Eindelijk raak voor Max Stuc. The Dance Factory grijpt laatste kans.

In de Visual Reklame competitie was er dan eindelijk winst voor Max Stuc. Het was tegen Autorijschool v.d.Harst ook goed raak, 9-4. Dit betekende meteen dat nu alle teams minimaal een wedstrijd hebben gewonnen. In deze eerste klasse is het bovenin uitermate spannend. De meeste aandacht ging deze avond uiteraard uit naar de topper tussen Ulenburgh Adviseurs en Bouwbedrijf Scharringa. Het werd na een pittig duel 1-2 voor het Bouwbedrijf team. Regina’s Lingerie kon hiervan niet profiteren. Het moest haar meerdere erkennen in The Dance Factory, 3-4. In de hoofdklasse ontsnapte Bowling Bloemketerp aan puntverlies. S. de Vries schoot zijn team in de laatste seconden uit een moeilijke hoek alsnog naar de zege, 4-5. Ook naaste belager Bogt fen Gune had het moeilijk. Het won moeizaam van Steensma, 3-2. Kanshebber Van Dellen Bellen leed een pijnlijke nederlaag tegen Autobedrijf Haitsma en Tapperij ‘t Noord houdt ook nog zicht op de titel na een gemakkelijke zege op Martens Vis. In de tweede klasse nestelde Koopmans Schilders zich steviger op de tweede plaats omdat de concurrentie verloor en in de vierde klasse bleven de koplopers Haitsma Primera en Preton Nederland gemakkelijk overeind. Bouwbedrijf Scharringa kwam vorige week met een onrechtmatige speler binnen de lijnen. De uitslag van De Skearmessen – Scharringa is hierdoor gewijzigd in 3-0.

Tapperij ‘t Noord – Martens Vis 5 – 2 Tapperij moest winnen om nog in aanmerking te komen voor de titel. Martens Vis is altijd een lastige tegenstander, maar Tapperij bleek in de duels en aanvallend veel gevaarlijker. A. Venema brak het duel open, H. Awad maakte nog wel gelijk, maar verder domineerde Tapperij met als gevolg treffers van A. Bergsma 2x, T. Sikkema en R. Post. R. Pijpker besloot het duel.

Bogt fen Gune – Steensma 3 – 2 Een volkomen gelijkopgaand duel waarin de beslissing in de slotfase viel met een omstreden treffer. Was de bal wel of niet de lijn gepasseerd, het zal altijd wel een raadsel blijven. Scheidsrechter J. de Groot stond er dicht bij en kende de treffer toe. Deze kwam op naam van H. Visser. Hiervoor had W.v.d.Vaart twee maal zijn team aan een voorsprong geholpen en twee maal was het J. Hijlkema die gelijk maakte.

The Phone House – Sportcentrum Shape 2 – 5 P. Poelstra opende met een schot in de kruising en verder gebeurde er weinig in de eerste periode. Vervolgens kreeg Phone House de beste mogelijkheden, maar J. Terpstra en E. Westra wisten hier geen raad mee. Uit een knappe actie van H. Timmermans werd het 0-2 waarna E. Westra met een inzet in de verre hoek de spanning terug bracht. Ook de 1-3 van M. Hoekstra uit een counter werd door E. Westra nog beantwoord. Na de 2-4 van A. Pool uit een scrimmage was het duel beslist en tekende H. Timmermans voor het eindresultaat.

Bouwbedrijf Bruinsma – Bowling Bloemketerp 4 – 5 Een spectaculair duel met een verrassend slot. Bruinsma was zeker niet minder dan koploper Bloemketerp, maar ging in de laatste minuut nog voor de winst wat uiteindelijk verkeerd uitpakte. Uit een prima pass van uitblinkende S. de Vries brak Y. Brijker het duel open en R. Reinsma herstelde met een hard schot gelijk. Met een inzet in de korte hoek zorgde S. de Vries voor 1-2 waarna het antwoord via opnieuw R. Reinsma niet lang op zich liet wachten. Bruinsma kwam verrassend aan de leiding toen J. de Snoo hard uithaalde. S. de Vries zorgde voor de gelijkmaker en nog in de eerste periode was het opnieuw R. Reinsma die Bruinsma op voorsprong zette. Na een aarzeling bij het wegwerken in de Bruinsma verdediging kon Y. Brijker simpel de 4-4 binnen tikken. Hier leek het bij te blijven al kreeg Bloemketerp nog wel enkele mogelijkheden. In de laatste seconden zette Bruinsma nog aan voor de winst. R. Vlieger miste en uit de laatste tegenaanval schoot S. de Vries zijn team uit een moeilijke hoek naar de zege. Een boeiend duel.

v. Dellen Bellen – Autobedrijf Haitsma 4 – 7 Van Dellen liet zich op alle onderdelen aftroeven en liep steeds achter de feiten aan. Het Autobedrijf team had ook weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Na een snelle rush opende E. Boonstra de score waarna het uit een mooie combinatie tussen G. Vellinga en D. Drent weer gelijk werd. Uit een schot van grote afstand zorgde J. Prins nog voor 2-1 en weer E. Boonstra maakte op aangeven van O. Elsinga gelijk. Haitsma ging door en het waren L. Visser 2x en K.B. Malda die een schijnbaar beslissende 2-5 op het scorebord toverden. Het v.Dellen team kwam nog terug via G. Vellinga in de linker bovenhoek en D. Drent uit een vrije trap, het betere spel bleef van Haitsma en dit leverde nog treffers op van E. Boonstra en L. Visser.

Ulenburgh Adviseurs – Bouwbedrijf Scharringa 1 – 2 Een echte topper en dat was ook aan alles te merken. De eerste acties kwamen van Ulenburgh, maar Scharringa scoorde. De treffer kwam van S. Greidanus met een onhoudbare schuiver. Ulenburgh bleef technisch de betere ploeg, trok veelvuldig ten aanval, maar kwam niet door de verdedigingslinie van Scharringa. Kansen bleven uit totdat K. Gaastra W. Lanting op maat bediende. Het enige steekje wat Ulenburgh in de eerste periode verdedigend liet vallen werd meteen door een attente J. Hofstee afgestraft. Een golf aan aanvallen van Ulenburgh volgden maar verder dan een schot van W. Lanting op de paal kwam men niet. De beste kansen waren zelfs voor Scharringa die in de counter veel ruimte kreeg. Een terechte Scharringa zege omdat het team aanvallend meer bracht. Ulenburgh voerde de combinaties te ver door en waren aanvallend niet schotvaardig.

Regina’s Lingerie – The Dance Factory 3 – 4 J.v.d.Graaf 0-1 en 0-2, F. Feenstra 1-2, J.v.d.Zee 2-2, J.v.d.Graaf 2-3, H.v.d.Baan 2-4, F. Feenstra 3-4. Vooral TDF moest winnen om nog voor de titel in aanmerking te komen en Regina kon bij winst de koppositie weer over nemen. Regina is laatste tijd echter van slag en ook in dit duel wilde het niet lukken, al kwam het van een 2-0 achterstand goed terug. Door dit resultaat blijft het uitermate spannend met een onderling verschil van 2 punten tussen de bovenste vier uit de eerste klasse.

Max Stuc – Rijschool v.d.Harst 9 – 4 M. Kruize 1-0, R. Reitsma 2-0, P.v.Hoenderdaal 3-0, F. de Beer 3-1, R. Geertsma 3-2, S. Haijma 3-3, R. Reitsma 4-3, 5-3 en 6-3, P.v.Hoenderdaal 7-3, W. Alkema 8-3, F. de Beer 8-4, P.v.Hoenderdaal 9-4. Het kan niet toevallig zijn dat met de rentree van de lang geblesseerde R.v.Hoenderdaal ook de eerste winst door Max Stuc werd binnen gehaald. Hij gaf het team meer rust en aanvallend meer mogelijkheden. Max Stuc schoot uit de startblokken en kwam snel op 3-0. Het Rijschoolteam kwam goed terug, 3-3, maar een gave hattrick van R. Reitsma was beslissend.

De Skearmessen – Haarsma & de Bruin 3 – 0 Haarsma & de Bruin beschikte niet over wisselspelers en kon aanvallend geen vuist maken. De Skearmessen kregen genoeg mogelijkheden, maar vooral H. de Boer had veel kansen nodig voordat hij de score opende. H. Dijkstra en E. Dijkstra beslisten in de tweede periode het duel.

Herberg de Bogt – Saab Wassenaar 2 – 6 Halverwege stond het 1-0 door een treffer van E. Keijzer waar gezien de kansen Saab op een ruime voorsprong had moeten staan. De Herberg doelman G. Kuiken was in prima vorm. Na twee maal B. Braaksma leek Saab door te gaan, maar G. Hoekstra stak hier een stokje voor, 2-2. Pas in de laatste vier minuten nam Saab verdiend afstand met P.v.d.Veen en een hattrick van P. Algra.

Warmtetechniek – SDV Projectbuilding 3 – 0 Warmtetechniek had nog al wat moeite om de verdediging van SDV te slechtten. In de eerste periode was de beste kans zelfs voor SDV toen M.Metselaar op de paal schoot en vervolgens de bal niet over de lijn kon krijgen. Hierna waren het A. Jukema, J. Nijkamp en C. Boonstra die Warmtetechniek naar de verdiende zege schoten..

Keizer Autoschade – Autobedrijf Strikwerda 2 – 2 Keizer schrok niet van dit puntverlies omdat het een straatlengte voor staat op de concurrentie. Strikwerda was ook nu weer verdedigend sterk, maar aanvallend onvoldoende. Hoewel het sterker was moest het wel twee maal een achterstand wegwerken. R. Reversma schoot Keizer twee maal naar een voorsprong en R. Dijkstra maakte vervolgens twee maal gelijk.

Pluimveeservice DS – Elektrokoopjes.nl 2 – 4 Misschien verrassend, maar gezien de laatste resultaten van Elektrokoopjes had Pluimvee gewaarschuwd moeten zijn. Na de openingstreffer van T.da Silva was het Pluimvee die het initiatief moest nemen. Twee maal was het A. Liban die met een uitbraak scoorde. H. Voordewind scoorde tegen R. Holtuin herstelde het verschil en R. Marra bepaalde de eindstand.

Koopmans Schilders – Verno Verhuur 4 – 1 Een regelmatige Koopmans zege al kregen beide teams voor de wisseling evenveel scoringskansen. Alleen F. Visser wist hier gebruik van te maken. In de tweede periode was het snel beslist via E. Hiemstra en J. Hoogendorp. E.v.d.Veen scoorde tegen en E. Hiemstra tilde de stand naar 4-1.

W.I.K. – De Jager Accountancy 4 – 3 Jong tegen oud en het was weer de routine die zegevierde. WIK raakte niet onder de indruk van de openingstreffer van H. Brandes. J. Boot, S. Osinga en E. Bruinsma zorgden voor een royale 3-1. De laatste drie minuten werden nog spannend. H. Niemeijer zorgde voor de aansluiting, J. Boot gaf WIK weer ruimte en H. Brandes voerde de spanning nog even op.

Leo Reitsma/H. – De Struners 1 – 3 De meeste mogelijkheden waren voor De Struners, maar Leo Reitsma stond lang op 1-0 door een treffer van J. Hof. De Struners bleven sterker. R.v.Dokkumburg maakte binnenkant paal gelijk, T. Dijkstra maakte uit een prima pass van C. Knol 1-2 en C. Knol zorgde door een keepersfout voor 1-3.

Bar Yn ‘e Stal – Preton Nederland 3 – 6 L. Okkema 1-0, P. Scharringa 1-1, T. Helfferich 1-2 en 1-3, S. Beuker 1-4, N. Rusticus 2-4, A. Schaap 2-5, K. Hendriks 3-5, T. Helffrich 3-6 Een nederlaag was door Yn ‘e Stal tegen een sterker Preton niet te voorkomen, maar een afstraffing zoals vorige week werd door veel beter spel voorkomen. Preton Nederland speelde niet sterk maar blijft Haitsma goed volgen in de race om de titel.

Primera Haitsma – Bouwbedrijf Kooistra 13-1 Zoals de stand al aangeeft had de koploper uit de vierde klasse weinig te stellen met debutant Kooistra. A. Los scoorde bij 2-0 tegen en voor Haitsma Primera kwamen de treffers van P. Zijlstra 5x, C. Zijlstra 3x, P. Vijver 3x en A. Arria 2x.

Zuidema Scheepsbouw – Fitnesscentrum CCM 3 – 0 Zuidema was in de eerste periode nog het dichtst bij een treffer met twee maal de paal H. Meijer van grote afstand, H. Mulder via de doelman en weer H. Meijer met een harde schuiven ware in het verdere verloop de hoogtepunten waarin CCM aanvallend teleur stelde.