Expert houdt koploper in bedwang.

 AXL5607

In de derde klasse liep Rentic tegen verrassend puntverlies op. Na een voorspoedig verlopen eerste periode zag het in de slotfase Expert nog langszij komen. Alleen SDV Projectbuilding is hier nog zonder puntverlies. De jongens van Sammy de Vries hadden weinig moeite met Sannes & Voorintholt. In de tweede klasse was er de eerste winst voor Schroevenkopen.nl. Concurrent Verno Verhuur werd met 2-4 verslagen. Hier kreeg een tot dan ongeslagen Huis & Hypotheek een geweldige dreun te verwerken. Het gretig Leo Reitsma/Huhtamaki won met 0-7. In de hoofdklasse waren er geen opzienbarende uitslagen, al had koploper Bogt fen Gune het niet gemakkelijk tegen Steensma, 3-2. Mr.On & Offshore kon geen team binnen de lijnen krijgen en verloor reglementair met 0-5 van De Strûners F.C. In de eerste klasse blijft Haarsma & de Bruin verbazen. Nu won het de derby tegen De Skearmessen met 0-3. Ook Sportcafe de Trije doet het voortreffelijk. Het duel tegen runner-up The Phone House leverde geen probleem op.

 

 

Autocentrum Harlingen – Oosterlaar/Verhoeven 3-6

Vetinho Vemba 1-0, Lars Borgman 1-1, Andre Alberts 1-2, Steven Beuker 1-3, Ayhan Yildiz 2-3, Andre Alberts 2-4, Lars Borgman 2-5, Frank Pietersma 2-6, Ventinho Vemba 3-6.

Het duel tussen de twee Harlinger teams bleef lang spannend, al bleef Oosterlaar/Verhoeven wel steeds aan de goede kant van de score. Bij 2-4 wilde Autocentrum Harlingen te veel forceren wat het team strafminuten opleverde. Oosterlaar kon hierdoor vrij eenvoudig en verdiend de eindstreep halen.

Cafe ‘t Wap – Autobedrijf Haitsma 3-4

Haitsma opende sterk in dit aantrekkelijke duel met alles er op en er aan. Henk Vonk en Oscar Elsinga met een harde vrije trap betekende 0-2. Kansen kwamen er aan weerszijden waarbij Mark Kleefstra de spanning terug bracht.. Uit een prima dieptepass van Oscar Elsinga wist Evert Jan Broersma de score te vergroten en was Henk Vonk zo ongelukkig dat hij zijn eigen doelman verraste, 2-3. Oscar Elsinga herstelde het verschil en nu gooiden de Leeuwarders alles op de aanval. Door al te enthousiast inkomen kreeg Pieter Jelle de Jong de gele kaart, maar dit belemmerde Mark Kleefstra niet om de spanning nog op te voeren.

Van Dellen bellen – Keizer Autoschade 2-9

Tot halverwege kon van Dellen nog redelijk bij blijven, 2-3. in het vervolg was het verschil te groot. Keizer speelde attractief en in een hoog tempo wat prachtige treffers opleverde. De treffers kwamen van Sander Hoekstra 3x, Keimpe Pols 3x, Jan van Duyn 2x en Mart Kuperus. Wietse Blaauw en Wilfred v.d.Zee scoorden in de eerste periode tegen.

Bogt fen Gune – Steensma F.I. 3-2

Een terechte Bogt zege, al ging het niet gemakkelijk. De eerste periode werd zelfs afgesloten op 0-1 door een treffer van Jacob Althuis. Na de gelijkmaker van Jesper Deelstra drukte De Bogt meteen door. De routiniers Frank de Vries en Jordi Stecking deden de kansen keren. Steensma knokte voor wat het waard was, maar kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Evert Tolsma.

Mr. On & Offshore Service – De Strûners F.C. 0-5 reglementair

The Phone House – Sportcafe de Trije 4-6

Voor beide teams stond er redelijk veel op het spel. Kon Phone House de aansluiting bij de top behouden of kon Sportcafe de Trije haar zegereeks voortzetten. Dat laatste bleek het geval en gezien het verloop van het duel terecht, al kwam de zege pas laat tot stand. Na de openingstreffer van Rob Postma waren het Allard Hoekstra en Dennis Sijbesma die Phone House met voorsprong lieten wisselen van speelhelft. Het bleef lang een wedstrijd met gelijke kansen. Rob Postma maakte gelijk, Marcel Koning zorgde voor 3-2 en nu herstelde Joshua Cuperus het evenwicht. Binnen enkele minuten besliste Evert Pieter Tolsma hierna in feite het duel. Joshua Cuperus vergrootte de voorsprong en Marcel Koning bepaalde de eindstand van deze aantrekkelijke wedstrijd.

Autobedrijf Strikwerda – Horeca de Trije 2-6

Een fraaie hattrick van Pattrick van Dijk bracht de volledige ommekeer in dit duel. Strikwerda startte veelbelovend met treffers van Eelke de Boer en Jurrit Dijkstra, maar daarmee was meteen het kruit verschoten. Na de 2-3 waren het Michel v.d.Veen, opnieuw de uitblinkende Pattrick v. Dijk en Frank van West die er een mooie Horeca avond van maakten.

De Skearmessen – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 0-3

De beste kansen waren in de beginfase voor De Skearmessen, maar vooral Harmen Mulder was niet scherp in de afronding. Vervolgens trok Haarsma het initiatief naar zich toe en scoorde via Jort van Gils 2x en Redmar v.d.Kooi. De teams waren in deze derby aan elkaar gewaagd.

R.E.S. – Bouwbedrijf Scharringa 3-1

Deze regelmatige overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. R.E.S. opende in de beginfase met twee treffers van Jesper Landskroon, Oane Born scoorde tegen en Remco Wierema maakte aan alle onzekerheid een einde. Het ontbreekt Scharringa aan scorend vermogen.

Huis & Hypotheek – Leo Reitsma/Huhtamaki 0-7

Het tot deze wedstrijd nog ongeslagen H & H moest het stellen zonder enkele dragende spelers en bleek hierdoor uitermate kwetsbaar. Het werd een gemakkelijke winst voor een uitermate gemotiveerd L.R. De treffers kwamen van Chris Outhuyse 3x, Arjan Veltman 2x en Sebastiaan Wierda 2x.

Schapie Multiservice – Rijschool Posseth 3-7

Fabian Donderwinkel 0-1, Jeroen van Dellen 1-1, Kevin Hoekstra 2-1, Fabian Donderwinkel 2-2, Wesley Schaap 3-2, Sean de Boer 3-3, Fabian Donderwinkel 3-4, Luuk Steensma 3-5, Marcel Amels 3-6 en Fabian Donderwinkel 3-7

Tot in de slotfase waren de teams volkomen aan elkaar gewaagd. Ook nu weer liet Schapie het op het laatst bij een kleine achterstand helemaal lopen.

Verno Verhuur – Schroevenkopen.nl 2-4

Schroevenkopen nam vanaf het begin de regie in handen en kwam door twee maal Johannes Boersma en Tjeerd Halbersma op 0-3. Twee tegentreffers van Dirk Jan Volbeda betekende echter een spannende slotfase. Het was Geert Dijkstra die aan alle zekerheid een einde maakte.

Preton Nederland – Cafe De Posthoorn Dronrijp 4-4

Tom van Dijk 1-0, Ewoud Walda 2-0, Hoite Schaap 2-1, Ewoud Walda 3-1, Jos v.d.Velde 3-2, Jitze Landman 3-3 en 3-4, Tom van Dijk 4-4.

Preton leek met 3-1 op een gemakkelijke zege af te stevenen. Drie snelle tegentreffers binnen twee minuten deden de kansen volkomen keren. Het was Tom van Dijk die voor Preton alsnog een terecht punt binnen haalde.

Zijlstra Kleding – Warmtetechniek 5-0

Zijlstra lijkt in deze tweede klasse boven de rest uit te steken. Ook dit duel leverde weinig problemen op, al kwam de productie pas laat op gang. Zeya Korel 2x, Soufyan Souicat, Pedro Lopez en Johannes v.d.Veen waren de doelpuntenmakers.

Sannes & Voorintholt – SDV Projectbuilding 2-6

Tim de Vriend 1-0, Karst Groothoff 1-1, Alexander Terluin 2-1, Wietse Sloterdijk 2-2, Karst Groothoff 2-3, Richard v.d. Veer 2-4, Marc Wijbenga 2-5, Wietse Sloterdijk 2-6.

Ondanks de ruime zege kwam de SDV zege moeizaam tot stand. Bij de wisseling stond het slechts 2-2 en de laatste treffers kwamen pas in de slotminuten tot stand. Wel een verdiende zege voor SDV dat nog steeds ongeslagen is.

Rintec – Expert 4-4

Vanaf het begin stond Expert onder druk. Jeffrey Jellema opende vrij snel terwijl uit de eerste de beste tegenstoot Sjaak Roorda gelijk maakte. Bouke Lokhorst 2x en Jildert Boekema zorgden voor een ruime 4-1 wisselstand terwijl paal en lat meerdere treffers in de weg stonden. Uit een vloeiende aanval tussen Friso van Eyck en Tjipko Vellinga werd het 4-2 en kantelde het duel. Uit een mooie actie bracht Friso van Eyck de spanning volledig terug en in deze fase was het niet verrassend dat Tjipko Vellinga de gelijkmaker binnen schoot. Rintec probeerde hierna nog wel de bakens te verzetten, maar dit succesje liet Expert zich niet meer ontgaan.

Miedema Bouwbedrijf – Sytsma Noord 2-0

Er werd vanaf het begin wel veel druk gezet, maar de juiste oplossing werd aan twee kanten niet gevonden. Pas laat in de tweede periode besliste Harm Germ Hellema 2x het duel en was het aan enkele schitterende reddingen van doelman Peter Jan Kroese te danken dat Sytsma niet aan een verdiende tegentreffer toe kwam.

Stadsherberg catering – Bowling Bloemketerp 0-2

Bloemketerp was het gehele duel beter, maar kwam moeizaam tot scoren. Meteen in de tweede periode was het via Gerard Hoekstra wel raak en vervolgens zette Laurens Looijenga de eindstand op het scorebord.

Apenmeeuw – Engineeringsburo Zuidema 10-1

Het werd zoals verwacht een ongelijke strijd. Een mooie combinatie tussen Willem Buurstra en Andries Zuidema leverde bij 7-0 de tegentreffer op en voor Apenmeeuw scoorden Remko Giesing 5x, Andre van Dellen 3x en Jesse Kemper. Toch respect voor het team van Zuidema, dat ook nu weer niet verzaakte..