Een kleinschalige inhaalslag met winnaars en verliezers

Na een week geen wedstrijd te hebben gehad, daar stond er afgelopen vrijdagavond 29-10-2021 een mini inhaal programma op de rol. Met maar drie wedstrijden op het menu was het een waar restaurant programma maar ook dat is wel eens fijn om te hebben. Dus de druk lag deze avond bij de teams want de gasten wilde waar voor hun geld krijgen en dus kon het avondje uit beginnen.

Eerste klasse

Man of the World Lwd. – ZM Beweegteam 2-3
Met twee punten uit vier wedstrijden vs zes punten uit twee wedstrijden was het op voorhand een verschil van vier punten. Maar niet alleen vier punten was het verschil want ook de stand op de ranglijst bood een verschil van vier plaatsen. Wilde de gasten nog enigszins de aansluiting vinden met de koploper dan moest het dus winnen ook al heeft de koploper al vijf wedstrijden gespeeld en is het daarin nog ongeslagen. Voor de thuisploeg was winst ook belangrijk want bij verlies kwam het dichter bij degradatie en bij winst steeg het naar de middenmoot. En deze punten leken goed binnen te komen bij de mannen van man of the World Lwd. Ze zochten gelijk de aanval waar kon en mede doordat ZM Beweegteam dat ook deed werd het een leuke en enerverende wedstrijd waarin het beide kanten op kon vallen. Doelpunten konden dus niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Het was Jelmer Nawijn die de score opende door om de keeper heen te gaan waarna hij de bal in het doel wist te schuiven 1-0. Nu moesten de ongeslagen gasten terug knokken en helemaal toen diezelfde Jelmer Nawijn wederom om de keeper wist heen te gaan en de bal in het mandje wist te leggen 2-0. Hiermee was er een klein gaatje geslagen maar inderdaad klein want het gaatje werd uiteindelijk ienimini. Het was namelijk Lennard Feenstra die het maar eens van eigen helft probeerde met een afstandschot en deze vloog zo achter de doelman waardoor de score weer minimaal werd 2-1. Maar ondanks deze goal bleef het beide kanten op gaan en beide ploegen kregen ook de mogelijkheden om verder te scoren. Uiteindelijk viel het verwachtte doelpunt dan ook. Na een schot kwam de bal voor de voeten van Mart Beuker en op de lijn wist hij de bal simpel binnen te tikken 2-2. Alles was dus weer in evenwicht en dus was het de vraag komt er nog een winnaar of niet. Ja zou je denken want wederom was het Mart Beuker die de bal ontving na een uitgespeelde aanval waarna hij de gasten op een 2-3 voorsprong was. De wedstrijd was gekanteld maar toen kwam daar nog een rode kaart voor Mart Beuker en daardoor leek het toch nog spannend te gaan worden. Leek inderdaad want gescoord werd er niet meer en daardoor bleven de zorgen er voor de thuisploeg en bleven de gasten nog ongeslagen.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Hiemstra – SDV Keukens en meer 4-3
Met de nummer zes tegen vier was dit een interessant treffen. Beide ploegen hadden namelijk vier wedstrijden gespeeld tot op heden en daaruit behaalde het respectievelijk zes en zeven punten. Hierdoor is er een grote middenmoot ontstaan want tussen de nummer drie en negen zit maar een verschil van vier punten. En dus kon de winnaar uitstekende zaken doen en moesten de verliezers even een pas op de plaats maken. Het beloofde dus een spannende strijd te worden en dus konden de supporters zich opmaken voor een leuk potje. En leuk werd het want het werd een duel waarin het over en weer ging en daarmee werd het een levendig duel. Het eerste doelpunt was dan ook al snel een feit. Een afstandschot van Simon Houtsma belande hard tegen de touwen en daarmee werd het 1-0. Dit doelpunt leidde er toe dat de strijd los gebarsten was. SDV wilde terug slaan en dus werd de aanval veelvuldig gezocht maar tot doelpunten leidde dit niet. Maar ook Bouwbedrijf Hiemstra bleef kansen creëren en dat leidde uiteindelijk tot de 2-0. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Simon Houtsma en wederom wist hij raak te schieten. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want net voor rust wisten de gasten helemaal terug te komen in de wedstrijd. Eerst wist Frans de Beer een vrije trap strak binnen te schieten 2-1, waarna hij het maar eens van afstand probeerde en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 2-2. Alles was dus weer gelijk en dus was het afwachten hoe het tweede bedrijf zou gaan verlopen. Nou uiteindelijk veranderde hier weinig in want beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en dat leidde tot genoeg mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk gebeurde dit ook na een snelle counter waarna de 3-2 op naam kwam van Sipke Douma 3-2. Nu moest SDV weer in de achtervolging gaan maar dat waren ze na het eerste bedrijf wel gewend en dus zou het spannend blijven tot aan de laatste minuut van de wedstrijd. En of het spannend bleef, jazeker want na een goede diepe bal kon Frans de Beer één op één gaan met de keeper waarna hij rustig bleef en de bal beheerst wist binnen te schieten 3-3. Gezien de wedstrijd een mooie stand, maar zou het hier ook bij blijven? Nee bleek het antwoord te worden want vlak voor het einde van de wedstrijd kwam de bal terecht bij Simon Houtsma en vanuit de counter wist hij te tekenen voor de winnende treffer 4-3. Drie belangrijke punten dus voor Bouwbedrijf Hiemstra met het oog op de ranglijst en daarmee wist stuivertje te wisselen op de ranglijst met SDV Keukens en meer.

Derde klasse

Stadsherberg catering – BSH Partyservice 3-11
Het voorgerecht werd afgetrapt met een duel uit de derde klasse. Waar de thuisploeg twee punten behaalde uit de eerste vijf wedstrijden daar behaalde de gasten zes punten uit drie wedstrijden. Op voorhand zou je dus zeggen dat de mannen van BSH Partyservice favoriet zouden zijn maar van onderschatting mocht geen sprake wezen want de mannen van de Stadsherberg Catering moesten punten behalen wilde het uit de onderste regionen komen en dus zou je kunnen spreken van een interessant voorgerechtje. Maar niets bleek minder waar te wezen want waar de thuisploeg in de openingsfase enkele goede mogelijkheden kregen daar waren het de gasten die daarna de dominantie over namen en dat ook wisten uit te drukken in de score. Door twee doelpunten van Arne Tigchelaar, Tjalling Feenstra , Egbert de Vries en Rene de Haan werd de ruststand bepaald op 0-5. Na rust wouden de mannen van BSH Partyservice doorgaan en dat leidde al snel tot een solo van Rene de Haan en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-6. Maar dan is daar toch de eretreffer van dit duel. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal terecht bij Evert Jan Broersma en deze wist de bal keurig in het hoekje te leggen 1-6. Hiermee was de nul dan eindelijk van het scorebord af en dus was de vraag in hoeverre kon het nog spannend worden. Niet bleek wel want na een goede counter was het Leon de Kok die de bal wist binnen te werken en daarmee werd het 1-7. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want na snel omschakelen was het wederom Rene de Haan die de bal wist binnen te werken en daarmee werd het verschil naar zeven getild 1-8. Maar vanaf de aftrap was het weer raak aan de andere zijde van het veld. Wietse Blauw bleef koel en daarmee bracht hij de tussenstand op 2-8. In de slotfase werd er nog viermaal gescoord en wel door Wietse Blauw en driemaal Rene de Haan en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-11.