Enerverend duel tussen Cafe ‘t Wap en Mr. On & Offshore. Winst nieuwkomers R.E.S. en Sytsma Noord.

 AXL5449

In de hoofdklasse werd er een geweldige strijd geleverd tussen het Leeuwarder Cafe ‘t Wap en Mr. On & Offshore, het team uit Tzummarum. In de slotfase kreeg ‘t Wap een penalty tegen, kwam daardoor op achterstand maar liet het er niet bij zitten. Het vond  de kracht om de achterstand om te  buigen naar een 6-5 voorsprong. Met een uiterste krachtsinspanning maakte Steven de Bruin in de laatste minuut alsnog gelijk en dat was gezien de veldverhouding wel verdiend. In deze hoogste klasse herstelde Oosterlaar/Verhoeven zich, houdt Steensma F.I. de ongeslagen koplopers Bogt fen Gune en Keizer Autoschade in het vizier en wacht Autocentrale Harlingen nog op de eerste punten. In de eerste klasse moet De Skearmessen de verrassend gestarte teams van Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin en Horeca de Trije naast zich dulden. Hier wacht  Freedom Enercy (v/h Primera Haitsma) nog op het eerste succes. In de eerste klasse schoten vorige week Cafe De Posthoorn en Schapie Multiservice uit de startblokken, maar moesten dit op deze avond met een nederlaag bekopen. Vooral de nederlaag van Schapie tegen debutant R.E.S. was uitermate verrassend. |In de derde klasse tenslotte  blijven Apenmeeuw en  Rintec dominant aanwezig. Beide teams kwamen opnieuw tot dubbele cijfers. Sytsma Noord haalde de eerste winst binnen, al kostte dit tegen Engineeringsbedrijf Zuidema wel de nodige moeite.

Cafe ‘t Wap – Mr. On & Offshore  6-6

Een boeiend duel met wisselende kansen en een sensationeel slot. Cafe ‘t Wap nam in de openingsfase het initiatief en dit leverde treffers op van Pieter Jelle de Jong en Kerst Hofman. In deze fase scoorde Andre Bambach tegen. Toen Tim Grond zich er mee ging bemoeien  kreeg het duel een ander aanzien. Hij scoorde maar liefst drie keer, 2-4. De Leeuwarders raakten niet van slag en kwamen op gelijke hoogte via Kerst Hofman en Mark Kleefstra. De beslissing leek te vallen toen doelman Manfred Kaller na een overtreding het speelveld moest verlaten en Andre Bambach vanaf de stip voor 4-5 zorgde. Gehavend moest ‘t Wap de slotfase in, maar kwam wel op voorsprong via Niels v.d.Broek en Loukens Kleefstra. In een alles of niets poging was het Seven de Bruin die er in de laatste minuut voor zijn team een verdiend punt uit sleepte.

Keizer Autoschade – De Strûners F.C.  8-1

Een regelmatige zege voor het op alle fronten sterker Keizer. Jan van Duyn, Sander Hoekstra en Wiebe v.d.Meer zorgden voor de productie in de eerste periode, Jelle Harm Kooistra scoorde vervolgens tegen en hierna was het de beurt aan Mart Kuperus, Sander Hoekstra 2x, Edwin Hiemstra en opnieuw Wiebe v.d.Meer.

Bogt fen Gune – van Dellen bellen  3-0

Een duel met weinig hoogtepunten. De Bogt kwam via Willem van Duyn al vroeg op voorsprong en vlak voor de wisseling werd het 2-0 na een actie van Kevin Tankink. De uitblinkende Kevin Tankink bepaalde in de slotfase ook de eindstand.

G.Pars Graanhandel – Oosterlaar/Verhoeven  3-6

Pars kon haar goede optreden van de afgelopen speelronde niet vootrzetten en Oosterlaar/Verhoeven herstelde zich fraai. Al snel nam Oosterlaar het initiatief wat treffers opleverde van Lars Borgman 2x, Ane Schaap en debutant Frank Pietersma. In deze fase was er een tegentreffer van Jarco Pars. Binnen een kwartier hadden de Harlingers de buit al bijna binnen, 1-4. Lars Borgman en Frank Pietersma wisten in de tweede periode het net nogmaals te vinden en tegentreffers kwamen er tegen scoorden Jelte de Vries en Hendrik Schiphof.

Autocentrum Harlingen – Steensma F.I. 3-6

Dit duel kende een grillig scoreverloop. In de eerste speelperiode vielen er zelfs geen doelpunten te bewonderen. Vervolgens ging het tot halverwege de tweede periode volkomen gelijk op. Tjeerd Hoekstra brak het duel open met twee doelpunten waarna I. Jildiz 2x en A. Jildiz de stand ombogen naar 3-2. Dit was voor de Harlingers niet voldoende want Bauke T. Anema 2x, Tjeerd Hoekstra en Jelte Hijlkema scoorden in de laatste vijf minuten.

Sportcentrum Shape – Autobedrijf Strikwerda  4-3

Shape was de gelukkigste in deze volkomen gelijk opgaande wedstrijd. Klaas Meinsma opende van dichtbij met een steenharde inzet. Phillip Hibma  en Kris van Hofwegen deden vervolgens de kansen keren. Jurrit Dijkstra was nu aan de beurt om gelijk te maken, prima in staat gesteld door Klaas Meinsma en Sybo Offenga tikte voor open doel de 3-2 binnen. Met een van richting veranderd schot was het Sjoerd Didden de teams weer naast elkaar bracht en Kris van Hofwegen werd in de laatste minuut matchwinnaar.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Coop Tolsma Winsum  3-3

Een terecht eindresultaat na een spannende derby. Het was vlak voor het einde van de eerste periode dat Jelte Pieter Dijkstra het tot dan toe matige duel open brak. De tweede fase was van een ander kaliber. Na een fraaie actie maakte Noa van Gils gelijk en even later schoot Wierd Baarda H. & de B. naar een voorsprong. Uit een vrije trap schoot Kees Jan Hendriks de gelijkmaker binnen en hierna kwam het Coop team op voorsprong door een harde inzet van Wytze Greidanus. Dat Noa van Gils in de laatste minuut alsnog gelijk maakte was terecht.

The Phone House – Freedom Energy  4-2

Cornelis Zijlstra opende met een prima solo, Tristan Osinga slim vrijmakend tussen drie verdedigers herstelde het evenwicht, 1-1, Kars Zeinstra na geklungel achterin bij het Freedom team en opnieuw Cornelis Zijlstra betekende halverwege 2-2. Het waren nieuwkomer Tjitse Oegema en Marcel Koning die Phone House de eerste zege bezorgden.

Syperda Verhuur – De Skearmessen  1-1

Een duel met te weinig daadkracht waarin in de eerste periode niet werd gescoord. Jeroen Zwanenburg opende de score en Sander de Vries maakte gelijk.

Horeca de Trije – Grand Cafe De Doelen  2-2

Twee maal nam De Doelen de leiding, namelijk via Wesley Joustra en Aron Hansma, maar ook twee kwam het antwoord van de goed spelende Roland van Santen.

Zijlstra Beroepskleding – Cafe De Posthoorn 8-5

Tjibbe Haitsma 1-0 en 2-0, Cornelis Saakstra 2-1, Mark Jan Ykema 3-1, Pedro Lopez  4-1, Wilke Hoogterp 4-2, Jorrit Hoogterp 4-3, Tjibbe Haitsma 5-3, Lucien van Zanten 5-4,  Pieter v.d. Schoot  6-4, Lucien van Zanten 6-5, Zeya Korel 7-5, Soufyan Souicat 8-5.

Het volledig nieuwe Zijlstra team maakte een prima indruk. Cafe De Posthoorn liet zich vooral in de openingsfase verrassen en liep hierdoor veelal achter de feiten aan. Steeds wanneer De Posthoorn de aansluiting vond kreeg het een tegentreffer te incasseren. Een levendig duel.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Bouwbedrijf Scharringa  3-1

In de eerste periode werd er niet gescoord, maar het was toen al dat L.R. de meeste activiteiten ontplooide. Het waren Chris Outhuyse, Mike Spanjersbergh en Mathijs Teerstra die dicht bij een treffer waren. Volkomen onverwacht viel de treffer aan de andere kant. Tjitse Hoekstra genoot te veel vrijheid en wist hier wel raad mee. L.R. zette nu flink aan en het waren in de laatste tien minuten Mathijs Teerstra 2x en Chris Outhuyse die L.R. naar de terechte overwinning schoten.

Schapie Multiservice – R.E.S.  1-2

Tjerk Helfrich opende al vroeg in de wedstrijd de score en daar bleef het heel lang bij, al kregen beide teams genoeg mogelijkheden. In de slotfase pakte R.E.S. vrij verrassend de winst na acties van Niels Altenburg en Bryan Hendriks. De gelukkigste won in dit gelijk opgaande duel.

Huis & Hypotheek – Schroevenkopen.nl  2-0

Beide teams konden lang de juiste richting naar het doel niet vinden al was H. & H. wel iets beter. De beslissing viel halverwege de tweede periode toen Kevin á Nijeholt en Joost Soolsma binnen de minuut scoorden.

Rijschool Posseth – Warmtetechniek  5-4

Al heel snel kwam het Rijschool team op voorsprong via de uitblinkende Marcel Amels 2x en Fabian Donderwinkel. Het leek weer spannend te worden toen Jacco Nijkamp en Erik Kamstra tegen scoorden. Het waren echter Iwan Hibma en Marcel Amels die in feite het duel beslisten, al kwam Warmtetechniek met snelle tegentreffers van Peter Zwama en Sietse Kuiper nog dicht bij.

Sytsma Noord – Engineeringsburo Zuidema  5-4

Bauke Idsardi 1-0 en 2-0, Sebas van Gils 3-0, Willem Buurstra 3-1, Ayold Zuidema 3-2, Armando Zwart 4-2, Maikel Dyk 4-3, Armando Zwart 5-3, Ayold Zuidema 5-4.

Zuidema keek al vrij snel tegen een 3-0 achterstand aan, maar gaf zich niet gewonnen. Het knokte zich terug in de wedstrijd, bleef

 kansen behouden al moest het  tenslotte haar meerdere erkennen in een beter Sytsma.

Sannes & Voorintholt – Bowling Bloemketerp 2-4

Het was meteen raak toen Geert Kuiken de bal goed voor zijn voeten kreeg Vervolgens bleven de beste mogelijkheden voor Bloemketerp, het afmaken ging echter moeizaam. Jan Bosma en Laurens Looyenga deden er lang over om tot 0-3 te komen. Het werd zelfs spannend toen Tim de Vriend twee maal tegen scoorde. Laurens Looyenga bepaalde in de laatste minuut de eindstand.

Rintec – Maxstuc  10-3

Rick Beimers 5x, Jutjen Vriesinga 3x, Jan Lyckle Bijlsma, Leeroy Jellema met tegentreffers van Justin Reitsma 2x en Patrik v. Hoenderdaal

Al opende Maxstuc nog wel de score, Rintec was veel sneller en slagvaardiger. Rick Beimers was de grote uitblinker en er werd gewisseld bij 5-2.

Apenmeeuw – Stadsherberg catering  16-1

Het nieuwe team van Apenmeeuw lijkt nu al veel te sterk voor deze laagste klasse. De routiniers van De Stadsherberg zagen er al meteen geen brood in er lieten de bevlogen jonkies hun gang gaan. Halverwege stond er 6-1 op de teller en de doelpunten kwamen van Remko Giesing 4x, Roelof Zwart 3x, Remco Dijkstra 3x, Andre van Dellen 2x, Ruben Eijzenga 2x, Patrick Nauta, Jisse Kemper en een tegengoal van Sipke de Jong