Eco Protecta bedwingt ‘t Holt – Eerste succes voor Keizer A.

Vrijdagavond stond het treffen tussen Eco Protecta en Cafe Zalen ‘t Holt in de 2de klasse van het zaalvoetbal op het programma, een strijd tussen Sexbierum en Deinum. ‘t Holt stond vooraf enkele plaatsen hoger op de ranglijst en was favoriet. Het werd een spannend duel waarbij de teams niets voor elkaar onder deden. De Sexbierumers trokken met 3-2 aan het langste eind omdat zij beter met de kansen omsprongen. Scoreverloop A.v.d.Bosch 1-0, W.de Haan 2-0, H.Kalma 2-1, J.Mosselman 3-1, H.E. Hallema 3-2.In deze klasse haalde Haarsma & de Bruin verrassend uit in de subtopper tegen Steensma. Het werd maar liefst 5-1. Beide teams ontliepen elkaar niet veel, maar ook hier was de afronding bij de latere winnaars veel beter verzorgd. S. Amels scoorde drie maal. Keizer Autoschade pakte tegen Shape het eerste punt. Shape benutte de kansen niet en toen kwam Keizer in de slotfase alsnog langszij. M. Hoekstra 0-1, M. Breidenbach 1-1, A.v.d.Voorn 1-2, S.v.d.Meulen 2-2. In de 3de klasse was het meest opvallend de 2-1 winst van Ganzinga Schilders op Sportcentrum v.Hurck. J.v.d.Meulen opende in dit volledig gelijkopgaande duel voor v.Hurck de score, S. Kuiper herstelde het evenwicht en B. Nieuwland werd matchwinnaar. In deze klasse schoten de koplopers met scherp. Bouwbedrijf Bruinsma overklaste Warmtetechniek, 12-1 met o.a. zes treffers van J. de Snoo en drie van J.v.Althuis en Gekroonde Leeuw gaf Big Boss met 8-4 weinig kans. N. Bruinsma schoot vijf maal raak. In de hoofdklasse kwamen de nummers 1 t/m 4 tegen elkaar uit. Hierin werd het bewijs geleverd dat er maar weinig onderling krachtsverschil is, want Autowas Dijkstra won in een gelijkopgaand duel met 3-2 van Bogt fen Gune en Plus van Zuuk had het vaak moeilijk tegen een goed spelend Panbakker, maar won wel met 3-1. Ook Postbank lijkt zich te gaan mengen in de titelstrijd. Het staat slecht op enkele punten van de koploper. Het won moeiteloos van Kleine Beurs met treffers van J. Bosch 4x, Y. Reitsma 2x en H. Reitsma 2x en een tegentreffer van R. Reitsma, eindstand 8-1. Grauwe Paard kwam gemakkelijk aan een 5-0 zege omdat Snackhouse niet een team binnen de lijnen kon krijgen.

 

Panbakker BSP – Plus van Zuuk 1 – 3

Huub Visser 0-1, O. Elsinga 0-2, M.v.d.Veen 1-2, O. Elsinga 1-3.

Een prima duel met wisselende kansen. De openingsfase was voor van Zuuk, maar in het verdere verloop nam Panbakker het initiatief over. Het leverde slecht twee schoten op die afketsten op de paal naast doelman HenkVisser. Uit een solo brak Huub Visser het duel open en O. Elsinga maakte een snelle aanval beheerst af, 0-2. Na de wisseling bracht M.v.d.Veen uit een vrije trap de spanning terug en O. Elsinga besliste het duel toen Panbakker naar de gelijkmaker zocht.

 

Autowas Dijkstra – Bogt van Gune 3 – 2

Hans Visser 0-1, E.v.d.Geest 1-1, F. de Wit 1-2, R. Post 2-2, L. Visser 3-2.

Na twee opeenvolgende nederlagen is het Bogt team een illusie armer. Toch kan het team zichzelf niets verwijten, want het speelde deze avond een goede wedstrijd, alleen het beetje geluk ontbrak. De Bogt kwam via een counter door Hans Visser op voorsprong, E.v.d.Geest zorgde in de rebound voor 1-1 en F. de Wit maakte een vloeiende combinatie beheerst af. Uit een scrimmage werd het door R. Post weer gelijk en L. Visser punterde Dijkstra naar de winst.

 

Bar Yn ‘e Stal – Expert Franeker 3 – 6

R. Talsma 1-0, H. Voordewind 2-0, J. Broersma 2-1 en 2-2, D. Poeteray 2-3, M. Kerkhof 2-4, R. Kuiken 3-4, D. Poeteray 3-5, J. Broersma 3-6.

Yn e Stal startte uitstekend, 2-0, maar nog voor de wisseling had een sterker Expert de schade gerepareerd, 2-4. Even leek R. Kuiken de spanning terug te brengen, maar uit de verschillende mogelijkheden maakten de meest opvallende spelers J. Broersma en D. Poeteray het verschil duidelijk.

 

Bouwbedrijf van Marrum – Aldenkamp /Publicar 4 – 4

R. Broersma 1-0, S. Faas 1-1, H. de Vries 2-1, R. Broersma 3-1 en 4-1, R. Zijlstra 4-2, H. Luimstra 4-3 en R. Zijlstra 4-4.

Van Marrum stond met nog drie minuten te spelen met 4-1 voor, maar liet de winst alsnog glippen. Het had voor v.Marrum nog erger gekund wanneer de bal in de laatste seconden uit een voorzet niet voor een leeg doel naast werd geschoten.

 

Martens Vis – W.I.K. 7 – 1

Voor WIK op gang was had doelman G. Hof al vier treffers om zijn oren. WIK herstelde zich goed, kreeg ook kansen en scoorde bij 5-0 tegen. Overige treffers P.S. Rollingswier 3x, U. Menig 3x en R. Pijpker.

 

Lageweg – Braak Financiele Diensten 4 – 1

Grote uitblinker was hier H. Fokkema, die drie maal scoorde. A. Merkus zorgde voor 4-0 en in de laatste minuut deed S. Vellinga nog iets terug. Lageweg was duidelijk sterker.

 

Anytyme ‘t Park ? Frankena Winsum 10 – 3

W. Hylkema 0-1, D. Wybenga 1-1, G. Kamikian 2-1, D. Wybenga 3-1, J. Shire 4-1, J. Boersma 4-2, W. Hylkema 4-3, J. Visser 5-3, D. Wybenga 6-3, P. Hibma 7-3, W. Breemer 8-3 en 9-3, J. Visser 10-3.

Tot halverwege kon een zonder wisselspelers aangetreden Frankena het bolwerken, 4-3.

 

Regts Yzerwaren – Cafe De Posthoorn 0 – 6

Ook het debuut van de jonge Regts speler Ysald Zuidema en Zwarte Piet konden Zuidema niet aan de eerste winst helpen. T. Kemper 2x, K. Roersma 2x, C. Saakstra en T. Adolfs scoorden.

 

Selekt Meat Product – Autobedrijf Strikwerda 2 – 2

Strikwerda werd in de openingsfase overspeeld en kwam door twee snelle treffers van K.A. Nijholt op een 2-0 achterstand. Strikwerda herstelde zich en kwam via S. Vietor en B. Strikwerda verdiend langszij.

 

Leo Reitsma – Offinga Kappers 1 – 1

Leo Reitsma kwam door J. Heijn uit een counter op voorsprong en deze werd lang verdedigd. Pas in de slotfase schoot R. Harstra de gelijkmaker binnen. Een terechte uitslag.

 

H & B Miedema – V.V.O.E. 9 – 4

D.v.Baarsen 1-0, F. Hoekstra 2-0, M. de Boer 2-1, F. Hoekstra 3-1, D.v.Baarsen 4-1, F. Hoekstra 5-1, R. Miedema 6-1, M. de Boer 6-2, H. Wijnsma 7-2, M. de Boer 7-3, R. Miedema 8-3, D.v.Baarsen 9-3, E. Goodijk 9-4.

In deze leuke open wedstrijd was HBM opvallend veel sterker. Veelal is het scorend vermogen niet het sterkste punt van HBM. Deze maal dus wel.

 

Tijsma Install./nr 1 Hypotheek – Autorijschool v.d.Harst 2 – 8

D. Sommer 1-0, F. de Beer 1-1, C. de Vries 1-2, S. Haijma 1-3 en 1-4, F. de Beer 1-5, R. Geertsma 1-6, D. Weistra 1-7, F. de Beer 1-8, J. Uythof 2-8.

Een heel sterk optreden van de koploper uit de 4de klasse. Tijsma kwam er niet aan te pas .