Expert bedwingt MaxStuc. Anytyme ‘t Park ruim langs koploper Scharringa

De Visual Reklame competitie is in een fase beland dat de kanshebbers voor de titel wel bekend zijn. In de hoofdklasse lijkt Lovis Design deze te gaan prolongeren. Het won vrijdagavond overtuigend van Tapperij ‘t Noord en heeft een ruime voorsprong.. In de eerste klasse werd het toptreffen tussen The Phone House en Sportcentrum beslist in het voordeel van Shape. De 3-8 zege is goed voor een spannende slotfase. Expert Franeker en MaxStuc kwamen in deze klasse tot een terecht gelijk spel. Toch mocht Expert niet klagen met een treffer in de laatste minuut. In de tweede klasse leek Bouwbedrijf Scharringa lang de sterkste. Het team is de laatste weken echter totaal uit vorm. Een gemotiveerd Anytyme ‘t Park was met 1-4 te sterk. Hanzedruk won wel en nam de koppositie over. Het blijft een uitermate spannende aangelegenheid in deze klasse, want er dienen zich steeds meer kanshebbers aan zoals Ulenburgh Adviseurs en Regina’s Lingerie. Het kan hier met de week veranderen. In de derde klasse loopt Pluimveeservice Smeding steeds verder weg van de concurrentie. Het won overigens na veel moeite van Autobedrijf Strikwerda terwijl Frankena Winsum naaste belager Eco Protecta flink onderuit haalde, 6-2. In de vierde klasse kwamen de toppers niet in actie. H.B.M. verzuimde dichter bij te komen door punten te verspelen tegen WIK, 3-3.

Autowas Dijkstra – Martens Vis 2 – 3 Dijkstra zit momenteel in een moeilijke fase terwijl Martens Vis aan een behoorlijke zegereeks bezig is. In dit duel was er overigens van enig krachtsverschil weinig sprake. Marens Vis had het geluk dat het steeds aan de goede kant van de score bleef en veelal kon afwachten. Uit een onmogelijke hoek opende P.v.Dijk de score en E.J. Broersma maakte met een van richting veranderd schot gelijk. K.B. Malda had geen andere keus dan P.S. Rollingswier ongeoorloofd af te stoppen waardoor S. Amels vanaf de stip kon scoren en dezelfde speler schoot van afstand ook de 1-3 binnen. Dijkstra bleef aanvallen wat alleen nog een treffer opleverde van J. Broersma

Tapperij ‘t Noord – Lovis Design 1 – 5 Vanaf het begin zette Lovis concurrent Tapperij onder druk . Al snel was een inzet van de goed spelende Huub Visser de te laat reagerende doelman W. Hempenius te machtig en uit een stiftbal verdubbelde E. Hiemstra de voorsprong. Toen Huub Visser met een ferme uithaal in de verste hoek de 0-3 liet aantekenen.was het duel al snel beslist. R. Smedinga scoorde tegen waarna E. Hiemstra en H. Bartouhtouh verschil duidelijk tot uiting brachten.

v.Dellen Bellen – Herberg de Bogt 2 – 5 Om degradatie te voorkomen kon de inhaalrace van Herberg de Bogt wel eens te laat komen. In dit duel was het team duidelijk beter dan het tegenvallende v.Dellen team. Een harde inzet van G. Hoekstra werd wel beantwoord door M. Visser, de 1-2 en 1-3 van resp. P. Poelstra en M. Guertin gaf al aan dat v.Dellen het moeilijk zou krijgen. M. Visser joeg nog een bal in de kruising en G. Hoekstra en J.v.Duyn beslisten het door Herberg de Bogt prima gespeelde duel.

Bouwbedrijf v.Marrum – Saab W/Black Horse 1 – 5 De eerste periode ging vrijwel gelijk op, alleen was v.Marrum toen aanvallend al machteloos. S. Vogel punterde de 0-1 op het scorebord en vlak voor de wisseling verdubbelde C. Terpstra de voorspong met een inzet in de korte hoek. Van Marrum doelman T. Delgrosso kreeg het steeds moeilijker. P.v.d.Veen en W. Atsma elk aan een kant zorgden voor 1-3. Het grote Saab overwicht wat hierna ontstond leverde nog treffers op van P.v.d.Veen en P. Algra.

Pannendekkers R.S. – Rijschool v.d.Harst 3 – 3 Pannendekkers liet zich een groot gedeelte van de wedstrijd lelijk aftroevenn waardoor het steeds achter de feiten aan liep. F. de Beer opende met een frommelgoal het duel en M. Zwier omzeilde de Pannendekkers doelman, 0-2. S. de Bruin zorgde voor de aansluiting en M. Zwier schoot met een van richting veranderd schot de 1-3 binnen. Dat H. Bruinsma met twee treffers Pannendekkers nog een punt bezorgde kostte heel veel inspanning.

Expert Franeker – MaxStuc 2 – 2 De eerste periode waren de beste kansen voor Expert, maar dit leverde slechts een treffer op van afstand via E. Boes met een harde diagonale pegel. Door foutief uitverdedigen kreeg M. Kruize plotseling veel ruimte en hij wist hier wel raad mee, 1-1. De tweede periode ging gelijk op met wisselende kansen. M. Baggelaar schoot op de lat en aan de andere kant leek R. Vlieger uit een listig genomen vrije trap het duel te beslissen. Toch kreeg Expert loon naar werken, al had het hier wel het geluk bij nodig. In de laatste minuut raakte R. Reitsma een voorzet verkeerd waarna die vliegend achter zijn eigen doelman belandde. Wel een terechte uitslag.

The Phone House – Sportcentrum Shape 3 – 8 Shape pakte vanaf het beginsignaal de zaken energiek aan en liet Phone House geen moment in de wedstrijd komen. G. Hoekstra scoorde meteen 0-1 en uit een strafschop stond het al snel via H. Timmermans 0-2. Zonder dat Phone House ook maar een enkele kans kreeg voerden J.v.d.Meulen en S. Offenga de stand op naar 0-4. De eerste Phone House kans van D.P. Weistra was ook meteen raak, maar van een ommekeer was geen sprake. Het werd zelfs nog in de eerste periode 1-5 via een schot van afstand door de overal aanwezige H. Timmermans. Nadat W. Mariman aan de andere kant een puntertje afleverde dat net naast ging maakte hij zich even later goed vrij en zorgde voor 2-5. Een misser van G. Nieuwenhuis betekende via H. Timmermans 2-6 en dezelfde speler bleef met de 2-7 wel heel dominant aanwezig. De Phone House speler die Shape enigszins kon volgen, namelijk W. Mariman, zorgde voor 3-7 en het was terecht dat de man van de wedstrijd H. Timmermans dit duel mocht afsluiten, 3-8.

Bouwbedrijf Scharringa – Anytyme ‘t Park 1 – 4 Scharringa is de laatste tijd van slag, al leek het daarin het begin van het duel niet op. J. Hof brak namelijk het duel open. Binnen de minuut halverwege kantelde de wedstrijd toen P. Hibma en O. Hof scoorden, 1-2. Vanaf dat moment was ‘t Park beter en scoorde nog in de eerste periode via D. Wybenga. De latere winnaars vervolgen haar goede spel en inzet en dit resulteerde nog in een treffer van O. Hof.

Offinga Kappers – Hanzedruk Bolsward 5 – 10 W. Lanting 0-1 en 0-2, F.J. Pander 1-2, F. Tichelman 1-3 en 1-4, M. Rienstra 1-5, W. Lanting 1-6 en 1-7, J.v.Wieren 1-8, P. Quarree 2-8 en 3-8, F.J. Pander 4-8, P. Groothoff 5-8, W. Lanting 5-9, J.v.Wieren 5-10. Een typische Hanzedruk wedstrijd, veel scoren, maar ook veel tegentreffers incasseren. Hanzedruk was veel beweeglijker, was vooral in de eerste periode duidelijk sterker, maar Offinga toonde karakter door ondanks de grote achterstand toch nog tot een aantal tegentreffers te komen.

Keizer Autoschade – Warmtetechniek Franeker 5 – 3 B. Kuiper 0-1, W.v.d.Meer 1-1, C. Boonstra 1-2, S. Roorda 2-2 en 3-2, C. Boonstra 3-3, M. Kuperus 4-3, W.v.d.Meer 5-3. Een duel wat alle kanten op kon waarbij Keizer in de slotfase aan het langste eind trok. Nuttige punten voor Keizer dat gezien de ranglijst onderin ruimer kan ademhalen.

Ulenburgh Adviseurs – Elektrokoopjes.nl 6 – 1 De twee treffers van A. Veltman binnen de minuut was voor Elektrokoopjes een ontzettende dreun. Toen F.v.Eyck in de eerste periode ook nog 3-0 liet aantekenen was het duel in feite beslist. A. Liban scoorde tegen en M. Haven, 2x en F.v.Eyck voerden de stand verder op.

Snackhouse – Sportcafe de Trije 12 – 2 N. Altenburg 1-0, P. Bootsma 1-1, P. Huisman 2-1 en 3-1, J. Deelstra 3-2, N. Altenburg 4-2, P. Huisman 5-2, J. Hof 6-2, R. Wierema 7-2, N. Altenburg 8-2, R. Wierema 9-2, P. Huisman 10-2 en 11-2, F.v.Assen 12-2. De eerste tien minuten kon de Trije nog enigszins meegaan in de strijd, maar naar mate het duel vorderde werd het verschil steeds groter. Man van de wedstrijd P. Huisman met vijf treffers.

Braak F.D. _ De Posthoorn 1 – 8 K. Roersma 0-1, W. Hoogterp 0-2, T. Adolfs 0-3, E. Gartz 0-4, J. Hoogterp 0-5, K. Roersma 0-6, B. Buwalda 0-7, J. Hoogterp 0-8, R. Herrema 1-8. Een verrassend hoge score tussen deze sub toppers. De Posthoorn had halverwege de buit al binnen, 5-0, en lijk nog te strijden voor een promotieplaats.

Frankena Winsum – Eco Protecta 6 – 2 A.v.d.Bosch 0-1, W. Hylkema 1-1, R. Bouwma 2-1, N. Vietor 3-1, W. Hylkema 4-1, A.v.d.Bosch 4-2, W. Hylkema 5-2, E. Hadzic 6-2. Misschien verrassend, maar Frankena kan beslist beter dan de plaats welke het nu inneemt op de ranglijst. Eco Protecta is geen moment in de wedstrijd geweest en dat was natuurlijk ook de verdienste van de mannen uit Winsum.

Autobedrijf Strikwerda – Pluimveeservice Smeding 3 – 5 J. Abbema 1-0, R. Marra 1-1, A.P. Strikwerda 2-1, D. Smeding 2-2, A.P. Strikwerda 3-2, H. Voordewind 3-3, 3-4 en 3-5. Strikwerda leek tegen de koploper voor een stunt te gaan zorgen, maar kwam in de laatste minuten te kort. H. Voordewind zorgde er met een gave hattrick voor dat de Rypsters er met de punten van door gingen.

Techniservice Tijsma – Bar Yn ‘e Stal 5 – 4 J. Hogendorp 1-0, R.v.d.Wagen 1-1 en 2-1, S. Karadag 2-2, P. Dijkstra 3-2, L. Okkema 3-3, R.v.d.Wagen 3-4, J. Hogendorp 4-4, P. Dijkstra 5-4. Sneu en onterecht was het verlies van Yn ‘e Stal. Drie minuten voor het einde was het R.v.d.Wagen die de stand naar 3-4 bracht en leek Yn ‘e Stal de verrassende en verdiende winst binnen te hebben. J. Hogendorp nog in dezelfde minuut en even later P. Dijkstra verstoorden ruw de korte feestvreugde van Wietse Kooistra en zijn mannen.

G. Pars Graanhandel – Zijlstra Beroepskleding 6 – 3 G.J. Marra 1-0, J. Pars 2-0, Y. Shire 2-1, S. Dorst 3-1, C. Baks 3-2, G.J. Marra 4-2, S. Dorst 5-2, S. Lahaise 5-3, G.J. Marra 6-3. Pars deed met deze wist goede zaken om uit de onderste regionen te komen. Het had ook het gehele duel het initiatief en won verdiend van een teleurstellend Zijlstra.

Leo Reitsma/H.- N.N. Wikkelcentrale 5 – 1 G.J. Herrema 1-0, S.v.d.Meer 1-1, C. Outhuyse 2-1 en 3-1, M. de Vries 4-1, G.J. Herrema 5-1. Op voorhand was Leo Reitsma favoriet, maar N.N.W. hield tot halverwege uitstekend stand. De goed spelende C. Outhuyse bleek moeilijk af te stoppen en besliste in feite het duel door de stand van 1-1 naar 3-1 te brengen. Sjoerd v.d.Meer was weer eens doeltreffend door een voorzet goed af te ronden.

W.I.K. – H.B.M. 3 – 3 E. Bruinsma 1-0, K. Meinsma 1-1 en 1-2, H. Westra 1-3, H. Blaauw 2-3, R. Boonstra 3-3. H.B.M. was het grootste gedeelte van het duel sterker. Dit leidde ook tot een 1-3 stand. In het laatste gedeelte werd het rommelig met strafminuten waarvan WIK slim profiteerde en nog een gelijk spel uit het vuur sleepte.