde het hierna wel, maar de mooiste kansen bleven voor WIK. De gelijkmaker kwam van B. Wielinga die door het midden met een hard schot gelegenheidsdoelman H. Blaauw versloeg. SMP leek door te drukken, maar liep tegen een counter op en dit was voor WIK voldoende voor de zege. S. Osinga klaarde het klusje bekwaam.

Nrd.Ned.Wikkelcentrale – Bar Yn ‘e Stal 1 – 6 De eerste periode verliep moeizaam, al kwam toen al naar voren dat Yn ‘e Stal aanvallend duidelijk te sterk was. Meer dan veel inzet kon N.N.W dit duel niet brengen. Pas in de tweede periode brak P. Tomicevic het duel open, maakte J. Baron van afstand gelijk en opnieuw P. Tomicevic zorgde voor 2-1. Omdat N.N.W. steeds meer ging aanvallen kreeg Yn ‘e Stal aanvallend de ruimte die het nodig had. Dit resulteerde in treffers van D. Verboon, P. Kooistra 2x en W. Kooistra.

Zuidema Scheepsbouw – G.Pars Graanhandel 3 – 5 Zuidema bood uitstekend tegenstand en lang leek het er op dat het ook met de winst zou gaan strijken. Na de openingstreffer van N. Ruslicus maakte R. Donkersloot gelijk. Pars was wel meer in de aanval, maar Zuidema bleef het gevaarlijkst. Dit bewees S. de Jong, die van afstand uithaalde. G.S. Marra herstelde het evenwicht waarna N. Rusticus met een behendige actie Zuidema opnieuw op voorsprong zette. Pars zette nu volledig aan. Dit resulteerde in de gelijkmaker van R. Donkersloot met een inzet in de kruising en twee treffers van G.S. Marra in de slotfase.