Enerverende en wervelende laatste speelronde zvf zaalcompetitie 2021-2022

Een seizoen om niet snel meer te vergeten. Na een tijdje geen zaalvoetbal te hebben gehad kon het dit jaar toch weer los gaan. Soms waren er wat afmeldingen maar over het algemeen zijn er veel wedstrijden gespeeld met veel spanning en doelpunten. Heden avond kwam er een einde aan dit seizoen en nadat de wedstrijden waren gespeeld kon er onder het genot van een drankje en hapje afgesloten worden met de prijsuitreiking. Kon jou favoriet heden avond nog drie punten bij schrijven? Je leest het hieronder.

Hoofdklasse

Bogt fen gune – Sportcafé de Trije   2-4

De titel was al beslist in deze competitie maar de strijd om plek twee lag nog steeds open. Het verschil tussen beide teams was twee punten in het voordeel van de gasten en dus moest de thuisploeg winnen wilde het nog tweede worden. Er stond dus genoeg op het spel en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. In de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus ging het spel over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Uiteindelijk duurde het tot de tiende minuut voordat de score werd geopend. Marco de Groot kwam één op één met de keeper en deze liet hij kansloos achter 0-1. Diezelfde de groot was twee minuten later weer trefzeker nadat hij wederom alleen op de keeper afgaan en ook ditmaal liet hij deze kansloos 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van de Bogt meer en meer risico nemen in de tweede helft. Helemaal omdat het na zes minuten spelen wederom raak was. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Gerlof Dijkstra wist binnen te schieten 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus wisten we wie tweede zou gaan worden. Twee minuten na het vorige doelpunt mocht Joshua Cuperus alleen op de doelman af en ook hij schoot binnen 0-4. De wedstrijd was wel gespeeld maar toch zou er zes minuten voor tijd nog gescoord worden. Een afstandschot van Willem van Duijn vloog binnen en daarmee werd het 1-4. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nog in de laatste minuut en daarmee eindigde dit duel in 2-4.

Foto techniek service – Royal Steensma 7-3

Met zeven vs. acht punten gingen beide ploegen vandaag bepalen wie er ging degraderen. Op voorhand dus een interessant potjes waar de spanning er goed op stond. Maar dit mocht de pret niet drukken want na drie minuten spelen werd de score al snel geopend. Kevin Hoekstra kwam één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet 0-1. Maar lang liet het antwoord niet op zich wachten want twee minuten later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Tim Bijlsma probeerde het maar eens van afstand en zijn schot ging door de benen van de doelman binnen 1-1. En zo kende we een leuke openingsfase en deze was nog niet eens over. Een minuut na dit vorige doelpunt probeerde RimarUijthof het ook maar eens van afstand en ook dit schot vloog binnen 2-1. Diezelfde Uijthof nam de bal twee minuten later goed op de volley waarna de bal snoeihard binnen viel 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten aanzetten want met deze stand zouden zij gedegradeerd zijn. Uiteindelijk kwam het antwoord er met nog drie minuten te spelen in het eerste bedrijf. De bal kwam terecht bij Jorrit Tolsma en deze kon de bal simpel binnen tikken 3-2. Het gaatje was weer minimaal en dus kon het alle kanten op gaan. Helemaal omdat het drie minuten na rust alweer gelijk werd. De bal kwam terecht bij Jacob van Althuis en ook hij wist de bal simpel binnen te tikken 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus draaide beide ploegen met deze stand weer voor even op de ranglijst. Maar dan met nog tien minuten op de klok komt de bal terecht bij Thijs Haak en deze weet de bal voor open doel binnen te schuiven 4-3. Het beloofde een spannende slotfase te worden waarin de gasten weer meer risico gaan nemen. Maar dat leidde er toe dat er meer ruimte kwam voor de thuisploeg en hier werd vijf minuten voor tijd optimaal van geprofiteerd. Een twee tegen één duel werd goed uitgespeeld waarna Rimar Uijthof binnen mocht schieten 5-3. Hiermee was het verzet van Royal steensma gebroken en dat leidde er toe dat de mannen van Foto Techniek Service nog tweemaal wisten te scoren in de slot minuten en daarmee eindigde dit duel in een 7-3 eindstand. Met dit resultaat was de thuisploeg veilig en degraderen de gasten.

Eerste klasse

MC Donalds Harlingen – Man of the World Lwd. 1-4

Beide ploegen hebben een jonge ploeg waarin veel voetballend vermogen zit en dus was het afwachten hoe dit er zou uitkomen in de wedstrijd. Vanaf minuut één werd de thuisploeg achterover gedrukt en dat leidde er toe dat zij compact moesten verdedigen wilde het een doelpunt niet snel tegen krijgen. Waar de gasten de bal vooral mochten hebben en de thuisploeg compact stond daar ontstonden er weinig grote kansen. Maar dan met nog twee minuten op de klok is daar een snelle omschakeling van de thuisploeg. De bal ging van links naar rechts en weer terug naar links, het schot mislukte maar de bal kwam op rechts terecht bij Jochem de Vries en deze schoot de bal hard en hoog in de rechterhoek binnen 1-0. Dit bleek ook de ruststand te wezen al kwam het antwoord er vrij vlot. Na 21 seconden spelen was het Jay de Vries die de bal naar rechts verplaatste waarna Sven Flikkema de bal in één keer hard weet binnen te schieten 1-1. Het spelbeeld bleef het zelfde als in het eerste bedrijf. De thuisploeg compact en de gasten mochten de bal hebben. Na vijf minuten spelen was daar een goede omschakeling waarna Jay de Vries naar binnen trok en de bal in de linker korte hoek wist binnen te werken 1-2. Diezelfde de Vries was drie minuten later wederom trefzeker. Na een actie de as van het veld schoot hij de bal hard in de linkerhoek binnen 1-3. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want drie minuten later was daar een snelle omschakelactie waarna een drie tegen twee goed werd uitgespeeld waarna Joris Tijdeman de bal hard wist binnen te werken 1-4. In de laatste acht minuten werd het steeds meer een open wedstrijd al wisten beide ploegen de geboden mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten en dus zou de eindstand 1-4 worden.

Skearmessen – Killtrition 5-3

Waar de ene tien punten heeft en mee draait in de middenmoot daar is de andere hekkensluiter met drie punten. Op voorhand zou je dus denken dat het een simpele overwinning zou gaan worden voor de thuisploeg maar in de praktijk is vaak toch alles even anders. Zo ook deze wedstrijd. De thuisploeg begon wel fel en intensief en dat leidde al snel tot de openingstreffer van deze wedstrijd. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Harke Hilboezen en deze wist de bal gemakkelijk binnen te tikken 1-0. De ban was gebroken en het kleine gaatje werd even later iets groter door Harm Schuitemaker die de bal met een hard schot wist binnen te werken in de bovenhoek 2-0. Maar de gasten bleven strijden en dat werd uiteindelijk beloond met de aansluitingstreffer. De bal werd voor gegeven waarna de bal simpel kon worden binnen getikt en daarmee werd het 2-1. De spanning was weer terug en net voor rust werd deze spanning nog groter want middels een hard schot in de korte hoek werd het 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen bleven gewaagd aan elkaar. Lang duurde het dan ook niet voordat de score verder uitgebreid werd. Hepke de Boer ontving de bal en zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 3-2. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want even later mochten de gasten één op één gaan met de doelman waarna de gelijkmaker op het bord werd geschoten 3-3. Na dit doelpunt ging de gashendel bij de thuisploeg meer open want zij wilde de drie punten binnen halen. Na een fout bij de gasten was het Jelle Zwanenburg die de bal onderschepte en deze beheerst wist binnen te schieten 4-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de slotfase zou er nog eenmaal gescoord worden. De bal kwam terecht bij Roel Frijling en deze jaagde de bal hard in de bovenhoek binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-3.

Tweede klasse

Dikland installatie techniek – Frankena Loonbedrijf 4-2

Met de nummer negen tegen drie leek dit op voorhand een overwinning te gaan worden voor de thuisploeg. Maar de thuisploeg was gebrand op een goed resultaat en dat leidde er toe dat het gelijk een leuke wedstrijd werd. Nadat er enkele mogelijkheden gemist waren was het vervolgens wel raak. Berthil Gruppen had een goede solo in huis waarna hij rustig en beheerst af wist te ronden 0-1. Zo stond de nummer vier voor maar de tegenzet kwam er al snel. Stefan Ros probeerde het vanuit een lastige hoek maar daarmee leek hij de keeper te verassen en dus werd het 1-1. De tweede helft begon ook weer fanatiek en dat leidde al rap tot de volgende treffer van deze wedstrijd. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Robin Zandberg en deze wist beheerst raak te schieten 2-1. De rollen waren nu om gedraaid en dat tergde de gasten enorm. En dan komt daar de mooiste treffer van de avond. Berthil Gruppen probeert het maar eens met een afstandschot van eigen helft en deze ging er prachtig in 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus kon het alle kanten op gaan. Het spel bleef over en weer gaan en middels een eigen doelpunt werd de stand naar 3-2 getild. Nu moesten de mannen van Frankena meer risico gaan nemen en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Hier wist Robin Zandberg uiteindelijk van te profiteren en in een één tegen één duel met de keeper wist hij de bal binnen te schieten 4-2. Dit bleek de laatste treffer van de avond te wezen en daarmee sloot Dikland installatie techniek het seizoen positief af.

Keizer Autoschade – SDV Keukens en meer 5-5

Met de kampioen tegen de nummer acht leek dit op voorhand een lastige partij te gaan worden voor de gasten. De thuisploeg opende de aanval maar gescoord werd er niet waarna de gasten konden over nemen met Elmer Boonstra en deze kwam goed naar binnen toe waarna hij met rechts de bal in de linkerhoek wist te schieten 0-1. En zo kende we na één minuut tien een flitsend begin van de wedstrijd. Maar lang liet het antwoord van de kampioen niet op zich wachten. We noteren minuut vier als er een snelle omschakeling is van Teunis van der Boon die de bal naar links door speelde waarna de bal vervolgens weer naar rechts werd gegeven waar de door gelopen Teunis stond en die wist hard binnen te schieten 1-1. Het spel golfde lekker over en weer en dat leidde er toe dat het twee minuten later wederom raak was. De bal werd naar rechts gespeeld waar Cornelis Zijlstra stond en deze wist de bal hard binnen te werken 2-1. Nu moesten de mannen van SDV weer maar een minuut na de goal was er bij hen een fout in de opbouw waarna de bal gespeeld werd op Cornelis, deze draaide goed weg bij zijn man waarna hij leek te gaan schieten maar dit niet deed en de bal breed legde op Teunis van der Boon en deze kon simpel raak schieten 3-1. Het verschil was twee al zou daar vier minuten later verandering in komen middels de mooiste goal van de wedstrijd. Tristan kwam van links naar binnen toe waarna hij de bal gaf op Rick, deze wachtte goed op de loopactie van Remco waarna hij de bal geweldig tussendoor speelde op laatst genoemde, Remco legde de bal vervolgens weer breed waarna Martijn Werkhoven de bal binnen mocht schuiven 4-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Maar twee minuten na rust werd er een vrije trap toegekend die snoeihard werd binnen geschoten door Richard v/d Veer en daarmee werd het 4-2. Het tempo bleef hoog en het spel golfde over en weer. Vier minuten na de vorige treffer was er een fout in de opbouw bij Keizer waarna de bal snel werd getransporteerd naar de rechterkant van het veld waar Ronald Steenstra stond en deze schoot de bal snoeihard tegendraads in 4-3. Alles was weer mogelijk en dus beloofde het nog interessant te worden. En dan twee minuten na de aansluitingstreffer is daar een diepe bal op Elmer Boonstra die eerder is dan de doelman en met een goede sliding wist hij de bal breed te leggen op Jonathan Meeuwis die de bal zo het lege doel in kon lopen 4-4. De gasten zakte hierna wat meer in waardoor de thuisploeg de bal mocht hebben maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Uiteindelijk leek dit duel te gaan eindigen in een gelijk spel maar met nog zesentwintig seconden op de klok kreeg Jonathan geel voor commentaar op de leiding en daarvan profiteerde de thuisploeg gelijk. De bal werd diep gegeven aan de rechterkant waarna de bal werd terug getrokken op Martijn Werkhoven en deze schoot keihard binnen 5-4. Hiermee leek het klaar te wezen maar daar dacht keeper Rimar Looge blijkbaar anders over. Met nog zes seconden op de klok krijgt Rimar de bal aan de linkerkant van het veld waarna hij verwoestend weet uit te halen en de bal hard tegen de touwen vliegt 5-5. En zo kende een enerverende wedstrijd geen winnaar al zullen de mannen van SDV zich morele winnaar voelen gezien de achterstand van 4-1.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – SDV Projectbuilding 4-3

Waar de ene ploeg nog tweede kon eindigen daar speelde de andere ploeg juist voor een middenmoot plek. De thuisploeg was dus gebrand op de winst en dus vlogen ze uit de startblokken. Uiteindelijk wist de thuisploeg ook de score te openen en wel vanuit de counter, de bal kwam terecht bij Simon Houtsma en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Maar de gasten bleven goed mee spelen en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. De snelle Cas Bankert kwam één op één met de doelman en eerst genoemde wist ijzig kalm te blijven en de 1-1 binnen te schuiven. Het kon alle kanten op gaan en dat leidde uiteindelijk ook tot een solo van Simon Houtsma waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-1. De voorsprong was er en dat gaf blijkbaar vol energie want middels een afstandschot van Jelle Pieter v/d Wal werd het ook nog 3-1 en daarmee was de marge twee. Maar de mannen van SDV gaven niet op en dat leidde uiteindelijk tot een goed doelpunt. Dilet ging goed langs twee tegenstanders waarna hij een goede pass gaf op Luca Rombout en deze wist de kans ijzig koel af te maken 3-2. Het verschil was weer minimaal en de druk van de gasten werd groter. Uiteindelijk leidde dit ook tot de verdiende gelijkmaker. Na een goede tikki takka aanval kwam de bal terecht bij Dilet Brahne en deze bleef ijzig kalm en schoot goed raak 3-3. Lang leek het ook bij deze stand te blijven maar een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Simon Houtsma en daarmee werd het 4-3. Uiteindelijk bleek dit ook de eindstand te wezen en daarmee behaalde de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum de tweede plek van de competitie.

Derde klasse

Verno Verhuur – Horeca de Trije 5-7

Met de nummer laatst tegen drie was dit een duel waar weinig meer op het spel stond. De gasten konden nog wel tweede worden en dus zouden zij alles geven voor een goede klassering. Maar de openingsfase was er voor de thuisploeg en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam terecht bij Tjibbe en deze schoot de bal hard in de korte hoek binnen 1-0. Diezelfde Tjibbe was even later weer alert want na een goede voorzet wist hij de bal simpel binnen te tikken 2-0. Het gaatje was geslagen en het werd alleen nog maar mooier voor de hekkensluiter. Via een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Egbert v/d Veen en deze wist de bal simpel binnen te werken 3-0. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want nadat Patrick van Dijk één op één kwam met de doelman schoof hij de bal rustig binnen en daarmee werd het 3-1. De achtervolging was ingezet en diezelfde Patrick van Dijk zorgde kort na rust voor de aansluitingstreffer en daarmee was de spanning terug 3-2. Maar dan is daar Tjibbe weer die zich laat gelden en met een hard schot in de verre hoek zorgde hij voor de 4-2. Het spel bleef over en weer gaan en dus kon het beide kanten op vallen. Nadat Keimpe Pols een toegekende vrije trap wist binnen te werken 4-3, daar was het vervolgens Patrick Poelstra met een verwoestend hard schot in de linkerbovenhoek en daarmee werd het 4-4. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen vol voor de drie punten. En dan is daar een voorzet die simpel binnen getikt kan worden door Michel v/d Veen en hierdoor pakte de nummer drie voor het eerst de voorsprong in deze wedstrijd 4-5. Dit was de aanzet voor meer en dat meer kwam er ook want beide Patricks deden nog een duid in het zakje en daarmee werd het 4-7. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al viel er nog wel een doelpunt voor de thuisploeg en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-7.

Stadsherberg catering – zaalvoetbalteam ex BTW 2-5

Beide ploegen speelde vandaag alleen voor de eer en dus beloofde het een open wedstrijd te worden. En leuk werd het want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder in de openingsfase. Het was Wietse Blauw die het bal opende door de bal in de linker bovenhoek te schieten en daarmee werd het 1-0. Maar lang duurde het niet voordat de score geopend werd want na een goede counter was het Guido Groot die de bal wist af te maken en daarmee werd het 1-1. De gasten namen het heft wat meer in eigen handen en middels een afstandschot van Siebe Greidanus namen zij de voorsprong 1-2. Toen Rene Tolsma ook nog naar binnen kwam en de 1-3 op het scorebord schoot leek het duel gespeeld te wezen. Maar dit bleek nog niet het geval te wezen want na een goede uitgespeelde aanval was het Wietse Blauw die de 2-3 tegen de touwen wist te schieten. In het tweede bedrijf kon er dus nog alles gebeuren maar de gasten namen het heft meer en meer in handen en dat leidde uiteindelijk in twee doelpunten van Jan Pieter Walda en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Rijschool Posseth – VDV Techniek 10-4

Beide ploegen speelde nergens meer om en dat was te merken het werd een open wedstrijd waarin alles mogelijk was. De score werd na vijf minuten geopend door Alwin Bierema die een vrije trap hard wist binnen te schieten 1-0. Posseth was de betere partij en dat werd uiteindelijk ook omgezet in doelpunten. Nadat Alwin Bierema tekende voor de 2-0, daar scoorde Niels walburg de 3-0 in de linkerhoek. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 4-0 door Alwin Bierema en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. In de tweede helft ging het snel want nadat er in de eerste vijf minuten niet gescoord was ging het hierna snel en werd er haast in elke minuut gescoord. Middels twee treffers van Alwin Bierema en een doelpunt van Leon Wever werd het uiteindelijk 7-0. Jan van der Veer deed vervolgens iets terug en daarmee werd het 7-1. Nadat Niels Walburg tekende voor de 8-1 daar scoorde Pieter Schaafsma ook nog tegen 8-2. In de laatste tien minuten wisten beide teams nog tweemaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op10-4.

Roosma schilders – BSH Partyservice 5-1

Het slotstuk van deze avond was deze wedstrijd en dus waren alle ogen op hen gericht. Doordat het nergens meer om ging werd het een open wedstrijd waarin de thuisploeg de iets betere partij was. Uiteindelijk werd het ook 1-0 via Mathijs Kramer die een rebound simpel kon binnen tikken en daarmee werd het 1-0. Hierna wist Elmer een voorzet binnen te tikken en daarmee werd de score verdubbeld. De gasten wilde wel maar Mathijs Kramer was de man in vorm voor de thuisploeg en middels twee doelpunten van hem bepaalde hij de ruststand op 4-0. Na rust ging het tempo wat meer omlaag en snakte beide ploegen naar de kantine. Tjitse Oegema deed middels een goed en hard schot iets terug voor de gasten 4-1. Maar uiteindelijk was er maar één echte man in deze wedstrijd en dat was Mathijs Kramer want hij bepaalde met een hard schot de eindstand op 5-1 en daarmee sloten beide ploegen de zvf zaalcompetitie af.