Flitsende start zaalcompetitie 2018-2019

Een start van een nieuw zaal seizoen brengt altijd weer spanning met zich mee. Welke ploeg komt er goed uit de zomerstop en welk team kent juist een valse start. Maar natuurlijk is er ook gelijk de vraag wie promoveert er en wie bewandelt juist het omgekeerde pad door te degraderen. Topscoorder worden of juist je team helpen door zoveel mogelijk assists te geven? Al deze factoren spelen natuurlijk een rol in dit nieuwe seizoen. Maar het belangrijkste is en blijft toch dat men op een sportieve wijze de strijd met elkaar aan gaat, zodat een ieder met een goed en voldaan gevoel de derde helft kan starten. Met deze aspecten in het achterhoofd kon afgelopen vrijdagavond 14-09-2018 de eerste competitieronde van start gaan. Gelijk viel er weer van alles te beleven en werd er gestreden voor elke meter. Met 82 gemaakte doelpunten in dertien wedstrijden werd er gemiddeld zo’n 6.3 keer gescoord per duel. Hieronder kun je lezen hoe deze eerste wedstrijden verliepen.

Hoofdklasse

Restaurant de Grillerije  –  Autobedrijf Haitsma    1-3
Een wedstrijd die zowel linksom of rechtsom gewonnen kon worden door beide teams maar toch trok Autobedrijf Haitsma uiteindelijk aan het langste eind. In de beginfase wisten beide teams enkele kansjes te creëren maar doelpunten vielen er nog niet. Uiteindelijk zouden deze doelpunten er zeker komen en de eerste werd dan ook gemaakt na dertien minuten. Het is Sander Hoekstra die een diepe bal geeft op de lopende Jort Beimers, deze ziet de keeper uitkomen maar weet de bal nog net langs de keeper heen te tikken waarna de bal tegen het net bolt, 1-0. Blijdschap bij Restaurant de Grillerije maar deze was van korte duur want amper twee minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken. Het was Marcellino die een schot van grote afstand richting het goal vuurde maar de keeper wist de bal weg te stompen, waarna deze voor de voeten van Henk Vonk terecht kwam en deze wist hier wel raad mee en schoot de bal alsnog in het doel 1-1. Hierna hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en kregen beide teams nog enkele goede mogelijkheden maar de scherpte in de afronding was er niet. Lang leek het op een gelijkspel uit te draaien maar hier dacht Melvin toch anders over.  Melvin zette een aanval op waarna hij een één tweetje aanging met Jan de Haan om de bal vervolgens terug te krijgen en deze simpel binnen te werken 1-2. Nu moesten de heren van Restaurant de Grillerije met nog vier minuten te spelen alles geven om nog een resultaat te behalen maar door de aanvalsdrift gaf het veel ruimte weg en hiervan wist Autobedrijf Haitsma nog eenmaal te profiteren. De bal kwam bij de keeper van Haitsma terecht die een diepe bal gaf op Marcellino, deze nam de bal vervolgens goed aan en wist de bal rustig binnen te werken 1-3. Hiermee kwam een leuke maar zeker een spannende wedstrijd ten einde.

Bogt fen Gune  – Moto Delicato      6-1
Wanneer je vooraf de selecties op papier zag staan dan zou je zeggen dat de Bogt fen Gune de favoriet zou zijn binnen deze wedstrijd. Het heeft namelijk een sterke selectie met daarbij veel individuele klasse. Maar voetbal blijft een raar spelletje en de bal is rond dus niks is vooraf al zeker. Toch ging het thuis team furieus van start en kwam het al na drie minuten spelen op voorsprong. Klaas Jan Bijlsma ontving de bal op enige afstand van het doel, maar Bijlsma kennende hoeft dit geen probleem te wezen en ook ditmaal niet want zijn afstandschot belande via de binnenkant paal in het doel, 1-0. Het team van Moto Delicato had zeker goede bedoelingen maar konden niet heel veel uitbrengen tegen het sterke de Bogt fen Gune. Nadat Frank de Vries twee minuten later de bal met zijn punt in de kruising wist te werken kon er opnieuw gejuicht worden en zo werd de marge vergroot, 2-0. Dit leek een tik te zijn voor Moto Delicato want amper een minuut later kwam Wesley Tankink alleen voor de keeper te staan en schoof hij de bal rustig binnen 3-0. De wedstrijd leek hierdoor al gespeeld te zijn want tot heel veel grote kansen wisten de gasten nu ook weer niet te komen. De wedstrijd werd helemaal in het slot gegooid toen de thuisploeg een mooie aanval op de mat wist te leggen waarna Wilfred van der Zee de bal door de keeper zijn benen wist te schieten en de stand dus op 4-0 wist te brengen. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en hierdoor hadden de gasten het lastig. Drie minuten na rust werd wellicht de mooiste / knapste goal van de wedstrijd gescoord. Opnieuw was het Klaas Jan Bijlsma die de bal aan de zijkant van het veld kreeg aangespeeld, hij wist de bal goed mee te nemen en vanuit een lastige hoek schoot hij de bal met links in de verre kruising, 5-0.  Na het laatste doelpunt bleef het even een tijdje rustig qua scoringsvermogen maar dat veranderde in de 34ste minuut. Karst Hannema ontving de bal en doordat hij deze goed meenam kon hij gelijk uithalen waarna de bal via zijn linkervoet in de verre kruising wist te jagen en hiermee stond de eretreffer op het bord. Toch was het slotakkoord van deze wedstrijd voor Mark Abma die met een simpele in tikker de eindstand op 6-1 bepaalde.

Keizer Autoschade – Royal Steensma    5-3
Een wedstrijd waarin beide teams aardig goed aan elkaar gewaagd waren en dat leidde er toe dat er aardig wat doelpunten vielen en dat het tot het einde toe spannend bleef. Kansen waren er genoeg deze wedstrijd maar dan gaat het er nog om dat je deze kansen benut. Toch duurde het even voordat de eerste goal viel want na acht minuten viel deze goal pas. Het was Anno Venema die van achteruit het hele veld over sprintte om vervolgens de bal langs de uitkomende doelman te tikken, 0-1. Een goede start dus voor Royal Steensma die nu natuurlijk wel door wouden gaan. Maar het liep even anders want een kleine minuut later werd de stand alweer gelijk getrokken. Het was Edwin Hiemstra die met de bal aan de voet richting de hoek van het veld sprintte waarna hij de bal voorzette op de vrijstaande Remco Reversma, deze bleef rustig en schoof de bal rustig binnen, 1-1. Beide teams bleven goed spelen en dat leidde er toe dat het publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld kreeg. Drie minuten na de aansluitingstreffer was het opnieuw raak voor de boys van Keizer Autoschade. Cor Boonstra kwam op volle snelheid vanaf de zijkant richting de cirkel waarna hij een goed schot loste die er vervolgens in ging via de hand van de keeper, 2-1. Deze voorsprong leek vleugels te geven want drie minuten later was het opnieuw raak voor Keizer Autoschade. Wiebe van de Meer stoomde vanaf de middenlijn richting de kop cirkel waarna hij een geplaatst schot loste in de verre hoek, 3-1. Toch gaf Royal Steensma zich niet gewonnen en dat leidde er toe dat twee minuten na de 3-1 alweer de aansluitingstreffer werd gescoord. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij opnieuw Anno Venema, die de bal goed aannam en deze simpel binnen schoof, 3-2. Maar net als na de 1-0 duurde het nu ook weer een minuut voordat de thuisploeg weer toe sloeg.  Cor liep richting de hoek waarna hij goed het overzicht behield en de bal speelde op Willem van Duyn die met een goede beweging de bal in het goal wist te schieten, 4-2.  Hiermee belande we ook aan bij de rust en dat betekende dat beide teams een leuke eerste helft lieten zien. In de tweede helft bleef het een leuke wedstrijd om te zien maar het scoren ging in deze fase minder dan in het eerste bedrijf. Toch wisten de gasten opnieuw terug te keren in de wedstrijd nadat Tjeerd Hoekstra een goed afstandschot loste en daarbij de keeper kansloos liet, 4-3.  De spanning was dus terug en dus kon er nog van alles gebeuren maar daar had Cor Boonstra geen trek in. Na een goede actie schoot hij de bal op de paal waarna hij in de rebound alsnog kon scoren, 5-3. Dit was tevens de eindstand van een leuke wedstrijd waarin beide teams goed mee deden.

Eerste klasse

Café De Kleine Beurs – Zandstra en vd Meer    1-5

Vooraf zou je wellicht denken dat Café De Kleine Beurs de favoriet zou zijn om deze wedstrijd te winnen maar niet bleek minder waar te zijn. Het team van Zandstra en vd Meer bood veel weerstand en dat zorgde ervoor dat de ploeg al na twee minuten spelen op een 0-1 voorsprong kwam via Jord Haarsma, die één op één met de keeper de bal door de stokken wist te krijgen waarna deze in de goal belande. Hierna ontstond er een leuke wedstrijd waarin beide teams mogelijkheden kregen om te scoren maar dit gebeurde niet en zo was de ruststand 0-1. In de eerste vijf minuten van de tweede helft werd er de kat uit de boom gekeken en loerde Zandstra op die ene kans die er zou komen waardoor de score uitgebreid kon worden. Daarentegen wilde Café de Kleine Beurs naar voren om de aansluitingstreffer te maken maar hierin slaagde het niet en hierdoor kreeg het juist een doelpunt tegen. We schrijven de 25ste minuut als Lennard Feenstra de bal ontvangt en deze met een hard laag schot in de hoek weet te schieten 0-2. De gasten voelde na dit doelpunt steeds meer vertrouwen en dat werd 3 minuten na de 0-2 erkend toen Henk Jansma een schot op goal loste, waarna de keeper de bal niet klemmen kon en de bal zodoende in het doel zag belanden 0-3. Toch deed het thuisteam vijf minuten voor tijd nog iets terug door de afgemeten voorzet door de benen van de keeper heen te spelen 1-3. Waar men bij Café De Kleine Beurs hoopte op een spannende slotfase daar wisten de heren van Zandstra en vd Meer de trekker nog tweemaal over te halen. Eerst was het Jort Norder die de bal van dichtbij in de bovenhoek wist te schieten , waarna een minuut later Jesse Terpstra het duel besliste door de 1-5 op het scorebord te schieten. Uiteindelijk word een leuk duel dus overtuigend gewonnen door Zandstra en vd Meer en moeten de heren van Café De Kleine Beurs nog even wachten voor het de eerste drie punten kan noteren.

Sportcafé de Trije –  van Dellen bellen    8-1
Een wedstrijd die uiteindelijk geen wedstrijd werd dat was de harde conclusie na dit duel. Vooraf wist je dat hier twee teams stonden die elkaar aardig goed kennen. Je zou dus verwachten dat de kwaliteiten van een ieder bekend zijn. Toch heeft het team van Sportcafe de Trije iets meer individuele kwaliteiten dan de jonge jongens van , van Dellen bellen. Zo was het de behendige Rob Postma die via een mooie individuele actie en een afstandschot de stand op 2-0 wist te zetten. Toch wouden de gasten niet zomaar de punten cadeau doen en zodoende tekende Stefan Ros voor de aansluitingstreffer, 2-1. Maar lang kon het team niet hopen dat het terug zou kunnen keren in de wedstrijd want het tempo werd verder opgevoerd en hierdoor kreeg de thuisploeg de meeste en grootste kansen en uiteindelijk ook de doelpunten. Zo werd Marco de Groot aangespeeld en wist hij vanuit de draai de bal strak binnen te schieten 3-1. Toch was dit nog niet de ruststand want net voor rust wist Joshua Couperus met een droge knal de score op 4-1 te zetten. Voor van Dellen Bellen betekende dit dat het in de tweede helft de score beperkt moest zien te houden en voor Sportcafé de Trije was het juist een mooie gelegenheid om te werken aan het doelsaldo. In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. De thuisploeg was sterker en kregen de meeste en grootste kansen en hier konden de gasten niet heel veel tegenover zetten. Het was dan ook niet een verassing dat de score verder opgevoerd zou worden. Marco de Groot maakte met een hard schot de 5-1 waarna Marcio Tap een goede combinatie wist binnen te werken en de 6-1 op het scorebord bracht.  Waar Postma en de Groot al twee doelpunten hadden gemaakt daar schaarde Joshua Couperus zich ook bij dit tweetal door de bal keihard de kruising in rammen en zo de 7-1 te maken. Maar vaak heb je een baas boven baas en dat was in deze wedstrijd Rob Postma die met een afstandschot zijn derde doelpunt maakte en de eindstand bepaalde op 8-1. Dit was een heerlijk potje voor Sportcafe de Trije en een wedstrijd om snel te vergeten voor van Dellen bellen.

Skearmessen  – Auto Strikwerda   2-8
Gezien de wedstrijd en de eindstand kun je eigenlijk concluderen dat er eigenlijk maar twee partijen tevreden kunnen zijn over deze wedstrijd. Auto Strikwerda zal dik tevreden zijn met de eerste drie punten en de acht gemaakte doelpunten en de andere winnaar zal het publiek zijn die in veertig minuten tijd tien doelpunten heeft mogen aanschouwen. Skearmessen zou daarentegen een rot gevoel over houden aan dit duel want het is nooit leuk om zo dik aan de broek te krijgen. Toch was het in de beginfase nog rustig qua de scoringsdrift en kregen beide ploegen kansjes op de openingstreffer. Toch wist Auto Strikwerda na negen minuten spelen op 0-1 te komen door Jurjen Steegstra die de bal van dichtbij laag in de hoek wist te schuiven. Toch was deze voorsprong van korte duur want twee minuten later bracht Harke Hilboezen de stand weer in evenwicht, 1-1. Dat dhr. Hilboezen scherp is voor de goal dat bewees hij opnieuw in de 16de minuut toen hij de bal simpel wist binnen te schuiven in een leeg doel, 2-1.  Je zou natuurlijk denken ja voor een leeg doel kan iedereen score maar uiteindelijk is het wel de kunst dat je op de goede plaats staat en dat op het juiste moment. En zo ging Skearmessen met een 2-1 voorsprong de rust in. Blijkbaar deed dit iets bij het team van Auto Strikwerda want twee minuten in de tweede helft was daar alweer de 2-2. Het was Frits Hoekstra die 1 op 1 kwam met de keeper waarna hij ijzig kalm wist te blijven en de bal hard in het dak wist te schieten. Na deze gelijkmaker ging het gas er helemaal op en werd het steeds meer tegen houden voor het thuis team. De 2-3 in de 25ste minuut was dan ook geen verassing en was een soort gelijk doelpunt als de 2-2. Het enige verschil bij dit doelpunt was dat de doelpuntenmaker Jurjen Steegstra was. Je kon nu duidelijk merken dat de honger bij de gasten nog niet gestopt was want in de 31ste minuut was het opnieuw Steegstra die scoorde en zo zijn derde treffer wist te maken 2-4.  Hierna leek het wel of Skearmessen het opgaf en dat bood alle vrijheid voor de mannen van Auto Strikwerda. Deze profiteerde daar nog optimaal van want in de laatste zeven minuten wisten zij nog viermaal te maken. Zo maakte Mark Mulder de 2-5,  Justin de 2-6 en maakte Jurjen Steegstra zijn vierde en vijfde doelpunt van de wedstrijd en daarmee bepaalde hij de eindstand op een 2-8 eindstand.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Braak Financiële Diensten    1-1
Deze wedstrijd kon je omschrijven als de wedstrijd der voetbal intelligentie. Bij beide teams staan er namelijk veel heren in die het voetbal spelletje lezen en goed kunnen uitvoeren. Vooraf zou je dus zeggen dat het een spannende wedstrijd zou worden. In de eerste helft waren de heren van Bouwbedrijf Haarsma Franeker sterker en dat leidde er toe dat keeper Irolt Biesma erg vaak handelend moest optreden. Het was dan ook niet verassend dat Braak Financiële Diensten op achterstand kwam. Een snelle uitbraak kwam terecht bij Hendrik Hiemstra en deze liet keeper Biesma kansloos en zo kwam de thuisploeg dus verdiend op voorsprong. In het eerste gedeelte van de tweede helft begon Bouwbedrijf Haarsma steeds beter en gemakkelijker te combineren en dat leidde er toe dat Braak steeds verder terug moest en er niet meer uit wist te komen. Je zou dan ook denken dat de score verder op zou lopen maar niets bleek minder waar want nog steeds wist keeper Biesma zijn team op de been te houden. Toch kwamen de mannen van Braak er nog een keer uit via Wessel Roorda die een prima één tweetje aan ging met Sietse Kuipers die de bal vervolgens knap bij Roorda terug bezorgde en deze wist de geboden mogelijkheid goed af te ronden, 1-1. Uiteindelijk bleek deze 1-1 ook de eindstand te wezen en dus was er een blij team en een teleurgesteld team. Uiteindelijk ben je als Bouwbedrijf Haarsma Franeker sterker maar weet je de kansen niet te benutten en dat kost je op het einde van deze wedstrijd je de kop. Daarbij waren de heren van Braak Financiële Diensten effectief en mogen zij hun keeper bedanken voor dit punt.

R.E.S – Horeca de Trije   4-0
Gezien de uitslag zou je denken dit was een gemakkelijke wedstrijd. Voetballend gezien waren de heren van R.E.S iets beter en dat leidde uiteindelijk tot drie verdiende punten. Het was Frits Schreefel die in de dertiende minuut de score wist te openen. Hij ontving de bal en kwam oog in oog te staan met de keeper van Horeca de Trije, in eerste instantie schoot Schreefel nog op de keeper maar toch belande deze bal nog in het goal en zo werd het 1-0. Even later ontving Jesper Landskroon een lobje achter de verdediging van de gasten, deze nam hij goed mee en ronde de kans goed af. In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld gelijkwaardig aan die van de eerste helft. Het was dan ook niet verwonderlijk dat R.E.S in de 28ste minuut de volgende treffer op het scorebord wist te zetten. Het was Colin Kruishaar die de bal dichtbij het goal ontving waarna hij de bal halfhoog het goal in wist te schieten 3-0. Horeca de Trije kreeg zeker wel enkele kansjes maar deze werden steeds uit het goal gehouden en dat zorgde ervoor dat de nul op het scorebord bleef staan. Het slotakkoord van deze wedstrijd was wel voor een speler van de gasten. Het was namelijk Cornelis van der Ploeg die de bal verkeerd raakte waardoor de bal in het eigen goal vloog en hiermee bracht hij de eindstand op 4-0.

Stadsherberg catering – Foto Techniek Service  4-4
Dit was een wedstrijd die net als het betaalde en amateurvoetbal veel in zich had. Veel scherpe aanvallen die leidde tot doelpunten, maar ook knullig verdedigen waardoor doelpunten gemakkelijk vallen. Het leek wel op een wedstrijd van NEC – SC Cambuur of Heerenveen – Heracles. Alles zat in deze wedstrijd en dan mag een 4-4 toch wonderbaarlijk genoemd worden. De wedstrijd was nog maar amper onderweg of Foto Techniek Service wist via een afstandschot al op een 0-1 voorsprong te komen. Toch leek de Stadsherberg catering zich hierdoor niet uit het veld te laten slaan maar in de negende minuut kreeg het de volgende domper alweer te verwerken. De gasten hadden een hoge voorzet van de zijkant in huis en via een uitstekende kop goal wist met de score op 0-2 te zetten. De beginfase was dus furieus en een klein gaatje was geslagen en nu moest men dus rustig blijven en deze score uit breiden. Daar dacht het thuisteam echter anders over want enkele minuten later werd een voorzet van de Stadsherberg in het eigen goal verwerkt door Jarno Hoogerhuis en dus was het alweer 1-2.  Er was natuurlijk nog niks aan de hand maar de thuisploeg begon er meer in te geloven en vier minuten na de aansluitingstreffer was daar alweer de gelijkmaker. Vanaf de zijlijn werd de bal ingespeeld waarna er een afstandschot volgde die op prachtige wijze binnen viel 2-2. De sensatie was compleet en beide ploegen konden dus weer vanaf een gelijke stand de degens kruisen. In de tweede helft gebeurde eigenlijk weer het zelfde maar nu gebeurde alles in de laatste tien minuten. Het was opnieuw Foto Techniek Service die de leiding nam via een mooi afstandschot waarna men de 2-4 aantekende via een mooie uitgespeelde aanval. Stadsherberg catering leek met nog drie minuten te spelen geklopt te zijn en wellichte zorgde dat voor enig concentratieverlies bij de gasten. Met nog twee minuten te spelen werd er namelijk een penalty gegeven aan de thuisploeg en deze werd feilloos binnen geschoten.  Stadsherberg catering ging nu alles of niks spelen en dus moest Foto Techniek Service steeds verder achteruit. Toen de laatste minuut aan brak was daar een geweldige afstandschot van het thuisteam en deze vloog geweldig de goal in , 4-4. Dit bleek ook de eindstand te wezen maar wat hebben deze twee teams vandaag een geweldig mooie maar voornamelijk een spannende wedstrijd op de zaalvloer neergelegd.

Derde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Man of the World Lwd.   2-8
Gezien de eindstand van 2-8 kan je dus spreken over een gemakkelijke avond voor Man of the World Lwd. Vanaf het begin was deze ploeg dan ook de betere partij en hadden de mannen van Bouwberijf van Marrum het erg lastig.  Sven Flikkema wist de score op prachtige wijze te openen want zijn schot vloog in de bovenhoek en hiermee zette hij zijn team op een verdiende 0-1 voorsprong. De 0-2 kwam op naam van Jay de Vries die een mooi uitgespeelde aanval wist af te ronden. Toch wist Mart Beuker de score te verkleinen door de bal uit de lucht te nemen en deze op prachtige wijze het doel in te begeleiden. Toch sloot men de eerste helft af met een 1-3 stand. Dirk de Vries kreeg de bal aangespeeld waarna deze de bal doorspeelde op Tim Bergsma die vervolgens de bal in het doel wist te schieten.  In het tweede bedrijf leek Tjipko Vellinga de score te verkleinen maar zijn schot ging via de binnenkant van de paal weer het speelveld in en dus konden de mannen van Man of the World Lwd. opgelucht adem halen. Maar toch wist men de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Een gelukkig schot van Mart Beuker vloog namelijk het goal in en zo was de marge weer één. Toch bleven de gasten de betere ploeg en via enkele goede aanvallen werd de score verder uitgebreid. De doelpuntenmakers waren als volgt:  2-4 Sven Flikkema , 2-5 Danieck Bakker , 2-6 Tim Bergsma . 2-7 Dirk de Vries en de 2-8 was wederom van Tim Bergsma die daarmee zijn derde treffer maakte. Vandaag was er dus één ploeg de baas en dat uitte zich dus in een overtuigende zege voor Man of the World Lwd.

Mc Donalds Harlingen – TRES.nl   0-1
Deze wedstrijd in de derde klasse bleek een wedstrijd te zijn waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Beide teams wisten zeker kansen te creëren maar tot scoren kwam men maar niet. Je zou denken deze wedstrijd krijgt geen winnaar meer en dus blijft men steken op een 0-0 brilstand. Maar hier dacht Robert Polee toch anders over. In de vijfendertigste minuut zocht hij zijn tegenstander op waarna hij een dubbele schaar uit de kast haalde om vervolgens de bal hard in het goal te jagen. Deze 0-1 voorsprong werd in de slotfase niet meer weggegeven en zodoende leverde dit spannende duel toch nog een winnaar op.

Rijschool Posseth – Verno Verhuur    0-5
Met een eindstand van 0-5 lijkt het dus een simpele overwinning te zijn voor Verno Verhuur. Toch werden de goals verdeeld over twee helften. Zo kwam Rijschool Posseth na acht minuten op een 0-1 achterstand nadat een speler van Verno Verhuur de bal vanaf de zijkant voorzette en zijn mede speler de bal simpel wist binnen te tikken, 0-1. Hierna bleef het even rustig doelpunten en kregen beide ploegen een goede mogelijkheid maar deze gingen er niet in. Toch was het in de vijftiende minuut 0-2 en dat was tevens de ruststand.  In de tweede helft moesten de heren van Rijschool Posseth dus alles op alles stellen om de achterstand om te buigen maar deze hoop werd binnen een minuut al de grond in getrapt. Er werd namelijk van achteruit een lange bal gegeven waarna de speler van de gasten de bal simpel wist binnen te tikken 0-3. De strijd leek nu wel gestreden te zijn en dus wilde de ene ploeg de score uitbreiden en de andere wilde juist meer doelpunten te voorkomen. Toch werd het in de zesentwintigste minuut 0-4 nadat een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld en de keeper wist te scoren. Dit leek uiteindelijk de eindstand te worden maar twee minuten voor tijd kwam er vanuit de hoek nog een voorzet en deze werd nog simpel binnen getikt, 0-5. Uiteindelijk was dit dus een zware avond voor het team van Rijschool Posseth maar over twee weken volgt er een nieuwe kans op drie punten en wie weet lukt het dan. Doelpuntenmakers deze avond waren:  Alex v/d Bosch , Gooitzen Scheffer, Jeroen Mosselman en tweemaal Sicco de Vries.

WR Unit – Engineeringsburo Zuidema   6-2
Aan de uitslag te zien lijkt dit een simpele wedstrijd te zijn geweest, maar in de eerste helft was dit zeker niet het geval. WR Unit wist op een 1-0 voorsprong te komen nadat Rene de Haan een afstandschot produceerde en deze tegen de touwen zag eindigen. Toch wist Engineeringsburo Zuidema voor rust nog iets terug te doen via Sander Reitsma die de bal aan de zijkant van het speelveld ontving. Reitsma nam de bal goed aan waarna hij niet nadacht en de bal vanaf de zijkant in het goal wist te schieten. Na rust begon Engineeringsburo Zuidema goed en dat leidde er toe dat men via een afstandschot van Wim Buurmeester op voorsprong wist te komen 1-2. Toch lieten de heren van WR Unit het hier niet bij zitten en besloten zij om de duimschroeven verder aan te draaien. Dit leidde er toe dat de ploeg van Zuidema steeds meer onder druk kwam te staan en enkele doelpunten tegen wist te krijgen. Zo schoot Mica Swart vanaf de zijkant de 2-2 tegen de touwen, waarna Rene de Haan hetzelfde deed en zijn ploeg op een 3-2 voorsprong wist te schieten. Waar Engineeringsburo Zuidema nu vol de aanval moest zoeken daar was het Sjoerd van Wijk die de bal langs de handen van de keeper wist te schieten en de marge op twee bracht 4-2. De wedstrijd leek nu helemaal gespeeld te zijn en helemaal toen er vanuit een scrimmage gescoord werd door Robert Hiemstra 5-2. Het slotakkoord was voor Mica Swart die met een simpele in tikker de eindstand op 6-2 bracht.