Foto Techniek Service bewijst zichzelf en koploper Sportcafé de Trije een goede dienst na winst op directe concurrent Royal Steensma

20181012 AWA1542

Waar de competitie ten einde loopt daar is de meeste spanning verdwenen. In enkele poules zullen er nog ploegen aan de bak moeten, maar voor de meeste ploegen geldt dat men de laatste 1 a 2 duels rustig uit kan spelen. Maar verliezen is nooit een optie en dat was ook deze speelronde weer te merken. Met veel strijd, passie en inzet werden de duels aangegaan en dus werden er leuke potjes gespeeld. Benieuwd hoe jou favoriet het heeft gedaan? Lees het hieronder en ga na welke gevolgen dat heeft voor de eindstrijd. 


Hoofdklasse

Restaurant de Grillerije – Bogt Fen Gune  3-3
Een duel in de top van de hoofdklasse staat er vandaag op het programma. Vooraf was het verschil elf punten in het voordeel van Restaurant de Grillerije en dus moest de Bogt Fen Gune winnen om enige aansluiting te vinden. Beide teams doen weinig voor elkaar onder en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. In de eerste helft van de wedstrijd bleek dit ook wel. Beide teams stonden goed compact wanneer de tegenstander de bal had en middels de omschakeling probeerde het toe te slaan. Beide teams kregen uiteindelijk ook wel mogelijkheden om te scoren maar tot doelpunten leidde dit niet en dus gingen we rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft speelde hetzelfde spel zich af. Beide ploegen zochten de aanval  waar kon en dus konden doelpunten niet uitblijven. Deze doelpunten bleven uiteindelijk ook niet uit want met nog tien minuten en vijfentwintig seconden op de klok werd de score geopend. Na een mooie combinatie kwam de bal terecht bij Sander Hoekstra en deze wist de bal strak binnen te werken 1-0. Hiermee was het gaatje geslagen en deze werd drie minuten later uitgebreid. Opnieuw was daar een geweldige aanval van de thuisploeg en ditmaal werd de bal binnen gewerkt door Jesper Deelstra 2-0. De gasten probeerde van alles en kregen ook wel de mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dit niet. Uiteindelijk leek het duel in het slot te vallen nadat Martijn Werkhoven de bal  ontving en deze strak tegen de touwen wist te werken 3-0. Maar niets was minder waar want kort erna was het Jordy Stecking die de bal ontving en zijn schot eindigde in de hoek 3-1. Hiermee was de spanning weer terug en helemaal omdat de ploeg alles of niets ging spelen. Dit loonde de ploeg want met nog 2.40 op de klok mocht Klaas Jan Bijlsma een penalty nemen en deze gingen keihard binnen 3-2. Hierdoor was het geloof op een punt weer terug en dus werd de aanval weer vol ingezet. De thuisploeg moest tegenhouden en dat werd hen uiteindelijk fataal. Met nog 1.46 op de klok was daar een fantastische aanval van Klaas Jan Bijlsma en deze wist de bal keihard binnen te schieten via de onderkant van de lat 3-3. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en dus eindigde deze eindsprint in een zinderende 3-3 eindstand.

Keizer Autoschade – Freedom Energy  10-2
Met de nummer twee tegen het puntloze Freedom Energy beloofde het op voorhand een simpele avond te worden voor Keizer Autoschade. Het verschil vooraf was vijftien punten in het voordeel van de nummer twee. Er moest dus een verassing plaats vinden wilde de nummer zes punten binnen halen. Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de thuisploeg de bovenliggende partij is. Echter was het baltempo niet heel hoog en dus waren de eerste aanvallen nog simpel te verdedigen. Maar doelpunten zouden er vallen dat werd wel duidelijk. En zo gezegd zo gedaan. Het is de zesde minuut als Cornelis Zijlstra een goede actie inzet over de rechterkant waarna hij de bal in de korte hoek weet te schieten 0-1. Was dit het begin van een verassing? Nee bleek het antwoord te wezen want in minuut acht, twaalf en veertien werd er driemaal gescoord middels een afstandschot en zodoende stond het alweer 3-1. Uiteindelijk bleek dit de doodsteek te wezen want drie minuten later was het alweer raak. Een actie over de rechterkant werd voorgezet richting de tweede paal waarna Cor Boonstra de 4-1 tegen de touwen schoot. Maar dit was nog niet de ruststand want een minuut later onderschepte Willem van Duijn de bal waarna hij de bal hard in de korte hoek binnen wist te schieten 5-1. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen en dat werd nogmaals bevestigt in de 22ste minuut. Het is Wiebe v.d. Meer die over rechts opstoomt, naar binnen toe kapt om de bal hard in de verre hoek te schieten 6-1. Maar toch wouden de gasten niet opgeven en dus probeerde men de aanval te zoeken. Dit werd in de zesentwintigste minuut omgezet in een doelpunt. Een toegekende strafschop werd hard binnen geschoten door Cornelis Zijlstra 6-2. Maar ondanks dit doelpunt bleef Keizer Autoschade heer en meester. Dit leidde in de 29ste minuut tot de volgende treffer. De speler van de thuisploeg komt één op één met de keeper maar hij weet deze niet te omspelen waarna de bal wordt terug gelegd op Remco Reversma en deze weet de bal hard binnen te schieten 7-2. Maar hier bleef het niet bij want in de 33ste minuut werd er een vrije trap uitstekend binnen geschoten 8-2, waarna twee minuten later er een afstandschot binnen viel 9-2. Kan de tien dan nog gehaald worden? Ja was het antwoord want met nog twee minuten op de klok was het Wiebe v.d. Meer die een actie inzette over de linkerkant om vervolgens de bal in de korte hoek binnen te schieten 10-2. Dit bleek uiteindelijk het laatste wapenfeit te zijn geweest en dus eindigde dit duel in de dubbele cijfers.

Moto Delicato – Autobedrijf Haitsma   2-1
Met de nummer vijf tegen vier was het een duel in de onderste regionen. Beide teams spelen eigenlijks nergens meer voor maar dat zegde niks over de strijd die geleverd zou worden. Vanaf het begin kon je dit ook merken want beide teams zochten de aanval waar kon en bij een tegenstoot van de gasten stonden ze goed compact. Kansen ontstonden er dan ook maar goals werden er nog niet gemaakt en dus leek de ruststand nul – nul te worden. Maar dan met nog 1.31 minuut te spelen is er een mooie combinatie voor het doel van Autobedrijf Haitsma waarna Cas van der Helm de bal weet binnen te schieten 1-0. Nu moesten de gasten dus wel komen in de tweede helft en dat zou uiteindelijk meer ruimte opleveren voor Moto Delicato. Er volgde uiteindelijk enkele mooie acties voor het doel van de gasten maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Maar dan is daar een flitsende aanval van de bezoekers die door Henk Vonk wordt binnen geschoten 1-1. Beide ploegen bleven aardig gelijkwaardig aan elkaar en dus bleef het een interessant potje om te zien. Met nog enkele minuten op de klok is er een goede combinatie van de thuisploeg waarna de bal hard tegen de touwen wordt geschoten door Cas van der Helm 2-1. Hiermee leek de wedstrijd beslist te wezen en helemaal toen de thuisploeg een strafschop mochten nemen. De aanloop is er maar de keeper pakt de bal geweldig en hierdoor blijft de stand op 2-1 staan. Uiteindelijk bleek dit wel het laatste doelpunt te wezen en hierdoor was de eindstand bekend.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Sportcafé de Trije  4-2
Met de nummer vijf tegen de nummer één was dit een wedstrijd waar voor de ene meer op het spel stond dan voor de andere. De ene staat in een grauwe middenmoot en de andere wil winnen om koploper te blijven. Er stond dus genoeg op spel en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Vanaf het begin kon het all kanten opgaan en dat leverde in de derde minuut al de eerste treffer op. Het was Robin Hamer die een goede actie over de linkerkant had waarna hij de bal door de benen van de keeper weet heen te schieten 1-0. Maar ondanks dit doelpunt bleven beide ploegen strijden voor elke meter op het veld en hierdoor bleef de spanning hoog. Mogelijkheden waren er zeker maar in de afwerking was men niet scherp genoeg en hierdoor was de ruststand 0-1. Nu moesten de heren van Sportcafé de Trije wel komen en dus zouden er meer ruimtes ontstaan voor Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum. Binnen een minuut kon er al gejuicht worden want het was Simon Houtsma die het maar eens van afstand probeerde en dit schot eindigde strak tegen de touwen 2-0. Maar lang kon men niet genieten van deze marge want drie minuten later was daar de aansluitingstreffer. Na een goede aanval kon Rob Postma de bal simpel binnen tikken en hierdoor werd het 2-1. De spanning was hierdoor weer helemaal terug in de wedstrijd en helemaal als in de 27ste minuut de gelijkmaker valt. Het is Rob Postma die het maar eens van afstand probeert en deze bal viel goed binnen 2-2. Nu was alles weer in evenwicht maar lang zou dat niet duren. Het is namelijk een minuut later als Johannes Bonnema een actie inzet over de linkerkant, om de bal vervolgens strak in de verre hoek te schieten 3-2. Nu moesten de gasten weer komen en dus zou er meer ruimte ontstaan voor de thuisploeg. Beide ploegen kregen wel de mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk zou er nog maar één doelpunt vallen. Met nog drie minuten te gaan word een bal vanaf de zijkant simpel binnen getikt door Sipke Bouma en hiermee bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Leo  Reitsma Huhtamaki – Zandstra en vd Meer   1-4
Met de nummer zes tegen vier was dit een duel waar voor beide teams iets op het spel stond. Waar de ene nog moet vrezen voor degradatie daar kan de andere bij wist aanhaken richting de top drie. Er stond dus genoeg op het spel en dus waren de messen geslepen voor een waar spektakel.  En dit bleek ook wel vanaf het begin van de wedstrijd waarin de turbo gelijk werd geactiveerd. Dit leidde in de tweede minuut al tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Koen Wartena die een actie opzette over de rechterkant van het veld waarna hij de bal in de korte hoek weet binnen te schieten 0-1. De ban was hiermee gebroken en dus moest de thuisploeg meer uit de schulp komen. Maar in plaats van dat deze kwamen was het opnieuw Zandstra en vd Meer die wisten toe te slaan. Het is opnieuw Koen Wartena die de bal ontving en met een simpele intikker schoof hij de bal door de benen van de keeper heen 0-2. Maar wie hiermee dacht dat het gespeeld was die krapte zichzelf al snel achter de oren. Het is namelijk de tiende minuut als Gerard Hof de bal ontvangt en met een ferme trap ging de bal via de binnenkant van de paal en de rug van de keeper het doel in 1-2. De spanning was weer volledig terug en dus kon het weer alle kanten opgaan. In de vijftiende minuut was het opnieuw raak.  Hidde de Vries probeerde het maar eens van afstand en zijn schot ging hard tegen de touwen 1-3. Maar ondanks deze score bleven beide teams strijden voor elke meter en elke kans. De spanning was dus lang aanwezig en dus kon het nog alle kanten op gaan. Het duurde uiteindelijk tot de 29ste minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Thomas Werkhoven die de bal ontving en met een simpele beweging wist hij de bal simpel binnen te tikken 1-4. In de slotfase kregen beide teams nog wel mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus eindigde het duel in een 1-4 eindstand.

Foto Techniek Service – Royal Steensma   2-1
Een ware kraker tussen de nummer drie en twee van de competitie. Op voorhand was het verschil drie punten in het voordeel van Royal Steensma die op hun beurt weer drie punten achter stonden op de koploper. Wilde Foto Techniek Service dus nog kans maken op de titel dan diende er gewonnen te worden. Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Verdedigend stond het goed bij beide en aanvallend probeerde men er enkele malen goed uit te komen. Dit leidde er in de vijfde minuut toe dat de score geopend werd. Het was Tim Bijlsma die het maar eens van afstand probeerde met rechts en zijn schot ging snoeihard via de binnenkant van de paal in de korte hoek binnen 1-0. Hiermee was de gedroomde start en voor de thuisploeg en dus moesten de gasten weer komen. Nadat er enkele mogelijkheden waren gemist werd het een minuut voor tijd toch gelijk. Een voorzet kwam terecht bij Anno Venema en deze wist met een simpele intikker via de onderkant van de lat de keeper te passeren 1-1. Alles stond wee gelijk en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. Spannend werd het zeker want beide teams bleven gelijkwaardig aan elkaar en hierdoor gaf het vrij weinig weg. Je had het gevoel dat er niet veel doelpunten meer zouden vallen en dus kon elk doelpunt goud waard zijn. Uiteindelijk was het de 27ste minuut dat er weer gejuicht kon worden. Het was Tim Bijlsma die het opnieuw van afstand probeerde en zijn schot eindigde hoog in de bovenhoek via de binnenkant van de paal 2-1. Nu moest de nummer twee wel aanzetten en dat gebeurde ook. Maar dat leidde er weer toe dat de thuisploeg ruimte zou krijgen en dus zou het een open laatste deel van de wedstrijd worden. Uiteindelijk kwamen er nog wel mogelijkheden maar deze gingen er niet in en dus eindigde dit duel in een 2-1 eindstand.

Tweede klasse

Braak Financiële Diensten – R.E.S.  1-0
Met de nummer twee tegen drie kon je spreken van een ware topper. Het verschil met de koploper bedroeg respectievelijk vijf en zeven punten en dus leek een kampioenschap lastig te worden voor beide. Wel zou de nummer twee de druk iets kunnen opvoeren en hierdoor leek het een spannend potje te worden. Spannend werd het inderdaad want beide teams hadden dezelfde intenties en dat was aanvallen waar kon en de deuren gesloten houden als de tegenstander de aanval zoekt. Hierdoor werd het in de openingsfase zoeken naar de ruimte en dus bleven de mogelijkheden beperkt. Toch zou er na twaalf minuten spelen het eerste doelpunt vallen. Het was Jacco Nijkamp die aan alle aandacht ontglipte waarna hij één op één met de keeper kwam en de bal door zijn benen wist heen te schuiven 1-0. Nu moesten de heren van R.E.S. wel komen en dus kon de ploeg van Braak Financiële Diensten rustig loeren op de omschakeling die kon komen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in het eerste bedrijf en dus was de ruststand 1-0. In de tweede helft moest het dan gebeuren maar men had het lastig om er doorheen te komen. Hierdoor vielen er niet heel veel kansen te noteren en dus was het afwachten of er nog gescoord zou worden. Uiteindelijk moesten de gasten meer risico gaan nemen en dat leverde voor beide ook nog wel mogelijkheden op, maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale 1-0 overwinning.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Verno Verhuur   3-8
Met de nummer zeven tegen vijf is dit toch een duel waar het één en ander op het spel stond. De thuisploeg strijd vol tegen degradatie en de gasten kijken met een schuin oog nog naar onder. Het verschil vooraf was zes punten in het voordeel van Verno Verhuur en dus moest Bouwbedrijf Haarsma Franeker winnen om het gat te verkleinen. Deze gedachten deed blijkbaar wonderen want de thuisploeg vloog vol uit de startblokken en dit leverde na vier minuten spelen het eerste doelpunt op. Het was Willem Ypma met een actie over links en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. Hierna ging het spel over en weer maar toch had de thuisploeg de touwtjes in handen. In de elfde minuut resulteerde dit in het volgende doelpunt. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Hilbrand Brouwer door de benen van de keeper heen getikt waarna deze tegen de touwen eindigen 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten meer in de aanval en meer risico’s nemen. Het is de zestiende minuut als de gasten in de aanval zijn maar de bal verspeeld wordt, Hilbrand Brouwer ziet de keeper bij de middenlijn staan waarna hij de bal langs hem heen speelt en ziet eindigen in het doel 3-0. Maar de gasten lieten het hierbij niet zitten en bleven de aanval zoeken en dat leidde een minuut later al tot de aansluitingstreffer. Het was Dirk Jan Volbeda die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging hard binnen 3-1. De aansluiting was er weer en deze werd drie minuten nog kleiner gemaakt. Na een goede actie vanaf de zijkant kon Marcel Amels de bal simpel binnen tikken 3-2. Gezien deze stand zou je een spannende tweede helft verwachten want er kon weer van alles gebeuren. In het eerste gedeelte van de tweede helft wouden beide teams ook wel maar te grote risico’s werden er nog niet genomen en dus bleef het rustig in de eerste fase van de tweede helft. Maar ondanks de mogelijkheden die gemist werden in de eerste fase van de tweede helft daar was men in de laatste zes minuten een stuk effectiever. Want binnen deze laatste zes minuten werd er elke minuut gescoord. Zo eerst in de 34ste minuut als Hein Frietema een voorzet geeft maar deze bal werd onderschept om vervolgens in eigen doel gewerkt te worden 3-3. Maar het duurde maar een minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Marcel Amels die een afstandschot loste en deze vloog strak binnen 3-4. Vervolgens was het Egbert v.d. Veen die een actie over rechts had en de bal in de korte hoek wist te schieten 3-5.  Uiteindelijk zouden de laatste drie treffers op naam komen van Marcel Amels, Dirk Jan Volbeda en Michel v/d Zee en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-8.

Welgeschikt – Skearmessen   1-3
Met de nummer vier tegen één was het een wedstrijd waar voor de ene weinig meer op het spel stond en de andere een goede stap kon zetten richting de titel. In de vorige ontmoeting deden beide teams weinig voor elkaar onder en dus beloofde het ook ditmaal een spannende wedstrijd te worden. Dit bleek ook wel in de openingsfase van het duel. Beide teams taste elkaar af en kwamen waar mogelijk. De eerste mogelijkheden waren dan ook al snel een feit maar gescoord werd er nog niet. Toch zouden de doelpunten niet uitblijven en dus kon het publiek wachten op dat ene juich moment. Dit kwam er uiteindelijk in de dertiende minuut. Het was Roel Frijling die een goede actie over de linkerkant in huis had waarna hij de bal goed in de verre hoek wist te schieten 0-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. Het begon leuk want beide ploegen loerde op de kansen die het kon creëren. Dit gebeurde uiteindelijk ook maar gescoord werd er nog niet. Nog niet inderdaad want men moest vijf minuten wachten voordat dit een feit was. Een goede actie over rechts van Eric Vellinga eindigde vervolgens in de korte hoek 1-1. Nu moesten de heen van Skearmessen wel want anders zou het de koppositie weleens kunnen verliezen. Dit leek men ook door te hebben want vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Roel Frijling en deze veraste de keeper met een afstandschot 1-2. Nu moesten de heren van Welgeschikt weer reageren en dus moest men ook meer risico’s nemen. Dit zou uiteindelijk meer ruimte opleveren voor de gasten en dus kon men rustig afwachten op die ene kans. De mogelijkheden op de gelijkmaker maar ook de uitbreiding ontstonden er zeker maar gescoord werd er nog niet. Uiteindelijk werd het duel drie minuten voor tijd in het slot gegooid. Het was Hepke de Boer die een goede actie over rechts had waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 1-3. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en dus bleef de koploper ook op plek één staan.

Derde klasse

TRES.nl – Café de Kleine Beurs  4-6
Met de nummer vijf tegen de nummer drie en twee teams die veel scoren maar ook veel tegen krijgen was dit een duel waarin veel mogelijk was. Word het opnieuw doelpuntrijk en doen beide hun naam dus eer aan?  Beide vechten tenminste nog ergens voor want waar TRES.nl moet oppassen dat het niet de rode lantaarn gaat overnemen daar heeft Café de Kleine Beurs nog een minimale kans op de titel wanneer het zou winnen. Het duel begon vurige en de bedoelingen voor beide waren gelijk zichtbaar. Aanvallen maar ook verdedigend goed staan waar mogelijk. Uiteindelijk leidde dit in de derde minuut tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Marcel Koning die de bal van dichtbij simpel wist binnen te tikken 0-1. Hierna moest de thuisploeg komen en dus kon het alle kanten opgaan. Verdedigend stond het niet verkeerd bij beide teams en dus bleef het aantal mogelijkheden beperkt. Uiteindelijk duurde het tot twee minuten voor rust voordat er weer gescoord werd. Het was Bono Smit die de bal dichtbij het goal ontving en zijn schot ging strak door de midden tegen de touwen 1-1. De stand was weer gelijk en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. En dit werd het ook want binnen twee minuten lag het volgende doelpunt er alweer in. Het was Almer Ament die de bal ontving en met zijn linkerbeen wist hij de bal middels de binnenkant van de paal in de verre hoek te schieten 2-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want vanaf de aftrap was het Marcel Koning die het van afstand probeerde en zijn schot eindigde halfhoog in de rechterhoek 2-2. Deze treffer leek vleugels te geven want een minuut later was het opnieuw Marcel Koning die wist te scoren. De bal stuiterde eerst tegen de lat aan maar in de rebound wist Koning de bal alsnog binnen te tikken 2-3. Na dit doelpunt ging het snel en namen de gasten het heft in hanen. Het is de 27ste minuut als Yuri Riemersma een voorzet simpel weet binnen te tikken 2-4. Nu moest de thuisploeg alle risico nemen en dat werd hen twee minuten later al fataal. Het was Marcel Koning die één op één kwam met de keeper en deze bal wist hij simpel in de hoek te deponeren 2-5. Hiermee leek het duel beslist te wezen en helemaal toen zeven minuten voor tijd de 2-6 op het scorebord kwam te staan. Het was Yuri Riemersma die de bal van afstand in de korte hoek wist te schieten en daarmee de stand op 2-7 zette. Maar ondanks dat wisten de heren van TRES.nl toch iets terug te doen. Het was Bono Smit die van dichtbij wist raak te schieten en daarmee de derde treffer voor zijn rekening nam 3-7. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en dat gebeurde via Robert Polee. Hij probeerde het maar eens van afstand en zijn schot ging door de benen van de keeper in het doel 3-8. Dit was ook de eindstand en dus werd een doelpuntrijk duel ten einde gebracht.

Sportcentrum Het Noord – SDV Projectbuilding  5-2
Met de nummers vier en vijf van de competitie hebben we twee teams tegen elkaar waarvoor weinig meer op het spel staat. Degraderen is niet meer mogelijk en promoveren kan ook niet meer. Het enige wat dus nog op het spel stond was plek vier en vijf. Vooraf bedroeg het gat twee punten in het voordeel van de thuisploeg en dus waren de gasten gebrand op een goed resultaat. In het eerste gedeelte deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het zocht de aanval waar kon maar tot hele grote kansen leidde dit niet. In de achtste minuut kreeg SDV de eerste grote kans van de wedstrijd maar deze ging er niet in. Lang leek de nul op het scorebord te blijven staan maar dat veranderde in de dertiende minuut. Het was Rimar Uijthof die een solo aan ging waarna hij de bal feilloos in de hoek wist te schieten 1-0. Maar de gasten gaven niet op en leken zelfs twee minuten later op gelijke hoogte te komen. Een goede combinatie voor het goal van Sportcentrum Het Noord ging maar net mis en dus bleef de achterstand er voor SDV Projectbuilding. In de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus moesten de gasten in de tweede helft meer risico nemen. Dit gebeurd dan ook maar dit leverde wel al snel een tegentreffer op. Het is Sofian Azehaf die één op één met de keeper komt en de bal strak binnen legt 2-0. De thuisploeg kon nu rustig kijken hoe het spel zou verlopen en daaruit zou men verder kunnen reageren. In de 27ste minuut werd het duel uiteindelijk beslist. Het was Brandon Derambure die de bal ontving en zijn schot eindigde goed tegen de touwen 3-0. Het geloof leek weg bij de gasten en helemaal toen een minuut later de thuisploeg op de paal schoot. Maar toch werd het duel nog spannend vijf minuten voor tijd. Een goede actie werd feilloos binnen gewerkt door Je van der Meij 3-1. Was de spanning hier definitief mee terug? Nee bleek het antwoord want een minuut later werd de stand verder uitgebreid. Het was Sem de Vicq De Cumptich die een goede beweging in huis had waarna de bal eindigt in de verre hoek 4-1. Maar met mooie doelpunten scoren waren we nog niet klaar want het is de 38ste minuut als Richard vd Veer de bal goed meeneemt en deze vol in de hoge kruising weet te schieten 4-2. Maar uiteindelijk viel het laatste doelpunt van deze wedstrijd een minuut later. Na een mooie actie was het Nahimro Lacroes die de bal wist binnen te werken en daarmee de eindstand bepaalde op 5-2.

Horeca de Trije – Man of the World Lwd.   2-4
Met de nummer laatst tegen de nummer twee was dit een wedstrijd waar zeker het één en ander op het spel stond. Waar de ene strijd tegen degradatie daar is de andere verwikkeld in het kampioensgevecht. Op voorhand zou je dus zeggen dat het een spannende wedstrijd zou worden want beide teams hebben de punten keihard nodig. Dit klopte ook wel want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en toonde volle strijd. De eerste mogelijkheid was al snel een feit maar tot een doelpunt leidde dit nog niet. Uiteindelijk duurde het tot de zevende minuut voordat de score geopend werd. Het is Patrick van Dijk met een goede actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. Nu moesten de gasten wel komen en dat gebeurde ook wel maar het stond goed bij de thuisploeg. Maar uiteindelijk moest de verdediging in de veertiende minuut toch een doelpunt weggeven. Het is Dirk de Vries die een actie over rechts had om vervolgens naar binnen te kappen en de bal in de korte hoek binnen te schieten 1-1. In de eerste helft zou verder niet meer gescoord worden en dus was de ruststand 1-1. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Men kwam waar mogelijk en verdedigde compact wanneer de tegenstander de bal had. Hele grote kansen waren er niet veel en dus bleef de score lang in evenwicht. Dit veranderde met nog negen minuten op de klok. Na een goede actie over de linkerkant werd de bal verplaats naar de rechterkant waar Patrick van Dijk stond, deze dacht niet na en tikte de bal simpel binnen 2-1. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later was de stand alweer gelijk. Het was Tim Bergsma die het maar eens van afstand probeerde en deze bal plofte zo binnen 2-2. Dit leek uiteindelijk ook de eindstand te worden maar daar dacht Jay de Vries toch echt anders over. Met nog een minuut op de klok had hij een actie over links om vervolgens de bal af te kappen en gelijk in de korte hoek binnen te schieten 2-3. De thuisploeg wilde nog alles of niks spelen maar de bal werd snel veroverd waarna Dirk de Vries het maar eens van afstand probeerde en zijn schot binnen zag vliegen 2-4.

Vierde klasse

Mc Donalds Harlingen – WR Unit   2-1
Met de nummer twee en vier tegen elkaar hebben we twee teams die eigenlijk nergens meer om strijden. De ene zal naar alle waarschijnlijkheid eindigen als tweede en de andere als vierde of als vijfde. Het was dus de vraag hoe dit duel zou velopen. Vanaf het begin was het tempo erg laag en waren de aanvallen simpel te verdedigen. Wanneer iemand zou willen dan had het tempo omhoog gemoeten. Beide teams wilde wel maar tot hele grote mogelijkheden leidde dit nog iet. Uiteindelijk duurde het tot de tiende minuut voordat het eerste doelpunt een feit was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Jarick Hiemstra en deze wist de bal simpel binnen te schieten 1-0. Maar ondanks dit doelpunt zat er weinig spanning in de wedstrijd en daar waren beide teams schuldig aan. Uiteindelijk werd de stand een minuut voor rust in evenwicht gebracht. Het was Rene de Haan die een actie inzette waarna hij de bal hard tegen de touwen aanschoot 1-1. De tweede helft was weer begonnen en de eerste grote kans was er voor Mc Donalds Harlingen maar door uitstekend keeperswerk van Ruben de Haan werd er een doelpunt voorkomen. Maar ondanks dit bleven de betere mogelijkheden er voor de thuisploeg. Even later ging er namelijk een schot op de paal en hierdoor bleven de heren van WR Unit in leven. Maar ook de gasten bleven meedoen in de wedstrijd en de volgende kans was dan ook voor Rene de Haan maar deze vond keeper Sido Rietstra op zijn pad. En dan met nog 6 minuten en 57 seconden op de klok komt er een schot op goal van de thuisploeg, de bal gaat door en via de benen van de tegenstander in het doel en hierdoor werd het 2-1. Nu moesten de gasten alles of niets spelen maar de grootste kans van het slot was er toch voor de thuisploeg. Dit schot ging echter net over en hierdoor eindigde dit duel in een 2-1 eindstand.

Lukkes Arum – Rijschool Posseth  8-0
Met de nummer drie tegen de nummer zes leek het op voorhand een makkelijke avond te worden voor Lukkes Arum. Het verschil vooraf bedroeg namelijk twaalf punten in het nadeel van Rijschool Posseth. Wanneer je kijkt naar de doelsaldo’s dan verschillen die ook aardig van elkaar en dus zou je op je toto formulier een één invullen. Maar de thuisploeg had vandaag geen wissels in het veld staan en dus zouden het zware veertig minuten worden. Maar vanaf het begin werd duidelijk dat de thuisploeg de betere partij was. Het wachtte geduldig tot het kon aanvallen waarna de schoten gelost werden. De gasten daarentegen probeerde het wel en kregen ook wel mogelijkheden maar deze gingen er niet in en dus bleef de stand nog gelijk. Dit veranderde echter na tien minuten spelen. De bal kwam voor het doel en Maarten van der Vies kon de bal simpel binnen tikken 1-0. Nu moesten de gasten dus wel komen en dus kon de thuisploeg rustig afwachten tot het de ruimte zou krijgen. Uiteindelijk werd het gat verder opgevoerd in de laatste twee minuten van de eerste helft. Eerst was het Tjitse Oegema die een goede actie over rechts had waarna de bal onthoudbaar in de verre hoek eindigde 2-0, waarna Maarten van der Vies het van afstand probeerde en de 3-0 op het scorebord wist te brengen. Een ruime marge dus voor de nummer drie van de ranglijst en dus moest de nummer zes van de ranglijst komen. Maar dit leek hem niet te gaan worden want na twee minuten spelen in het tweede bedrijf lag het volgende doelpunt er alweer in. Een steekpass naar de rechterkant van het veld kwam terecht bij Arne Tigchelaar en deze wist de bal in de verre hoek te schieten 4-0. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want twee minuten later kwam de bal voor het doel en werd deze binnen getikt door Tjitse Oegema 5-0. Hiermee was de wedstrijd wel definitief gespeeld. Rijschool Posseth probeerde het wel en kregen ook wel enkele mogelijkheden maar de Lukkes Arum stond goed en hierdoor bleven de tegentreffers uit. Met nog elf minuten op de klok was het Arne Tigchelaar die over de rechterkant opstoomde om vervolgens de bal van afstand in de verre hoek te schieten 6-0. Hierna spaarde de thuisploeg de krachten wat en dus kon men het duel rustig uitspelen. Maar toch zouden er in de slotfase nog twee doelpunten vallen. Eerst was het Arne Tigchelaar met een niet al te hard schot, maar deze kon niet goed worden verwerkt door de keeper waardoor de bal binnen rolde 7-0. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Maarten van der Vies die het maar eens van afstand probeerde maar de bal toch binnen zag vliegen 8-0.

Stadsherberg Catering – Bouwbedrijf van Marrum  2-2
Met de nummer vijf tegen de kersverse koploper was dit een duel waar weinig meer op het spel stond. Het ging dus puur om de eer en natuurlijk het feit dat je niet wilt verliezen. Vanaf het begin kon je merken dat het nergens meer over ging. Het tempo was niet super hoog en hierdoor konden de aanvallen simpel gepareerd worden. Mogelijkheden waren er zeker wel maar tot doelpunten leidde dit niet en dus eindigde de eerste helft zoals deze begonnen was. De vraag was dan ook of er in de tweede helft nog iets gebeuren zou gaan. Ja was het antwoord want men kwam scherper uit de startblokken dan in de eerste helft. Dit leidde na vier minuten spelen al tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Gerton Oost die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 1-0. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want drie minuten later was daar alweer de gelijkmaker. Er was een goede actie over de linkerkant waarna de bal voor het doel werd gelegd om vervolgens binnen getikt te worden door Jan Bosma 1-1. Het leek wel of dit doelpunt een boost gaf aan de ploeg want nadat de aftrap was genomen werd de bal onderschept door Mart Beuker en zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-2. Nu moesten de heren van Stadsherberg Catering meer komen wilde het nog een resultaat behaalde. Uiteindelijk kwam er meer ruimte op het veld te liggen voor beide en hiervan werd nog eenmaal geprofiteerd. Het is de 36ste minuut als Friso van Eyck een actie over links inzet en de bal in de verre hoek weet te leggen 2-2. Dit blijkt uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en dus eindigde deze wedstrijd in een 2-2 eindstand.