Flinke misser Autobedrijf Haitsma. Herstel Schroevenkopen.nl

Autobedrijf Haitsma stond afgelopen vrijdagavond in de slotfase tegen Oosterlaar/Verhoeven op een voordelige 3-5 en er kon in feite niets meer mis gaan. Daar bij kwam nog dat Oosterlaar doelman Stevan Beuker voor twee minuten naar de kant moest. Toch scoorden de Harlingers in de counter nog twee maal omdat Haitsma de verdediging niet op orde had. In deze hoogste klasse had Steensma een makkie omdat van Dellen geen team op de been kon krijgen en bleef De Bogt fen Gune in het lastige duel met Bowling Bloemketerp overeind. In de eerste klasse is A.B. Texel de nieuwe koploper. Het won zelf van Preton Nederland terwijl Sijperda Verhuur ternauwernood aan een nederlaag ontsnapte tegen Yildiz Stucadoors. Onderin won Cafe de Posthoorn op het nippertje van Pars Graanhandel. In de tweede klasse bleven De Strûners en Shipkits B.V. moeiteloos overeind en was er fraai herstel voor Schroevenkopen.nl. De Tap werd met 6-2 verslagen. Het wordt steeds spannender onderin. In de derde klasse bleef de topper tussen The Phone House en Verno Verhuur onbeslist.

Hierdoor kwam het winnende Bar Yn ‘e Stal alleen aan de leiding. In de vierde klasse speelden de runner-ups Grand Cafe de Doelen en Bouwbedrijf Scharringa onderling gelijk.

 dsc2894

 

Hoofdklasse

Oosterlaar/Verhoeven – Autobedrijf Haitsma 5-5

Een heerlijk duel wat alles in zich had. Autobedrijf Haitsma was sterker, maar gaf het duel in de slotfase onnodig uit handen. Beide teams openden aanvallend en het was David v.d.Pol die raak schoot. Oosterlaar kon hier niet lang van genieten, want meteen hierna maakte Henk Vonk gelijk. Met een slimme actie was het Jan de Haan die voor 1-2 zorgde nadat beide teams al enkele mogelijkheden hadden gehad. Na de 2-2 van Leon Odinga trok Haitsma het initiatief naar zich toe. Jan de Haan was in een scrimmage het eerst bij de bal en Frank Visser van dicht bij zorgden voor 2-4. Het duel bleef boeien. Patrick Amels zorgde voor de aansluiting en Henk Vonk strafte een verdedigende fout goed af. Het kon hierna voor Haitsma eigenlijk niet meer fout gaan. Zelfs moest doelman Steven Beuker na een stevige overtreding voor twee minuten naar de kant. Haitsma aarzelde tussen het uitbreiden van de voorsprong en handhaving. Oosterlaar zocht als enigste mogelijkheid de counter in dit resulteerde in niet meer verwachte treffers van Patrick Amels en Ane Schaap.

Bogt fen Gune – Bowling Bloemketerp 3-1

De Bogt startte sterk. Kevin Tankink vanuit een moeilijke hoek in de kruising en Johan Talhout vanaf de zijkant betekende meteen 2-0. Bloemketerp moest nu komen en deed dit ook. Er ontstonden aan weerskanten genoeg mogelijkheden, maar de sluitposten Kasper Hoek en Koen Oosterveld deden waarvoor ze stonden opgesteld. Vlak voor het einde werd het nog spannend toen Carli Mertopawiro verdiend tegen scoorde. In de laatste seconden maakte Kevin Tankink aan alle onzekerheid een einde.

Steensma F.I.- van Dellen bellen 5-0 reglementair

Coach Dirk Dikland kon geen team binnen de lijnen krijgen zodat er reglementair met 5-0 werd verloren en het team ontvangt tevens drie punten in mindering.

Keizer Autoschade – Regina’s Lingerie 11-1

Een ongelijke strijd al maakte Folkert Feenstra na de 1-0 nog wel gelijk. Keizer was eindelijk weer eens ouderwets op dreef. Er werd gewisseld op 5-1 en voor Keizer scoorden Edwin Hiemstra 3x, Wiebe v.d.Meer 3x, Sander Hoekstra 2x, Remco Reversma, Mart Kuperus en Jan van Duyn.

Eerste klasse

A.B. Texel – Preton Nederland 4-2

Al snel in de wedstrijd besliste Jeffrey Guertin het duel met twee treffers. Texel bleef het betere team, al raakte Preton niet in paniek na deze tegenvallers en bood verdienstelijk tegenstand. Laurens Looijenga vergrootte de voorsprong, Ook de vierde Texel treffer kwam van Laurens en tegen scoorden Jouke Smidstra en Willem Hiemstra.

Herberg de Bogt – Warmtetechniek 3-10

Herberg de Bogt moest zonder wisselspelers aantreden tegen Warmtetechniek en kwam mede daardoor veel te kort. Het team is altijd wel in staat te scoren zoals nu door Marc Wijbenga 2x en Tim van Faassen, maar moest ook de dubbele cijfers incasseren. Halverwege stond het al 1-6 en voor Warmtetechniek kwamen de treffers van Reitze Robijn 3x, Albert Jan Jukema 2x, Erik Kamstra, Arjen Koning, Michel Oegema, Cor Boonstra en Frank Hoekstra.

G.Pars Graanhandel – Cafe de Posthoorn 3-4

Kelvin Kobus 1-0, Hoite Schaap 1-1, Jitze Landman 1-2, Albert Meijer 2-2, Hoite Schaap 2-3, Hoite Schaap 3-3, Thijs Adolfs 3-4.

Geen goed duel, ,maar wel spannend met wisselende kansen waarbij de gelukkigste won.

Maxstuc – Sportcentrum Shape 1-12

Coach Roel Hoenderdaal had zijn uiterste best gedaan om een team binnen de lijnen te krijgen waarbij hij zelf nog moest acteren, maar dit was totaal onvoldoende om er een wedstrijd van te maken en dat was jammer. Shape had geen mededogen , vooral Hedzer Timmermans had er met zeven treffers zin in en ook Phillip Hibma liet zich met vier treffers niet onbetuigd. Sybo Offenga 1x stelde zich bescheiden op en Andries Breidenbach scoorde tegen.

Tapperij ’t Noord – De Skearmessen 2-1

De eerste periode was volledig voor de Rypsters, maar het leverde slechts een treffer op van Hepke de Boer. Uit een vrije trap maakte Ronald Post gelijk en matchwinnaar werd Lindert Visser met een geweldige omhaal.

Yildiz Stucadoors – Sijperda Verhuur 3-3

Bijna liep Sijperda tegen een nederlaag aan. Pas in de laatste minuut zorgde Mart Zwier voor de gelijkmaker. Yildiz opende sterk , kwam op 2-0 door treffers van Erdogan Yildiz en Ayhan Yildiz. Zelfs het door een blessure uitvallen van doelman Max Watters kon het ritme van Yildiz niet verstoren. De weer op het oude nest teruggekeerde Edwin Westra bracht de koploper nog meer in verlegenheid, 3-0. Bekomen van de schrik zette Sijperda de achtervolging in en dat is tekenend voor de moraal. Justin Abbema zorgde voor 3-1, Jelmer Elting voor de aansluiting en Mart Zwier hield de schade beperkt.

Tweede klasse

Schroevenkopen.nl – De Tap 6-2

Het spelbeeld van de eerste en tweede periode was totaal verschillend. Jorge Lopez opende en Kevin á Nijholt verdubbelde deze. De goed spelende Ruurd Bouwma gaf Schroevenkoper het juiste zetje. Nog in de eerste periode herstelde Robert Grovestein het evenwicht. De druk op De Tap werd steeds groter waarbij Ruurd Bouwma, Robert Grovestein, Jelte Pieter Dijkstra en Johannes Broersma voor de treffers zorgden.

Auto Strikwerda – De Strûners 3-5

Een regelmatige zege voor een beter De Strûners. Roar van Dellen opende, H.v.d.Baan zorgde voor 2-0 en Bote Strikwerda scoorde tegen. De marges bleven klein al kon Strikwerda geen enkele aanspraak maken op een gunstiger verloop. Na de 1-3 van 2-4 van Renke de Vries konden Ane Piet Strikwerda en Bouwe Strikwerda de spanning er in houden waarna Feike Vrieswijk het duel definitief besliste.

De Jager Accountancy – Horeca de Trije 2-1

Met een boogballetje over de doelman opende Ruurd Pijpker de score en daar bleef het tot in de slotfase bij. Ryant van Windt maakte gelijk en in de laatste minuut zorgde Hans Brandes in dit gelijkopgaande duel voor het eindresultaat.

Shipkits B.V. – T.G.J. communicatie 5-2

Hendrik Hiemstra 0-1, Frank ten Hoeve 1-1, Detmar Bosma 2-1, Frank ten Hoeve 3-1, Ramon Hoogerhuis 4-1, Hendrik Hiemstra 4-2, Detmar Bosma 5-2.

Een verdiende zege voor een dominerend Shipkits dat aan een geweldige opmars bezig is. Beste speler bij TGJ was Hendrik Hiemstra. Het team uit Dronrijp kan wel weer eens een succesje gebruiken. Vrijdag a.s. kan dit gebeuren in de belangrijke wedstrijd tegen Schroevenkopen.

Derde klasse

Bar Yn e Stal – H.Vijver Rietdekkersbedrijf 8-2

Kees Jan Hendriks 1-0, Niels Rusticus 2-0, Mark Kupers 2-1, Jelmer Zijlstra 3-1, Remco Jorritsma 4-1, Niels Rusticus 5-1 en 6-1, Jelmer Zijlstra 7-1, Jan Roersma 8-1, Jeep Outhuyse 8-2.

Yn ‘e Stal begon aarzelend aan de wedstrijd. Vijver kreeg zelfs enkele kansen. Na de openingstreffer van Kees Jan Hendriks ging het snel waardoor het halverwege al 6-1 stond. Hierna gebeurde er niet zo veel meer. Yn ‘ e Stal drong niet meer aan en Vijver kon weinig kansen afdwingen.

SDV Projectbuilding – Expert Franeker 2-4

Expert was in de omschakeling te snel voor SDV waarbij vooral Friso van Eyck moeilijk was af te stoppen . Alleen verzuimde Expert de vele kansen te benutten.Friso opende de score onder de vallende doelman Frans de Beer door en Marcel Kruize rondde een uitbraak beheerst af. Een vrije trap van Edwin Boes ging via Expert speler Sjaak Roorda achter doelman Henk Deelstra en dit gaf SDV weer enig perspectief. Edwin Lodewijk zorgde voor 1-3 en 1-4 en hiermee was het duel beslist. Wietse Sloterdijk scoorde uit een vrije trap nog tegen. Een verdiende Expert zege.

De Korenaar – Leo Reitsma/Huhtamaki 2-5

Simon Haijma 1-0, Eelco Boonstra 1-1, Mike Spanjersbergh 1-2, Gerard Hof 1-3, Chris Outhuyse 1-4, N. Krikke 2-4, Mike Spanjersbergh 2-5.

Simon Haijma brak het duel open, maar daarna was Leo Reitsma duidelijk de bovenliggende partij. Beste speler van het veld Mike Spanjersbergh. Leo Reitsma doet na een dipje weer volledig mee in de strijd om de titel in een klasse waar de krachtverhouding gering is.

The Phone House – Verno verhuur 2-2

De teams gaven elkaar weinig toe al had Phone House de betere kansen . Martijn Werkhoven opende, Jeroen Mosselman herstelde het evenwicht en dat deed hij ook nadat Karst Zeinstra voor 2-1 had gezorgd.

Vierde klasse

 

W.I.K. – Praxis 5-6

Robin Zandberg 0-1, Sicco Osinga 1-1, Oscar Peksa 1-2, Niek Steenstra 1-3, Hans Tegelaar 2-3, Sicco Osinga 3-3, Robin Zandberg 3-4, Oscar Peksa 3-5, Soujyan Souicat 3-6, Eelko Bruinsma 4-6, Hans Tegelaar 5-6.

Wel spannend, maar geen hoogstaand duel. Praxis was beter, toch kwam het in de slotfase nog in de problemen omdat het niet kon beschikken over wisselspelers. W.I.K. maakte goed gebruik van de fouten van de tegenstander, dit bleek echter niet voldoende. De winst kwam terecht bij het team wat er het meest recht op had.

Grand Café de Doelen – Bouwbedrijf Scharringa 3-3

Lieuwe Beuker bracht Scharringa aan de leiding, maar dit duurde slechts even. Jordy Wijk maakte gelijk. Toch wisselde Scharringa met voorsprong. Erik de Groot scoorde 1-2. Het bleef een duel zonder krachtsverschil Robbin de Klerk maakte gelijk, Lieuwe Beuker zette zijn team weer op voordeel en Roy Hoekstra maakte er een eerlijke verdeling van.