Eco Protecta langs koploper Scharringa. Geweldige stunt Nrd.Ned.Wikkelcentrale in derby.

De spanning aan de kop van de ranglijst is in de derde en vierde klasse volledig terug. Hiervoor verantwoordelijk waren de teams van Eco Protecta en Noord Nederlandse Wikkelcentrale. Het onberekenbare Eco Protecta versloeg het nog ongeslagen Bouwbedrijf Scharringa met 0-3. In deze derde klasse kwam Keizer Autoschade tot op een punt door mede concurrent Pluimveeservice D. Smeding een kansloze 0-7 te bezorgen. In de laagste klasse leek Bar Yn ‘e Stal een gemakkelijke klus te hebben aan dorpsgenoot N.N.Wikkelcentrale. Misschien was het onderschatting, maar Yn ‘e Stal kwam er niet doorheen en verloor verdiend met 3-2. N.N.W. coach speler Sjoerd v.d.Meer liep na afloop dan ook met een grijns van oor tot oor door de kantine. Door dit resultaat heef het winnende G.Pars Graanhandel de aansluiting weer hervonden. In de tweede klasse is het niet minder spannend. Hier stond het toptreffen tussen The Dance Factory en Phone House op het programma en dit werd 3-3. Hierdoor kwam Rijschool v.d.Harst alleen aan de leiding. De nieuwe koploper had het wel zwaar, maar won ternauwernood van Elektrokoopjes. In de eerste klasse wonnen de koplopers Kleine Beurs en Bouwbedrijf Bruinsma onbedreigd zodat hier weinig veranderde. Voor vrijdag aanstaande staan er enkele interessante duels op het programma. In de hoofdklasse is er de topper tussen Lovis Design en Autowascentrum Dijkstra, aanvang 20.50 uur en volgens de geruchten gaat Dijkstra er alles aan doen om de spanning terug te brengen. Ook is interessant het toptreffen in de tweede klasse tussen Rijschool v.d.Harst en The Dance Factory, aanvang 19.30 uur.

Expert Franeker – Bouwbedrijf Bruinsma 2 – 6 Het duel was al vroegtijdig beslist. Twee maal R. Vlieger, waarvan een maal van richting veranderd en J. de Snoo brachten de wisselstand naar 0-3. Expert kreeg ook mogelijkheden, maar was niet scherp genoeg in de afwerking. Daarbij kwam dat het team geen antwoord had op de snelle omschakeling van Bruinsma. M. Kerkhof scoorde wel twee maal tegen, maar J. de Snoo, J. Althuis en R. Reinsma zorgden voor een verdiende 2-6.

Steensma F.I. – Bouwbedrijf v.Marrum 7 – 0 v.Marrum heeft het in deze fase van de competitie moeilijk en kwam ook in dit duel op alle onderdelen te kort. Steensma raakt op toeren en gaat zeker nog strijden om de prijzen. Gescoord werd er door J. Hijlkema 3x, F. Oosterbaan 2x, E. Tolsma en T. Hoekstra.

Sportcentrum Shape – Cafe De Kleine Beurs 2 – 6 R. Hoenderdaal 0-1, J.v.d.Meulen 1-1, R. Hoenderdaal 1-2, R. Vlieger 1-3, A. Pool 2-3, R. Vlieger 2-4, R. Reitsma 2-5, Y. Elmaziani 2-6. Pas in de slotfase viel de beslissing. Kleine Beurs was doeltreffender en won mede hierdoor verdiend. Shape speler J.v.d.Meulen maakte zich enkele malen met een fraaie actie goed vrij, maar faalde in de afwerking.

Saab/Black Horse – Herberg de Bogt 5 – 1 D.Wassenaar 1-0, A. Walburg 1-1, P.v.d.Veen 2-1 en 3-1, D. Wassenaar 4-1, J. Wassenaar 5-1. De eerste periode was er van krachtsverschil weinig sprake, maar in het vervolg had het Herberg team moeite het tempo te volgen en werd het nog een ruime Menaldumer zege.

Sportcafe de Trije – Bijlsma Meubelen 1 – 8 Sportcafe de Trije was niet in staat om het gevaar E. Westra te beteugelen en dan ben je kansloos. Hij scoorde drie maal en bood L. Looijenga 2x en Y. Jepma de kans de productie verder op te voeren. M. Oegema opende met twee treffers de score en P. Poelstra deed bij 0-5 iets terug.

Warmtetechniek Franeker – Primera Haitsma 4 – 2 C. Outhuyse 1-0, C. Braak 2-0, C. Outhuyse 3-0, A. Koning 4-0, F.J. Pander 4-1, P. Procee 4-2. Primera Haitsma liep dit duel achter de feiten aan. Het stond halverwege op een onnodige 4-0, maar kwam onder aanvoering van de sterk spelende F.J. Pander nog goed terug.

Rijschool v.d.Harst – Elektrokoopjes 4 – 3 Dat Elektrokoopjes niet over wisselspelers kon beschikken werd het team in de slotfase noodlottig. T. Siersema en S. Kuiper brachten een sterker Elektrokoopjes op 0-2, F. de Beer scoorde wel tegen, maar F. Hoekstra herstelde het verschil. Elektrokoopjes kwam steeds meer onder druk, R. Visser zorgde voor 2-3, maar hier leek het bij te blijven totdat S. Haijma in de laatste minuut nog twee maal scoorde.

Braak Financiele Diensten – Offinga Kappers 3 – 4 H. Duipmans 0-1, W. Beimers 1-1, G. Vriesema 1-2, E. Beerda 1-3, W. Beimers 2-3, E. Beerda 2-4, W. Beimers 3-4. Dit was voor beide teams een belangrijk duel en het betekende meteen de eerste winst voor Offinga Kappers. Drie treffers van W. Beimers waren niet genoeg voor ook maar een punt. Offinga Kappers bleef steeds aan de goede kant van de score en won verdiend.

The Dance Factory – The Phone House 3 – 3 Een attractief duel met wisselende kansen. T.D.F. opende sterk met een treffer van T.v.d.Graaf recht door het midden. Phone House nam het initiatief over en kwam op 1-2 via D.P. Weistra en een afstandschot van J. Terpstra binnenkant paal. Nu was het de beurt aan J. v.d.Graaf. Eerst zorgde hij voor de gelijkmaker en even later passeerde hij zijn eigen doelman. Het was T.J. Hoekstra die vervolgens gelijk maakte. Een terechte eindstand.

Happy Boys – De Posthoorn 2 – 3 J. Draaisma opende voor de Rypsters met een fraaie volley de score en T. Alofs zorgde voor 0-2. Het was J. Hof die de aansluiting verzorgde waarna W. Hoogterp het duel besliste. Het was R. Bruinsma die Gert Jan en zijn mannen nog even lied schrikken.

Bouwbedrijf Scharringa – Eco Protecta 0 – 3 Scharringa was al in de eerste periode gesloopt. M. Bergsma 2x en E.v.d.Veen met een snoeihard genomen vrije trap was te veel voor de ongeslagen koploper. Er kwamen verder geen grote kansen voor Scharringa wat matig speelde. Voor Eco Protecta een uitstekend resultaat.

Autowasbedrijf Strikwerda – Techniservice Tijsma 0 – 2 Tijsma schoot uit de startblokken. Al in de eerste minuut raakte M. Guertin de paal en miste S. Boersma twee goede mogelijkheden. Even later was het wel raak via M. Guertin. Het duel raakte op slot omdat beide teams niet bij machte waren verdere kansen te creeeren. Pas in de slotfase besliste R. Reversma het matige duel definitief.

Pluimveeservice D. Smeding – Keizer Autoschade 0 – 7 Het team uit Dronrijp speelt zeer wisselvallig. Keizer kwam al snel op voorsprong en omdat het Pluimveeteam dit meteen recht wilde zetten maakte het verdedigend te veel fouten waardoor Keizer steeds verder uit kon lopen. Toch een uitstekend resultaat voor T.Looge en zijn mannen waarbij R. Talsma 3x, W.v.d.Meer 2x, M. Kuperus en T. Looge scoorden.

Ulenburgh Adviseurs – Zijlstra Beroepskleding 10 – 7 Het duel kende door de vele doelpunten wel een hoge amusementswaarde, maar verdedigend was het aan beide kanten uitermate zwak. Omdat het tot in de slotfase nog 7-7 stond bleef het duel spannend. Beste man bij Ulenburgh was R. Geilenkirchen met zes treffer en bij Zijlstra was dit C. Baks met drie.

H.B.M. – Total Security 4 – 2 E. Hoekstra 1-0, E. Lodewijk 1-1, B. Miedem 2-1, E. Hoekstra 3-1, E. Lodewijk 3-2, E. Hoekstra 4-2. Het was wel te merken dat E. Lodewijk weer bij Total Security aanwezig was. Hij scoorde meteen twee maal, maar dit was niet voldoende. H.B.M. was beter en had in E. Hoekstra de uitblinker.

G. Pars Graanhandel – Zuidema Scheepsbouw 8 – 1 Zuidema heeft enkele mooie succesjes achter de rug, maar kwam tegen het sterke Pars duidelijk te kort. De eerste periode kon Zuidema nog redelijk volgen en scoorde bij 2-0 tegen via R. Rusticus, maar hierna werden de Ale boys overspeeld waarbij vier treffers vielen binnen vier minuten. Voor Pars scoorden S. Dorst 2x, W. Lautenbach 2x, M. Houtsma , R. Donkersloot, P. Bakker,G. Marra.

Bar Yn ‘e Stal – Nrd.Ned.Wikkelcentrale 2 – 3 R. Jorritsma schudde Yn ‘e Stal in de eerste minuut al wakker, maar pas in de laatste minuut van de eerste periode maakte W. Kooistra gelijk. Vlak na de start van de tweede periode zette J. Baron N.N.W. opnieuw op voorsprong en het werd voor Yn ‘e Stal nog erger via D. Bles. R.v.d.Wagen maakte het in de laatste minuten nog wel spannend, de winst ging naar het team wat er het meeste recht op had.

Selekt Meat Product – W.I.K. 1 – 3 WIK komt steeds beter in het ritme en kwam in dit duel al snel op voorsprong via B. Veenstra en H. Blaauw. SMP begon sterk aan de tweede periode, scoorde via B. Wielinga tegen en zette WIK verder onder druk. Het was echter aan de andere kant S. Osinga die het duel besliste.