Engineeringsburo Zuidema pakt belangrijk punt maar nog niet rode lantaarndrager af

20190426 DSC 2171

De laatste daalders zijn vaak het meeste waard en dus was het de vraag welke ploeg nog daalders heeft? De ene zit nog niet lekker in de competitie terwijl deze al aardig ver is en de andere zeilt op de wind mee en laat de euro’s over de toonbank gaan. Uiteindelijk kan er vaak maar één de winnaar zijn maar toch zullen alle ploegen enigszins genieten van hun avondje uit! Genoot jou favoriet ook, en konden zij de euro’s of daalders uitgeven? Je leest het hieronder ingeval dus kijk en zie.


Autobedrijf Haitsma – Foto Techniek Service  4-1
Waar de ene vorige week gelijkspeelde daar verloor de andere haar duel. Hierdoor waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat en dus beloofde het een interessante pot te worden. Maar al snel bleek dat de thuisploeg de bovenliggende partij was. Het stond goed compact en kwam er snel uit wanneer nodig. De gasten daarentegen gaven hadden aardig wat de bal en hierdoor gloeide er hoop dat er iets te halen was. Maar na drie minuten en tweeënvijftig seconden gespeeld te hebben was er een goede pass op Edwin Hiemstra en deze handelde snel waarna zijn schot raak was 1-0. Autobedrijf Haitsma bleef de bovenliggende partij en dat wist het enkele minuten later ook uit te drukken in de score. Wederom was het Edwin Hiemstra die een actie wist in te zetten waarna hij de verdediging te kijk zette en de bal hard wist raak te schieten 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen, maar dit gaatje werd twee minuten en twintig seconden later een gapend gat. Wie anders dan Edwin Hiemstra kwam aan de bal en met een knap lobje over de keeper tekende hij voor zijn uitstekende hattrick 3-0. Foto Techniek Service wilde wel en het kreeg ook wel de mogelijkheden maar de doelpunten vielen dus aan de andere kant van het veld. Met nog drie minuten en twee seconden te spelen leek het duel definitief in het slot te worden gegooid. Het was Mart Zwier die helemaal vrij stond bij de paal waarna hij goed werd ingespeeld en de bal simpel kon binnen tikken 4-0. Dit was tevens de ruststand en dus was het afwachten hoe de tweede helft zou lopen. In het tweede bedrijf veranderde er weinig bij beide ploegen. Beide wilde wel aanvallen en dus waren er genoeg mogelijkheden om te scoren. Toch gebeurde dit niet en dus bleef het gaatje vier. Met nog vijf minuut en veertig seconden op de klok werd deze marge verbroken want de keeper van de thuisploeg had de bal niet klem waarna Gertjan Zagema de bal simpel kon binnen werken 4-1. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus won de thuisploeg simpel van de gasten.

Eerste klasse

Technea Duurzaam – Sportcentrum Het Noord  3-0
Met de nummer laatst tegen een andere ploeg uit de onderste regionen was dit een duel van aanhaken of afhaken. De winnaar zou goede zaken doen en de verliezer zou een zure nasmaak hebben. Dit was ook wel te merken want de gasten kwamen goed uit de startblokken en dat leverde ook de openingstreffer op. Maar hierna nam de thuisploeg het heft in handen en daarin liep het uit naar een riante voorsprong. Toch wisten de gasten terug te komen in de wedstrijd maar dat zou uiteindelijk niks opleveren want het was Sofian Azehaf die een speler grof van achter onderuit schoffelde waarna desbetreffende speler de rode kaart getoond kreeg. Desbetreffende speler was het hier niet mee eens waarna hij een bord vernielde waarna het duel gestaakt word. Dit gebeurde uiteindelijk tien seconden voor tijd, maar dit voorval leidde er toe dat Technea Duurzaam een reglementaire 3-0 boekte en daarmee behaalde het drie belangrijke punten!

Café de Kleine Beurs – Man of the World Lwd. 1-3
Met de nummer vier tegen twee leek dit een leuk en interessant duel te worden. Dit bleek uiteindelijk ook zo te wezen want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden waren er uiteindelijk genoeg maar het duurde tot de dertiende minuut voordat de score geopend werd. Het was Jens de Ruyter die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en hierdoor was het gaatje voor de tweede helft maar klein. Dat de marge maar klein was dat kon je merken vlak na rust want na vier minuten spelen was het alweer gelijk. Een schot vanaf de rechterkant van Tjitse Hoekstra vloog mooi binnen en daarmee bracht hij de stand op 1-1. In de fase hierna kregen beide partijen de mogelijkheden om hun totaal te verdubbelen maar de geboden kansen werden onbenut gelaten en hierdoor bleef het lang spannend. Met nog vijf minuten op de klok werd er dan eindelijk het verschil gemaakt. Jelmer Nawijn nam de bal goed mee waarna hij van dichtbij raak mocht schieten in de linkerhoek 1-2. Nu moest de thuisploeg weer komen maar dat leidde er twee minuten later toe dat het duel beslist werd. De grote man Jay de Vries kwam aan de bal en van dichtbij wist hij de bal hard tegen de touwen te schieten 1-3. Dit bleek de laatste treffer te wezen en daarmee heroverde Man of the World Lwd. de koppositie.

Huhtamaki – Skearmessen 4-3
Waar de ene ploeg meedraait in de bovenste regionen daar vinden we de andere terug in de onderste klasse. Wie van de twee wint deze pot en zal er goede zaken doen? Maar ondanks de stand op de ranglijst deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide wilde voetballen waar kan en creëerde mogelijkheden om te scoren. Dit gebeurde echter niet en daardoor was de ruststand 0-0. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld wat we de eerste helft zagen. Het enige wat er veranderde was de score want na acht minuten spelen was het dan eindelijk raak. Na een goede uitgespeelde aanval was het Frits Hoekstra die de bal wist binnen te werken en daarmee bracht hij de stand op 1-0. Hiermee was het gaatje geslagen en dat bleek de aaiopener te wezen want twee minuten later was het wederom raak.  Een schitterende solo van Eric Reversma werd goed binnen gewerkt en daarmee bracht hij de stand op 2-0. Nu ging het snel want twee minuten later was er een goede uitgespeelde aanval waarna Mike Spanjersbergh de bal hard tegen de touwen wist te krijgen 3-0. Maar ondanks deze tegentreffer gaven de gasten niet op en dat resulteerde uiteindelijk in een verdiend doelpunt. Na een goede uitgespeelde aanval was het Harke Hilboezen die aan het einde van de aanval stond en daarmee bracht hij de stand op 3-1. De spanning was dus weer enigszins terug al bleek dit maar van korte duur te wezen want met nog zeven minuten op de klok was het Eric Reversma die de bal ontving en zijn schot ging hard binnen 4-1. Met nog zeven minuten op de klok en een verschil van drie doelpunten leek dit duel gespeeld te wezen. Maar inderdaad leek want met nog twee minuten te spelen wist één iemand het duel te winnen waarna de bal hard in de kruising werd geschoten 4-2. Hierna werd er nog eenmaal gescoord en daardoor werd het 4-3 maar verder kwamen beide ploegen niet en dus won Huhtamaki deze belangrijke pot en moet Skearmessen zich zorgen maken met de laatste plek op zak.

Tweede klasse
Frankena Loonbedrijf – Dikland Installatie Techniek  0-1
Met een verschil van zes punten in het voordeel van de gasten begonnen beide ploegen aan dit duel. Toch kon je het verschil in punten niet heel erg zien op het veld want beide ploegen wilde voetballen waar kon. Mogelijkheden kwamen er voor beide ploegen maar gescoord werd er niet en hierdoor gingen we met een brilstand de rust in. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig. De gasten namen het heft meer in handen maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Het leek er dus lang op dat beide ploegen zouden eindigen met deze brilstand, maar dan vijf minuten voor het einde is het Jan van der Wal die aan de bal komt en zijn schot eindigde in het midden van het doel 0-1. Hiermee was het bal geopend en dus zou je een leuke slotfase verwachten. Toch bleek dit het enige doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee eindigde het in een minimale nederlaag voor Frankena Loonbedrijf.

Welgeschikt – Zijlstra Beroepskleding 4-2
Een duel tussen de nummer één en vier van de competitie en dus beloofde het een interessante pot te worden. Het verschil in punten was maar drie punten en dus kon na dit duel alles weer anders zijn. Al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Verdedigend stond het aardig sterk en aanvallend wisten de ploegen mogelijkheden te creëren. Het eerste doelpunt was dan ook na zes minuten spelen een feit. Een drie tegen één aanval werd goed uitgespeeld richting de rechterkant waarna Oscar Elsinga de bal hard wist binnen te werken. Maar toch bleef Zijlstra Beroepskleding leuk mee voetballen en dat resulteerde in de dertiende minuut in de gelijkmaker. Het was Justin Reitsma die de keeper wist uit te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven 1-1. Maar deze stand was maar van korte duur want een minuut later was het Oscar Elsinga met een schot vanaf de rechterkant en deze viel goed binnen 2-1. Dit bleek ook de ruststand te wezen en daardoor kon er in het tweede bedrijf nog genoeg gebeuren. In de eerste dertien minuten van het tweede bedrijf gebeurde er niet veel anders dan in het eerste bedrijf. Mogelijkheden kwamen er wel maar uiteindelijk duurde het dertien minuten voordat er gescoord werd. Na een actie over de rechterkant kwam de bal terecht bij Mathieu van der Veen en deze wist de bal knap binnen te schieten 2-2. Maar ook ditmaal duurde de gelijke stand maar een minuut en wederom was Oscar Elsinga hiervoor verantwoordelijk. Zijn aanval over de linkerkant viel strak binnen en daardoor nam Welgeschikt weer de leiding 3-2. Nu was het weer de beurt aan de gasten om de wedstrijd te kantelen maar dit gebeurde uiteindelijk niet. Met nog twee minuten te spelen werd het duel definitief in het slot gegooid. Jilke Alkema kwam één op één met de keeper en van korte afstand wist hij raak te schiete en de eindstand te bepalen op 4-2.

Braak Financiele Diensten – Stukadoorsbedrijf Yildiz  1-10
Met de nummer zeven tegen vier was dit een duel waarin beide teams vol voor de winst wouden gaan. Met het aan of afhaken in het achterhoofd werd de wedstrijd dus begonnen. Al gauw bleek dat de gasten de betere partij waren en dat werd na vier minuten spelen omgezet in een doelpunt. Een toegekende vrije trap werd door Marcel Amels hard in de kruising geschoten en daarmee bracht hij zijn team op een 0-1 stand. Maar toch kregen de heren van Braak ook mogelijkheden om te scoren maar de scherpte was nog niet aanwezig en hierdoor bleef de nul op het scorebord staan. Na twaalf minuten spelen was het Marcel Amels die het maar eens probeerde van een aardig afstandje en ook dit schot viel binnen 0-2. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus moest de nummer zeven iets bedenken wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Maar deze hoop werd al vrij snel naar de prullenbak verwezen want na drie minuten spelen kwam Wesley Schaap één op één met de keeper en deze liet hij vervolgens kansloos 0-3. De wedstrijd was nu wel gespeeld en het gat werd een minuut later nog groter. Na een mooie pass kwam de bal op het hoofd van Jorge Lopes terecht en deze kopte de 0-4 op het scorebord. Maar hier bleef het niet bij voor de thuisploeg want deze werden steeds verder naar achter gedrukt en dat leidde tot nog meer tegendoelpunten. Ilhan Yildiz ronde een keurige aanval af waardoor hij tekende voor de 0-5. Maar hier zou het dus niet bij blijven want in de laatste tien minuten kwamen er nog vijf doelpunten bij en daarmee werd de stand getild naar 0-10. Toch zou er nog een ere treffer komen en deze kwam op naam van Erik Mulder die een toegekende vrije trap in de kruising wist te schieten 1-10. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee deed Stukadoorsbedrijf Yildiz goede zaken.

R.E.S – MC Donalds Harlingen 4-4
Een duel tussen twee ploegen die wisselvallig draaien in de competitie. Waar de ene rond plek drie voetbalt daar vinden we de andere terug rond plek zes. Maar toch lieten beide ploegen zien weinig voor elkaar onder te doen. De aanval werd gezocht waar kon en verdedigend stonden beide ploegen prima waardoor de score gelijk bleef. Maar toch zou er in het eerste bedrijf eenmaal gescoord worden. Na een goede aanval kwam de bal terecht bij Jesper Landskroon en deze wist de bal netjes in het mandje te leggen 1-0. De ban was gebroken en dus beloofde het een leuke en spannende tweede helft te worden. Zo gezegd, zo gedaan want binnen twee minuten was daar al de gelijkmaker. Het was Jeep Outhijse die verwoestend uit haalde en zijn schot ging er via de onderkant van de lat in. Nu was de beer volledig los want in deze fase liep het snel met de aanvallen en doelpunten. Twee minuten na het vorige doelpunt was het Mateusz Roman Ijpe die de bal mee wist te nemen waarna hij deze in de kruising wist te jassen 1-2. Nu was het weer de beurt aan R.E.S om te komen en dat gebeurde dan ook. Waar de eerste mogelijkheden nog onbenut werden gelaten daar was het met nog zes minuten op de klok wel raak. Een schot op doel kon nog gekeerd worden maar de rebound werd goed binnen gewerkt door Jesper Landskroon en daarmee bracht hij de stand op 2-2. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want in de laatste vier minuten vielen er nog enkele goede doelpunten. Eerst verschalkte Niels Sanchez- Infante met een hard laag schot de keeper 3-2, waarna Jeep Outhuijse twee minuten voor tijd een ferme knal zag binnen waaien wat de 3-3 betekende. Alles zat dus in de slotfase en dus kon het nog alle kanten op gaan. Met oog een minuut op de klok zette Frits Schreefel een knappe actie in waarna zijn schot strak in de hoek ging 4-3. Door dit doelpunt leek het duel gespeeld te worden maar dan met nog dertig seconden op de klok werd de bal hard en strak ingezet richting het vijandelijke doel, waarna de bal via keeper Sido Rietstra het doel in vloog en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-4! Gezien het wedstrijdverloop een verdiend puntje voor beide al schoten beide teams daar weinig mee op.

Derde klasse

SDV Keukens en Meer – van Mossel Autolease  3-3
Met de nummers één tegen twee was dit een ware kraker in de derde klasse van de ZVF zaalcompetitie. Op voorhand was het gat tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van SDV Keukens en Meer. Winst zou voor beide ploegen dus het fijnste zijn wilde het een goede slag slaan maar een verlies mocht absoluut niet. Genoeg spanning en sensatie dus en dus beloofde het een leuke pot te worden. Dat het leuk werd dat bleek al gauw want na één minuut en zes seconden werd de ban al gebroken. Timo Tuinenga had een goede actie waarna hij de bal met een lang schot over de keeper wist heen te schieten 0-1. Maar ondanks deze snelle openingstreffer herstelde de thuisploeg zich goed en hierdoor werd het steeds meer een echt duel. Maar ondanks dat de gelijkmaker niet viel daar plofte de bal er aan de andere zijde van het veld wel in. Stijn Cevat wist de bal goed mee te nemen waarna hij de bal stuiterend onder de keeper zag doorgaan 0-2. Nu moest de koploper iets terug doen wilde het nog in de wedstrijd komen en dat gebeurde uiteindelijk ook twee minuten en eenendertig seconden voor de rust. Na een mooi één tweetje kwam de bal voor de voeten van Jonathan Meeuwis terecht en deze wist de bal laag in de rechterhoek te schieten 1-2. De tweede helft begon en er veranderde weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven voetballen waar kon en dus kon het alle kanten op gaan. Waar de eerste mogelijkheden onbenut bleven daar was het na vier minuten en één seconden spelen wel raak. Het was Stijn Cevat die helemaal vrij stond waarna hij de bal ontving en met een mooi geplaatst schot liet hij de keeper kansloos 1-3. Nu was het gaatje weer twee en dat zou ook lange tijd zo blijven. Met nog twee en een halve minuut op de klok was daar een snelle counter van SDV Keukens waarna Richard vd Veer de bal strak wist binnen te werken 2-3. De spanning was weer volledig terug en helemaal toen het een kleine minuut later ook nog gelijk werd. Elmer Boonstra ging er vandoor en via een mooi lobje liet hij de keeper vrij kansloos 3-3. Wat een slotfase was dit en beide ploegen probeerde er in de laatste minuut nog wat van te maken maar dit gebeurde niet en dus bleef deze kraker onbeslist.

SDV Projectbuilding – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  5-8
Met respectievelijk vijf en acht punten vonden we beide ploegen terug in een grote middenmoot groep. Het gaatje naar boven is minimaal maar hetzelfde gold voor het gat naar onder. De ploeg die er met de winst vandoor zou gaan, die zou dus goede zaken doen op de ranglijst. Beide ploegen begonnen fanatiek aan dit duel en dat leidde tot een leuke en open begin van de wedstrijd. Hierdoor kregen beide ploegen ook mogelijkheden om te scoren en uiteindelijk gebeurde dit ook. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Simon Houtsma en deze schoot de bal hard en strak binnen 0-1. De toon was gezet maar het antwoord was er alweer snel want iets meer dan een minuut later kwam Menne Langhout aan de bal en met een puntertje liet hij de keeper kansloos 1-1. Zo was het begin veel belovend en dat werd vijf minuten later beloond in de vorm van een volgend doelpunt. De keeper van de thuisploeg had de bal niet klem waarna de nummer acht van de gasten kon binnen werken 1-2. Maar deze fout werd al snel weer recht gezet want twee minuten en tien seconden later was de stand alweer gelijk. Cas Bankert mocht op avontuur gaan met de bal waarna hij deze deponeerde in de rechterhoek 2-2. Toch was deze stand maar van korte duur want een dikke minuut later was daar alweer de voorsprong voor Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum. Een goed één tweetje werd binnen gewerkt door Rick de Graaf en daarmee zette hij zijn ploeg weer op voorsprong. Uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf nog eenmaal gescoord worden en dit gebeurde door de nummer negen van de gasten 2-4. Dit bleek uiteindelijk de ruststand te wezen en dus moesten de heren van SDV Projectbuilding aan de bak. De tweede helft was nog maar één minuut en vijftig seconden onderweg toen het gat verder werd vergroot. Een schot van Simon Houtsma werd van richting veranderd door een verdediger waarna de bal in het doel plofte 2-5. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen en helemaal toen het drie minuten later opnieuw raak was. De nummer elf stond geheel vrij waarna hij de bal ontving en deze simpel kon binnen werken 2-6. Een verschil van vier doelpunten en dus zou je denken dat het inderdaad gespeeld was. Maar niets was minder waar want een dikke minuut later was het Cas Bankert die in balbezit kwam en met een soepele beweging wist hij de stand op 3-6 te zetten. De toeschouwers kregen waar voor hun geld en dan waren er uiteindelijk nog tien minuten te spelen. In deze slotfase wisten beide ploegen nog tweemaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-8.

Offinga Kappers – Bouwbedrijf van Marrum  4-4
Beide ploegen hadden tot op heden zeven punten behaald uit zes wedstrijden en daarmee vonden we beide ploegen terug in de middenmoot van deze competitie. Wilden de ploegen nog stijgen op de ranglijst dan moest er dus gewonnen worden. Verlies was dus geen optie en dus beloofde het een interessante pot te worden. Toch waren het de mannen van Offinga Kappers die het felste uit de startblokken kwamen en dat leidde na vijf minuten spelen in de openingstreffer. Een goede uitgespeelde aanval kwam voor de voeten van Willem Nieuwhof terecht en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Hiermee was het bal dus geopend en deze marge werd twee minuten later verder uitgebreid. Marten Jansen besloot om een solo aan te gaan en dit deed hij met succes want zijn harde schot liet de keeper kansloos 2-0. Nu moesten de mannen van Bouwbedrijf van Marrum wel komen en daar kreeg het twee minuten later een uitgelezen kans op. Er was een man meer situatie door een gele kaart maar deze twee minuten werden niet goed benut en hierdoor werden de geboden kansen niet benut. Uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf niet meer gescoord worden en dus moest het gaan gebeuren in de tweede helft. Waar de eerste helft snel geopend werd daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Na twee minuten spelen was het namelijk Leonardo Wassenaar met een afstandsschot en deze vloog uiteindelijk mooi binnen 3-0. Het gat was geslagen en deze werd een minuut later verder uitgebreid. Het was Feike Nieuwhof die op de achterlijn stond met de bal, maar deze wist hij uiteindelijk toch binnen te werken 4-0. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar toch kwam daar al vrij snel het antwoord. Mart Beuker stond geheel vrij voor het doel waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 4-1. Kon het dan toch nog voor de gasten? De achtervolging werd uiteindelijk ingezet en dat gebeurde zo goed dat de volgende treffer al snel een feit was. Ditmaal stond Daniel Scholten geheel vrij waarna ook hij de bal simpel kon binnen werken 4-2. Het gaatje was weer twee maar met nog vier minuten te spelen werd dit terug gebracht tot één. Na goed open draaien wist Mart Beuker de bal goed te raken waarna deze strak in de hoek binnen vloog 4-3. Bestaan sprookjes dan toch echt ? Ja leek het antwoord te wezen want met nog twee minuten op de klok is daar Jelmer Uythof met een ongelofelijke poeier en deze viel strak binnen 4-4. De ommekeer was dus een feit en dus was het de vraag komt er nog een winnaar? Nee bleek het antwoord te wezen want in de laatste fase van het duel werd er niet meer gescoord en daardoor eindigde dit duel in een vermakelijk gelijkspel.

Vierde klasse

Engineeringsburo Zuidema – Stadsherberg Catering 2-2
Met de rode lantaarndrager tegen een middenmoter leek dit een duel te wezen waar het alle kanten op kon gaan. Op voorhand was het verschil maar vijf punten en dus was het aanhaken of afhaken voor beide. Zowel met de middenmoot ploegen als met de koplopers. Het duel begon levendig en beide ploegen kregen ruimte om te voetballen. Toch was het tempo in sommige fases niet al te hoog en hierdoor konden beide ploegen de tegenstander goed verdedigen. Toch waren de meeste mogelijkheden er voor Stadsherberg Catering maar deze werden niet benut en de keeper van Engineeringsburo Zuidema stond prima te keepen. En dan met nog negen minuten en twintig seconden op de klok is het Sander Reitsma die zich knap weet vrij te spelen waarna hij de bal simpel in de linkerhoek weet te leggen 1-0. Met deze stand zochten beide ploegen uiteindelijk de pauze op en dus konden we ons opmaken voor een interessante tweede helft. Het spelbeeld veranderde niet echt in de tweede helft en hierdoor kon het beide kanten opgaan. De eerste tien minuten vlogen om en dus kon er nog van alles gebeuren. En dan met nog negen en een halve minuut op de klok is daar een corner te nemen waarna de bal voor de voeten van Theo Ypma komt en deze weet de bal kiezelhard binnen te werken 2-0. Nu moesten de gasten meer risico nemen wilde het nog tot een resultaat komen. Toch was daar al snel het antwoord in de vorm van de aansluitingstreffer. Een toegekende penalty werd door Mark Ypma in de rechter boven hoek geschoten en daarmee zette hij zijn team op 2-1. Lang leek het bij deze stand te blijven, maar inderdaad leek want met nog een dikke minuut op de klok is het Mark Ypma met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde strak in de linkerhoek 2-2. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee hielden beide ploegen een punt over aan deze kraker.

Horeca de Trije – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  6-3
Met de nummer zeven tegen vijf was dit een duel vanuit de onderste regionen van de competitie. Dit kon je ook wel merken aan het begin van de wedstrijd want deze begon hard en fanatiek. Toch kregen beide ploegen de ruimte om te voetballen en dus zou je denken dat er wel doelpunten zouden gaan vallen. Dit gebeurde uiteindelijk ook na tien minuten spelen. Het was Marc Galema die de bal vanuit de kluts achter de keeper kreeg en daarmee zette hij de stand op 0-1. Hiermee was de wedstrijd open gebroken en dus moest het antwoord er komen van de thuisploeg. Dit antwoord kwam er ook al snel want twee minuten later was het alweer gelijk. Een mooie uitgespeelde aanval kwam voor de voeten van Patrick van Dijk terecht en deze wist de bal hard binnen te werken 1-1. Nu was de wedstrijd los en helemaal toen Mathew Guertin er twee minuten later vandoor ging middels een snelle counter en deze wist hij koelbloedig af te maken 2-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want opnieuw twee minuten later was het Patrick van Dijk die optimaal wist te profiteren van slordig balverlies bij de gasten en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd kort na rust nog grote gemakt. Wie anders dan Patrick van Dijk stond aan het einde van een mooie uitgespeelde aanval en daarmee tekende hij voor zijn derde van de avond en daarmee de 4-1 in de wedstrijd. Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  moest nu iets bedenken wilde het nog terug komen in de wedstrijd. Dit plan was blijkbaar snel bedacht want drie minuten na de vorige treffer kregen de gasten een vrije trap toegekend die uiteindelijk werd binnen geschoten door Wim Zuidema 4-2. De marge was weer verkleind maar klaar met de doelpunten waren we nog niet want wederom twee minuten later lag de bal alweer in het mandje. Een solo van Mathew Guertin werd goed afgerond en daarmee bracht hij de marge weer op drie verschil 5-2. De wedstrijd bleef leuk en open om te zien en hierdoor kon het nog alle kanten op gaan. Dat er nog doelpunten zouden gaan vallen was wel duidelijk. Zo gezegd, zo gedaan want met nog tien minuten op de klok was het Wim Zuidema die de bal aangespeeld kreeg en met een geplaatst schot wist hij de keeper kansloos te laten 5-3. Uiteindelijk zou er in dit duel nog één doelpunt vallen en dit gebeurde zes minuten voor tijd. Een prachtige solo van de man of the match Patrick van Dijk werd koelbloedig binnen geschoten waarna hij de eindstand bepaalde op 6-3.

Rijschool Posseth – WR Unit  7-5
Waar Rijschool Posseth vorige week op overtuigende wijze won daar verloor WR Unit haar ongeslagen status in de topper tegen Futsal t Hoekje Ferwerd. Waar het gat met de koploper dus maar drie punten is daar bedroeg het verschil met de nummer vier maar vijf punten. De winnaar kon dus goede zaken doen en dus beloofde het een interessante pot te worden. De start was van beide kanten voortvarend en dus leken doelpunten er vandaag zeker te komen. Uiteindelijk klopte dit ook wel want na drie minuten spelen was het al raak. Rene de Haan had een actie over de linkerkant waarna zijn schot via de rechterpaal binnen viel 0-1. Maar lang duurde deze vreugde niet want twee minuten later was de stand alweer in evenwicht. Na een goede actie kwam de bal terecht bij Niels Walburg en deze schoot de bal in het dak van het doel 1-1. Na deze goal ontving Rene de Haan een gele kaart maar hier wist Rijschool Posseth niet van te profiteren. Wanneer je dan zelf niet profiteert dan doet de tegenstander dat dan wel. Het is Sjoerd van Wijk die de bal dichtbij het doel ontving waarna zijn schot simpel binnen sloeg 1-2. De aftrap werd genomen maar al snel werd de bal onderschept waarna Rene de Haan er vandoor kon gaan en de keeper kansloos liet 1-3. Toch bleef het spelbeeld over en weer gaan en dus zaten de supporters op het randje van het stoel. Drie minuten na het vorige doelpunt konden deze supporters opnieuw juichen. Na een goede aanval van de thuisploeg over verschillende schijven was het Jasper Hoekstra die de bal hard wist binnen te werken 2-3. Waar het verschil weer twee was daar was dat maar van korte duur want twee minuten later schoot Stefan de Bruin vanaf de linkerkant binnen en daarmee bracht hij de marge terug naar twee 2-4. Maar het bleef over en weer gaan in het spelbeeld en dus ook in de doelpunten want een minuut na het vorige doelpunt was het Rick Beimers die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee tekende voor de 3-4. Uiteindelijk zou de ruststand bepaald worden op 4-4 door een afstandschot van Jasper Hoekstra en daarmee eindigde een intensieve eerste helft  Waar de eerste helft bedrijvig was daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. We waren nog maar amper twee minuten bezig of het volgende doelpunt was alweer een feit. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Jorrit Vellinga terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 5-4. Zo stond de thuisploeg voor het eerst op voorsprong en dat gaf blijkbaar vleugels want amper een minuut later was het wederom raak. Na een snelle aanval over de linkerkant wist Rick Beimers de keeper kansloos te laten en daarmee bracht hij de stand op 6-4. Nu was het dus zaak voor WR Unit om de achtervolging in te zetten. Uiteindelijk gebeurde dit ook wel maar waar de doelpunten als rijpe appelen vielen in het eerste bedrijf daar was dat nu niet het geval. Beide ploegen bleven wel zoeken en kregen ook wel mogelijkheden maar de productie van doelpunten haperde en daardoor bleef het een tijd doelpuntloos. Maar dan met nog negen minuten op de klok heeft de thuisploeg een man minder op het veld staan maar dat kon Rick Beimers niks schelen waarna hij de bal knoerthard binnen wist te schieten 7-4. Daarmee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht Rene de Haan blijkbaar anders over. Na een aanval over de rechterkant schoot hij de bal goed tegendraads in waarna deze hard binnen viel 7-5. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-5. Door deze nederlaag moet WR Unit afhaken in de strijd om de titel en dus maakt Rijschool Posseth nog kans op de tweede plek.

Lukkes Arum – Futsal t Hoekje Ferwert  1-7
Met de nummer drie tegen één leek deze wedstrijd op papier een kraker te wezen. Toch bleek dit niet het geval te wezen want het verschil in punten bedroeg vooraf zes punten in het voordeel van Futsal t Hoekje Ferwert. Deze ploeg is nog ongeslagen en wist alle partijen om te zetten in een overwinning. Op voorhand zou je dus zeggen dat Lukkes Arum vrij kansloos was en dat het de drie punten alvast kon weggeven. De wedstrijd begon en als snel bleek dat de gasten de overhand hadden. Toch probeerde de thuisploeg het compact te houden waardoor het lastig zou zijn voor de gasten om er doorheen te komen. Het duurde dan ook even tien minuten en vier seconden voordat de score geopend werd. Een toegekende corner werd goed gespeeld op Marco van Dijk en deze dacht niet na waardoor zijn schot kiezelhard tegen de touwen vloog 0-1. De ban was gebroken en nu ging het snel want twee minuten en tien seconden later werd de score verdubbeld. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Cor Sijtsma en deze schoof de bal door de benen van de keeper heen het doel in 0-2. Het gaatje was geslagen maar toch gaven de heren van Lukkes Arum niet op en probeerde zijn van alles te doen om de aansluitingstreffer te maken. Deze viel uiteindelijk ook en wel met nog één minuut en zeven seconden op de klok. Tjalling Feenstra kreeg de bal aangespeeld in de vrije ruimte waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus was het afwachten hoe de tweede helft zou gaan verlopen. De tweede helft begon en de gasten bleven de overhand houden. Echter werd dit nog niet omgezet in doelpunten en dus kon het nog alle kanten op gaan. Maar dan na zes en een halve minuut gespeeld te hebben worden de verdedigers en keeper afgeleid door de nummer negen van Futsal t Hoekje waarna Marco van Dijk de bal simpel kon binnen werken 1-3. Deze van Dijk was erg gretig en dat leidde een dikke minuut later tot zijn volgende doelpunt, door een goed schot te lossen in de rechterhoek 1-4. De ban leek hiermee definitief gebroken te wezen en dus was het afwachten hoeveel doelpunten we nog te zien zouden krijgen. In de periode hierna gebeurde er vrij weinig maar dit veranderde uiteindelijk met nog vier minuten op de klok. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Arjan Dijkstra en deze werkte de bal op overtuigende wijze binnen 1-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan want eenenvijftig seconden later kwam Johan Spoelstra aan de bal en zijn schot eindigde in de linker onder hoek 1-6. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er voor Nouqui Kuwas want hij speelde de verdedigers goed uit waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schuiven 1-7. Dit bleek dus het laatste doelpunt te wezen en daardoor blijven de gasten ongeslagen en zijn ze hard op weg naar de titel in de vierde klasse. Voor Lukkes Arum geldt dat het zich moet richten op plek twee en dus beloven het ook voor hen interessante weken te worden.