Eerste winst Maxstuc en Warmtetechniek – Verno Verhuur als herboren.

In de eerste klasse was er de eerste winst voor Maxstuc en Warmtetechniek. Maxstuc stond bijna het gehele duel op een ruime voorsprong, maar zag in de slotfase tegenstander Herberg de Bogt langszij komen. Het was tenslotte R. Reitsma die zijn team in de laatste seconden naar de winst schoot. Warmtetechniek had het gemakkelijker. Het zonder wisselspelers opererende Pluimveeservice Smeding ging met 6-0 onderuit. In deze klasse blijven Zijlstra Beroepskleding en De Skearmessen ongeslagen en komt Oosterlaar/Verhoeven opzetten. In de tweede klasse blijft Primera Haitsma verbazen. De Tap moest deze maal met 0-6 het onderspit delven. Hier was de grootste verrassing de 8-3 zege van een herboren Verno Materieelverhuur op runner-up Schroevenkopen.nl. Het leukste duel uit deze klasse was die tussen Alinex Uitzendbureau en Preton Nederland. Preton keek steeds tegen een achterstand aan, maar had een sterke slotfase, 5-6. In de derde klasse kende het duel tussen Betterfit en SDV Projectbuilding een verrassende ontknoping. De eerste periode had SDV weinig in te brengen, wat resulteerde in een 4-1 achterstand. SDV herpakte zich hierna en Betterfit stortte volledig in, eindstand 5-7.

Sans Souci – Devicamp 1 – 2

Sans Souci had een groot gedeelte van het duel het beste van het spel. Het leverde al vrij vroeg een doelpunt op via S. Bosma, maar dat bleek achteraf niet genoeg. In de laatste minuten van het duel sloeg Devicamp alsnog toe met treffers van M. ter Horst en P. Hibma. Het team uit Berlikum kreeg hiermee te weinig.

 

Sportcentrum Shape – Zijlstra Beroepskleding 2 – 5

Shape kent een slechte seizoenstart. Het kwam in dit duel door een treffer van J.v.d.Meulen wel op voorsprong, maar moest al vrij snel het initiatief aan Zijlstra laten. Een hattrick van T. Grond was het resultaat. Na de 1-4 van C. Baks scoorde J.v.d.Meulen nog tegen en de uitblinkende T. Grond bepaalde de eindstand.

 

Oosterlaar/Verhoeven – De Posthoorn Dronrijp 6 – 3

De Posthoorn kon verrassend goed volgen. Het kwam in de beginfase zelfs twee maal op voorsprong met treffers van T. Adolfs en T. Kemper.

M. Visser en A. Alberts maakte gelijk. Na deze 2-2 kreeg De Posthoorn enkele goede mogelijkheden, maar de treffers vielen aan de andere kant waar M. Visser twee maal het net vond. H. Schaap bracht de spanning nog terug waarna P. Amels en J. Torenbeek aan alle onzekerheid een einde maakten.

 

De Skearmessen – G.Pars Graanhandel 2 – 0

Pars liet in de eerste periode het betere voetbal zien, maar dit leverde te weinig gevaar op. In de laatste seconden van de eerste periode was het aan de andere kant wel raak via de altijd gevaarlijke R. Frijling. Het duel kreeg te weinig hoogtepunten waarbij R. Frijling opnieuw scoorde. Dit was meteen beslissend omdat Pars aanvallend machteloos bleef

 

Herberg de Bogt – Maxstuc 5 – 6

L. Looijenga 1-0, B.v.d.Veen 1-1, H. Hanman 1-2, M. Deinum 1-3, H. Hanman 1-4, L. Looijenga 2-4, J. Uythof 3-4, L. Looijenga 4-4, R. Reitsma 4-5, E. Keijzer 5-5, R. Reitsma 5-6

Maxstuc liep vrij snel uit naar een royale voorsprong. Dit gaf nog geen zekerheid voor de winst, want Herberg de Bogt toonde onder aanvoering van L. Looijenga veerkracht. De slotminuten gingen in met een 4-4 stand en het was R. Reitsma die in de laatste seconden Maxstuc naar de overwinning schoot.

 

Pluimveeservice Smeding – Warmtetechniek 0 – 6

Pluimveeservice beschikte niet over wisselspelers en dat gaf de doorslag. In de eerste periode werd er niet gescoord. Op de hattrick van S. Kuiper had het team uit Dronrijp geen antwoord en toen werd het via A.J. Jukema, E. Kamstra en J. Nijkamp nog een vrij gemakkelijke zege.

 

De Korenaar – Auto Strikwerda 1 – 4

De strijd ging lang gelijk op waarbij J.V. de Cumptich de score opende. B. Strikwerda maakte gelijk en R. Dijkstra maakte goed gebruik van een man meer situatie. De Korenaar moest nu aanvallen, maar vond geen opening in de goede Strikwerda afweer. Het team uit Tzum kreeg steeds meer ruimte en benutte deze ook met treffers van J. Dijkstra en A.P. Strikwerda.

 

Alinex Uitzendbureau – Preton Nederland 5 – 6

S. Zakaria 1-0, S. Klees 2-0, S. Zakaria 3-0, J.v.d.Veen 3-1, S. Klees 4-1, J.v.d.Veen 4-2, P.v.d.Schoot 4-3, K. Hoekstra 4-4, P.v.d.Schoot 4-5, S. Zakaria 5-5, O. Peksa 5-6.

Een spannend duel waarbij de gelukkigste won. In de eerste periode lag het initiatief bij de Harlingers, 4-2. Preton toonde echter karakter en kwam zelfs op 4-5. Het bleef tot het laatst spannend met O. Peksa als matchwinnaar. Een boeiend duel.

 

Verno Verhuur – Schroevenkopen.nl 8 – 3

J. Boersma 0-1, D.J. Volbeda 1-1, J. Mosselman 2-1, D.J. Volbeda 3-1, A.v.d.Zee 4-1, J. Mosselman 5-1, D.J. Volbeda 6-1, A.v.d.Bosch 7-1, D.J. Volbeda 8-1, R. Bouwma 8-2, G. Dijkstra 8-3.

Een sterk opererend Verno had verrassend weinig te duchten van een tegenvallend Schroevenkopen. Man van de wedstrijd was hier D.J. Volbeda

 

De Tap – Primera Haitsma 0 – 6

E.de Groot 3x, P. Zijlstra, D. Sikkema en P. Prosee

Alleen in de openingsfase was er enige dreiging van De Tap. Verder was het team aanvallend machteloos. Primera Haitsma speelde een degelijke wedstrijd.

 

Sijperda Verhuur – Koopmans schilders 1 – 4

Uit een mooie door B.v.d.Zee opgezette aanval scoorde S. Bootsma al vrij snel. Dezelfde speler zorgde ook voor de 0-2 en 0-3. K. Meinsma deed nog iets terug en pas in de laatste minuut volgde de aansluitingstreffer van J. Elting. Het was voor Sijperda toen al te laat en een punt zou ook niet verdient zijn geweest.

 

Zuidema Scheepsbouw – TGJ communicatie 1 – 5

T.v. Faassen 1-0, Y. Zuidema e.d. 1-1, H. Brouwer 1-2, S. Stienstra 1-3, A. Stienstra 1-4, N.v.Gils 1-5

Na de openingstreffer van T.v.Faassen gloorde er enig licht aan de Zuidema horizon. Dit bleek echter van korte duur omdat Y. Zuidema ongelukkig was om in eigen doel te schieten. In het verdere verloop was TGJ wel sterker, won het verdient, maar Zuidema kreeg ook verschillende mogelijkheden waarin echter geen treffers vielen.

 

Betterfit – SDV Projectbuilding 5 – 7

Een duel met twee gezichten. De eerste periode kwam SDV er niet aan te pas. Vooral R. de Klerk deed zich met twee geweldige treffers gelden. Het werd zelfs 4-1via E. Vellinga en A. Rombout nadat F. de Beer tegen had gescoord. A. Russchen slim vrijgespeeld en een hattrick van J Meeuws deed de wedstrijd volledig op zijn kop zetten. Het werd zelfs 4-6 door F. de Beer voordat R. de Klerk nog iets terug deed.

 

H. Vijver Rietdekkers – W.I.K. 5 – 5

P. Vijver 1-0, J. Outhuyse 2-0, R. Boonstra 2-1, R. Bruinsma 3-1, J. Outhuyse 4-1, R. Bruinsma 5-1, S. Osinga 5-2 en 5-3, R. Boonstra 5-4, E. Bruinsma 5-5

Bij de wisseling met 3-1 achter en die zelfs opliep tot 5-1 en dan nog terug komen tot 5-5, de oudjes deden het maar weer. Vooraf waren alle ingredienten aanwezig voor een interessant duel, namelijk het nieuwe nog onervaren team van Vijver tegen de over-ervaren routiniers. Na de 5-1 achterstand gaf S. Osinga met twee treffers WIK weer hoop, R. Boonstra verzilverde een strafschop en E. Bruinsma zorgde voor de verrassende gelijkmaker.